12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Cultura Anihilează Dictatura – Teatru de Kartier Proiect Național cu sprijinul AntiMafia.ro

PORTRET – Valentin Branişte:

Nu Cred în Monştri Sacri, ci doar în Omul Perfect” – Actorul Teatrului Municipal Bacovia îşi petrece timpul liber tot pe scenă, dar cu trupa Teatru de Kartier.

„Orice actor are ideea de a fi independent. Cum România nu avea aşa o trupă am zis de ce să nu fac eu una. Ceea ce facem noi este mai mult decât stand-up comedy. E cultură urbană. Piesele le facem din subiectele zilei sau chiar din ceea ce avem în faţa ochilor. Nu mergem spre vulgar, ci facem umor inteligent„.

„Am stat câțiva ani să mă gândesc dacă să risc încercând să scriu teatru, apoi am fost la câteva spectacole de stat și independente în București și mi-am dat seama unde mă aflu.

Există o plajă neacoperită în teatrul independent ca subiecte, o voi dezvălui în următorii ani sper, odată cu implicarea mea ca actor în lumile paralele care trăiesc. „

Vaccin de Vali Bolat cu Alina Neagu și Valentin Bolat
Sinopsis: O familie în anul 2017 cu un tată nu tocmai perfect susținător al Coaliției pentru Familie și o fiică bisexuală/ Lgbt-istă la prima vedere agnostică, vegană și hateristă în timpul liber. Două lumi aflate în plin război dirijat de .. păpușarii ” din umbră. Se poate dezerta dintr-o tabără în alta? 
Sinopsis: Undeva in viitorul apropiat ..un oraș din România. Un avocat refuza microcipul și ajunge intr-o pușcărie de reeducare mentala unde este interogat de ofițerul anchetator .Soția și fiul avocatului accepta RFID-ul și il vizitează in detenție cu scopul de al convinge. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată datorita secretului avocatului. Care este Marele Secret? Adevărul este unul ,realitățile infinite.
GENUL: științifico-fantastic
Sinopsis :
   Un tată văduv, profesor de geografie și pasionat de ortodoxie care trăiește din meditații. Avem de partea cealaltă o fiică rockerită care nu e tocmai într-o relație bună cu tatăl său și propria-i persoană. O rebelă la 30 de ani absolventă de politologie casieriță la hypermaket în București. Ea speră să evadeze din cotidian prin universul vieții de club și anturaje. La prima vedere lupta se dă între generații, dar în plan spiritual conflictul este între lumea nevăzută și SISTEM. Aproape ca  un ritual: acasă , servici și club. La un moment dat destinul iese din matcă. Casierița  de la hypermaket are un fetish să ajute la artificiile de la lansările de albume din club. Prietenii au poreclit-o ,,fetița cu chibrituri”. Numai că jocul cu focul e periculos… Cine face jocurile?.. Vom afla împreună.
 
  Text inspirat din drama Colectiv.
Sinopsis: Aparent simplu- doi frați: unul stă pe facebook, altul în ,, teniși pe sârme”. Cine e mai dependent cel care vrea să plece în Occident sau cel care își imaginează cum e Occidentul prin lumea virtuală? Democrația e un experiment social implantat în mintea cetățeanului și dă sevraj când doza de libertate nu poate fi găsită pe străzi.
Producție: Teatru de Kartier

O parte a echipei Teatru de Kartier:

Valentin Bolat-Braniște, actor profesionist, dramaturg, poet.

Alina Neagu actor profesionist.

Daniel Mihai actor amator, profesor doctor în interpretare muzicală.

Maria Peia, actor amator.

Teatru de Kartier

Articolul precedent
Articolul următor

Articole similare

Ultimele aparitii