27.1 C
București
luni, iunie 17, 2024

Senatorul Valer Marian a depus plângere penală împotriva premierului Victor Ponta

Către

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

Subsemnatul Marian Valer, având CNP 1600802124052, cu domiciliul în municipiul Satu Mare str. Mircea cel Bătrân bl. C26 ap. 19 județul Satu Mare, senator în Parlamentul Românie, ales în Circumscripția electorală nr. 32 Satu Mare, Colegiul nr. 1, înaintez prezenta

PLÂNGERE PENALĂ

împotriva numitului Ponta Victor Viorel, primul-ministru al Guvernului României, cu adresă cunoscută în municipiul București Piața Victoriei nr.1,Sector 1(sediul Guvernului României), solicitând următoarele:

1. Începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a numitului Ponta Victor Viorel pentru săvârșirea infracțiunilorValer-Marian11 de insultă și calomnie, prev. și ped. de art. 205 și art. 206 din Codul penal, cu aplic. art. 33 lit. a din Codul penal;

2. Obligarea susnumitului la plata de daune morale reprezentând echivalentul sumei de 100.000 de euro, la cursul din ziua rămânerii definitive a hotărârii de condamnare;

3.Obligarea susnumitului să retracteze afirmațiile insultătoare şi calomnioase şi să-și ceară scuze de la subsemnatul într-o conferință de presă organizată la sediul central al Partidului Social Democrat, la care să invite toate ziarele și televiziunile naționale;

4.Obligarea susnumitului să retracteze afirmațiile insultătoare și calomnioase, să-și ceară scuze și să publice textul hotărârii judecătorești de condamnare, pe cheltuiala sa, în două cotidiane naționale de tiraj;

5.Obligarea susnumitului la plata cheltuielilor de judecată aferente.

MOTIVE:

În fapt:

Într-o declaraţie de presă făcută în data de 15 iulie 2013 la sediul central al Partidului Social Democrat ( București B-dul Kiseleff nr. 10 Sector 1), fiind întrebat de ziariști cum comentează denunțul penal pe care l-am transmis Direcției Naționale Anticorupție cu privire la implicarea numitului Dragnea Liviu, vicepremier al Guvernului României și președinte executiv al Partidului Social Democrat,în fraudarea referendumului pentru demiterea președintelui României din 29 iulie 2012, numitul Ponta Victor Viorel a făcut afirmații insultătoare și calomnioase la adresa subsemnatului, după cum urmează:

I. Sub aspectul infracțiunii de insultă, susnumitul a folosit cuvinte care aduc atingere onoarei și reputației subsemnatului și care mă expun la batjocură: ” nebun”, „bolnav”, „om la necaz”.

Menționez că nu am suferit și nu am fost diagnosticat cu nicio boală psihică, nu am făcut tratament pentru vreo astfel de boală, nu sufăr de nicio altă boală gravă și nu am niciun necaz deosebit ( decât o deziluzie profundă față de modul în care guvernează România actualii lideri ai PSD, în frunte cu primul ministru Ponta Victor Viorel).

Consider că prin cuvintele folosite de susnumit a fost adusă o atingere gravă onoarei și reputației subsemnatului și, totodată, am fost expus la batjocură, în condițiile în care am avut reputația unui om muncitor, cinstit și pregătit profesional. Precizez că provin dintr-o familie modestă, numeroasă și cinstită de la ţară, am fost premiant (premiul I) în școala generală și în liceu, am absolvit Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca cu media generală 9,72 și media de licență 10, am fost procuror, notat anual cu calificativul „foarte bine”, am fost jurnalist și director de ziar critic şi implicat civic, am fost prefect al județului Satu Mare și director de cabinet al președintelui Consiliului Județean Satu Mare,am fost preşedinte al Organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD,am fost ales în 2008 şi reales în 2012 senator de Satu Mare.

În subsidiar, arăt că,potrivit prevederilor alin. 2 din art. 205 Cod penal, infracțiunea de insultă este întrunită și în cazul când se atribuie unei persoane un defect, boală sau infirmitate care, chiar reale de ar fi, nu ar trebui relevate.

II. Sub aspectul infracțiunii de calomnie, susnumitul a făcut afirmații și imputări în public privitoare la persoana subsemnatului, care, dacă ar fi adevărate, m-ar expune la o sancțiune penală sau disprețului public. În acest sens, inculpatul a declarat că aș fi afirmat la adresa sa că ar fi fost „agent străin”, „ucigaș” și „homosexual”.

Arăt în principal că nu am afirmat niciodată că susnumitul ar fi agent străin, ucigaș sau homosexual. Precizez în subsidiar că, printr-o scrisoare deschisă relativ recentă, i-am adresat susnumitului mai multe întrebări, printre care și dacă a fost racolat în anul 1997 de Serviciului de Informații Externe(SIE) al României (deci, nu de către un serviciu secret străin), dacă a influențat în vreun fel sinuciderea colegului procuror Cristian Panait (deci, nicidecum nu am pus în discuție problema uciderii acestuia) și dacă a întreținut relaţii nefireşti la Paris în 1990 cu un ofițer acoperit al SIE, cunoscut ca homosexual.

Solicit soluţionarea cu celeritate a cauzei, trimiterea în judecată și condamnarea numitului Ponta Victor Viorel la pedeapsa maximă , având în vedere la individualizarea acesteia afirmațiile grave și nefondate făcute la adresa subsemnatului, persoana făptuitorului (care exercită înalta demnitate de șef al Guvernului României, are pregătire juridică superioară, a fost procuror, avocat, deputat și ministru), modalitatea și împrejurările săvârşirii faptei (într-o conferință de presă, la sediul principalului partid de guvernământ, în prezenţa reprezentanţilor majorităţii televiziunilor şi altor media naţionale). Totodată, solicit să se ţină cont că făptuitorul a săvârșit un concurs de infracțiuni și că are antecedente în materie, respectiv în cursul unei întrevederi pe care am avut-o în data de 25 martie 2013, la sediul central al PSD, mi-a reproșat că mi-am angajat consilier „un nebun periculos” ca jurnalistul Ovidiu Ohanesian. Întrebându-l cum își motivează o astfel de afirmație gravă, acesta mi-a răspuns că Ovidiu Ohanesian a scris cu mai mulți ani în urmă că ar fi fost racolat de SIE (informaţie care mi-a parvenit şi mie din alta sursă), împrejurare care dovedește că în optica inculpatului orice persoană care face afirmații critice la adresa sa trebuie etichetat nebun.

În plus, învederez că în ultima perioadă la adresa susnumitului au fost lansate şi alte suspiciuni de natură infracţională:

– suspiciunea plagiatului referitor la lucrarea sa de doctorat intitulată ‘’Curtea Penală Internaţonală”;

– supiciunea fraudării Combinatului Energetic Turceni din judeţul Gorj,circumscripţia sa electorală, prin contractele incheiate cu societatea de avocatură a colegului şi prietenului său Şova Dan, la care a fost asociat;

– suspiciunea de excrocherie şi de trafic de influenţă în cazul unui justiţiar din Timişoara, de la care a pretins şi a încasat împreună cu avocatul Şova Dan suma de 50.000 euro, cu titlu de onorariu, cu promisiunea că vor interveni la preşedintele completului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care judeca dosarul penal în cauză;

– suspiciunea că a beneficiat de fonduri ilegale în anul 2012 din partea ministrului Transporturilor, Silaghi Ovidiu, cu care a ajuns în relaţii strânse de prietenie, prin intermediul consilierului personal Miculescu Ovidiu, pe care l-a numit ulterior preşedinte al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Prin afirmaţiile sale insultătoare şi calomnioase, susnumitul mi-a produs un prejudiciu moral estimativ de 100.000 mii euro.

În consecinţă,mă constitui parte civilă în cauză cu echivalentul în lei a sumei de 100.000 euro, la cursul de schimb din ziua rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, urmând ca 90 % din această sumă să o donez pentru premierea elevilor olimpici din România, de care actualul prim-ministru a uitat, iar 10% din sumă să o donez şcolii respectiv grădiniţei frecventate de copiii susnumitului, pentru a le fi asigurată educaţia bunelor maniere(sau educaţia celor şapte ani de acasă).

În drept, invoc dispozițiile art. 222 din Codul de procedură penală rap. la art. 205 și art. 206 din Codul penal, cu aplic. art. 33 din Codul penal,comb. art. 252, art.253 şi art.1359 şi urm.din Codul civil.

Învederez că infracţiunile de insultă şi calomnie au fost reintroduse în Codul penal ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 206 din 29.04.2013.

Având în vedere calitatea inculpatului de deputat în Parlamentul României, comform art. 29 pct. 1 lit.a comb. cu art. 209 alin. 4 din Codul de procedură penală rap. la. art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi art. 23 alin. 2 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, competenţa de judecare a cauzei în primă instanţă aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În probaţiune, voi depune copie de pe înregistrarea declaraţiei de presă a primului- ministru Ponta Victor Viorel din data de 15 iulie 2013 şi, dacă va fi cazul, voi prezenta inscrisuri şi martori.

Satu Mare, Marian Valer

24.07.2013

ponta 002

Articole similare

 1. DOMNILOR CONTRIBUABILI LA BUGETUL ROMANIEI SI AL EUROPEI

  CU RESPECT VA TRIMIT SPRE ANALIZA O PETITIE -PROPUNERE TRIMISA PARLAMENTULUI EUROPEAN CE PRIVESTE INFIINTAREA LA NIVEL EUROPEAN (BINEINTELES CA SI IN ROMANIA SE POATE INFIINTA O ASEMENEA INSTITUTIE) A AGENTIEI (AUTORITATII ) DE REPREZENTARE SI PROTECTIE A CONTRIBUABILULUI EUROPEAN (ROMAN) – SE POATE PREVEDEA SI IN NOUA REVIZUIRE A CONSTITUTIEI IN ROMANIA (SPRE EXEMPLU)

  CU DEOSEBIT RESPECT
  LUPEA NICODIM EUGEN CNP1631124080034(BRASOV-ROMANIA)

  CINE SE SPERIE DE O DEMOCRATIE SI DE UN CONTROL AL BANULUI PUBLIC AUTENTIC ???

  UN POSIBIL RASPUNS > LUI ALI BABA SI CELOR 40.000 DE HOTI

  Pétition envoyée par Dl NICODIM EUGEN CNP1631124080034(BRASOV-ROMANIA) LUPEA
  FROM [email protected] TO You
  Show Details

  From

  [email protected]

  To

  [email protected]

  Mesajul dumneavoastră a fost recepţionat. Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

  Date de contact
  Sex: Dl
  Nume: LUPEA
  Prenume: NICODIM EUGEN CNP1631124080034(BRASOV-ROMANIA0
  Naţionalitate: română
  Adresă poştală: STR.SALCAMILOR NR.149 ,CARTIER IZVOR,TARLUNGENI BRASOV STR.CARPATILOR NR.21.SC.D AP.1.BRASOV
  Cod poştal: 507220
  Localitate: TARLUNGENI-BRASOV-CARTIER IZVOR
  Ţara: România

  Informaţii privind petiţia
  În cazul în care Comisia pentru petiţii declară admisibilă petiţia dumneavoastră, sunteţi de acord ca ea să fie considerată document public? Da
  Sunteţi de acord ca numele dumneavoastră să fie consemnat într-un registru public, accesibil pe internet? Da

  Titlul petiţiei dumneavoastră: SUPRACONTROL CIVIL AL CONTRIBUABILULUI ASUPRA BANULUI PUBLIC NU ABUZULUI COLECTARII SI CHELTUIRII HAOTICE A BANULUI PUBLIC AL CONTRIBUABILULUI 24 DIN 24 DE ORE ,365 DE ZILE DIN 365 DE ZILE Civil Override public money taxpayers Do not abuse the collection and spending of public money of taxpayers chaotic 24 OF 24 HOURS, 365 days 365 days
  SUPRACONTROL CIVIL AL CONTRIBUABILULUI ASUPRA BANULUI PUBLIC NU ABUZULUI COLECTARII SI CHELTUIRII HAOTICE A BANULUI PUBLIC AL CONTRIBUABILULUI 24 DIN 24 DE ORE ,365 DE ZILE DIN 365 DE ZILE PETITIE-PROPUNERE DE INFIINTARE A AUTORITATII EUROPENE DE REPREZENTARE SI PROTECTIE A CONTRIBUABILULUI INSTITUTIA SE VA SUBORDONA PARLAMENTULUI EUROPEAN ,CONDUCATORII SI ANGAJATII INSTITUTIEI VOR FI ALESI DIRECT DE CONTRIBUABIL(CEL CE FINANTEAZA INTREGUL SISTEM) FUNCTII 1) REPREZINTA INTERESELE CONTRIBUABILULUI IN RAPORT CU TERTE PERSOANE (FIZICE SAU JURIDICE) CE COLECTEAZA ,DISTRIBUIE,CHELTUIESC FONDURILE FINANCIARE CONTRIBUTII ALE CONTRIBUABILULUI (T.V.A.,ACCIZE,CONTRIBUTII EUROPENE,ALTE TAXE SI IMPOZITE) 2) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL CIVIL A CONTRIBUABILULUI ASUPRA STATULUI A ORICAROR ENTITATI PRIVATE (PROFIT-SAU NONPROFIT) CE FOLOSESC CHIAR SI 1(UN ) SINGUR EURO REZULTAT DIN TAXE SI IMPOZITE ALE CONTRIBUABILULUI EUROPEAN 3) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL CURTII DE CONTURI SI ARE AUTORITATE DE CONTROL ASUPRA TUTUROR AGENTILOR ECONOMICI PRIVATI ATRIBUTII DE 1) CONSTITUIE SUPRAVEGHETORUL(SUPRACONTROLUL) CURTII DE CONTURI 2) SUPRAVEGHERE ,VERIFICARE SI CONTROL A INSTITUTIILOR COMPONENTE ALE STATULUI CE COLECTEAZA,DISTRIBUIE,CHELTUIE DIRECT SAU INDIRECT BANUL PUBLIC (T.V.A,ALTE TAXE SI IMPOZITE LOCALE SAU EUROPENE) 3) 4) CONSTITUIE SUPRACONTROLUL TUTUROR FIRMELOR PRIVATE (AGENTI ECONOMICI) CE COLECTEAZA DIRECT SAU INDIRECT T.V.A.SAU ALTE TAXE SI IMPOZITE) 5) SUPRAVEGHERE ,VERIFICARE SI CONTROL A INSTITUTIILOR PRIVATE DE ORICE FEL CE BENEFICIAZA DE FOLOSIREA(T.V.A PLATIT DE CONTRIBUABIL ZILNIC,ALTOR TAXE) SCOP 1) CRESTEREA SI INTARIREA INCREDERII POPULATIEI IN INSTITUTIILE STATULUI A COLECTATII,DISTRIBUTIEI,CHELTUIRII BANULUI PUBLIC 2) ELIMINAREA ABUZURILOR SI CRESTEREA GRADULUI DE PROFESIONALIZARE A PERSONALULUI ANGAJAT LA STAT SI PRIVAT 3) CREAREA UNUI CLIMAT DE RESPECT PE PLAN INTERN SI INTERNATIONAL 4) – ASIGURAREA UNUI FLUX CONSTANT DE INCASARI LA BUGETUL DE STAT 5) – ELIMINAREA ORICAREI INFLUENTE DE NATURA POLITICA

 2. doresc sa intru in contact cu dvs;ma refer la ANTIMAFIA;telefon,mail,etc.
  Am si eu o poveste teribila despre coruptie,la nivel de sistem si vreau sa o fac publica.

Ultimele aparitii