34.6 C
București
luni, iunie 17, 2024

Un erou trădat de frați

„Directorul liceului cu predare în limba română Lucian Blaga din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost eliberat din funcție printr-un ordin al ministrului interimar al Educației, Liliana Pogolșa.” -Știri Md


Ceea ce azi s-a întâmplat dincolo de Nistru, în regiunea transnistreană, este o puternică lovitură dată românilor din zonă. Este foarte cunoscut cazul școlilor românești din Transnistria. Directorul Liceului ”Lucian Blaga” din Tiraspol a fost eliberat din funcție. Acest liceu aparține de autoritățile constituționale de la Chișinău. Asta înseamnă că au decapitat un bastion al românismului. Știți ce este  mai dureros? Mai dureros e faptul că au făcut acest lucru cu sprijinul cozilor de topor de la Chișinău. Asta pentru că eliberarea din funcție nu putea fi făcută decât de către autoritățile de la Chișinău.
      Vorbim despre un om care a stat cu tancurile rusești în fața liceului. Țin să vă  amintesc că au stat baricadați în incinta liceului timp de câteva zile undeva prin 2006. 
      Guvernarea de la Chișinău încă mai este deținută de socialiștii lui Dodon. Acest gest reprezintă, în opinia mea, un semn clar că sunt disperați.

Paul Szasz Sebeș

Articole similare

Ultimele aparitii