20.8 C
București
sâmbătă, iulie 27, 2024

Deputatul Ghiță îl Bagă în Corzi pe premierul Cîțu

Deputatul Daniel Ghiță a prezentat în data de 2 iunie 2021, în Camera Deputaților, o interpelare incisivă și incitantă având ca obiect clarificarea unor aspecte nebuloase din biografia actualului prim-ministru al Guvernului României, Florin Vasile Cîțu.

un articol scris de Valer Marian, colaborator AntiMafia.Ro și Avertisment.Net

Daniel Ghiță – deputat P.S.D., Campion de Arte Marțiale, Activist de Mediu…

Interpelarea conține 13 calupuri cu întrebări punctuale, la care așteptăm cu interes răspunsurile șefului Guvernului, care se crede pe cai mari dupa ce și-a anunțat duminică candidatura la funcția de prețedinte al PNL, o posibilă rampă de lansare pentru funcția supremă în stat, cea de președinte al României. Întrebările vizează antecedentele penale și conexiunile cu „ciuma roșie” ale familiei Cîțu, precum și antecedentele școlare și afacerile funciare, forestiere și financiare dubioase ale actualului premier. O să revenim în curând cu o amplă și detaliată anchetă jurnalistică. Deocamdată, publicăm interpelarea integrală a deputatului Daniel Ghiță, referitor la care reamintim că a fost lucrător SPP și campion mondial la lupte K1, categoria supergrea, iar din decembrie 2020 este deputat PSD – Ilfov:

Daniel Ghiță și Paul Iurea ( AntiMafia.Ro ) în Rezervația Retezat, atunci când sportivul Daniel era activist de mediu.
„In temeiul prevederilor articolului 112 alineatul 1 din Constitutia Romaniei si ale articolului 202 din Regulamentul Camerei Deputatilor, va adresez urmatoarea
                INTERPELARE:

Avand in vedere ca biografia unui inalt demnitar public, care a detinut si detine functii importante ca si dumneavoastra, incepand cu cea de ministru al Finantelor si continuand cu cea de prim-ministru al Guvernului Romaniei, prezinta un interes deosebit si justificat pentru opinia publica, va solicit sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:

1.Daca tatal dvs. a fost angajat sofer la Comitetul Judetean Valcea al Partidului Comunist Roman, unde a activat inclusiv pe un microbuz de lux destinat inaltei nomenclaturi comuniste locale si centrale, iar ulterior a fost promovat in cadrul cooperatiei socialiste?

2.Daca este adevarat ca mama si bunicul dvs. au fost cercetati si condamnati pentru infractiuni in dauna avutului public?

3.Cum explicati ca familia dvs. a fost pusa in posesie cu suprafata de 75 de hectare de padure in statiunea montana Voineasa, din care detineti o cota de 1/2, conform declaratiei dvs. de avere, in conditiile in care stramosii dvs. au detinut terenuri si paduri in alte localitati, respectiv in Golesti si in Voinesita? Daca aceasta suprafata de padure a facut parte din domeniul public al statului si este amplasata la baza partiei de schi Transalpina Sky Resort?

Ar fi trebuit să fie o perlă a staţiunilor montane din România, cu sute de locuri de cazare, dar a fost lăsată în paragină. Este vorba despre staţiunea Vidra, din judeţul Vâlcea, proiectată înainte de Revoluţie, pentru a găzdui Universiada de iarnă. Pârtia de schi din zonă atrage mii de turişti, care însă nu au locuri de cazare. Cele mai multe complexuri turistice din zonă au fost lăsate în paragină de mai bine de 20 de ani, atunci când au trecut în patrimoniul sindicatelor. În staţiunea Voineasa, spre exemplu, existau înainte de Revoluţie peste 2.000 de locuri de cazare. Acum însă doar câteva sunt ocupate în timpul verii. „Staţiunea Vidra şi staţiunea Voineasa sunt administrate de către sindicate şi aportul nostru vizavi de acest aspect a fost limitat”, a spus Geani Man, viceprimar Voineasa. Locuitorii din Voineasa regretă că staţiunea a ajuns o ruină şi îşi amintesc de vremurile când mii de turişti erau cazaţi în hotelurile din zonă. La Vidra, turiştii care vor veni la pârtia de schi nu vor avea alte soluţii de cazare decât pensiunile private din Voineasa, însă, vor trebui să parcurgă zilnic 70 km dus-întors până la pârtie. O investiţie care ar fi trebuit să aducă staţiunii Vidra alte 1.000 de locuri de cazare a fost abandonată de administratori. Este vorba despre un complex hotelier cu multiple facilităţi pentru turişti. „Litigiul este pentru 24 hectare care sunt în folosinţă. Noi nu putem folosi staţiunea fără terenul ăsta, că sunt drumuri care duc acolo, sunt parcări…Fiecare hotel are parcarea lui, fiecare hotel are drumul lui ”, a spus Constantin Pârvu, lider de sindicat. Din cauza lipsei banilor, investiţiile la Vidra şi Voineasa au fost abandonate. Şi asta în condiţiile în care administraţia locală a anunţat că în mai puţin de două săptămâni se va deschide noua pârtie Transalpina Ski Resort, care a atras anul trecut în zona aproape 60.000 de turişti. Sursa Text: DIGI 24

4.Dacă Primăria comunei Voineasa și Direcția Silvica Vâlcea s-au opus atribuirii suprafeței de 75 de hectare de pădure în localitatea Voineasa?

Citiți tot articolul accesând următorul Link: https://www.avertisment.net/deputatul-ghita-il-baga-in-corzi-pe-premierul-catu/

Articole similare

Ultimele aparitii