26.6 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024

Stenograme. De unde şi pentru ce ?

Suntem de abia la începutul campaniei prezidenţiale şi după cum ne aşteptam, lupta de clasă a demarat cu cele mai sofisticate arme. Muniţie este din belşug :  de la acuze fără formă şi fără fond, la dosare clasificate sustrase din arhivele serviciilor secrete, orice poate fi folosit pentru atragerea electoratului. Păstrat la ciorap pentru zile negre, dosarul “Răpirea din Irak” a revenit în forţă săptămâna trecută. Câteva “stenograme” scăpate pe sub mână de nişte binevoitori în presa centrală, au fost de ajuns să inflameze mediul politic şi mass-media. Scoase de naftalină, dialogurile de taină dintre  dintre teroristul Omar Hayssam şi consilierul prezidenţial Gabriel Degeratu pun pe tapet nişte adevăruri ştiute de oricine. Şi anume că afacerea răpirii jurnaliştilor este muşamalizată la cel mai înalt nivel sau că teroristul numărul 1 al Romăniei a fugit cu voie de la Cotroceni. Dezvăluirile au provocat un şir de discuţii interminabile între analiştii puterii şi cei ai opoziţiei. Acestea să fie faimoasele stenograme DGIPI la care se referea ameninţător Vanghelie “care este” ?  Nu ne-am lămurit.

Un lucru este cert : „stenogramele” sunt cât se poate de reale. Atacat din toate direcţiile, generalul Degeratu a confirmat întâlnirile cu Omar Hayssam, ba chiar şi fragmente din discuţiile purtate. Lăsând la o parte faptul că sfătuitorul preşedintelui pe probleme de securitate are niscai bube la dosarul Revoluţiei, trebuie să înţelegem că în funcţiile pe care le-a deţinut, Degeratu a primit certificat ORNISS la cel mai înalt nivel. Ceea ce înseamnă că poate fi încarcerat pentru divulgare de informaţii clasificate. Cât despre “stenograme”, vă putem spune că  cele 28 de pagini de “tras cu urechea” au transpirat de la Parchetul General, mai precis din birourile DIICOT. Nu este clar cine a făcut înregistrările, dar putem spune cu siguranţă că nu sunt opera Serviciului Român de Informaţii. Aşa cum era normal şi legal. Dar asta nu explică de ce nici măcar generalul Degeratu, omul de casă al lui Traian Băsescu, nu ştia că este înregistrat în birourile Ministerului Public.     

Noi am aflat că dosarele violate sunt din categoria Strict Secret de Importanţă Deosebită şi se referă la Omar Hayssam, Victor Bout şi la alte persoane cercetate pentru trafic internaţional cu armament. Vă mai putem spune că agenţii DEA SUA s-au chinuit mai bine de o lună (în birourile DIICOT) să ne convingă să-l dăm în gât pe Viktor Bout. Partener de “afaceri” cu Omar Hayssam, Romavia şi SRI. De aceea, în dosarele  Armamentul (628/D/P/2005) şi  Fuga lui Hayssam (121-D-P-2007) au fost folosite stenogramele Degeratu. Aliaţii americani bănuiau că traficanţii sunt protejaţi la nivel înalt de autorităţile române. Dar cum totul e bine când se termină cu bine, americanii s-au mulţumit că au pus laba pe contrabandistul rus în Thailanda. Să nu credeţi că a dat inteligenţa peste ei. Nici vorbă. Viktor Bout a fost arestat în urma interceptărilor aprobate de Curtea de Apel Bucureşti. Departamentul de Stat SUA s-a văzut cu sacii în căruţă, ne-a mulţumit frumos şi ne-a lăsat să ne spălăm pe cap cu partenerii autohtoni ai cuplului Bout-Hayssam. Poate că unul dintre ei va ajunge preşedinte.

Articole similare

  1. Cazul prezentat de dvoastra este adevarat dar nu complet.In sept.2005 DGIPI impreuna cu DNA au construit un dosar de luare de mita in cuantum de 30 de euro timp de sase luni !!! pentru care un lot de vamesi care au fost eliminati de la Aeroportul Otopeni, care cunosteau si au sesizat traficul de armament de pe aeroport (si de droguri, si nu numai, sub protectia anumitor persoane din MAI).Nici acum , in oct.2009, procurorii nu au putut prezenta probe pentru a finaliza dosarul vamesilor !!!Tot vamesii aveau cunostinta si de tranzitarea teroristilor detinuti de SUA, pe teritoriul Romaniei, printr-un anumit terminal de la Otopeni !

Ultimele aparitii