16.4 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Prostie, Servicii sau Demagogie? P.S.D.-urile Funcționează pe Ambele Maluri ale Prutului!

Nu știu dacă să îi acuz pe unii din România de prostie sau de ticăloșie. Dacă e prostie, se mai poate vindeca. E nevoie doar de o bibliotecă citită. Problema e să nu fie ticăloșie. Ivan Ceban, primarul pro-rus al Chișinăului, care acum mai mult e prezentat drept Ion Ceban, vine prin România și se laudă cu acordurile semnate de el cu diferite autorități locale. La Buzău a fost primit aproape ca un șef de stat. Mai lipseau să cânte imnurile și Garda de Onoare să fie prezentă

Primarul Chișinăului, Ion (Ivan) Ceban, a fost primit în Buzău, de Marcel Ciolacu și autoritățile locale PSD-iste, cu flori, pâine și sare.
Ceban este lider de seamă în partidului lui Igor Dodon, PSRM, care este finanțat direct de Rusia.
„Suntem în județul Buzău! Astăzi am semnat Acordul de Cooperare între Municipiul Chișinău – Sectorul Botanică, cu Județul Buzău, din România.”

        Știți ce înseamnă aceasta? Înseamnă o lovitură puternică dată celor care cred în ideea românismului. Aceasta poate dă de înțeles faptul că România sprijină forțele pro-ruse de la  Chișinău. Bineînțeles că actuala guvernare de la București nu face acest  lucru, însă  propaganda rusă profită de aceste greșeli, care sper să fie greșeli, ale unor administrații locale. Mai dureros e faptul  că Ivan Ceban  a fost și în centre universitare precum Brașovul. Centru universitar unde există o mare comunitate de basarabeni. Asociațiile studenților basarabeni sunt foarte active și prezente în viața acestor comunități. Cel puțin cea din Brașov este foarte activă.

     Nu cred că au fost consultați în această privință. Pentru că atunci ar fi știut cine este acest Ivan Ceban. Este adevărat că nu am pretenții nici la cei declarați pro-europeni sau chiar pro-români. De la Iurie Roșca încoace nu mă mai aștept la nimic de la politicienii basarabeni.

O Papilă Gustativă a Moskovei, Ivan Ceban. Bolșevicii la Butoane.

      Însă nici chiar așa. Eu nu spun că nu trebuie făcute proiecte în comun, ba din contră. Însă trebuie văzut cu cine le faci și unde merg banii. La fel cum trebuie văzut cum este prezentat proiectul peste Prut. Pentru că de foarte multe ori oamenii nici nu știu că România este implicată în proiectul respectiv. Haideți să fim mai pragmatici și realiști în relațiile cu „frații roșii” de pe ambele maluri ale Prutului.

un articol semnat Paul Szasz Sebeș, redactor AntiMafia.Ro

Articole similare

Ultimele aparitii