20.6 C
București
joi, iulie 25, 2024

Breaking News!

Jurnalistul și președintele ” Asociației Vatra Daciei „, Valentin Roman, se alătură echipei redacționale Anti Mafia! Bine ai Venit!

Un om care își iubește țara, poporul, istoria și moștenirea lăsată de înaintași. Am datoria, la fel că și voi, de a promova România, locurile ei frumoase, poveștile sale, oamenii săi buni și trecutul său.

Nu suntem și nu am fost niciodată „mărginașii” Europei, căci istoria arată clar că pământul pe care viețuim astăzi a dat acestui continent cu mult mai mult decât a primit înapoi: cultură, limbă și scriere!

Împreună cu o echipă de oameni remarcabili, devotați cauzei naționale, am pornit pe drumul dificil al retrezirii mândriei acestui popor, în vederea conștientizării descendenței noastre nobile din geto-daci și a reîntoarcerii, atât cât va fi posibil, la valorile umane care ne-au făcut să rezistăm în acest spațiu sute și mii de ani, în ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei.

Sunteți bineveniți cu toții să vă alăturați nouă pe acest drum, greu, dar care, sunt absolut sigur, va merita!

Valentin Roman este absolvent al facultăților de Jurnalism și Filosofie, iar în perioada anilor 2005-2013 a semnat numeroase articole de presă pentru publicații precum Bursa, România Liberă, Adevărul și Evenimentul Zilei.

În anul 2013 fondează Asociația Vatra Daciei care, astăzi, a devenit o voce activă în demersul de protejare a patrimoniului cultural și istoric al României, prin proiectele arheologice demarate, prin proiectele editoriale finalizate, prin publicarea a zeci de articole pe teme istorice și de interes național. (detalii despre activitatea asociației pot fi aflate accesând website-ul acesteia: www.vatra-daciei.ro).

În calitate de autor, Valentin a publicat, până în prezent, două volume menite să promoveze mai eficient moștenirea culturală a României: ”Pe urmele geto-dacilor” și ”Cucuteni-Originea Europei”, ambele fiind editate și în engleză și distribuite inclusiv peste hotare, către instituții prestigioase de învățământ, biblioteci, muzee etc. În prezent acest are în pregătire încă două volume, care vor fi publicate până la finele acestui an.În paralel cu activitatea din cadrul Asociației Vatra Daciei, Valentin este implicat activ, de mulți ani, în diverse acțiuni civice, printre altele fiind inițiatorul campaniei de sprijin în cazul Nadăș, devenit unul dintre cele mai cunoscute pe zona de retrocedări ilegale și abuzuri ale justiției. De asemenea, a susținut numeroase conferințe publice, în orașe precum București, Brașov, Galați, Iași, Buzău, Câmpulung Muscel, Arad etc. Totodată, Valentin este invitat în mod frecvent în cadrul unor emisiuni TV pe teme legate de naționalism, istorie, politică internațională și civism. Experienței sale i se adaugă și participarea la realizarea unor filme documentare cu tematică istorică.

Începând cu luna mai 2021, Valentin se alătură echipei www.antimafia.ro, în calitate de jurnalist de investigații, completând, astfel, o echipă care își propune să acționeze eficient și dedicat împotriva oricăror feluri și tipuri de abuzuri asupra identității naționale, a economiei, culturii și românismului în general.

Valentin Roman, jurnalist de investigații www.antimafia.ro, preşedintele Asociaţiei Vatra Daciei

Articole similare

Ultimele aparitii