31.6 C
București
luni, iunie 17, 2024

„Secretul Armei Secrete” Jandarmeria Underground! Se pregătește O Nouă Unitate Specială de Intervenție Subterană?! VIDEO

de Alex Cârstea și Paul Iurea AntiMafia.Ro Videoreportaj

Jandarmii nu au voie să intre în contact cu cetățenii pașnici, „În Timp de Pace’! N.R. Într-un Stat de Drept.

„Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou a organizat în data de 24 Mai 2021, o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentat publicului și presei prezente, o adresă venită din partea Directorului General al Metrorex, Ștefan Paraschiv, prin care sindicaliștilor li s-ar accepta propunerea pe care ar fi discutat-o la niște negocieri trecute, referitor la un contract cu jandarmeria română, contract pentru paza călătorilor și al transportului feroviar din metroul bucureștean.

Însă, această schimbare contractuală de la o firma privată de pază și protecție către o instituție militarizată a statului, ar necesita predarea actualului sediu în care sindicatul USLM își desfășoară activitatea de zeci de ani, este vorba de sediul sindicatului aflat la stația de metrou Unirii 1, către Jandarmeria Română!

La schimb acestora li se pune la dispoziție o nouă locație periferică din capitală la Depoul Metrorex din cartierul Pantelimon.

Liderii Sindicali USLM

Ion Rădoi, liderul sindicatului USLM, spune că nu a existat niciodată această discuție și că acest demers al Directorului Metrorex este venit la ordinele Ministrului Transporturilor Cătălin Drulă.

“Le dăm locul acesta dacă ne dau nouă birourile de la etajul 9”, spune Ion Radoi, ridiculizând conducerea Metrorex și Ministerul Transporturilor. Nu vom pleca de aici. Ne desfășurăm activitatea în acest spațiu de zeci de ani, mai spune acesta.

Jurnaliștii l-au mai întrebat pe liderul sindical dacă știe de ce spațiile comerciale din sectoarele 3 si 5 nu au fost eliberate de către primarii de sector. Acesta spune că, cel mai probabil aceștia au juriști buni, care cunosc legea și implicațiile unei acțiuni de acest fel.

Jurnaliștii AntiMafia consideră de neacceptat ca mișcarea sindicală să fie dată afară din sediu, iar acest lucru vine din deontologia jurnaliștilor care trebuie să susțină drepturile și libertățile constituționale și orice mișcare civică care luptă pentru Drepturile Omului!

Totodatâ întrebarea pertinentă pe care o punem conducătorilor statului, cei obligați să ne răspundă, este: De ce în România, Stat Democratic și Membru U.E., în „Timp de Pace”, Jandarmeria Română intră în contact și legitimează cetățenii?

Vizionați Videoreportajul AntiMafia.Ro mai jos:

Redăm mai jos conținutul adresei Metrorex către USLM:

“Catre, UNITATEA – Sindicatul Liber Metrou (U.S.L.M.) din Metrorex S.A.

Cu referire la propunerea dumneavoastra ca paza in reteaua de metrou  sa fie asigurata de jandarmi formulate de reprezentantii participant la discutiile din data de 19.05.2021, desfasurate la sediul Metrorex S.A.,

Pe aceasta cale, va multumim pentru propunerea formulate din care rezulta interesul deosebit pe care il aveti pentru organizarea si desfasurarea activitatii de paza, un element essential in desfasurarea activitatii unei societati care desfasoara in principal activitati de interes public si strategic, conform H.G. nr. 482/1999.

In scopul de a materializa propunerea formulate de catre dumneavoastra, vom demara actiunile necesare pentru asigurarea prezentei jandarmeriei in cadrul retelei de metrou care sa asigure paza bunurilor materiale, ordinea publica siguranta calatorilor si a lucratorilor de la metrou. In vederea facilitarii asigurarii unei bune organizari si desfasurarii in conditii de maxima eficientaunui astfel de serviciu de paza asigurat de o structura specializata a statului, va propunem ca spatiile din statia Unirii 1, date in folosinta USLM, sa fie destinate utilizarii de catre Jandarmeria Romana, fiind amplasate in centrul retelei de metrou, iar pentru a respecta prevederile Legii nr. 62/2011 a dialogului social, corroborate cu prevederile CCM al Metrorex S.A. 2021-2021, pentru desfasurarea activitatilor de natura sindicala, va punem la dispozitie spatii amenajate, organizate si igienizate, in cadrul Depoului Pantelimon, spatii care vor asigura conditii inbunatatite.

Aceasta propunere este in acord cu interesul pe care si dumneavoastra il aveti pentru organizarea activitatilor societatii al caror salariati ii reprezentati, ca singura organizatie sindicala reprezentativa.

Cu Stima, Director General, Stefan Paraschiv.”

un articol semnat de Alex Cârstea și Paul Iurea AntiMafia.Ro

Articole similare

Ultimele aparitii