12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Astă-seară furăm în familie

Declarație de presă

 Hoțomanie marca PSD (Ponta, Sârbu, Daciana)

 Soția premierului Victor Ponta, Daciana Sârbu, nu și-a consemnat în declarațiile de interese înregistrate ca deputat și europarlamentar calitatea de membru fondator și de membru al Consiliului Director al ASOCIAȚIEI PENTRU PROMOVAREA PRINCIPIILOR SOCIALE ȘI DEMOCRATICE ALE TINERILOR DIN ROMÂNIA, cu care a fraudat statul cu concursul tatălui și soțului său.

În cursul anului 2003, în timp ce deținea funcțiile de președinte al Tineretului Social Democrat (TSD) și de șef al Corpului de control al primului ministru, cu rang de secretar de stat, Victor Ponta a înființat ASOCIAȚIA PENTRU PROMOVAREA PRINCIPIILOR SOCIALE ȘI DEMOCRATICE ALE TINERILOR DIN ROMÂNIA, împreună cu Daciana Sârbu, mâna sa dreaptă din TSD, care deținea funcțiile de secretar general al TSD și de președinte al Agenției Naționale de Tineret, cu rang de secretar de stat, și cu mai mulți lideri județeni ai TSD. Conform adresei Judecătoriei Sectorului 5 București nr. 128/IP/BIRP/30.10.2014, Asociația a fost înființată în baza încheierii pronunțate de Judecătoria Sectorului 5 București în dosarul nr. 30/2003/PJ din 27.02.2003 și este înregistrată în Registrul special privind asociațiile și fundațiile aflat în păstrare la grefa Judecătoriei Sectorului 5 București sub nr. 13/2003, Partea IA – Secțiunea S1.  Potrivit aceleiași adrese, până la această dată nu au fost înregistrate cereri de dizolvare ori lichidare a Asociației, rezultând că aceasta este în funcțiune.

Președinte al Asociației a fost desemnat avocatul Vlad Stoica, care în momentul înființării era subaltern al lui Victor Ponta în cadrul Corpului de control al primului ministru, iar din 2012 deține funcția de șef al Cancelariei primului ministru, fiind cunoscut drept omul care se ocupă cu treburile murdare ale șefului Guvernului, gen cazul Duicu, privatizarea CFR Marfă, activitățile CNADR ș.a. Alături de acesta au calitatea de membri fondatori Victor Ponta, Daciana Sârbu și mai mulți foști lideri județeni ai TSD, dintre care unii au devenit parlamentari : Claudiu Manda, Dorel Căprar, Doina Fedorovici, Ovidiu Donțu, Cosmin Nicula. Soția premierului Ponta are și calitatea de membru al Consiliului Director al Asociației. Dacă premierul Victor Ponta, șeful său de cancelarie Vlad Stoica și deputatul Claudiu Manda și-au consemnat în declarațiile de interese calitatea de membru fondator al Asociației,  în schimb soția sa Dacian Sârbu și ceilalți parlamentari menționați nu și-au consemnat această calitate în declarațiile de interese, intrând astfel sub incidența infracțiunii de fals în declarații. În perioada cât a fost deputat în Parlamentul României și  în perioada de când este deputat în Parlamentul European,  Daciana Sârbu nu și-a declarat nici calitatea de membru fondator, nici calitatea de membru al organelor de conducere ale Asociației, respectiv a Consiliului Director, aflându-se sub acest aspect în stare de incompatibilitate.

Este de observat că în declarațiile de interese înregistrate în calitate de prim ministru, Victor Ponta a menționat această Asociație într-o formă prescurtată (APPDSTR), spre deosebire de celelalte asociații consemnate cu denumirea completă, cum obligă legea în materie. Prin această înscriere acronimă Asociația este dificil de identificat, creindu-se impresia că se dorește ascunderea acesteia. Oare de ce doresc soții Ponta să nu se afle că sunt “părinții fondatori” ai acestei Asociații devenită fantomatică de aproape un deceniu ? Pentru că în anii de glorie 2003-2004 ai PSD au fraudat statul cu această Asociație, cu concursul tatălui respectiv socrului Ilie Sârbu, pe atunci ministrul Agriculturii și Pădurilor în Guvernul Năstase.

Mai concret, în perioada respectivă, printr-un rapt instituțional ASOCIAȚIA PENTRU PROMOVAREA PRINCIPIILOR SOCIALE ȘI DEMOCRATICE ALE TINERILOR DIN ROMÂNIA a acaparat tabăra școlară Dumbrava din localitatea Cobia județul Dâmbovița, una dintre cele mai cunoscute și mari tabere pentru elevi din România, pentru a o transforma în tabără de distracții pentru tinerii din TSD. Tabăra includea un pavilion central, cu cantină-restaurant, mai multe căsuțe tip cabană și o curte imensă amenajată pentru desfășurarea de activități sportive și cultural-educative în aer liber pentru copii. Printr-o decizie internă, în calitate de președinte al Agenției Naționale de Tineret , Daciana Sârbu a dispus ca Agenția Națională a Taberelor Școlare, aflată în subordinea sa, să instituie un cadru de colaborare cu potențialii parteneri interesați să investească în taberele de elevi, creind astfel cadrul legal pentru raptul TSD : posibilitatea încheierii de contracte de colaborare între Agenția Taberelor Școlare și ASOCIAȚIA PENTRU PROMOVAREA PRINCIPIILOR SOCIALE ȘI DEMOCRATICE ALE TINERILOR DIN ROMÂNIA. În baza acestei decizii interne, Agenția Națională a Taberelor Școlare a încheiat un contract de colaborare, pe o durată de 20 de ani, cu Asociația TSD, prin care aceasta se angaja să întrețină și să utilizeze baza materială a taberei Dumbrava. Daciana Sârbu s-a aflat într-un evident conflict de interese prin alocarea unei tabere școlare, în timp ce deținea funcția de președinte al Agenției Naționale de Tineret, unei Asociații la care avea dublă calitate : membru fondator și membru al Consiliului Director.

Raptul a continuat prin dobândirea dubioasă a terenului în suprafață de 4 hectare pe care era amplasată tabăra, care se afla în proprietatea statului și în administrarea Romsilva, instituție aflată atunci în subordinea tatălui-socru Ilie Sârbu. Pentru acapararea acestui teren a fost găsit un fost proprietar decedat, cu numele Georgescu Florea, ai cărui urmași au revendicat un teren forestier moștenit de la acesta în baza Legii nr.1/2001.  În cârdășie cu Direcția Silvică Dâmbovița, Comisia locală pentru aplicarea legilor fondului funciar din comuna Cobia, condusă de un primar PSD, i-a pus în proprietate pe moștenitorii lui Georgescu Florea chiar pe terenul taberei școlare, deși familia acestuia nu a deținut niciodată teren în zonă, pădurea fiind dintotdeauna proprietatea statului. Pentru a ajunge în proprietatea Asociației TSD, terenul a fost vândut de mai multe ori  până ce a fost dobândit de către un tânăr tesedist din Târgoviște, Șerbănescu Adrian Ionuț, nepotul președintelui de atunci al PSD Dâmbovița, care l-a donat în data de 15 mai 2003 Asociației fondate de cuplul Victor Ponta-Daciana Sârbu. După dobândirea terenului, Asociația TSD a angajat o firmă din București pentru a construi mai multe vile, în stil bungalow, în care să se distreze tinerii social democrați. Potrivit unor surse locale, Victor Ponta a fost implicat personal, interesându-se permanent de mersul lucrărilor și fiind văzut de mai multe ori la fața locului.

Cu concursul ministrului Ilie Sârbu, au fost deturnate fonduri de la Romsilva pentru amenajarea unui drum special până la poarta taberei în locul drumului forestier care exista de ani de zile, dar nu se ridica la nivelul pretențiilor tinerilor din TSD, care aveau drept scop principal organizarea de bairamuri la Cobia, în mijlocul pădurii. Romsilva a alocat din fondul special destinat drumurilor forestiere suma de 2,5 miliarde de lei vechi pentru lărgirea și modernizarea drumului forestier respectiv până în buza taberei TSD. Alocarea acestor bani s-a făcut în mod ilegal întrucât, potrivit Ordonanței nr.70/1999, fondul special de drumuri forestiere nu se putea utiliza în alte scopuri decât pentru proiectarea și construcția de noi drumuri forestiere, în niciun caz pentru modernizarea celor existente, cum era drumul forestier de la Cobia. Lucrările pentru acest drum au fost executate în anii 2003-2004 de firma SC Start SA, al cărei acționar principal era președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Gheorghe Ana, membru cu state vechi al PSD (fost prefect, deputat).

După pierderea puterii de către PSD la finele anului 2004, lucrările de la tabăra Dumbrava au fost sistate și nimeni de la TSD nu s-a mai interesat de ceea ce se întâmplă. Asociația TSD a lăsat însă o datorie de peste 100 de milioane de lei vechi, reprezentând valoarea energiei electrice consumate, întrucât de la încheierea contractului de colaborare din 2003 nu a achitat niciun leu pentru utilități. Plata utilităților a fost efectuată de Filiala Dâmbovița a Agenției Naționale de Tineret, adică au fost alocați bani publici pentru o afacere de partid.

Dobândirea terenului forestier de 4 hectare și modernizarea drumului forestier spre tabăra Dumbrava din Cobia au fost realizate cu concursul șefului de atunci al Direcției Silvice Dâmbovița, Costel Preda, care a fost numit în această funcție de ministrul Agriculturii și Pădurilor Ilie Sârbu. Acest Costel Preda a organizat mai multe chefuri și vânători pe domeniile statului pentru ministrul Ilie Sârbu și alți lideri importanți ai PSD, inclusiv celebra vânătoare soldată cu împușcarea tatălui socru în zona procreativă. Conform unor angajați ai Direcției Silvice Dâmbovița, în cursul anului 2004 a fost achiziționat pentru această direcție, cu suma de 97000 euro,  un autoturism Mercedes de la ministrul Ilie Sârbu, printr-un interpus din județul Timiș. Autoturismul de lux a fost dobândit de ministrul Ilie Sârbu de la Ion Țiriac, reprezentantul firmei Mercedes în România, după ce acesta a obținut fondul de vânătoare de la Balc, aflat în administrarea Romsilva.

După modelul hoțomăniei de la Cobia, familia cleptocrată Ponta, Sârbu, Daciana a acaparat în ultimii ani Partidul Social Democrat și intenționează să acapareze acum toată România, dacă actualul șef al Guvernului va dobândi și funcția supremă în stat.

 

Cluj Napoca,                                                   Senator

 12.11.2014                                                 Valer Marian

P.S. Anumite detalii privind afacerea TSD de la Cobia pot fi găsite într-un articol publicat de ziarul România liberă în data de 15 Mai 2006, având titlul “Tesediștii de pădure”. Articolul este semnat de ziaristul Costel Oprea, care mai nou a devenit consilier de presă al senatorului Ilie Sârbu și este implicat în stafful de campanie al candidatului prezidențial Victor Ponta.

 

20141112_152240 20141112_152300 20141112_152311 20141112_152406 20141112_152426 20141112_152443 20141112_152458 20141112_152516 20141112_152530 20141112_152542 Hotomania

 

Articole similare

Ultimele aparitii