31.6 C
București
luni, iunie 17, 2024

Iulia Timoşenko ia taurul KGOKOR de coarne

Pe urmele banilor pierduţi la CIM Krivoi Rog – episodul 2

*Surpriză totală în afacerea CIM Krivoi Rog. “Doamna de Fier a Ucrainei” anunţă continuarea lucrărilor cu… chinezii. Pentru responsabilii părţiiTimoshenko române ARCOM S.A., UzinExport S.A. şi ARCIF S.A., reluarea lucrărilor în combinat echivalează cu puşcăria. După ultimile articole despre jaful KGOKOR, organele abilitate au intrat în alertă. Miliţia defilează în jurul combinatului *Jaful este vizibil chiar de la intrarea în Dolinska. Malovodine, localitatea strămutaţilor. * Inginerul Ghimeş spune povestea celulei de 10 KV “săltate” din centrul oraşului. *Lambada cu capul de fier. Afaceristul Gim are buget de criză.

 Ani la rând am scris despre devalizarea Combinatului de Îmbunătăţire a Minereurilor Acide de la Krivoi Rog (CIM Krivoi Rog sau KGOKOR din Ucraina), în care statul român deţine 26,7%. Jurnaliştii au publicat volume cu nume, date, fapte, fotografii despre o mână de hoţi români şi ucraineni care jefuiesc nestingheriţi cu acte sau fără, patrimoniului combinatului ( circa 3,2 mild. $). Ultimile dezvăluiri din presă, referitoare la subiect au provocat nelinişte la Kiev. Recent, premierul ucrainean Iulia Timoşenko a convocat o şedinţă de guvern fulger, la care au participat reprezentanţii Procuraturii Generale, ministerului justiţiei, Fondului proprietăţii de Stat, ministerului economiei, ministerului de finanţe şi ministerului de interne. Surpriza a fost totală, “Doamna de Fier” anunţând că CIM Krivoi Rog va fi finalizat cu participarea unor companii chineze. Primele măsuri pentru stoparea înstrăinării patrimoniului promislenaiaKGOKOR au fost demiterea directorului Kolesnik şi înlocuirea acestuia cu Mihail Piatakov, fost adjunct al secţiei de căi ferate (gara Promîşlenaia). Mai mult ca sigur, premierul Timoşenko nu ştie că la CIM Krivoi Rog până şi gara a fost furată. Promîşlenaia, poarta  de intrare a materiei prime în combinat, a rămas fără şine pentru că mafia locală le-a demontat şi vândut la fier vechi. Deja a fost anunţat şi un vinovat : fostul administrator KGOKOR Baranovski, care între timp, a dispărut cu ştampila instituţiei. “Ancheta penală (în conformitate cu art. 191,alin. 5 din Codul Penal al Ucrainei) demarată de autorităţi se referă la devalizarea patrimoniului de dimensiuni deosebite sau declararea combinatului ca nefuncţional”, aflăm dintr-un articol publicat recent în ziarul Ucraina Ţenter. E fierbere mare la Dolinska şi în filialele firmelor româneşti participante la construcţia combinatului : ARCOM S.A., Uzin Export S.A. şi ARCIF S.A. Doar erau mână-n mână cu ucrainenii. Şeful pazei externe a combinatului a fost schimbat, iar miliţia patrulează pe şosele. Pentru responsabilii români ai investiţiei CIM Krivoi Rog se aude un zornăit vesel de cătuşe în cazul în care lucrările vor demara în combinat.

Jaf la drumul mare

Nu trebuie să intri în şantier să-ţi dai seama de amploarea devalizării CIM Krivoi Rog. Se vede cu ochiul liber de afară. La Malovodine, o micădecopertare1 localitate între Dolinska şi combinat, stau înşiruite milităreşte barăcile construite de ARCOM S.A. În anii ’80, Uniunea Sovietică începea operaţiunile de decopertare în vederea construcţiei combinatului. Sute de oameni au fost strămutaţi. Casele lor au fost dărâmate. A apărut ca prin farmec, la intrarea în oraşul Dolinska, o nouă localitate Malovodine. Prin faţa barăcilor, uneori chiar prin grădinile strămutaţilor, şerpuiau conductele tur-retur de apă caldă şi rece care alimentau atât oraşul cât şi CIM Krivoi Rog. Astăzi, de-a lungul drumului, nu mai sunt decât suporţii din beton care susţineau conductele. Şi aceia vandalizaţi. Jaf la drumul mare. Localnicii spun că afaceristul local Cergun, rudă cu unul dintre directorii combinatului Abramovici, a demontat peste 15 Km de conducte. Le cumpărase de la KGOKOR cu suma derizorie de 50 de mii de dolari. Învelişul de beton al suporţilor a fost spart, scoţându-se nisipul, pietrişul şi alte materiale. Se fură de unde se poate, nu numai din combinat. Scările blocurilor ridicate de români la Dolinska sunt martori muţi ai jafului. Ferestrele malovodineapartamentelor devalizate se holbează la trecători ca nişte orbite întunecate, iar balcoaneleconducte gokor sunt împodobite cu sârmă ghimpată pentru a îngreuna accesul hoţilor. Celula cu transformator de 10,4 KV montată de specialiştii Uzin Export în curtea atelierului-şcoală (din centrul oraşului), a fost săltată cu tot cu carcasă. În urma ei, a rămas doar cablul gros de înaltă tensiune, care nu a putut fi smuls din pământ. Am stat de vorbă cu Sorin Ghimeş, fost inginer specialist la filiala Uzinexport, unul dintre cei care au montat celula cu transformator de 10/0,4 KV la atelier. Ghimeş îşi aminteşte că a fost solicitat cu ani în urmă de ex-directorul ARCOM Nicolaie Ghirţoi să se alăture echipei de specialişti ai filialei (ing. Neculce Traian şi maistrul Neagu Ion), pentru a pune la punct celulele cu transformator şi cele de distribuţie montate la Dolinska. “Această acţiune s-a hotărât în urma repetatelor avarii ale transformatoarelor de la staţiile din oraş care lăsau adesea în beznă blocul de locuinţe al personalului celor două filiale. Am pus la punct celulele, le-am adus în oraş, le-am montat în apropiere de blocul cu pricina şi le-am racordat la reţeaua de 10KV. Lucrurile au mers minunat până acum vreo 2-3 ani, când s-a hotărât renunţarea la serviciile acestui post şi s-a deconectat rămânând pe poziţie.”, povesteşte specialistul. Ghimeş mai spune că s-au căutat amatori de chilipiruri, pentru vânzarea celulei cu numai 5000 USD. Au venit oferte de 3000 USD, apoi, într-o zi au apărut trailerul şi macaraua. După numai un ceas, postul de transformare a dispărut ca prin minune. Nimeni nu a cerut conducerii filialei ARCOM Krivoi Rog, avizul de expediţie sau factura cu care a fost “expediată” marfa.

ateliercelula3

Atelierul-şcoală ridicat de români şi locul unde era amplasată celula de 10KV (stânga).

Doar cablul de înaltă tensiune a rămas (dreapta).

Lambada cu capul de fier

În centrul oraşului, pe o terasă lângă fostul bar Vecernîi, Gim stă la masă cu mai mulţi români. Spirit întreprinzător, Gim şi-a început afacerile înberizka1 Dolinska, vânzând bere colegilor de muncă. Se pare că cel mai bine i-a mers afacerea cu zahăr, din bazarul mare deschis duminica la Dolinska. În timp, bisnisurile românului s-au diversificat. Astăzi, Gim este proprietarul clubului Berizka (Salcâmul), poate cea mai modernă cârciumă din oraş. Gim spune că a investit o sută de mii de dolari în renovarea  clădirii (prima şcoală din Dolinska, veche de peste 100 de ani), în care a amenajat o discotecă după toate standardele occidentale. Staţia de amplificare japoneză, scena ultramodernă, stroboscoapele şi muzica house, fac deliciul tinerilor în weekend. Fiţele fine şi fetele frumoase se strâng pe ringul de dans să se dea în stambă, mai ceva ca în oraşele mari. Datorită muzicii asurzitoare, clubul  este poreclit Bomba. Deşi trăieşte pe picior mare, Gim duce dorul Oltului. Tinerii din paza combinatului s-au strâns în jurul lui şi fac un ban în timpul liber, primind lucrări sau diverse avantaje cum ar fi accesul la club fără a plăti intrarea. Datorită crizei, Gim s-a văzut nevoit să reducă toate cheltuielile. A lăsat gipanul în garaj, “ şi aşa trebuie reparat”. “ Să vezi ce bine ne descurcăm în familie cu 2000 de hrivne pe lună (200$). Înainte sub 1500 de dolari nu cheltuiam”, spune Gim. Prin faţa noastră, de mână cu rusoaica, trece Marin zis şi “Şchiopul”. Nu ne bagă în seamă. Ceva mai în spate, lângă banca Aval, o fată grăsuţă, dar zâmbăreaţă nevoie mare, ne face semn cu mâna. “Uite-o pe Lambada !”, exclamă unul dintre tinerii de la masa vecină, salutând-o frenetic. Grăsuţa se întoarce de 2-3 ori, fluturându-şi părul strâns în coadă. Vrea să fie sigură că este remarcată de toaţi masculii de pe terasă.   “Eh, dacă ar avea capul de fier, ar ruginii de la atâta muie”, ne lămureşte unul din fraţii Damaschin.

Articole similare

 1. PRESEDINTELE ROMANIEI LOVESTE CU PUMNUL UN COPIL !
  SECVENTA TRANSMISA PE POSTURILE TV DIN AMERICA SI JAPONIA
  VAZUT CU OCHII MEI

  EXPERTIZA INTERNATIONALA NEW YORK TOKIO : SECVENTA VIDEO ESTE NETRUCATA. 

AM INVITAT IN STUDIOUL DIN NEW YORK 12 SPECIALISTI IN COMPIUTER SI TRUCAJE 
SOTIA MEA KIYOKO ESTE IN jAPONIA SI A ADRESAT PROBLEMA COMPANIEI SONY. 
VOI PUBLICA PE BLOGUL MEU O EXPERTIZA CU CARACTER INTERNATIONAL. 

REZULTATUL: 
MATERIALUL ESTE NETRUCAT. 

SUNT UN SPECIALIST. AM ABSOLVIT SECTIA DE OPERATORIE IATC BUCURESTI , AM ABSOLVIT FASHION INSTITUTE OF TECHNOLOGY NEW YORK. AM PREDAT FILM SI FOTOGRAFIE IN USA SI JAPONIA. SUNT SPECIALIZAT IN COMPIUTER ART SI TRUCAJE DE FILM. AM O COMPANIE DE FILM SI TELEVIZIUNE. SUNT UN PROFESIONIST CARE STIE CE VORBESTE. SECVENTA VIDEO ESTE REALA. ORICE DISCUTIE IN ACEST SENS ESTE INUTILA. 
TOT ASA DE SIGUR SUNT, CA OPINIA PUBLICA INTERNATIONALA NU VA ACCEPTA UN PRESEDINTE DE TARA CARE LOVESTE UN COPIL. ESTE ULTIMUL LUCRU CARE LIPSESTE IMAGINII ROMANIEI IN LUME. CARIEA POLITICA A UNUI ORDINAR GOLAN DE PORT A LUAT SFARSIT. 

ROBERT HORVATH CINEAST USA JAPAN BLOG http://devanewyork.blogspot.com/ 
SITE http://www.devagallery.com/

 2. MOFTANGIUL MORAL!
  SCENA COPILULUI VENIT CU MAMA SA la un miting in Ploiesti tinut in anul 2004 PENTRU A INMANA UN MEMORIU (despre evacuarea nedreapta e )lui Basescu -candidat la PREZIDENTIALELE ,este evidenta “.NU IMI DAU SEAMA,GREU DE SPUS,M-A INJURAT.VAD UN COPIL CARE RADE DUPA CE SE DA INAPOI!”NICIODATA,NU MI-AM LOVIT,COPII,sau sotia…..!
  Caseta nu a aparut pana cum, pentru ca criminalul Basescu si-a luat masurile de siguranta(chiar si cu plecarea din tara la munca a parintilor copilului agresat,care nu isi dau numele de frica represaliilor).Si Ceausescu a cazut,pentru ca, credea ca va dainui vesnic!l]La alte posturi s-a dat un film cu o rezolutie mica pentru a se pretinde ca ar fi trucaj!
  Este normal sa incerci sa surprinzi dintr-un unghi favorabil ceva(miscarea bratului agresor acoperit prin aducerea mai langa el ,a petentei ) ce nu se vedea deplin din cauza vicleniei agresorului,Aceasta (FREIMURI)tine de tehnica fotografului,nealterand fondul(ce a fost mascat prin cunoscuta expresie”a luat fata” pusa in practica de catre AGRESOR),ci dimpotriva,punandu-l mai bine in evidenta !.
  – ORICINE POATE VEDEA CA INAINTE DE A O TRAGE DE MANA PE PETENTA,BASESCU S-A UITAT LA TELEOBIECTIVUL DIN FATA(PE LANGA CARE ERAU FORTE DE ORDINE)PENTRU A OBSERVA DISTANTA DE FOCALIZARE,SI A STII CE DISTANTA TREBUIE SA O MISTE PE PETENTA-PENTRU A NU SE VEDEA LOVITURA BASESCIANA!
  LA FEL DE EVIDENT ESTE ZADARNICIREA AFLARII ADEVARULUI –de catre CLANUL BASESCU SI ACOLITII ACESTUIA,CARE MISTIFICA CU UN CINISM NEMAINTALNIT ,REALITATEA OBIECTIVA!!!AUTORITATILE STATULUI SE VOR ASOCIA SI DE ACEASTA DATA NELEGIUIRILOR CELUI CARE NU POATE CONCEPE SA PIARDA PUTEREA OBTINUTA PRIN MISELIE,INTRIGI ,SANTAJ..Tot printr-o expertiza,Basescu, a scapat de raspundere penala in dosarul FLOTA.
  IN APROPIEREA CANDIDATULUI BASESCU IN CAMPANIA ELECTORALA DIN NOIEMBRIE 2004.-SE AFLA ROBERTA ANASTASE,CEA DEVENITA PRESEDINTA CAMEREI DEPUTATILOR SI PENTRU CA A TINUT CU OBEDIENTA SECRETUL MANIFESTARII VIOLENTE A CELUI DEZECHILIBRAT PSIHIC!
  AFLATI LA LOCUL FAPTEI.LA 3M ,DISTANTA,ADRIAN IURASCU DE LA ZIARUL “BARICADA” CA SI FELIX TATARU-CARE FILAMA INTRUNIREA respectiva,AVAND CONTRACT CU PD-_ul ,acum in staful de campanie prezidentiala,A RIDICAT in sus IMEDIAT MONITORUL CAMEREI DE LUAT VEDERI DE LA LOCUL FAPTEI,PENTRU A PUTEA NEGA EVENTUALELE COMENTARII LA CELE PUBLIC INTAMPLATE!
  DE CE ESTE PREMEDITATA AGRESIUNEA PE CARE O VEDEM SI CU “OCHII MINTII”:CU MANA DREAPTA Basescu ,ESTE NEVOIT SA IA MEMORIUL,IL DA PERSOANEI CARE ERA IN PARTEA STANGA-DAR CARE NU SE VEDE STRATEGIC IN FILMARE-pentru a nu se crea complicatii,PENTRU A SE CAMUFLA. AGRESIUNEA .
  APOI, PENTRU A ABATE ATENTIA PUBLICULUI , A PETENTEI DISPERATE,DAR SI A COPILULUI PE CARE VROIA SA L LOVEASCA IN PLIN,SE FACE CA DA MICROFONUL ACELEI PERSOANE DIN MANA STANGA ..SIMULTAN SIMULEAZA CA VREA SA DEA MANA CU MAMA DISPERATA,APOI I-A PRINS MANA MAMEI ,O TRAGE LA EL-INCERCAND SA ACOPERE SPATIUL VIZUAL AL UNEI PERSOANE CARE FILMA SI DIN FATA LUI BASESCU!PENTRU CA LOVITURA SA FIE PUTERNICA A TRAS MULT IN DREAPTA MANA MAMEI ,DANDU-I DRUMUL MAINII-CARE S-A DUS DIRECT IN MINORUL AGRESAT VIOLENT!Elanul deternminat de ducerea mainii petentei ,era necesar pentru ca lovitura sa fie mai puternica,fata de cel care a avut curajul sa spuna de la microfon publicului simpatizant P.D.L. -sa nu il votaeze pe BASESCU.
  Inainte de a lovi ,Basescu a ochit obiectivul,CROSEUL DE DREAPTA A LOVIT TINTA SI LA DESTABILIZAT PE copilul CARE NU A VRUT SA II DEA SATISFACTIE AGRESORULUI,Iin sensul ca A REUSIT SA STEA PE PICIOARE-IN URMA brutalei LOVITURI,mimica agresatului parca spunand parka :”n-ai reusit sa ma dai jos “!
  COPILUL LOVIT A RAMAS DEMN IN PICIOARE! ACEST COPIL ,A DAT O LECTIE INTELECTUALILOR OBEDIENTI!CATI AU ALES POZITIA VERTICALITATII SI CAT SE GUDURA!!!
  CHIAR ROBERTA ANASTASE S-A DAT DE GOL LA REALITATEA TV(26.XI.09-PANA SA APARA DECLARATIA LUI BASESCU DE LA SEDIUL DE CAMPANIE,DICTATA DE CONSILIERII PREZIDENTIALI ).CAND A AFIRMAT CA SCOPUL AVUT ERA INCHIDEREA SUBIECTULUI!
  MARTURIA LAVINIEI SANDRU-CAREIA I S-A SPUS IN?! NOIEMEBRIE 2004 DE ROBERTA ANASTASE “ SA NU FI FILMAT CINEVA SCENA“ ESTE ELOCVENTA .SOLIDARITATEA INFRACTIONALA A ROBERTEI ANASTASE ,ESTE VADITA SI DATORITA MANIPULARILOR PE CARE LE-A FACUT CU OCAZIA VIZIONARII CASETEI originale DE LA ZIARUL” GARDIANUL”.ACELASI TIP DE DIVERSIUNI ,LE-AU FACUT SI INVITATII EMISIUNII TINUTE DE POSTUL DE TELEVIZIUNE “REALITATEA “
  INSTITUTUL DE POLITICI PUBLICE ESTE POLITIZAT IN CULOARE PORTOCALIE,NEPUTAND SA FIE INDEPENDENT
  ACUM INTELEGEM DE CE BASESCU,NU A AVUT INCREDERE IN LAVINIA SANDRU, DEBARASANDU-SE DE ACEASTA LA FOARTE PUTIN TIMP DUPA EVENIMENTUL CE IL INCRIMINA PE CRIMINALUL CE OCUPA FUNCTIE SUPREMA IN STAT.
  TOT RETROSPECTIV ,INTUIM MOTIVELE ADEVARATE -PENTRU CARE BASESCU A DECIS CA ROBERTA ANASTASE -SA DOBANDEASCA A CEASTA FUNCTIE ,EVIDENT ,DUPA CE NASTASE A FOST DETRONAT.
  TOT ACUM AVEM DOVADA MOTIVATIEI BASESCIENE CA DUPA DOUA SAPTAMANI DE LA “TRECEREA LA ACT”–D.N.A.-ul A INCEPUT HARTUIRERA IMPOTRIVA lui DINU PATRICIU-VINOVAT DOAR PENTRU CA A AVUT CALITATEA DE MARTOR OCULAR LA AGRESIUNEA PRESEDINTELUI in raport de un minor curajos!
  DUPA CE MINORUL A FOST LOVIT IN PLEXUL SOLAR DE CATRE AGRESIVUL TRAIAN,ULTERIOR ,EL A FOST LOVIT CU MANIE PROLETARA CU UN CROSEU SUB BARBIE,SI ARUNCAT IN SPATE CIRCA 1M DISTANTA DE LOCUL UNDE SE AFLA.!
  TRAGEREA DE MANA A MAMEI DISPERATE de catre BASESCU,DEPLASAREA acesteia CAM 40 DE CM DE LOCUL UNDE ERA,A AVUT IN VEDERE SI ADUCEREA ACESTEIA PUTIN CU SPATELE LA COPILUL PE CARE BASESCU URMA SA IL LOVEASCA,dar si sa mascheze visual lovitura premeditata !
  PENTRU A NU SE AUZI LOVITURA ,BASESCU A DAT DEOPARTE MICROFONUL,NESPERAND CA MAMA MINORULUI SA NU VADA CHIAR NIMIC.ULTERIOR acesta PUTEA VOCIFERA fata de agresiune!Numai ca minorul nu a avut incredere in Basescu cand Basescu a simulat o apropiere de cea in deznadejde,si a fost incordat si nu relaxat !COPILUL NU A FOST PACALIT, posedand al saselea simt.
  PREMEDITAREA AGRESORUL ESTE EVIDENTA.
  Pentru ca sunt santajati,acum parintii copilului agresat nu cred ca vor mai vrea sa recunoasca nimic din cele intamplate ,pentru ca li sa- aranjat de catre MAFIE-plecarea la munca in strainatate,pentru a se uita evenimentul defavorabil vesnicului candidat la nemeritate functii publice in stat.
  UN BUN CONDUCATOR NU FACE DOAR CE VREA,CI ACELE CE TREBUIE.BASESCU, FACE DOAR CE VREA.
  BASESCU INCALCA LA FIECARE 5 MINUTE REGULILE DIN “DECALOG”:SA NU MINTI ,SA NU FURI,SA NU JURI STRAMB.
  DACA MAIMUTA A AVUT DREPTUL SA COBOARE DIN COPAC,SI POLITICIANISTII P.D.L.,AU “DREPTUL”SA URCE IN CATE PARTIDE “VREA MUSCHII LOR”PENTRU A SPARGE RESPECTIVELE PARTIDE.
  ULTRADEMAGOGUL PATRIHOT CU MANA DREAPTA PE BIBLIE.JURA SI CU STANGA FURA:TATAL E STATUL ,MAMA-TARA
  MI-A FOST OPRIT CURENTUL ELECTRIC IN MOMENTUL IN CARE SCRIAM ACESTE GANDURI DESPRE CRIMINAL
  DESKOPUL ERA APROAPE TERMINAT.S-A REMEDIAT PARTIALCAT PRIVESTE TEXTUL SCRIS,NOROC CU SISTEMUL AUTORECAVERY.
  Diversiunea cu “afacerea” dintre Patriciu si altii,.NU TINE.
  “TU TE VAIETI DE MAFIOTI,CA SA ARATI ESTI cinstit si sclivisit,dar tot moftangiu esti.UN MAFIOT,E O FORTA,UN TEMPERAMENT,O VOINTA STARUITOARE,O MINTE BRICI SI UN SANGE RECE
  -Da,dar e pus in slujba CUI?In slujba LUI,fireste si a A LOR SAI,semanand in aceasta privinta –cu tot ce e viu..
  El are energia sa dea din coate,sa calce in picioare,sda se agate de unul si de altul,sa-i vicleneasca,sa-i inlature dasca-i nevoie,uneori sa-i omoare,cu alibiuiri bune,cu kileri destoinici,cu avocati dati dracului,CU JUDECATORI CARE CUNOSC LECTIA.
  -Bine dar SOCIETATEA?-CE SOCIETATE?O turma care scurmasi grohaie.Cu pielea groasa,cu ratul porcin si cantator,cu lacomie.
  MAFIOTUL E INTRE PORCI,UN MISTRET,el face legea cu coltii si nu se da PRINS.sa-l vezi unde se ascunde ,cum intoarce urma ,cu cine se inhaiteaza…
  CE DEMOCRATIE,CE MASE?MASELE,PENTRU A FI MASE,TREBUIE SA RABDE!LE PACALESTE UNUL,si cand apuca sa-si dea seama,le pacaleste altul.
  Mafiotul,simte cotul celuilat ,are un atapan tare deasupra si o incredere de fier in MAFIE,altfel n-ar putea lucra!!
  El a fost pus acolo,ca sa lucreze ca dregator pentru MAFIE…
  “Cine nu abuzeaza ,nu merita puterea!”MAFIOTII SUNT O ELITA care s-au ragandit sa sprijine saracimea,si se joaca,fiind mult mai inzestrati decat toti.au cazut ca se poate si altfel,cu putin praf in ochi.mai au doar putine hartuieli cu PRESA-mai ales ce cea semi mafiota,incepatoare,care nu intelege total ca ei sunt structura de baza,a unei SOCIETATI.
  EI FAC EDIFICII PRIVATE SI UNEORI PUBLICE ,DIN ACELEA CARE NU RENTEAZA.,EI IMPUN DECI ,O SELECTE.EI MANEVREAZA STATUL CUM VOR!!
  Ei sunt chiar STATUL,statul eficace,indifferent de PARTID.ei sunt legatura solida cu EUROPAsi cu LUMEA.,factorul de penetratie in exterior.te joaca cum sic and vor la laorice,te saracesc te EVACUEAZA,si-ti mai fac si MORALA.EI STIU TOTUL INAINTEA TA,ITI CUMPARA TOTUL DE SUB NAS.
  Ai mancat si de la dictatura ,si m,anancin si de la astia-carecsunr o DICTATURA DEGHIZATA!!!!!
  EU AM DEPUS ZECI DE MEMORII ORI ACTIUNI ,PLANGERI PENALE LA INSTITUTIILE COORDONATE CRIMINAL DE BASESCU,SI AM RAMAS TOT UN MURITOR DE FOAME,dar un iubitor de dreptate si de adevar!!!
  IN ACEASTA DIMINEATA ,A APARUT ALTA VESTE(informatie) PENTRU O DIVERSIUNE COMPLETA =SCHIMBAREA REGISTRULUI TACTIC.:VICEPRIMARUL P.D.L. ,RAICU,MAFIOTUL ,A anuntat triumfalist CA S-A DESCHIS PASAJUL BANEASA,CHIAR DACA SE VA MAI CONTINUA SA SE MAI LUCREZE si dupa 1 decembrie 2009!La actiunea P.D.L. a participat BERCEANU BOC si altii!
  DE CATE ORI A INCERCAT BASESCU-prin UNELTELE CRIMINALE SA MA ASASINEZE ,CRED ,CA I S-A URAT si lui!
  DE CE BASESCU A SPUS MASS-MEDIEI CA ISI VA SPUNE PUNCTUL DE VEDERE A DOUA ZI ?PENTRU A AVEA TIMP CA MAFIA LUI SA LUCREZE DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE!
  Pentru ca petenta a scapat de jandarmii care nu permiteau ajungerea la PRESEDINTELE BASESCU,cand petenta si –a expus intr-o fraza doleantele din MEMORIU,in acelasi timp s-a auzit galeria P.D.L.-ista care a inceput scandarea BASESCU,BASESCU!!! –pentru a acoperii sustinerile petetentei! PDl-ul nu este nici un partid democrat si nici un partid liberal!PDl-ul este partidul imbogatitilor prin coruptie,si spolierea membrilor societatii -care nu au apartenenta politica -!!! In loc sa strige cum i s-a spus“Traiasca BASESCU”,copilul a strigat “Traiasca ILESCU”!= Acestea sunt cuvintele urate de care vorbeste Roberta Anastase.Copilul tinea minte de la parintii sai,ca in mandatul al doilea al lui Iliescu,cu totii au trait mai bine.
  Pentru ca Basescu a vazut comentariile mele transmise in media,sau facut presiuni ,amenintari asupra minorului care au determinat schimbarea sutinerilor celui agresat!
  [Este normal sa incerci sa surprinzi dintr-un unghi favorabil ceva(miscarea bratului agresor acoperit prin aducerea mai langa el ,a petentei ) ce nu se vedea deplin din cauza vicleniei agresorului,Aceasta (FREIMURI)tine de tehnica fotografului,nealterand fondul(ce a fost mascat prin cunoscuta expresie”a luat fata” pusa in practica de catre AGRESOR),ci dimpotriva,punandu-l mai bine in evidenta ! – ORICINE POATE VEDEA CA INAINTE DE A O TRAGE DE MANA PE PETENTA,BASESCU S-A UITAT LA TELEOBIECTIVUL DIN FATA(PE LANGA CARE ERAU FORTE DE ORDINE)PENTRU A OBSERVA DISTANTA DE FOCALIZARE,SI A STII CE DISTANTA TREBUIE SA O MISTE PE PETENTA-PENTRU A NU SE VEDEA LOVITURA BASESCIANA! APOI, PENTRU A ABATE ATENTIA PUBLICULUI , A PETENTEI DISPERATE,DAR SI A COPILULUI PE CARE VROIA SA L LOVEASCA IN PLIN,SE FACE CA DA MICROFONUL ACELEI PERSOANE DIN MANA STANGA ..SIMULTAN SIMULEAZA CA VREA SA DEA MANA CU MAMA DISPERATA,APOI I-A PRINS MANA MAMEI ,O TRAGE LA EL-INCERCAND SA ACOPERE SPATIUL VIZUAL AL UNEI PERSOANE CARE FILMA SI DIN FATA LUI BASESCU!PENTRU CA LOVITURA SA FIE PUTERNICA A TRAS MULT IN DREAPTA MANA MAMEI ,DANDU-I DRUMUL MAINII-CARE S-A DUS DIRECT IN MINORUL AGRESAT VIOLENT!Elanul deternminat de ducerea mainii petentei ,era necesar pentru ca lovitura sa fie mai puternica,fata de cel care a avut curajul sa spuna de la microfon publicului simpatizant P.D.L. -sa nu il votaeze pe BASESCU.
  Inainte de a lovi ,Basescu a ochit obiectivul,CROSEUL DE DREAPTA A LOVIT TINTA SI LA DESTABILIZAT PE copilul CARE NU A VRUT SA II DEA SATISFACTIE AGRESORULUI,Iin sensul ca A REUSIT SA STEA PE PICIOARE-IN URMA brutalei LOVITURI,mimica agresatului parca spunand parka :”n-ai reusit sa ma dai jos “!
  COPILUL LOVIT A RAMAS DEMN IN PICIOARE! ACEST COPIL ,A DAT O LECTIE INTELECTUALILOR OBEDIENTI!CATI AU ALES POZITIA VERTICALITATII SI CAT SE GUDURA!!! PENTRU A NU SE AUZI LOVITURA ,BASESCU A DAT DEOPARTE MICROFONUL,NESPERAND CA MAMA MINORULUI SA NU VADA CHIAR NIMIC.ULTERIOR acesta PUTEA VOCIFERA fata de agresiune!Numai ca minorul nu a avut incredere in Basescu cand Basescu a simulat o apropiere de cea in deznadejde,si a fost incordat si nu relaxat !COPILUL NU A FOST PACALIT, posedand al saselea simt.}
  In loc sa strige cum i s-a spus“Traiasca BASESCU”,copilul a strigat “Traiasca ILIESCU”!= Acestea sunt cuvintele urate de care vorbeste Roberta Anastase.Copilul tinea minte de la parintii sai,ca in mandatul al doilea al lui Iliescu,cu totii au trait mai bine. .]

 3. PE POSTUL O.T.V. AL LUI DIACONESCU (SPRIJINIT OCULT FINANCIAR DE CATRE P.D.-CA SI B1T.V.)-.BASESCU A SPUS CA VA MODIFICA CODUL MUNCII SUB DIFERITE PRETEXTE. IN REALITATE SE DORESTE CRESTEREA NUMARULUI SOMERILOR ,PRETINZANDU-SE CA ROMANIA ,ARE CEL MAI MIC NUMAR DE SOMERI .SCUZA ESTE COMISIA EUROPEANA ,BANCA MONDIALA SI F.M.I.-ul.MAJORITATEA CELOR DISPOZIBILIZATI VOR FI DIN TRANSPORTURI (P.D.L.).
  BASESCU A NEGAT INITIAL CA NU S-A DUS NICIODATA LA GRIVCO.DUPA O SECUNDA ,CAND RAZVAN DUMITRESCU A INSISTAT CU INTREBAREA,BASESCU A INTORS-O,ZICAND CA IN 2004,A FOST LA GRIVCO,MINTIND CA PRESA A STIUT!

  DECE IL DA IN JUDECATA BASESCU PE PATRICIU ?
  BASESCU ANUNTA ACUM (28.XI.09)CA DA IN JUDECATA ZIARUL “GARDIANUL” SI PE FOSTUL SEF AL FILIALEI P.N.L. DINU PATRICIU PENTRU CA A R FI FACUT- CUNOSCUTA OPINIEI PUBLICE CASETA CU FILMULETUL DESPREA PUMNUL LUI BASESCU DAT UNUI MINOR.!!!!SCOPUL ESTE VADIT :DUCEREA IN EROARE A ELECTORATULUI,PACALIT DE ACOLITII P.D.,CA FILMULETUL AR FI TRUCAT,IN CONDITIILE IN CARE PRESEDINTA ROBERTA ANASTASE CA SI ALTI MEMBRII MARCANTI P.D..NU STIA CUM SA MUSAMALIZEZE SCURGEREA DE INFORM,ATII IN CAZUL MINORULUI AGRESAT DE CANDIDATUL P.D. LA PRESEDENTIA ROMANIEI.
  ” “Luni demarez procedurile. In instanta,Patriciu va trebui sa vina cu caseta originala si atunci vom afla si cu ce camera a fost facuta inregistrarea.”A SPUS BASESCU IN “GAZETA SPORTURILOR”.
  CARE VA SA ZICA PE BASESCU IL INTERESEAZA CINE ESTE autorul casetei originale si a sursei, adica a camerei“.
  DECI BASESCU VREA SA SE RAZBUNE PE CEL CARE ARE SPIRIT CIVIC SI A DAT OPINIEI PUBLICE FILMULETUL CU AGRESOPRUL BASESCU ,SI CU AGRESATUL MINOR!
  Concluzia :TOATA INTOXICAREA “DE DREAPTA” CU FILMULET ASA ZIS TRUCAT,CADE!
  DECI BASESCU VREA SA SE RAZBUNE PE CEL CARE ADAT OPINIEI PUBLICE FILMULETUL CU EL AGRESOPRUL ,SI AGRESATUL MINOR!
  POTRIVIT DECLARATIEI BASECIENE DATA LUI TOLONTAN,BASRSCU ESTE INTERESAT DE CEL CARE A FOTOGRAFIAT SCENA SI CARE IN INCHIPUIREA BASESCIANA,L –AR SCOATE DIN CURSA PREZIDENTIALA SI /SAU DIN POLITICA!!!!
  CARE VA SA ZICA BASESCU ,PRETINDE CA NU EL,AGRESORUL ESTE CAUZA SCADERII EVENTUALEI POPULARITATII BASESCIENE,CI CEL CARE A FOTOGRAFIAT MANIFESTAREA NEDEMNA,SI A CONSIDERAT CA TREBUIE SA FIE ADUSA LA CUNOSTINTA OPINIEI PUBLICE INSELATE SI LA PREZIDENTIALELE DIN 2004!!!
  FOSTUL MINISTRU AL JUSTITIE.MONICA MACOVEI NU SI-A PIERDUT SI GRAMUL DE DEMNITATE PE CARE IL MAI AVEA,LUAND APARAREA IMPRICINATULUI BASESCU.BA MAI MULT SPUNAND CA PREFERA SA LASE COPILUL SAU IN GRIJA LUI BASESCU-DECAT LUI PATRICIU …..DEABEA ACUM CRED CELE AUZITE DESPRE MONICA MACOVEI IN PRIVINTA PALMEI DATE DE ACEASTA UNUI OM INAINTE DE 1989!
  CAND IN CAMPANIA ELECTORALA PREZENTA BASESCU SI-A DAT HAINA NEAGRA JOS DE PE UMERI,VRAND SA SE DUCA LA MICROFON,MONICA MACOVEI ,A SARIT DIN RANDUL P.D.L.-ISTILOR,COMPORTANDU-SE PRECUM O GARDEROBIERA SA IA HAINA LUI BASESCU .CAND FACI SLUJ .PERMANENT,CAND ESTI ATAT DE SERVILA,NU MAI POTI OBIECTIVA-CHIAR DACA ,NU IMBRACI BLUZA PORTOCALIE P.D.-lista,VRAND INCA UN FOTOLIU MINISTERIAL(AL JUSTITIEI) .LIPSA PROGRESELOR DIN JUSTITIE SI AFACERI INTERNE ,SE DATOREAZA ASA ZISEI INDEPENDENTE MONICAI MACOVEI,DE MULT (2008)PROPUSA PENTRU EUROPARLAMENTARE CU COMPLICITATEA COMISIEI EUROPENE SI A PARLAMENTULUI EUROPEAN!

 4. ATI INTELES DE CE A ATERIZAT FORTAT ELICOPETERUL(IN CARE SE AFLAU 3 JURNALISTI[DIN CARE UNUL DE LA REALITATEA FM-SESIZATI CU UN COMENTARIU RELEVANT DIN PARTEA-MI]) IN VANATORI?CARE ESTE MESAJUL CATRE3 TOTI JURNALISTII CARE STIU DESPRE AGRESIUNEA BASESCIANA CATRE MINORUL TERORIZAT ?MOARTEA DACA NU FAC CIOCUL MIC!
  02.11.2009″Pe pedelisti ii lasa nervii!” :))
  Ceea ce a facut Cristian Preda in seara asta, la Realitatea TV, nu este decat o tactica de campanie, pe care probabil o vor aborda toti portocaliii.
  SCRISOARE DESCHISA CATRE TRAIAN BASESCU DIN PARTEA
  FOTOGRAFULUI JAPONEZ KIYOKO HORVATH.
  ACEASTA SCRISOARE CUPRINDE O EXPERTIZA OFICIALA A UNEI COMPANII JAPONEZE SPECIALIZATE IN EFECTE SI TRUCAJE DE FILM .DOCUMENTUL ESTE SEMNAT SI NOTARIZAT.
  EA PROBEAZA CA GESTUL INCALIFICABIL SE A LOVI UN COPIL SURPRINS INTR-O SECVENTA VIDEO, ESTE REAL SI NETRUCAT.
  SCRISOAREA DESCRIE DEASEMENEA SOCUL SI INDIGNAREA DUPA PRZENTAREA PE NHK ( UN FEL DE BBC JAPONEZ ) DIN PARTEA MEDIEI SI OPINIEI PUBLICE JAPONEZE. EA DEMONSTRAZA CA PREZENTA ACESTUI MARDEIAS DE PORT NU ESTE ACCEPTABILA IN LUMEA CIVILIZATA.
  ACEASTA SCRISOARE VA FI POSTATA IN CURAND PE
  http://devanewyork.blogspot.com/
  SEMNEZ
  KIYOKO HORVATH OSAKA JAPAN

  AGRESIVITATEA- persoanele politice pot deveni mai agresive ca rezultat al implicării şi tipului de joc politic cu Tara si Ppopul.Emoţiile primare ( bucurie explozivă, tristeţe, furie şi frică) trăite în jocul pentru cucerirea nehotaratilor -pentru aobtine votul lor Delirul este rezultatul unei transformări psihopatologice a gândirii care sfârşeşte prin a transforma întreaga personalitate, activitate, conduită a bolnavului respectiv. Ceea ce caracterizează delirul, nu este faptul că el este neinteligibil pentru ceilalţi oameni, din punct de vedere logic, ci faptul că bolnavul îl acceptă ca pe o certitudine care nu poate fi schimbată. Paranoia este o boala psihica grava in care bolnavul isi creeaza o personalitate proprie nereala pe care o justifica cu o aparenta logica. delirul de grandoare, de marire, poate fi o concluzie falsa a bolnavului pe fondul ideii de persecutie sau sa apara chiar de la inceput;

  Paranoicul nu pastreaza ideile delirante pentru sine, ci cauta sa-i convinga pe cei din jur de realitatea lor. Cand ideile delirante s-au stabilit, s-au sistematizat, cel mai bun tratament este scoaterea bolnavului din mediul sau de viata, administrarea de medicamente care linistesc bolnavul (sedative), o activitate fizica placuta.!!
  Nov 28, 2009
  Razvan Murgeanu: „Eram cu Basescu… Eram in Piata Crangasi acolo, venise. Tocmai il demola pe arabul ala care avea fabrica aia de paine mare. Eram cu totii acolo si arabul ii zice : ce ma vrei spaga de la mine?. Sta, sta sta, eu eram chiar in spatele lui, in lateral, eu ma bagasem cumva sa nu incerce ala ceva. Si el zice(n.r. Basescu): Si acolo o sa fie un terminal (redirectionand pervers atentia audientei spre o tinta falsa). Si aia s-au intors cu camerele de luat vederi, si cand i-a ars un cap in gura lui ala, la pus in cur. Pac ! Ala a cazut bum ! I-a spart fata. Facea, ce ati patit ceva, (n.r.Basescu catre victima )vi s-a facut rau?”.
  Apoi a fost chemata salvarea, la ordinul lui Basescu, unui om i se facuse rau. Mai multi reporteri aflati la fata locului in acel moment au confirmat incidentul.
  VIOREL TUDORACHEprim vicepresedinte PDL sect. 1 la apelul bocancilor lui Razvan Murgeanu.Murgeanu catre Viorel Tudorache : „Daca vrei sa ai colegiu , pune parul pe ei”
  Viorel Tudorache : „Lasati pe mine D-le presedinte , ii fac eu pe astia sa va manance din palma”. – Murgeanu: „Bine, tinem legatura prin Laurentiu” (n.r fiul lui Murgeanu.
  28.XI.09
  Voinescu: Imaginile cu Băsescu lovind un copil sunt serios şi deliberat trucate BUCUREŞTI, (ieri, 19:44)

 5. CEEA CE IL DEFINESTE PE BASESCU,ESTE INTOXICAREA ,DIVERSIUNEA ,CRIMINALITATEA……
  EXEMPLUL CEL MAI ELECOVENT ESTE REPREZENTAT DE AFISLE ELECTORALE INALTATE PE STALPI ORI PE CALEA PUBLICITATII AGRESIVE-PRIN INTRODUCEREA IN CUTIILE NOASTRE POSTALE .
  CE VEDEM IN CASUTELE POSTALE? MINI-AFISE CU “SECERA SI CIOCANUL” INTRODUSE DE AGENTI ELECTORALI P.D.L.-INCERCAND SA DISCREDITEZE PE CANDIDATUL PENTRU PRESEDENTIE MIRCEA GEOANA.
  TRUCAJUL AFISULUI ELECTORAL CONSTA IN ALATURAREA IN CONTINUTUL AFISULUI ELECTORAL ,DE-A STANGA SI DE-A DREAPTA CANDIDATULUI P.S.D. ,A UNOR PERSOANE CARE NU CANDIDEAZA LA ALEGERILE PRESEDENTIALE
  IMPREUNA CU ACEST MINI-AFIS ELECTORAL ,A FOST INTRODUS IN CASUTA POSTALA SI MINI AFISUL MINCINOS CARE PROPAGA PROPAGANDISTIC MANIPULAREA DIRECTA POTRIVIT CA REIA“BASESCU TINE CU TINE”
  CONCLUZIA O TRAGETI VOI ,CITITORII!!! .
  AGENTII ELCTORALI P.D.L. AU INTRAT IN BLOCURILE UNDE AU PLASAT IN CASUTE LE POSTALE FLUTURASII ELECTORALI-CU COMPLICITAEA ADMINISTRATORILOR, PRESEDINTILOR SAU VICEPRESDINTILOR IMPUSI CU ALEGERI FORMALE DE PRIMARII P.D.L.-TOCMAI IN ACEST SCOP,DAR SI IN SCOPUL OBTINERII PROFITURILOR IMENSE(DIN CARE O PARTE IMPORTANTA ESTE VARSATA OCULT DE CATRE MINISTERUL DEZVOLTARII [IN COMPLICITATE CU P.M.B.]-LA TREZORERIA P.D.L. PENTRU A FI FOLOSITA LA ALEGERI .
  OBLIGATIA PREVAZUTA IN CODUL CIVIL REFERITOARE LA IZOLAREA EXTERIORULUI BLOCULUI ,SI NU A INTERIORULUI IMOBILULUI,APARTINEA STATULUI SI NU A PROPRIETARILOR APARTAMENTELOR SAU GARSONIERELOR.
  Dealtfel TRUSTURILE DE TELEVIZIUNE ALE CELOR DOI -DENUMITI DE BASESCU MOGULI-(Voiculescu si Vantu)FAC PERMANENT EMISIUNI IN FAVOAREA OFITERULUI SANTAJIST BASESCU,SI NU A LUI GEOANA CARE ESTE DIPLOMAT DE CARIERA,FIIND UN OM CULT SI AVAND O EDUCATIE ALEASA..
  DIN PACATE MULTI ELECTORI PREFERA MITOCANIA,SI NU BUNUL SIMT AL CANDIDATULUI!
  SCOPUL TRUCAJULUI ESTE INTOXICAREA IN VEDEREA INFLUENTARII ELECTORATULUI ROMAN PENTRU A NU VOTA PE REPREZENTANTUL P.S.D.LA ALEGERILE DIN 6 DECEMBRIE 2009.
  MANIPULAREA MASELOR ESTE O TEHNICA A REGIMURILOR TOTALITARE,CONDUSE DE UN DICTATOR CARE NU DORESTE ALEGERI LIBERE ,SI PREDAREA PUTERII ALTEI PERSOANE REPREZENTANT AL ALTUI PARTID.
  ACEST TRUCAJ ESTE FACUT CU STIREA PRESEDINTELUI PARLAMENTULUI EUROPEAN CARE A INTERZIS
  VIOLENTA BASESCIANA AR TREBUI EVIDENTIATA IN RING,DACA BASESCU NU ESTE LAS…CU BUTE SA-SI ARATE AGRESIVITAEA BATAUSUL BASESCU TRAIAN–care vrea sa castige voturi nemeritate-prin conferirea unor ordine-in calitatea avuta.PENTRU AL DISCIPLINA un pic, BASESCU TATAL,A CONSIDERAT CA UNICA SOLUTIE pentru A-L DA PE BRAZDA pe fiul indaratnic, ESTE O SCOALA cu mici privatiuni .
  PRIN SECURITATEA DIGITALA PERSONALA ,BASESCU CENZUREAZA CONVORBIRILE TELEFONICE DAR SI SECRETUL TRIMITERILOR POSTEI ELECTRONICE . ESTE INCALCATA LIBERTATEA PE INTERNET A UNOR PERSOANE INCOMODE,PE CARE LE SUPRAVEGHEAZA IN MOD PERMANENT,ATAT CAUTARILE PE INTERNET .DAR MAI ALES INCALCA SECRETUL CONTINUTURILOR EMAILurile TRIMISE JURNALISTILOR –PENTRU CA ACESTIA SA FACA CIOCUL MIC,SI SA NU- INDEPLINEASCA ROLUL SOCIAL CONFERIT DE CONSTITUTIE –ZIARISTULUI-!!!!
  IN MAXIM DOUA ORE DUPA CE TRIMIT EMAILURILE ,SE VAD EFECTELE DISCRETEI SUPRAVEGERI ELECTRONICE BASESCIENE ,CEEA CE INSEAMNA CA IL DERANJEAZA CELE SCRISE SI TRANSMISE,FIIND AFECTAT DESPRE FAPTUL CA OPINIA PUBLICA AFLA CATE CEVA DESPRE CUM ESTE IN REALITATEA OBIECTIVA , .TREBUIE SA NE VEDEM ASA CUM SUNTEM ,PENTRU A INCERCA SA R EFORMAM CEEA CE NU ESTE IN REGULA.
  NU POTI PRETINDE IN MOD MINCINOS CA VREI SA REFORMEZI INSTITUTIILE STATULUI ,CAND TU, NU ESTI IN STARE,SA TE REFORMEZI PE TINE INSUTI!
  TU LUPTI PENTRU TINE SI PENTRU GRUPUL DE PERSOANE ORGANIZAT IN MOD CRIMINAL (P.D.L.),SI NU LUPTI PENTRU PROMISIUNILE PE CARE LE-AI FACUT IN 2004 ! .
  DE ALTFEL ,ANALIZAND MAI BINE MINI-AFISUL ,CONSTATI EGOGOCENTRISMUL ASUPRITORULUI,CARE,S-A COCOTAT LA FIGURAT PE INDEMNUL “ LUPTA PENTRU TINE “.CU ALTE CUVINTE ,FIECARE LUPTA PENTRU EL,CACI PRESDINTEL 5 ANI DE ZILE NU A PROTEJAT MEMBRII SOCIETATII DE ABUZURILE FUNCTIONARILOR PUBLICI ,CARE –SI INCALCA JURAMANTUL DEPUS LA NUMIRE !!
  ATATA TIMP CAT CEL DIN FRUNTEA STATULUI NU RESPECTA CONSTITUTIA SI LEGILE TARII,NICI SLUJBASII STATULUI ,NU AU DE CE SA SE SUPUNA LEGII!!

 6. Bsescu santajeaza jurnalistii prin Udrea ,A.N.A.F.!
  Haideti sa scapam odata de cei care terorizeaza!

  DE CE AFOST ALES TOLONTAN -DE CATRE- BASESCU?????
  În opera sa cea mai cunoscută, Principele , descrie metodele prin care un principe poate dobândi şi menţine puterea politică. Acest studiu, care a fost privit, adeseori, ca o sprijinire a tiraniei şi despotismului unor conducători, precum Cesare Borgia, este bazat pe credinţa lui Machiavelli că un suveran nu este constrâns de normele etice tradiţionale: “Se pune astfel problema dacă este mai bine să fii iubit decât temut, sau invers. Răspunsul este că ar trebui să fii şi una şi alta; dar întrucât este greu să împaci aceste două lucruri, spun că, atunci când unul din două trebuie să lipsească, este mult mai sigur pentru tine să fii temut decât iubit.” În viziunea sa, un principe ar trebui să fie preocupat doar de putere şi să se supună doar regulilor care duc spre succes în acţiunile politice.
  PENTRU CA SE AUZISE CEVA DESPRE RESPECTIVA CASETA cu coplul agresat , ELENA UDREA –A FOST FOLOSITA ANTERIOR( . .2009) DE CATRE BASESCU PENTRU A AMENINTA PE ZIARISTII CARE AU FOST LA LOCUL FAPTEI PREZIDENTIALE SI A-I SATAJA DACA SE ALATURA REGIZORULUI RADOCEA -CARE A RECUNOSCUT DEZVALUIREA AGRESIUNII BASESCIENE. FOLOSIREA DE CATRE BASESCU A INSTITUTIILOR STATULUI IN ALT MOD DECAT ESTE PREVAZUT IN LEGE, ESTE –ESTE EVIDENT O FAPTA DE MARE CORUPTIE
  Amintiti-va de spusele Elenei Udrea referitoare la capul in gura dat de Traian Basescu, pe vremea cand era primar general al Capitalei, unui om de afaceri ce urma sa fie demolat? Asta e „PRESEDINTELE PREFERAT DE EVREI SI TIGANI SI ALTI INFRACTORI CA EL !! CODUL PENAL DENUMESTE IN ARTICOLUL 1 “INFRACTORI” PE CEI CARE SAVARSESC INFRACTIUNI!!!
  Turcescu, prins cu diurna-n sac de Elena Udrea
  Urmăriţi înregistrarea începând cu 17min 30 sec. Şi când te gândeşti că oameni de soiul ăsta fac spume că a dat Ministerul Turismului diurne… Transcriptul îl găsiţi aici.
  Acum, ca să lămurim şi celebra problemă a diurnelor de la Ministerul Turismului: în presa română există un mare număr de japiţe ajunse în posturi de semi-răspundere, genul de inşi veniţi la Bucureşti cu bagajele într-o sacoşă de rafie, şi dispuşi să lingă oricât, să toarne oricât şi, în general vorbind, să se prostitueze în orice fel (inclusiv la propriu) pentru a intra în graţiile şefului ăl mare, oricare ar fi el. Ei bine, ăştia, când ajung să aibă şi ei cât de puţină putere, consideră că toţi cei aflaţi sub ei în ierarhie trebuie să se comporte la fel cum s-au comportat ei pentru a ajunge şefuleţi. Printre practicile curente intrând, dacă vă vine să credeţi, şi ÎMPĂRŢIREA DIURNEI, sub o formă sau alta, cu şefuleţul.
  Ziariştii care refuză acest gen de practici au suprize de genul primirii răspunsului standard: “nu sunt bani acum, pleaca şi tu fără diurnă”, sau, mai rău “păi cum să pleci acum, când cutare e în concediu şi trebuie făcute materialele X şi Y”?
  E, ştiind de toate chestiile astea, Dan Matei Agathon a avut prin 2001 ideea de a găsi o formă legală pentru ca Ministerul Turismului să plătească diurnele jurnaliştilor acreditaţi. Sigur, n-a făcut-o din filantropie, şi se poate discuta în ce măsură acest act de captatio benevolensis i-o fi determinat pe unii sî scrie mai cu blândeţe despre diverşii miniştri plătitori de diurnă. Dar această găselniţă a ministrului ar fi fost imposibilă fără jigodeala din redacţii.
  Ori, în condiţiile astea, a-l vedea pe Turcescu, individ care a luat diurna cu ambele mâini, făcând spume pe acest subiect, mi se pare cel puţin grotesc.
  P.S. Dacă mă mai enervez puţin, poate public lista redactorilor-şefi plini şi adjuncţi care au luat diurnă de la Ministerul Turismului. Ăştia puteţi fi siguri că au luat diurna şi de la ziarele sau posturile la care lucrează, şi sunt nume interesante pe acolo.

  O problemă actuală: diurna Udrea
  Tiberiu Lovin 22 Iulie 2009, 14:31 pm • Categoria: DEZBATERI
  Catalin Tolontan sustine ca au fost incalcate toate codurile profesionale atunci cand jurnalistii au primit diurna de la Ministerul Turismului. Doamna Elena Udrea s-a trezit ieri seara sa declare la Constanta ca este o practica mostenita de pe vremea lui Agathon si ca este “o ipocrizie fara seamna sa acuzi angajatii trimisi in deplasare”. O mostenire practicata si de celelalte ministere, dupa cum lasa sa se intelega.
  Sa punem asadar cap la cap declaratia exclusiva a Elenei Udrea pentru Constanteanul, afirmatia lui Tolo, declaratia pe care mi-a dat-o Agathon azi, hotararea de guvern privind diurna, codul deontologic si declaratia Biroului de Presa furnizata tot pentru Reporter Virtual. Acum avem o poveste rotunda din care fiecare intelege ce vrea. Raman intrebarile: au fost cumparate stiri astfel sau nu? E spaga diurna legala sau doar o abatere de la Codul Deontologic? Merita infierati toti jurnalistii care s-au plimbat prin lume cu x ministere pe bani publici atat pentru transport si cazare, cat si cu diurna pentru mancare de la institutii publice? Eu prezint datele, iar voi trageti concluzia.
  “Mai multe redactii de ziare si televiziuni au facut cercetari interne in ultimele zile. Au descoperit ca unii, nu toti!, dintre ziaristii acreditati pe linga Ministerul Turismului (MT), au acceptat sume de bani oferite de MT “cu titlul de diurna” pentru deplasarile internationale. Gsp a confirmat informatia dinspre media si din surse MT. La anumite actiuni unde s-au impartit bani a participat si Elena Udrea. Citeva redactii, care au definitivat investigatia interna, au luat decizia concedierii jurnalistilor. Sumele nu sint mari, intre 20 si 30 de euro pe zi, dar informatia a socat. Ea fusese recunoscuta de MT ca urmare a unei intrebari a Jurnalului National, dar se referea numai la deplasarea de la Paris, din timpul turneului Roland Garros. Atunci, ministerul a admis ca a platit 8.000 de euro pentru deplasarea ziaristilor, bani in care este inclusa si diurna. Redactiile acordasera si ele diurna oamenilor lor”, a spus Tolo pe blogul sau.
  “Legat de diurne, diurnele se platesc din 2001. Ministerul Turismului are aceasta procedura, aceasta posibilitate inca din anul 2001, de cand domnul Agathon era ministru si avea o echipa puternica si numeroasa de jurnalisti, cu care mergea peste tot. Noi am scos , intre timp, de la minister listele cu jurnalisti si toate posturile inca din 2008. Este o procedura pe care am preluat-o. Nu s-a intamplat doar de 6 luni si, in plus, dumneavoastra, ca jurnalisti, stiti ca nu aveti nici o putere”, a dcelarat Elena Udrea pentru Constanteanul.
  “Diurna legala la deplasarile externe este stabilita in H.G. nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.
  Diurna acordata salariatilor trimisi in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar acordata si stabilita in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 518/1995 cu modificarile si completarile ulterioare; aceasta are rolul de acoperire a cheltuielilor de hrana, a celor marunte uzuale, precum si a costului transportului in interiorul localitatii in care isi desfasoara activitatea salariatul, indemnizatie zilnica in valuta. Diurna in valuta se diferentiaza pe doua categorii si se acorda la nivelul prevazut pentru fiecare tara in care are loc deplasarea. Diurna pentru Franta este de minim 35 Euro/zi”, de pe Avocatnet.
  “Este o aberatie sa spui ca astfel au fost platite stirile. Exista intr-adevar din 2001 o astfel de Hotarre de Guvern, probabil modificata intre timp in functie de valoare, prin care jurnalistii primeau atunci 35 de dolari pentru deplasarile in strainatate in delegatiile in care am fost si eu. Erau bani exclusiv pentru mancare. Noi asiguram cazarea si transportul, dar cu masa se descurcau ei cu banii”, mi-a declarat Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului.
  “Jurnalistii au primit aceeasi diurna ca mine si alti functionari. Este o suma acordata exclusiv pentru mancare, pentru ca noi scris in invitatie ca asiguram transportul, cazarea si mancare. Exista un cadru legal. Nu credem ca astfel au fost cumparate stiri. Nu pot sa va spun momentan valoarea diurnei, dar este reglementata prin lege. Intru in sedinta, dar voi reveni cu detalio”, mi-a declarat Luminita Kohalmi, consilierul ministrului Udrea in relatia cu presa, in jurul orei 12.45. Nu a revenit. Astept.
  “Jurnalistul nu va accepta daruri în bani sau în natura sau orice alte avantaje care îi sunt oferite în considerarea statutului sau profesional”, articol extras din Codul Deontologic al Jurnalistului (adoptat in 2004)de pe site-ul CRJI.
  ”În exercitarea profesiei şi în relaţiile pe care le intreţine cu autorităţile publice sau cu diverse societăţi comerciale, ziaristului îi sunt interzise înţelegeri care ar putea afecta imparţialitatea sau independenţa sa. Nu trebuie acceptate nici un fel de privilegii, tratamente speciale, cadouri sau favoruri care pot compromite integritatea ziaristului”, articol extras dn Codul Deontologic al Clubului Roman de Presa.
  Elena Udrea a dezvăluit lista instituţiilor de presă care au beneficiat de diurnă din partea MT 03 aug 2009, 23:30 | REALITATEA.NET
  „Vă aduc aici lista cu ziariştii care au beneficiat de diurne din partea ministerului şi aici mă refer la asigurarea transportului, a cazării şi a mesei”, a dezvăluit Elena Udrea în cadrul emisiunii 100% moderată de Robert Turcescu.
  Elena Udrea a explicat despre diurnele acordate jurnaliştilor de la diferite trusturi media din 2001 până în prezent, printre jurnalişti figurând şi Robert Turcescu, realizator al emisiunii 100%.
  „Chiar dacă ziarişti din toate trusturile media şi de presă au beneficiat de cazare, transport şi masă în cadrul deplasărilor organizate de Ministerul Turismului, nu cred că am cerut nici unui ziarist să aibă vreo atitudine pozitivă la adresa mea. Elena Udrea a fost un om tocat timp de patru ani de zile şi a existat şi există o campanie mediatică împotriva mea, pentru că în ultimele şase luni am avut parte de sute de ştiri şi articole în presă cu conţinut negativ la adresa mea”, a declarat Elena Udrea.
  Elena Udrea a acuzat PNL că a cheltuit peste 9 milioane de euro pentru acţiuni de promovare în Spania prin agenţii guvernamentale, faţă de 380.000 de euro, suma cheltuită de Ministerul Turismului în concertul de la malul mării.
  „Eu am cheltuit 380.000 de euro într-un pachet de evenimente, iar în acest pachet a intrat şi scena de care vorbeşte presa, dar trebuie să specific că Ministerul Turismului nu se ocupă de achiziţionat scene, ci se ocupă de achiziţionat evenimente, iar suma cheltuită de mine pentru promovare a adus milioane de euro la bugetul statului datorită numărului de turişti prezenţi la evenimentele organizate”, a afirmat Elena Udrea.
  Elena Udrea a explicat şi modul în care au fost cheltuiţi banii publici la concertul de la malul mării.
  „Pentru concertul de la malul mării cu Goran Bregovic, Ministerul Turismului a cheltuit suma de 42.000 de euro, iar spotul pentru promovarea turismului românesc a fost o gratuitate în cadrul unui parteneriat public-privat, iar sumele care vor fi cheltuite pentru difuzarea lui au fost atribuite legal în urma bugetului alocat”, a explicat Elena Udrea.
  Elena Udrea a mărturisit că nu a fost încă invitată la comisie dar aşteaptă să-i ofere Ludovic Orban explicaţii.
  „Aştept să-mi ofere Ludovic Orban mai multe explicaţii, printre care aş vrea să aflu cum de s-au cheltuit în timpul guvernării PNL peste 20 de milioane de euro în achiziţionarea de maşini pentru Poşta Română”, a spus Elena Udrea.

  Academia Caţavencu a publicat lista cu beneficiarii diurnel
  SCRIE TOLONTAN PE BLOG Ministerul Elenei Udrea a platit, repetat, “bani de buzunar” unor jurnalisti
  22 July, 2009 |
  UPDATE: Liberalii au cerut azi Comisie Parlamentara de Ancheta pentru Elena Udrea.
  Mai multe redactii de ziare si televiziuni au facut cercetari interne in ultimele zile. Au descoperit ca unii, nu toti!, dintre ziaristii acreditati pe linga Ministerul Turismului (MT), au acceptat sume de bani oferite de MT “cu titlul de diurna” pentru deplasarile internationale. Gsp a confirmat informatia dinspre media si din surse MT. La anumite actiuni unde s-au impartit bani a participat si Elena Udrea. Citeva redactii, care au definitivat investigatia interna, au luat decizia concedierii jurnalistilor.
  Sumele nu sint mari, intre 20 si 30 de euro pe zi, dar informatia a socat. Ea fusese recunoscuta de MT ca urmare a unei intrebari a Jurnalului National, dar se referea numai la deplasarea de la Paris, din timpul turneului Roland Garros. Atunci, ministerul a admis ca a platit 8.000 de euro pentru deplasarea ziaristilor, bani in care este inclusa si diurna. Redactiile acordasera si ele diurna oamenilor lor.
  Evenimentul din Franta ramine si acum un mister decontat cu 70.000 de euro. Pentru ca MT a platit acei bani pentru a promova turismul romanesc in strainatate, dar el a fost reflectat in Romania, nu in Europa! Ziarele frantuzesti au ignorat partida improvizata de tenis Nastase – Udrea.
  “Paris nu a fost exceptia, ci regula”, sustin surse din Ministerul Turismului. “Acesti bani sint dati ziaristilor la fiecare actiune, dar nu ca diurna, pentru a ar fi ilegal, ci din fonduri conexe, protocol, de pilda. Cei care accepta semneaza o hirtie. Sint reprezentantii posturilor tv, televiziunilor de stiri sau ziarelor generaliste. Au fost si destui ziaristi care au refuzat”, descrie cineva modul de operare.
  “Secretele doamnei Udrea”
  Situatia din Ministerul Turismului este atipica. Elena Udrea este singurul ministru din Guvern “care pur si simplu nu apare in sediu”. Ea are cabinetul la Palatul Victoria, desi sediul ministerului se gaseste in zona Garii de Nord, in Palatul CFR. “De luni de zile n-am vazut-o, nici nu stie cum arata oamenii ei”, spune un angajat din minister.
  “L-a imputernicit legal pe secretarul de stat Sorin Munteanu sa semneze in locul ei, iar secretarul general Gheorghe Nastasia a devenit ordonator de credite”. “In privinta ziaristilor, deciziile se iau de la cabinetul din Palatul Victoria, pentru ca preocuparea principala a sefei noastre este propria imagine”, a incheiat functionarul. La intrebarea gsp din timpul Roland Garros, adresata Luminitei Kohalmi, consilier al Elenei Udrea, “cit au costat spoturile de la Eurosport?”, raspunsul a fost “Gratis”. “Cum gratis?”. “Aceastea sint secretele doamnei Udrea”, a sunat replica de la minister.
  Traian Basescu finantat de GRU a provocat caderea guvernului CDR

  Ofiterii SIE loiali, activi pe spatiul fostelor tări sovietice, au făcut mai multe informări în Centrala SIE, despre “lucrătura” de la Bucuresti. Toate au fost blocate. Nu au ajuns nici la Seful Serviciului de Informatii Externe (SIE) din acea perioadă Cătălin Harnagea, nici la presedintele tării. Avertizorii au fost dati afară din SIE sub diferite pretexte. Mai târziu, acestia au informat Președintia, Comisia Parlamentară de Control SIE și alte instituții despre trădare si corupție. Nu au fost luati în seamă. Ba mai mult, au fost prigoniti si trecuti în rezervă fără drept de pensie.

  Bani de la GRU pentru căderea guvernului Ciorbea

  În perioada 1996-1997, petrecerile de la cabana de protocol a Directiei Silvice Hemeius, de lângă Bacău s-au înmultit. Cabana se află acum în Parcul de la Hemeius, o unitate de cercetare de 50 ha apartinând Institutului de Cercetări si Amenajări Silvice București (ICAS), aflată sub tutela Romsilva.

  Presa locală a scris pe larg despre chiolhanele udate din plin cu băutură si animate de moldo-rusoaice, ale unor politicieni aflati la putere atunci ca si acum. Articolele respective nu au fost luate în seamă de presa centrală sau pur si simplu au dispărut de pe Internet. Mai multi politicieni, alături de ofiteri Spetsnaz (trupe speciale ale Armatei Rosii care actionează în spatele frontului, împotriva inamiculu) si GRU au pus la punct acolo strategia de prăbusire a guvernării CDR. Emil Constantinescu dăduse un semnal prea brutal de apropiere de structurile euro-atlantice.

  Cel putin două partide politice au primit, la scurt timp, sponsorizări în bani prin intermediul băncii PROMEX, filiala din Moscova, prin care serviciile secrete rusești derulează de mai multi ani, activităti în România si Ucraina. Mai exact, filiala de pe strada Ilinka nr.13 a băncii PROMEX, ulterior mutată ceva mai sus pe strada Maroseyka 1, 9/2 în vecinătatea faimoasei piețe Liublianka.

  În perioada 1996-1997, banii au fost transferati în România cu acordul presedintelui al filialei PROMEX generalul Mihail Gorbunov (fost angajat în Centrala Serviciului Secret al Armatei Sovietice GRU). Gorbunov este căsătorit cu o româncă Silvia si este prieten la cataramă cu miliardarii Abramovici si Hodorkovski. După ce a devenit actionar majoritar la Promex Bank, a vândut actiunile si s-a reprofilat. În momentul de fată detine una dintre cele mai mari firme rusesti de transport gaz lichefiat din Rusia. Legătura cu filiera moldovenească a afacerii era asigurată de un amiralul GRU, fost director General Adjunct al Razvarujenia – Romtehnica rusilor, al cărui nume nu-l dezvălui. Deocamdată. Ofiterul a fost reprezentant al agentiei în Spania si Franta si a fost printre altele si sef al Razvarujenia la Cairo, filială prin care se promovau exporturile de armament rusesc in zona orientului mijlociu. Se pare că în fostul sediu al băncii de pe Ilinka, oficialii de la Kremlin au mutat o mare parte a arhivelor KGB.

  Despre aceste afaceri, pot da relatii Nistor Vasile, fost vicepresedinte si actual presedinte PD-L Bacău, Mihai Darie fost ofiter DIE, secretar executiv PD la acea dată si un apropiat al acestora, M.P. Cebotari. Omul de afaceri “basarabean” a fost garda de corp a unor importanti demnitari rusi, ofiter Spestnaz,apoi agent GRU sub acoperire cu experientă îndelungată în misiuni grele în tări ca Irlanda si Iordania. În vârstă de 50 de ani, Cebotari învârte afaceri cu motorină si alti combustibili, materii prime si materiale din Rusia pe teritoriul României. Recent se văita că niste românasi cu bisnisuri din domeniul real-estate i-au tras clapa dispărând cu o sumă mare de bani. Desi se laudă că ar fi moldovean, constraspionajul detine date certe că Cebotari s-a născut în Rusia, activând cu preponderență la Vladivostok. si-a luat cetățenie moldovenească, pentru a activa cât mai usor pe teritoriul României. Prima sotie locuieste la Moscova. Ultima misiune din 2008 a lui Cebotari s-a desfăsurat în Sri Lanka, la Colombo.

  “Aveam treabă… A trebuit să mă duc!”, spune zâmbind Cebotari despre misiune. Serviciul de Informatii Externe îl are în atentie pe Cebotari de cel putin 10 ani, permitandu-i totusi să actioneze pe teritoriul României datorită sprijinului politic PDL.

  Despre „trădarea de la Hemeius” a fost informat în amănunt si Petre Roman, sef al Partidului Democrat la acea dată. În cursul anului 2007, fostul premier declara că pe teritoriul României au rămas zeci de mii de agenți GRU si KGB, dezvăluind legăturile apropiate dintre securistul D.I.E. Marin Antonescu(fost sef filiala PDL Dambovita) si Traian Băsescu.

 7. O imagine face cat o mie de cuvinte…(FILMULETUL )
  Dupa confruntarea celor trei canditati, am aflat de la presedintele in exercitiu ca, in primul tur, el va avea 35-40%, Mircea Geoana -26%, iar Crin Anonescu -20%. IATA CINE VA- FURAT VOTURILE= BASESCU
  Dupa cum se vede, Traian Basescu este mult mai precis in privinta procentului adversarilor. Tot de la presedintele in exercitiu, aflam si de ce a fost atat de moale in timpul confruntarii cu cei doi. Pentru ca, sustine el nu era in copetitie. “Competitia era pentru locul doi, intre Mircea Geoana si Crin Antonescu”, sustine Traian Basescu.
  Asa ca si-a impus o pozitie de neutralitate fata de cei doi competitori. Ca sa vezi strategie.

  ACUM ,IN 6 DECEMBRIE BASESCU VA INVERSA PROCENTELE INSOMAR GEOANA 54% ,46 %BASESCU !

  Cifre masurate dupa difuzarea filmului cu palma lui Basescu peste mandibula copilului de la Ploiesti: 56% Geoana, 44% Basescu. 12% diferenta, mai mare decit marja de eroare. Masuratoarea e facuta de americanii de la Benenson Strategy pentru uzul intern al staff-ului pesedisto-liberal al lui Geoana.

  Ce mai trag blondele la Basescu 🙂
  O poza document din timpul recentei vizite a lui Traian Basescu in Spania, la asa-zisul Congres al Diasporei confiscate de PD-L. Fotografia a fost facuta in fata hotelului unde a locuit presedintele Romaniei. Martorii oculari sustin ca ofiterii SPP nu au schitat nici un gest atunci cand blonda a sarit in bratelele lui Basescu, l-a tras de urechi si l-a sarutat.
  Via Badin
  20 octombrie 2008
  BLOGUL lui Iosif BUBLE – IOSKA s-a mutat pe http://www.pesurse.ro . Multumesc platfotmei blogspot si lui google pentru gazduire.

  Cerem repetarea alegerilor!”, declara pe 30 noiembrie 2004 candidatul prezidential la acea vreme, Traian Basescu. Solicitarea imperioasa a lui Basescu de anulare a alegerilor se baza pe o asa-zisa descoperire de ultima ora: frauda prin vicierea softului care contabilizeaza electronic voturile. Seful statului sustinea ca voturile nule ar fi fost transferate in contul lui Adrian Nastase si al Uniunii PSD-PUR. Totusi, dupa ce a castigat alegerile, „la mustata”, in fata lui Adrian Nastase, Basescu a uitat brusc de fraudarea alegerilor. Si in cursa pentru PMB,in 2000,a castigat cu 2500 de voturi in plus,cursa impotriva lui OPRESCU!Iar acum, atat el, cat si Partidul Democrat beneficiaza de serviciile Net Consulting. Pe de alta parte, interesant este ca aceeasi Net Consulting a asigurat si numararea voturilor de la referendumul din mai 2007 privind demiterea presedintelui Romaniei,referendum care s-a soldat cu validarea lui Traian Basescu in functia de presedinte in urma unui coplesitor vot favorabil acestuia.

  Traian Basescu acuzat de viol, amenintari cu moartea si tentativa de omor? Nov 29, 2009
  Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru „România Liberă”, întrebat dacă se aşteaptă şi la alte înregistrări care să îl pună în defensivă, că în momentul de faţă crede că este posbil orice, menţionând: „Aştept un viol”.

  6 noiembrie 2004 – – Doina Renea (fosta Lecusescu), nascuta la data de 23 septembrie 1953 in Constanta, fiica lui Vasile si a Petrutei, domiciliata in Busteni, str. Unirii nr. 102, a relatat urmatoarele fapte:

  In anul 1972 l-a cunoscut pe Traian Basescu in cartierul Tomis III din Constanta, moment la care era paoaspat absolventa a Liceului de Muzica si Arte Plastice din Constanta;
  La data de 1 ianuarie 1973 a fost violata de Traian Basescu, viol in urma caruia a ramas insarcinata. La acea data, Traian Basescu era student la Institutul de Marina „Mircea cel Batrin” din Constanta, iar Lecusescu era studenta la Facultatea de Arhitectura „Ion Andreescu”, din Cluj-Napoca. Cazul a fost musamalizat cu concursul ofiterului de militie Bitu Nicolae, care instrumenta, de altfel, si reclamatia lui Traian Basescu, pe motiv ca fusese desfigurat de fratele victimei, Lecusescu Ion (de-asta are un ochi tumefiat si cicatrice pe fata!).

  – La data de 18 martie 1973, fiind insarcinata cu Traian Basescu, Doina Lecusescu s-a casatorit cu un pilot de aviatie, care, in ianuarie 1974, a suferit un accident aviatic, in urma caruia a decedat.

  – Pe 28 octombrie 1973, s-a nascut Adrian Mihail Renea. La inceput, Traian Basescu a negat paternitatea, pentru ca, mai apoi, sa incerce, impreuna cu tatal sau, sa-i ia copilul numitei Doina Lecusescu. intr-o incercare disperata de a-i lua copilul, Traian Basescu l-a confundat cu un altul, pe nume Valentin Stoian. De asemenea, in mai multe situatii a batut-o crunt, pe motiv ca nu-i cedeaza copilul.
  – La sfirsitul anului 1996, Traian Basescu a venit la sus-numita acasa, in Constanta, Bd. Lapusneanu nr. 110, Bl. L7, ap.133, si a convins-o sa mearga impreuna cu el si copilul in Bucuresti, promitindu-le o locuinta si ajutor material. Astfel, Doina Lecusescu a fost condusa, impreuna cu fiul, intr-un apartament dintr-un bloc situat in cartierul Berceni, unde au fost sechestrati pentru aproximativ doua saptamini. Zilnic primeau alimente prin intermediul soferului lui Traian Basescu (la acea vreme, ministru al Transporturilor).
  – in anul 1997, sub amenintarea ca va fi demascat, Traian Basescu i-a promis bani si casa, insa nu s-a tinut de cuvint si, in consecinta, in noiembrie 1997, sus-numita s-a adresat ziaristului Remus Haralambie, de la ziarul „Telegraf”, din Constanta.

  La plecarea din redactia ziarului, in timp ce astepta troleibuzul, a fost rapita de 2 indivizi necunoscuti, care au aruncat-o in Lacul Tabacariei din Constanta. A fost salvata de catre Remus Haralambie si de un coleg al acestuia.

  Fiul acesteia este bolnav de leucemie si are mare nevoie de ajutorul lui Traian Basescu, acesta fiind un posibil donator de singe compatibil.

  Declaratie

  Subsemnata Renea Doina, domiciliata in Constanta, Bd. Lapusneanu 110, Bl. L7, sc.A, ap.133. Rog sa binevoiti a lua la cunostinta urmatoarele: in 1973 l-am cunoscut pe numitul Basescu Traian, care, intr-o anumita conjunctura, m-a fortat sa intretin cu el relatii sexuale, in urma carora s-a nascut copilul Lecusescu Mihail Adrian. Cu lacrimi in ochi va rog pe dv. sa interveniti la toate forurile abilitate pentru ca macar in al doisprezecelea ceas, domnul ministru al Transporturilor sa-si recunoasca fapta si, implicit, copilul, cu toate demersurile legale ce rezulta din aceasta. Precizez ca, desi am incercat in repetate rinduri sa obtin recunoasterea copilului de catre Basescu Traian, acesta m-a evitat in mod sistematic, folosindu-se de trafic de influenta, mituire si chiar amenintari la adresa vietii mele, culminind cu administrarea unor batai bestiale. Dau aceasta declaratie, o sustin si o semnez, intrucit la ultima convorbire telefonica avuta cu Basescu Traian, in dimineata zilei de 5 noiembrie 1997, acesta m-a amenintat ca ma omoara si ca, oricum, disparitia mea nu va fi observata. (5 noiembrie 1997)
  (surse)
  Razvan Murgeanu da ordine de anihilare a opozitiei in teritoriu:
  „puneti paru’ pe ei si bagati-i in portbagaj.
  PDL disperare mare, Murgeanu & CO declanseza atacul pe ultima suta de metri sa-si salveze pielea cu orice pret,inclusiv cu riscul de a raspunde penal dupa alegerile din 6 decembrie. Presedintele PDL sect.1 ordona prim vice presedintelui Viorel Todorache, sa puna parul pe ei si sa-i bage in portbagaj pe reprezentantii opozitiei care indraznesc sa miste impotriva PDL in sect.1 si Bucuresti. Cred ca va puteti imagina ce se intampla in tara , teroarea bolsevica reinstaurata de mercenarii lui Basescu.
  In materialul audio de mai jos Murgeanu primeste asigurari ca „s-a rezolvat problema cu Lucky( omul opozitiei) , caruia i s-a gasit „medicamentul” de anihilare. Murgeanu asteapta solutia” la el la birou.
  Murgeanu „tratamente ” pentru Opozitie

  Razvan Murgeanu:” puneti paru’ pe ei si bagati-i in portbagaj”
  Nov 29, 2009
  Simbolurile comuniste sunt penale
  Nov 25, 2009
  Traian Basescu este primul sef de stat roman care a avut curajul sa condamne comunismul si crimele sale. Cateva amendamente aduse codului penal prevad pedepse cu inchisoarea pentru detinerea si distribuirea simbolurilor regimului comunist, fiind nevoie doar de semnatura presedintelui pentru intrarea in vigoare a interdictiei. Nu intrati in panica si nu va repeziti sa trimiteti felicitarile calduroase pentru initiativa curajoasa a marelui barbat politic Traian Basescu. Este vorba de codul penal al Poloniei si de seful statului polonez. In Romania a fost de ajuns proba orala, specialitatea profesorului de la Cotroceni.

  Razvan Murgeanu lucreaza la negru( pentru partid)
  Nov 30, 2009

  Ne-au trebuit cinci ani sa putem intelege cum se dezvolta o tumoare politica in jurul lui Traian Basescu. Cum a evoluat incepand cu anii ’90 , pe cine a promovat si care este rezultatul actiunilor sale astazi la doar cateva zile de iesirea sa din scena politica? Ne-a mintit cu dezinvoltura de fiecare data cand a fost pus in situatia sa -si explice erorile. A otravit societatea civila cu aportul unor intelectuali cu pretentii , sustinut indeaproape de armate dezlantuite de in-formatori de opinie infometati in tranzitie. S-a inconjurat cu figuri celebre ale infractionalitatii , interlopi si oameni al caror trecut si prezent ar starni tone de invidie in randul organizatiilor mafiote cu pedigree. Personaje descalificate moral, cu un trecut mai mult decat dubios, in functii de raspundere cu acces direct la visteria nationala, pentru care „romanul” si „poporul” D-lui Basescu, nu constituie decat masa de manevra imbuibata psihic cu slogane fascistoide si grosolan populiste . Scursorile securitatii comuniste si-au gasit un loc cald in trupa de soc a lui Traian Basescu. In aceasta campanie, statutul si doctrina acestor infractori de duzina , functioneaza structural ,pe metode NKVD- iste , diversiune, coruptie si santaj sau anihilare fizica. Violenta si teroarea au devenit componente principale in practicile de joc politic implementat in forta de colaboratorii D-lui Basescu. Capitole intregi preluate din manulale de manipulare a opiniei publice prin teroare si intimidare , folosite cu succes in revolutia bolsevica , la douazeci de ani de la rasturnarea lui Ceausescu.
  Daca in Bucuresti le este permis orice pentru pastrarea puterii absolute , va puteti imagina ce se intampla in tara, in locuri unde oamenii se tem sa vorbeasca, acolo unde teroarea portocalie este la ea acasa. Am luat in discutie deocamdata doar cazul deja cunoscut al D-lui Razvan Murgeanu si colaboratorii . Exista deja probe indubitabile care atesta regimul de teroare instaurat la nivelul Bucurestiului, al sectorului 1 in special.
  Fisierele audio vorbesc de la sine si demonstreaza ca in mandatul lui Traian Basescu, Romania a intrat adanc in zodia Camorrei .Basescu, Murgeanu, Videanu, Udrea, Negoita si ceilalti, au transformat statul roman intr-un stat mafiot, unde regula de baza este proiectata la nivel national prin deviza „Cine misca , numai misca”. Romania a intrat pe mainile unor infractori de drept comun , cu acte in regula carora mirosul de sange le dilata pofta de putere. Nu vor ezita niciun moment sa foloseasca absolut orice metoda pentru a se mentine la putere, frica de raspundere penala ii impinge spre acte extreme care cu siguranta vor fi oglindite in mandatele de arestare . Imi permit cu scuzele de rigoare sa-l citez aici pe inca presedintele Romaniei : „De ce le e frica, nu scapa”.
  Am publicat ieri cateva probe audio , discutii in care liderul PDL sector 1 si totodata secretar de stat , Razvan Murgeanu incita cat se poate de clar la violente fizice imptriva reprezentantilor opozitiei , lupta se da in mod special in colegiul 1 , pe care Murgeanu i l-a promis unui alt infractor , Viorel Tudorache(detalii aici) , de profesie”comerciant”. O simpla cautare pe Google scoate in evidenta numai fapte concrete din background-ul acestui parvenit al tranzitiei, finul lui George Becali. Astfel colegiul tintit de Emil Boc, dupa iesirea din scena a lui Basescu, este pus la bataie de catre Murgeanu pentru noua speranta a performantelor politicii portocalii , Viorel Tudorache. Liderul PDL sector 1 strabate frontul in aceeasi masina(Toyota Land Cruiser). Pusa la dispozitie de firma Rosal in urma cu doi ani „pentru operatiunile de dezapezire” , impartind ordine precise echipelor de „interventie”. Abilitatile lui Murgeanu sunt mostenite pe linie paterna, calitatile de secretar de partid comunist si mijloacele de propaganda specifice acestui sistem criminal, condamnat din varful buzelor de seful statului ,au fost mostenite de la tatal sau , activist de nadejde al socialismului multilateral dezvoltat .Practicile de lucru dobandite din vremea studentiei , cand frecventa cu rigurozitate seminariile securitatii ceausiste , unde si-a sustinut cele mai importante teze de doctorat.
  Sunt convins ca intelectualii de cafenea, Patapievici, Liiceanu si Sever Voinescu, stalpii criptocratiei basesciene, filozofeaza intre compromis si promiscuitate, contribuind la promovarea valorilor indispensabile in procesul de reformare a clasei politice. Sloganul de tinichea al liderului absolutist. reformare care incepe si se termina cu personaje deja celebre precum, Viorel Tudorache, Elena Udrea , Razvan Murgeanu , Monica Iacob Ridzi si nu in ultimul rand cu Bercea Mondialu’ acompaniat la infractiuni de Don Costel Iancu , manuitorul de lanturi si staboruri.
  Disperarea a atins cote extreme in interiorul partidului prezidential, s-a dat unda verde la „bagati-i in portbagaj si rupeti-le capul” , razboiul lui Basescu cu poporul neascultator se intensifica pe turnanta . Atasez in format audio doua elemente concludente care demonstreaza practicile mafiote folisite de Murgeanu & CO in colegiul nr.1, continuare a „episodului” de ieri (Murgeanu:” puneti paru’ pe ei si bagati-i in portbagaj”). De remarcat faptul ca Murgeanu il lasa in offsaid pe Emil Boc , omul cu pretentii directe in colegiul ramas disponibil, in favoarea partenerului sau de combinatii, Viorel Tudorache.
  *Murgeanu catre Tudorache: „Daca in turul doi asta iese presedinte , colegiul 1 e al tau, depinde de voi”.
  Tudorache:” Dom’Presedinte , la cat sunt eu de shulfa …Eu si Calin ne vom face datoria cu cinste”
  Murgeanu:” Vreau in primul rand colegiul 1 sa iasa cel mai bine. Stiti ce aveti de facut.”
  Tudorache: „Sefu’ ti-i fac eu pe astia de canta….”

 8. Basescu ii ridica pe romani impotriva romanilor
  29 November, 2009 16:35 PM
  Pe site-ul de campanie a lui Traian Basescu, acesta ii incita pe romani, impotriva altor romani. Sub titlul „Romani pentru Basescu”, candidatul la presedentie cere internautilor sa stranga randurile. Iata ce contine incitarea la delatiune, postata pe pagina sa: „Hai să dam sfoara-n tara! Sa ne ridicam cu mic cu mare pentru Base! Care are filme, cu filme! Care nu, cu poze si mesaje! Hai sa luptam, caci am tacut prea mult, lasandu-i pe altii sa-l atace zilnic cu minciuni si intoxicari”. Mult nu mai lipseste sa gasim pe aceasta pagina si indemnuri la pumni in dinti sau capete in gura. Dupa modelul prezidential, evident. (M.T.

  NICI IN 1989 ,NU AM STAT CHIAR CU MAINILE IN SAN!PENTRU CA VEDE CA PIERDE TEREN ,TICALOSUL,ORGANIZEAZA FEL DE FEL DE ACTIUNI ANTISOCIALE ,ANTIDEMOCRATICE! PD-L interzice Antena 3…30 November 2009, 16:19 De o vreme încoace primesc tot felul de sesizări de la cititori ai blogului care îmi semnalează invariabil acelaşi lucru – Antena 3 deranjează şi trebuie să nu emită. Ca urmare postul Antena 3 a fost scos din grila de programe a firmelor care furnizeaza servicii CATV în diferite regiuni ale ţării. De exemplu, în colegiul senatorial al lui Mircea Geoană (pe nume Dăbuleni county), din judetul Dolj. patronul firmei, un consilier judetean PD-L a decis sa scoata acest canal si sa il inlocuiasca cu postul de ştiri al fraţilor Păinescu VOX News (ştiu că nu aţi auzit de el). Domnul patron de acolo, Dan Păloiu,l este prieten la catarama cu Costel Iancu, fostul director de la ANIF (cel cu sechestrarea) şi deputatul Gelu Visan. Ca o curiozitate, actionar majoritar la firma DTV Media Sat este Silvian Filoti zis Fulguţă – un celebru interlop craiovean (denuntatorul lui Nati Meir). Cotroceniul intră în legalitate cu imnul României Thursday, 05 July 2007 14:24 Andrei Mărturisesc. Am uitat cu desăvârşire să scriu noutăţile din campania naţională de corectare a imnului României, cel scris greşit taman de www-ul lui Băsescu, presidency.ro. Le reclamasem că sunt erori în text (în care schimbaseră câteva expresii că nu li se părea lor că sună bine) şi că există şi informaţii greşite pe aceeaşi pagină. Gen că la ceremoniile oficiale se cântă alte strofe decât se cântă de fapt. S-a rezolvat. Am fost înştiinţat politicos şi fără diacritice de doamna Florina Iacobescu, webmaster: {xtypo_quote}Va multumesc pentru mesajul dvs. si pentru ajutorul acordat cu aceasta ocazie. Am regasit greselile semnalate de catre dvs. si le-am remediat.{/xtypo_quote} Acuma să vă arăt cum se remediază erorile la Cotroceni. În prima fază, informaţiile greşite au fost tăiate, dar fără să le înlocuiască cu nimic. Le-a mai luat încă două săptămâni ca să afle ce strofe din imnul naţional se intonează totuşi la ceremoniile oficiale (mailul meu nefiind desigur credibil). L-or fi rugat pe Băse să bage de seamă sau au intrat pe Wikipedia? Cru, dativul popular a învins! Să dăm dovezi la lume că dativul popular trăieşte şi nu se dă bătut în faţa genitivului! 😀 Ziua de 29 iulie are o semnificatie deosebita pentru Romania, ea reprezentand Ziua Imnului National. Cu aceasta ocazie, Ministerul Apararii impreuna cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Prefectura si Primaria Generala a Municipiului Bucuresti organizeaza, marti dimineata, in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National, o ceremonie publica dedicat. Programul ceremoniei din Capitala cuprinde oficierea unei rugaciuni pentru poporul roman, alocutiuni si un spectacol sustinut de Muzica Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazu”, Muzica Militara Reprezentativa a Jandarmeriei Romane si solisti ai Ansamblului Artistic al Armatei, anunta Romania Libera. Ziua de 29 iulie a fost desemnata, in 1998, Ziua Imnului National al Romaniei „Desteapta-te, romane!”, simbol al unitatii Revolutiei Romane de la 1848. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumatate de secol, „Desteapta-te, romane!” a fost ales, imediat dupa Revolutia din Decembrie 1989, imnul National al Romaniei, fiind consacrat prin Constitutia din 1991. CAND AI DE-A FACE CU ASTFEL DE BESTII,NIMIC NU E SIGUR! NICI MACAR NU BANUITI CE PO SA SE MAI INTAMPKLE PANA PE 22 DECEMBRIE 2009! TONUL IL DA REALITATEA FM,SI REALITATEA TV! TIMISOARA ,BRASOV, BUCURESTI. Basescu va folosi in mod criminal VIOLENTA ETNIEI tiganesti,precum o facea SECURITATEA acelasi Reprezentant O.S.C.E.,ca in 2004,o sa tina cu uneltele basesciene! ESTE CLAR CINE A ORGANIZAT EVENIMENTELE SANGEROASE DIN 1989!:SECURISTUL BASESCU ! Un dezaxat, Nu stie sa piarda !

  Traian Basescu a batut-o pe Ioana in primarie 27 November, 2009 19:23 PM

  Nu stim, inca, daca a fost trucaj, sau nu, in legatura cu filmul care arata ca Traian Basescu, candidatul la presedintie ii arde un pumn in gura unui copil. Cert este ca Basescu este un cunoscut al unor astfel de manifestari violente. Chiar fiica sa Ioana Basescu si-a luat “portia”, in anticamera cabinetului din Primaria Capitalei, cu lume de fata, in perioada in care Traian Basescu era edil-sef la Bucuresti. In toamna anului 2002, Ioana Basescu, i-a facut o vizita tatalui sau la Primarie. Era perioada in care aceasta traia “marea dragoste” cu Bodo, solistul trupei Proconsul. In momentul in care Ioana a intrat in secretariat, Basescu tocmai iesea din cabinet. La vederea Ioanei, candidatul la prezidentiale i-a dat o palma peste fata fiicei sale, luand-o la injuraturi. Toata lumea aflata in secretariat, respectiv trei secretare, printre care si Maria Adela Tica (actualmente functionara in aparatul prezidential de la Cotroceni), body-guardul primarului, de atunci si de acum, o persoana venita sa depuna un memoriu, si o fata de la biroul de presa al PMB, a ramas interzisa. “Proasta dracu. Ma faci de cacat, sa rada lumea de mine, umbland cu tambalagiul (n.r. Bodo) ala. Sa nu te mai prind! ”, s-a ratoit Basescu la fiica-sa. Usa la birou s-a inchis si nu s-au mai auzit decat zbieratele lui Basescu. (A.I.)

  Basescu ii preseaza pe baronii locali 27 November, 2009 12:29 PM

  PDL se afla intr-o evidenta deringolada. Emil Boc si Vasile Blaga, seful si unul dintre liderii marcanti ai democrat-liberalilor au trecut, la presiunea lui Basescu, la amenintarea baronilor locali ai PDL. Pe noua lista de sefi in teritoriu au ajuns, pe langa Balga si Radu Berceanu si Adriean Videanu, coborati la munca de jos. Spre exemplu, Videanu poarta responsabilitatea sudului tarii. Adica sa asigure votul pentru Basescu, cu orice mijloace. Mai mult, conducerea partidului a spus ca cei care nu vor lupta «la baioneta» vor fi exclusi din partid. Disperarea este asa de mare incat liderii marcanti din Modrogan au trecut la amanintari si la mazilirea celor care nu raspund comenzilor. Primii de pe aceasta lista fiind sotii Ritzi de la Hunedoara si primarul Solomon de la Craiova. (V.L.)

  Berceanu da 8,5 milioane de euro firmei patronilor de la Golden Blitz 30 November, 2009 16:48 PM

  Pe data de 16 iulie 2009, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) din cadrul Ministerului Transporturilor a atribuit firmei Euroconstruct Trading 98 Bucuresti, controlata de patronii restaurantului Golden Blitz- Dan Besciu si Sorin Vulpescu, un contract de 68,12 de milioane de lei (16 mil. euro), fara TVA, pentru decontaminare pe tronsonul Campia Turzii-Gilau al autostrazii Brasov-Bors. Peste cateva luni, patronii de la Golden Blitz au precizat ca cele 16 milioane de euro nu ajung pentru finalizarea lucrarilor si au mai solicitat Ministerul Transporturilor un bonus de circa 50% din valoarea contractului care a fost acordat cu rapiditate de ministrul pedelist Radu Berceanu.

  Supliment pentru deseuri toxice

  Acest contract pentru Autostrada Transilvania consta in realizarea proiectului tehnic, detaliile de executie, asigurarea asistentei tehnice si executarea lucrarilor de decontaminare din dreptul kilometrului 10+500 al tronsonului Campia Turzii – Gilau.
  Ulterior, la inceputul lunii noiembrie 2009, firma Euro Construct Trading ’98 a cerut majorarea lucrarilor cu 50%, pentru ca s-a gasit o cantitate ridicata de clorura de mercur, care mareste costurile de decontaminare a Autostrazii Transilvania. „Nu am mai fost platiti de trei luni de zile, desi am terminat de mutat toate deseurile din zona si mai trebuie facuta doar contaminarea. Noi am eliberat tot terenul pe care urmeaza sa fie construita autostrada Transilvania”, a declarat la acea vremea pentru Mediafax, Dan Besciu, proprietarul Euro Construct Trading ’98. Insa a ramas in continuare o zona cu deseuri care apartine Consiliului Judetean Cluj, ce nu a fost inclusa in acest contract. Responsabilii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) sustin ca nu poate fi decontaminata toata zona, care este imensa. Mai mult, in prima perioada a lunii noiembrie, Dan Besciu afirma ca inca „contractul aditional de majorare a valorii contractului nu a fost semnat pana in prezent”.

  Bonus de decontaminare

  Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a ascultat cu sfintenie solicitarea patronilor de la Golden Blitz de suplimentare a fondurilor pentru decontaminarea. Astfel, pe 28 noiembrie 2009, CNADNR aflata sub comanda lui Radu Berceanu a mai acordat firmei Euro Construct Trading ’98 un “bonus” de nici mai mult, nici mai putin, de 34.060.000 de lei, adica circa 8,5 milioane de euro, pentru “lucrari de decontaminare a solului” si “servicii de decontaminare a mediului” pe “DN1, sectiunea 2B, km 10+500”. Ca atare, ministrul Berceanu a mai suplimentat pentru firma agreta de PDL a patronilor Besciu si Vulpescu cu inca jumatate din valoarea contractului de decontaminare a Autostrazii Transilvania.
  Ion Teleanu

  Realitatea lui Vantu, datoare la bugetul asigurarilor pentru somaj 30 November, 2009 14:40 PM

  Criza pare sa fi afectat cat se poate de serios trustul de presa al lui Sorin Ovidiu Vantu. Politica de reduceri salariale cu aproximativ 50 la suta aplicata de curand este o dovada in acest sens. Nu insa si singura.
  Realitatea Media SA, societate controlata de Sorin Ovidiu Vantu si care detine licentele de radio, TV si satelit ale Radio Guerrilla, Realitatea FM si Realitatea TV, a „uitat” sa plateasca obligatiile catre bugetul asigurarilor de somaj. Astfel, potrivit ANAF, la data de 30 septembrie, Realitatea Media SA figura cu datorii de 51.742 Ron, adica peste jumatate de miliard de lei vechi. Ceva infim daca ne gandim la averea lui Sorin Ovidiu Vantu si la cifra de afaceri a trustului pe care il patroneaza. Din aceasta suma, 30.904 Ron reprezinta contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator, iar 20.838 Ron contributia individuala de asigurari pentru somaj retinuta de la angajati. Sursele noastre din interiorul trustului ne-au informat ca aceste sume nu s-au platit nici pe octombrie si se pare ca nu vor fi platite nici in noiembrie. Chiar daca sumele nu sunt atat de mari pentru Vantu, fapta de a nu plati asigurarile este una cu caracter penal. Angajatii trustului spera ca situatia se va remedia la inceputul anului viitor. (R.P.)

  Fandari portocalii catre PSD si PNL 30 November, 2009 13:49 PM

  Surse din PDL au confirmat pentru AIM ca mai multi primari, consilieri locali si judeteni ai democrat-liberalilor s-au dus cu caciula in mana la PSD si PNL pentru a-si mentine privilegiile. Alaturi de acestia si unii PDL-isti din serviciile descentralizate au inceput sa isi negocieze o ramanere pe posturi, in cazul in care Mircea Geoana va ajunge la Cotroceni. Disperati de surparea “mitului Basescu” oamenii din esalonul doi al portocaliilor au inceput deja fandarile spre social-democratie sau liberalism.
  Deocamdata, promisiunile acestora vizeaza o pasivitate in legatura cu ajutorul solicitat de la centru PDL-ului, ba chiar si o mana de ajutor data candidatului PSD. Evident toata aceasta “zumzaiala” este tinuta departe de urechile tandemului Basescu – Boc. (P.E.)

  Canacheu se lafaie in casa lui Yassin
  26 November, 2009 14:35 PM

  Unde dai si unde crapa!

  Ca primar, Traian Basescu i-a aprobat doctorului Yassin un spatiu de 600 mp pentru International Medical Center * Spatiul a devenit, insa, unul din sediile PDL * Astfel a fost preluat de Costica Canacheu, care este si presedintele Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor, implicat in criza ostaticilor

  Colaborarea dintre Traian Basescu, doctorul Yassin Mohamed si Omar Hayssam a devenit evidenta, in urma atator articole de presa. Ea dateaza inca dinaintea “crizei ostatecilor din Irak”. Astfel, la 1 octombrie 2004, Basescu, pe atunci primar general, a semnat –“de acord cu propunerea” – raportul nr.20953, prin care Yassin primea un spatiu, in buricul targului, de 580 mp. Din locatia primita, situata pe Calea Grivitei 198-200, “amicul” Yassin, i-a intors actualului presedinte, un spatiu in care actualmente se afla un sediu al PDL. In respectivul spatiu al lui Yassin se lafaie acum Costica Canacheu, secretar executiv al PDL si presedinte al Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor.

  International Medical Center Company SRL reprezentata de Yassin Mohammad a solicitat prin adresa inregistrata la Cabinet Primar General cu nr. 2492/20.08.2004 si la A.F.I. cu nr. 20953/30.08.2004 oportunitatea atribuirii acestui spatiu in folosinta pentru realizarea unui centru medical ambulatoriu, asistenta medicala si stomatologica. Surprinzator, la nici doua luni, doctorul Yassin este improprietarit cu un spatiu de 580 mp.
  In loc de cabinete medicale, la care te-ai astepta, gasesti azi, la sediul din Calea Grivitei, un showroom Jaguar si Land Rover al societatii Auto Trading Team, locul unde a fost SC Natale Impex SRL, firma care se ocupa cu fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjeria de corp) si care potrivit Registrului Comertului si-a suspendat activitatea incepand cu 1 mai 2009. In afara de un punct de lucru al Nicomed, aici se afla si un sediu al PDL sector 1, unde isi are biroul Costica Canacheu, secretarul executiv al democrat liberalilor, dar si presedintele Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor. O intrebare firesca este cum de poate conduce o persoana precum Costica Canacheu o astfel de comisie importanta, cand studiile sale s-au terminat, cu greu, cu o diploma de bacalaureat, la un liceu industrial.

  Omul de legatura dintre Basescu si Hayssam

  In timpul crizei ostaticilor, Mohammad Yassin a devenit trimisul oficial al presedintelui Traian Basescu la negocierile cu rapitorii jurnalistilor Ovidiu Ohanesian, Marie-Jean Ion si Sorin Miscoci. Mai mult, dupa eliberarea ostaticilor, desi nu avea nici o calitate oficiala, Yassin a participat la interogarea ziaristilor, precum si la anchetarea lui Omar Hayssam. Yassin era puntea de legatura dintre Traian Basescu si Omar Hayssam, asa cum clar reiese din cele doua scrisori adresate de terorist doctorului in timpul scurtei sale detentii. Firma pentru care Traian Basescu si-a dat, in octombrie 2004, acordul sa ocupe spatiul comercial din Calea Grivitei, International Medical Center Company SRL, a luat fiinta in anul 2002 si are sediul langa Gara de Nord. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, capitalul social al societatii se ridica astazi la 32.000 RON, din care 5.500 dolari participare straina la capital. Firma s-ar ocupa cu activitati de asistenta medicala generala si are doi asociati persoane fizice. Mohammad Yassin fiind si asociat si administrator. (M.T.)

 9. PENTRU CA STIA DESPRE EXISTENTA CASETEI,BASESCU SI -A LUAT MASURI ,INVCLUSIV DE SCHIMBARE A LEGILOR
  CE REGLEMENTA FUNCTIONAREA INEC-FACANDU-I DEPENDENTI ABSOLUT PRIN SUBFINANTARE DE LA GUVERN.
  DUPA CE L-A FOLOSIT PE MINISTRUL JUSTITIEI PREDOIU-PENTRU A-SI TRAFICA INFLUENTA ASUPRA I.N.E.C. -AFLAT IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI,Pregătiri de asalt final la PD-L

  În aceste zile… in diverse zone ale patriei au ajuns emisari oranj de la Bucureşti. Oamenii au venit cu directive clare din Modrogan direct din gura lui Vasile Blaga. Potrivit unor oameni care au participat la astfel de întâlniri, tuturor le sunt confiscate telefoanele si apoi sunt prelucrati metodic:

  1.Dacă nu facem treabă bună toţi veţi zbura din funcţii.
  2.Fiecare dintre voi să îşi controleze bine oamenii din subordine.
  3.Faceţi în 2 zile un buget estimativ pentru a aduce fiecare minim 100 de voturi controlabile.
  4.Fiecare om de legătură va fi dota cu un mobil cu SIM special (se va putea vorbi doar în reteaua creata de partid).
  5.Fiecare sa incerce „sa convertească” cât mai mulţi membri ai secţiilor de votare.
  6.Obligatoriu fiecare om din secţie să aibă cel puţin 10 oameni în afara secţiei pentru acţiuni specifice.
  7.Voturile celor din deconcentrate să fie fotografiate pentru control la partid.
  8.Echipe de câte 5 oameni care să se ocupe de diversiuni în zona secţiilor de votare.
  9.Cel puţin un specialist IT care să lanseze (sub coordonare de la Bucuresti) mesaje pe site+urile de socializare.
  10.Fiecare organizaţie judeţeană să fie în stare să mobilizeze cel puţin 5.000 de persoane după ora 21.00 în oraşele reşedinţă de judeţ.

  PS: Mie îmi miroase a refuz de recunoaştere a rezultatelor în cazul în care Traian Băsescu va fi declarat învins.

  PENTRU CA STIA DESPRE „CAZUL FILMULETUL”,BASESCU A DISPUS PREMIERULUI BOC -MODIFICAREA UNOR LEGI CE REGLEMENTEAAZA INSTITUTIA EXPERTIZEI SI INEC.
  SE DORESTE ASIMILAREA- DE CATRE JUDECATORUL SECTORULUI 1 (ADUS DE LA JUDECATORIA VALENII DE MUNTE )AVIZULUI EXTRAJUDICIAR CU PUTEREA JUDICIARA A UNEI EXPERTIZE JUDICIARE .
  Pregătiri de asalt final la PD-L

  PD-L Brăila a rămas fără pliante cu Băsescu!

  Miercuri, 02 Decembrie 2009 | 21:57

  Nu, nu e glumă!

  Disperaţi de scăderea în sondaje şi de faptul că proiectul Iohannis se bucură de încredere din ce în ce mai mare din partea românilor, PD-L a schimbat tactica.

  ***

  La Brăila, de ex, în această seară, în faţa magazinului Billa de pe Râmnicul Sărat, un grup de tineri purtând geci de culoare galbenă împărţea de zor pliante…

  De fapt, e mult spus pliante… ci nişte fluturaşi alb-negru, traşi la xerox pe hârtie A4. Mesajul? Aşa cum puteţi vedea mai jos, de a nu-l susţine pe Iohannis.

  Culmea tupeului, se recomandau a fi de la TNL! Impostorii!!!!

  Concluzia? Dacă Băse se luptă cu moguli la TV, pe stradă reprezentanţii săi se dau drept TNL! Că altfel nu-i mai crede nimeni şi îi mai ia şi lumea cu huoo…
  joi 3 decembrie 2009

  Nu, nu-i vorba de episodul dragă Stolo. A fost cu mult timp înainte şi nu s-a făcut public.
  Era pe vremea premierului Victor Ciorbea, a cărui debarcare a iniţiat-o, după care PNŢCD s-a dinamitat sinucigaş.
  Traian Băsescu i-a dat interviul lui Claudiu Săftoiu şi a declanşat criza. Se ştia că PNŢCD era decimat după moartea preşedintelui Coposu. Dacă trăia Coposu, Băsescu nu mai exista azi în viaţa publică. De fapt, Băsescu îl ura pe Corneliu Coposu, zicea despre el numai mizerii.
  Atunci s-a făcut mangă şi s-a dus la Ciorbea, şi a plâns cu foc şi s-a jurat că să moară el că-i pare rău de ce face, dar că trebuie s-o facă.
  Aşa a fost. Dar n-ar fi putut avea succes, dacă nu erau ceilalţi, o parte, atât de proşti şi altă parte, atât de ticăloşi.
  Oricum, nici unul din complicii lui Băsescu din PNŢCD nu mai e azi în PNŢCD. Şi nici unul din complicii lui Băsescu din PNL nu mai e azi la PNL. Ci la PD-L. Cum e Valeriu Stoica.
  Victor Ciorbea a reiterat, zilele trecute, declaraţia că a fost înlăturat la comanda serviciilor secrete sovietice şi că Băsescu trebuie să-şi lămurească apartenenţa la KGB. Dacă-l întreabă diseară Băsescu pe Geoană de Moscova, îl întreabă şi Geoană despre episodul Ciorbea. Nu de alta, dar ca ilustrare a faptului că în toate combinaţiile în care Băsescu s-a băgat, s-a ales praful de ele. Începând cu USD – Uniunea Social Democrată, care cuprindea PD şi PSDR. Adrian Năstase a fost băiat deştept şi a luat brandul Partidului Social Democrat tradiţional al României. Iar Băsescu, după ce l-a dat jos pe Roman cu moţiunea “România puternică, România social-democrată”, se dă acum de dreapta. Pentru că a intrat în PPE cu bani mulţi şi cu relaţiile masonice ale lui Frunzăverde. Şi prin oficiile personale ale lui Marian Jean Marinescu. Asta e realitatea.
  Revenind la plâns, Băsescu s-a smiorcăit aseară că “să-ţi fi fie ruşine, Dinu Patriciu” Pe tema casetei cu lovirea copilului. Copil pe care e clar că l-a lovit. E grobian şi violent, toată lumea ştie.
  Marius Mina, care ştie despre ce e vorba, ca fost cascador de elită, ne trimite o probă relevantă:
  Dar Băsescu mizează, ca de obicei, pe aspecte emoţionale, pe care le speculează electoral. Ca să nege evidenţa. Mizează, adică, pe faptul că oamenii se lasă înşelaţi de comunicatul – penibil – al INEC. De fapt, al unui băiat de general obligat lui Băsescu, care compromite Institutul de Criminalistică, printr-un comunicat de … toată jena. Un asemenea comunicat este simptomatic pentru halul de deprofesionalizare la care regimul Băsescu a adus instituţiile. Şi oamenii (vezi de-alde Lăzăroiu, Patapievici, TRU – ca să nu mai amintesc de descalificarea morală a d-lui Andrei Pleşu – că nu mai avea ce descalifica).
  La solicitarea instituţiei prezidenţiale, răspunsul instituţional nu putea fi decât aşa:
  1. Nu se poate face decât cel mult o analiză (care s-a făcut) şi nu o expertiză, care nu se efectuează decât la solicitare judiciară.
  2. Expertiza nu este posibilă decât în condiţiile în care obiectul îl constituie caseta originală şi camera.
  3. Analiza care se face, în absenţa solicitării oficiale şi a condiţiilor tehnice necesare, nu poate fi decât de formă, nu de conţinut.
  Deci, în nici un caz comunicatul băiatului de la INEC nu-i dă dreptate lui Băsescu, ci doar dă impresia că-i dă dreptate, pentru ca preşedintele în exerciţiu să poată specula electoral un rateu profesional al unui institut deprofesionalizat din pricina unor loaze numite pe criterii de cumetrie.
  Analiza băiatului de general cu proptele minte prin omisiune. Nu spune că nu e trucaj, dar riscă să dea impresia, fiindcă vorbeşte de prelucrare, editare etc. Condiţii tehnice fără de care filmul nici nu putea îndeplini condiţiile de adecvare pentru internet.
  Oricum, dacă riscă să-i reproşeze lui Geoană istoria cu înregistrarea, Băsescu foloseşte tesla. N-are decât.
  Şi fiindcă am pornit de la plânsoarea lui Băsescu, repet o dublă întrebare, la care în câţiva ani, n-am primit răspuns: cu ce a fost şantajat dragă Stolo şi dacă între timp s-a tratat.
  Poate ne spune şi de ALRO. Şi poate ne spune şi Adriean de Moscova. Şi poate ne spune şi Băsescu de ce oligarhii, mogulii, răii sunt răi cât şi dacă nu-l susţin, şi devin buni imediat ce-şi oferă serviciile – fratele Păunescu, Umbrărescu, Cocoş, Oprea, care făcea parte din mafia personală a lui Adrian Năstase şi pe urmă l-a avansat general cu patru stele, pentru că, după cum a mărturisit, a demisionat din PSD. Şi tot aşa. Întreabă-l, Mircea!

  Acreditare I.N.E.C.
  I.N.E.C. este instituţie publică cu personalitate juridica aflată în subordinea Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti

  I.N.E.C. este afiliat, începând cu luna martie 2001, la Reţeaua Europeană a Institutelor de Ştiinţe Legale – European Network of Forensic Science Institutes (ENFSI)

  Laboratorul de expertize criminalistice al I.N.E.C. este acreditat pentru satisfacerea cerinţelor standardului de calitate ISO/CEI 17025:2005

  Baza legală
  I.N.E.C. îşi desfăşoară activitatea în baza Hotărârii Guvernului nr. 368 din 3 iulie 1998 privind înfiinţarea Institutului Naţional de Expertize Criminalistice – I.N.E.C., modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 458 din 15/04/2009 şi Ordinului Ministrului Justiţiei nr. 441/C/1999.
  ________________________________________
  Obiectul de activitate
  Expertiza criminalistică reprezintă actul procesual prin care se efectuează o cercetare ştiinţifică a probelor materiale destinată identificării persoanelor, obiectelor, substanţelor, fenomenelor sau evenimentelor, stabilirii anumitor proprietăţi, modificări de formă, aspect, conţinut ori structură, precum şi a mecanismului producerii acestora.
  Institutul are drept obiect de activitate efectuarea de expertize criminalistice de următoarele genuri:

  – expertiza scrisului şi a documentelor,
  – expertiza bancnotelor, monedelor metalice, titlurilor de credit public, cecurilor, precum şi a titlurilor de orice fel pentru efectuarea plăţilor,
  – expertiza urmelor digitale, palmare şi plantare,
  – expertiza urmelor lăsate de fiinţe şi obiecte,
  – expertiza armelor de foc şi a muniţiilor,
  – expertiza fizico-chimică a probelor materiale,
  – expertiza accidentelor de trafic rutier şi a pneurilor,
  – expertiza exploziilor, incendiilor şi a accidentelor de muncă,
  – expertiza înregistrărilor audio, a vocii şi vorbirii,
  – expertiza fotografiilor şi a înregistrărilor video,
  – expertiza altor urme, cu excepţia celor care fac obiectul expertizelor medico-legale. precum şi activităţi de cercetare ştiinţifică operaţională.

  Link-uri utile
  • Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor

  Experţi criminalişti
  ________________________________________
  INEC are un număr de 45 de angajaţi dintre care 30 sunt experţi criminalişti oficiali.

  Expertize
  ________________________________________
  I. Efectuarea expertizelor
  În cadrul INEC, expertiza criminalistică se efectuează instituţionalizat, de către experţi criminalişti oficiali, potrivit prevederilor art. 1, alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 75/2000, Legii nr. 488/2002 şi Hotărârii Guvernului nr. 368/1998, modificată prin H.G. 458/2009.
  Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare aprobat, INEC efectuează expertize criminalistice pe următoarele genuri:
  • expertiza scrisului şi a documentelor;
  • expertiza bancnotelor, monedelor metalice, titlurilor de credit public, cecurilor, precum şi a titlurilor de orice fel pentru efectuarea plăţilor;
  • expertiza urmelor digitale, palmare şi plantare;
  • expertiza urmelor lăsate de fiinţe şi obiecte;
  • expertiza armelor de foc şi a muniţiilor;
  • expertiza fizico-chimică a probelor materiale;
  • expertiza accidentelor de trafic rutier şi a pneurilor;
  • expertiza exploziilor, incendiilor şi a accidentelor de muncă;
  • expertiza vocii şi a vorbirii;
  • expertiza fotografiilor şi a înregistrărilor video;
  • expertiza altor urme, cu excepţia celor care fac obiectul expertizelor medico-legale.
  ________________________________________
  II. Obiectivele expertizelor criminalistice
  a. Expertiza scrisului şi a documentelor:
  1. expertiza scrisului şi a semnăturilor: – stabilirea autorului unui text, stabilirea autorului unei semnături, stabilirea autorului unor modificări grafice, stabilirea autorului unor adăugiri grafice, stabilirea modului de contrafacere a semnăturilor, stabilirea scrisurilor alterate (deghizate).
  2. expertiza documentelor: – stabilirea autenticităţii documentelor (de exemplu formulare tip, formulare securizate, bancnote, acte de identitate, legitimaţii etc.), stabilirea existenţei modificărilor efectuate pe orice tip de acte sau documente (ex: înlăturare de text prin acoperire, haşurare, ştergere mecanică, ştergere chimică etc.), descoperirea falsului realizat prin diferite metode (fotocopiere, colaje ş.a.), stabilirea autenticităţii impresiunilor de ştampilă şi parafă, stabilirea tipurilor de imprimantă cu care au fost tipărite documentele (ex: matriceală, jet de cerneală, laser), identificarea tipului maşinii de scris şi a dactilografului, stabilirea modalităţii de falsificare sau de contrafacere a documentelor, stabilirea relativă a perioadei de întocmire a actului, stabilirea tipului materialelor de scriere, stabilirea succesiunii depunerii materialelor de scriere/imprimare în cazul intersecţiilor de trasee, reconstituirea documentelor deteriorate (arse, spălate, şterse, haşurate, rupte etc.) şi relevarea informaţiilor existente pe acestea.
  ________________________________________
  b. Expertiza bancnotelor, monedelor metalice, titlurilor de credit public, cecurilor, precum şi a titlurilor de orice fel pentru efectuarea plăţilor;
  Identificarea falsurilor, a metodelor de falsificare şi a autorilor falsului.
  ________________________________________
  c. Expertiza urmelor digitale, palmare şi plantare;
  Identificarea persoanei după impresiuni papilare (digitale, palmare, plantare).
  ________________________________________
  d. Expertiza urmelor lăsate de fiinţe şi obiecte;
  Identificarea persoanei sau obiectului creator de urme, stabilirea modului de creare a urmelor, stabilirea tipului de urme, reconstituirea întregului după părţile componente.
  ________________________________________
  e. Expertiza armelor de foc şi a muniţiilor;
  Obiectivele expertizei balistice sunt: identificarea armelor după urmele lăsate pe proiectil (glonţ) sau tubului cartuşului, distanţa de la care s-a tras, direcţia tragerii, stabilirea poziţiei trăgătorului şi a ţintei, stabilirea stării de funcţionare a armelor, identificarea factorilor suplimentari ai împuşcăturii de pe arma şi/sau de pe obiecte de îmbrăcăminte.
  ________________________________________
  f. Expertiza fizico-chimică a probelor materiale;
  Stabilirea claselor de substanţe cu ajutorul spectrometriei IR şi stabilirea elementelor chimice cu ajutorul microscopului electronic cu baleiaj. Pentru detalii cu privire la expertiza exploziilor, a incendiilor şi expertiza altor urme, cu excepţia celor care fac obiectul expertizelor medico-legale, precum şi alte detalii referitoare la genurile de expertize prezentate, se va contacta Institutul Naţional de Expertize Criminalistice.
  ________________________________________
  g. Expertiza accidentelor de trafic rutier şi a pneurilor
  Printre problemele pe care expertul criminalist le poate elucida în cadrul expertizei criminalistice auto, enumerăm:
  1. 1.Determinarea dinamicii accidentului după urmele create în câmpul infracţional, ce presupune o prezentare a derulării evenimentului rutier, aşa cum rezultă din interpretarea tuturor probelor administrate în cauză;
  2. 2. Stabilirea vitezei de deplasare a autovehiculului după urmele de frânare, derapare, răsturnare respectiv după amplitudinea deformaţiilor sau distanţa de proiectare a pietonului sau a altor repere şi obiecte; astfel, în funcţie de derularea evenimentului rutier şi consumurile energetice care se regăsesc se face o determinare analitică a valorii vitezei de deplasare în momentele premergătoare declanşării stării de pericol sau în cel al impactului;
  3. 3. Direcţia sau direcţiile de deplasare ale autovehiculelor după urmele lăsate pe segmentul de drum respectiv; având în vedere aspectul şi poziţia urmelor, interpretate pe baza imaginilor foto şi a schiţei locului faptei, se pot stabili atât direcţiile cât şi traiectoriile urmate de vehicule atât înainte cât şi după impact;
  4. 4. Stabilirea locului impactului; locul impactului este materializat de o serie de urme, dintre care enumerăm, particule de pământ, pelicule de vopsea, cioburi de sticlă, fragmente de plastic, urme de ulei sau lichid de răcire, modificări bruşte ale traiectoriilor urmelor de frânare, diverse obiecte pe care victima le transporta sau obiecte vestimentare ale sale; toate acestea oferă indicii importante cu privire la poziţia locului în care traiectoriile celor două vehicule respectiv vehicul-pieton s-au intersectat;
  5. 5. Stabilirea poziţiei autovehiculului (autovehiculelor) sau a victimei în momentul impactului; analizarea formei şi dispunerii avariilor pe autovehicul (autovehicule) cât şi a vătămărilor corporale suferite de victimă, reţinute în actele de constatare medico-legală, permit stabilirea poziţiilor reciproce dintre autovehicule respectiv dintre autovehicul şi pieton în momentul impactului;
  6. 6. Stabilirea momentului apariţiei stării de pericol; acţiunea sau inacţiunea unui participant la traficul rutier, efectuată cu încălcarea unor norme legale, conduc la generarea unei stări de pericol pentru ceilalţi participanţi, care sunt nevoiţi să iniţieze manevrele de evitare; momentul generării stării de pericol este dependent de o multitudine de factori dintre care enumerăm, caracteristicile sectorului de drum, condiţiile meteo-rutiere şi de trafic, vârsta pietonului etc.
  7. 7. Stabilirea spaţiului parcurs de victimă respectiv autovehicul din momentul apariţiei stării de pericol până în cel al coliziunii; după stabilirea locului impactului şi a momentului generării stării de pericol, coroborate cu valorile vitezelor de deplasare, se poate determina analitic spaţiul parcurs de pieton respectiv autovehicul între aceste două momente;
  8. 8. Stabilirea relaţiilor de timp în care s-au derulat anumite secvenţe ale accidentului; presupune calculul timpului funcţie de spaţiile parcurse de autovehicule respectiv pietoni şi a vitezelor de deplasare ale acestora;
  9. 9. Stabilirea posibilităţilor de evitare a accidentului; această analiză reprezintă elementul principal, pe baza căruia, alături de celelalte mijloace de probă, organul judiciar stabileşte vinovăţia; prezintă două etape, prima este analiza posibilităţilor de evitare, care se încadrează între momentul declanşării stării de pericol şi cel al impactului, respectiv a doua, cea a posibilităţilor de prevenire a accidentului, care cuprinde analiza evenimentului în funcţie de obligaţiile legale pe care le avea conducătorul auto respectiv pietonul, anterior declanşării stării de pericol;
  10. 10. Examinarea pneurilor şi jantelor deteriorate; presupune o analiză a avariilor pe care acestea le prezintă coroborată cu evaluarea traseologică a urmelor constatate atât pe suprafaţa anvelopei, respectiv a jantei, cât şi la locul faptei, pentru a se stabilii cauza depresurizării pneului şi implicit a momentului în care a avut loc acest proces, în raport cu cel al impactului (analiza raportului cauză-efect);
  11. 11. Examinarea criminalistică a diferitelor repere din sistemele de siguranţă ale autovehiculului găsite rupte sau deformate; această analiză are ca scop determinarea relaţiei cauzale între avarierea reperului respectiv şi producerea evenimentului rutier, respectiv a faptului dacă aceasta reprezintă cauza sau efectul accidentului;
  12. 12. Identificarea generică sau individuală a obiectului creator al urmelor de pneuri sau a genului de autovehicul în cazul evenimentelor rutiere cu fugă de locul faptei; tipul de autovehicul care a lăsat urmele relevate la locul faptei poate fi stabilit prin anumite elemente caracteristice anvelopelor cu care acesta este echipat : amprenta benzii de rulare a pneului şi lăţimea urmei pot furniza informaţii privind tipul şi marca anvelopelor, prezenţa unor defecte sau uzuri ale profilurilor sub formă de rupturi, tăieturi, pierderi de substanţă permit stabilirea caracteristicilor individuale, iar determinarea ecartamentului autovehiculului (distanţa dintre roţile aceleiaşi punţi) poate indica genul şi tipul de autovehicul care le-a lăsat;
  13. 13. Identificarea individuală a autovehiculului în cazul evenimentelor rutiere cu fugă de locul faptei prin examinarea comparativă a peliculelor de vopsea, reconstituirea întregului din părţi şi examinarea structurală comparată a fragmentelor şi cioburilor găsite la locul faptei.
  Atât multidisciplinaritatea cât şi problematica examinărilor transced uneori aspectele pur tehnice auto. Pe lângă acestea, expertiza criminalistică poate viza şi aspecte traseologice (urme), fizico-chimice (în cazul prelevărilor de substanţe organice şi anorganice), la care se adaugă coroborarea cu aspectele medico-legale. La efectuarea expertizelor, la INEC, se utilizează metode şi programe specifice pentru stabilirea dinamicii accidentelor şi reconstituirea evenimentului.
  ________________________________________
  h. Expertiza exploziilor, incendiilor şi a accidentelor de muncă;
  Pentru detalii cu privire la expertiza exploziilor, a incendiilor şi expertiza altor urme, cu excepţia celor care fac obiectul expertizelor medico-legale, precum şi alte detalii referitoare la genurile de expertize prezentate, se va contacta Institutul Naţional de Expertize Criminalistice.
  ________________________________________
  i. Expertiza înregistrărilor audio, a vocii şi a vorbirii;
  Obiectivul expertizei vocii şi vorbirii efectuate în INEC constă în compararea unei voci din înregistrarea în litigiu cu o altă voce, de comparaţie, înregistrată recomandabil în condiţii similare (acelaşi echipament tehnic şi acelaşi sistem de transmisiuni, sau compatibile, în unele situaţii). Rezultatele obţinute prin metoda spectrografică sau voiceprint nu sunt concludente. Analiza vocilor se efectuează doar pe înregistrări analogice autentice, înregistrări digitale autentice sau clone ale înregistrărilor digitale autentice.
  Observaţii: Nu reprezintă obiect al expertizei transcrierea convorbirilor. Transcrierile se pun la dispoziţia expertului de către organele judiciare care au dispus expertiza
  ________________________________________
  j. Expertiza fotografiilor şi a înregistrărilor video;
  Cu privire la o fotografie sau înregistrare video, obiectivele expertizelor efectuate în INEC constau în: stabilirea autenticităţii, îmbunătăţirea calităţii imaginilor, analiza persoanelor şi a altor detalii, stabilirea locaţiei şi datei unei imagini, recondiţionarea suportului magnetic sau digital pe care se află imaginea.
  1. Stabilirea autenticităţii: Scopul examinărilor în vederea stabilirii autenticităţii este de a determina dacă fotografia sau înregistrarea video sunt originale, nealterate şi dacă au fost efectuate cu echipamentul tehnic prezentat de parte.
  2. Îmbunătăţirea calităţii imaginii: Îmbunătăţirea calităţii unei imagini se efectuează în vederea ameliorării clarităţii acesteia.
  3. Analiza persoanelor şi a altor detalii: Analiza constă în compararea persoanelor din imaginile în litigiu cu fotografii ale suspecţilor puse la dispoziţie de organele judiciare sau efectuate de către experţi. De asemenea se pot analiza şi detalii sau obiecte din imagini. În vederea calculării dimensiunilor unor persoane, detalii sau obiecte din imagini se aplică tehnici de fotogrametrie, respectiv de aplicare a formulelor din geometria în plan sau spaţiu.
  4. Stabilirea locaţiei şi datei unei imagini: Examinarea unei imagini poate să permită identificarea locaţiei şi a datei când a fost realizată.
  5. Recondiţionarea suportului: Suportul magnetic sau digital pe care se află înregistrarea în litigiu poate fi recondiţionat în situaţiile în care defectele nu sunt majore.
  ________________________________________
  k. Expertiza altor urme, cu excepţia celor care fac obiectul expertizelor medico-legale.
  Pentru detalii cu privire la expertiza exploziilor, a incendiilor şi expertiza altor urme, cu excepţia celor care fac obiectul expertizelor medico-legale, precum şi alte detalii referitoare la genurile de expertize prezentate, se va contacta Institutul Naţional de Expertize Criminalistice
  ________________________________________
  1. Referitor la întocmirea raportului de expertiza criminalistică
  În cadrul INEC expertiza criminalistică se efectuează INSTITUŢIONALIZAT de catre experţi criminalişti oficiali, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 368/1998.
  Conform prevederilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 75/2000 şi Legii nr. 488/2002: „Expertizele criminalistice se efectuează de experţi oficiali în institutele şi laboratoarele de expertiză criminalistică, înfiinţate potrivit dispoziţiilor legale”.
  Astfel, din lege rezultă că expertizele criminalistice nu se efectuează de către experţi criminalişti autorizaţi, în mod independent sau în comisii împreună cu experţi criminalişti oficiali, ci se efectuează doar de către experţi criminalişti oficiali, în cazul nostru experţi din cadrul INEC.

  Activitatea experţilor criminalişti autorizaţi, recomandaţi de părţi, se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr 75/2000 şi Legii nr. 488/2002.
  Art.7 alin.1 din Ordonanţa Guvernului 75/2000 şi Legea nr. 488/2002 prevede modul în care se efectuează participarea experţilor criminalişti autorizaţi la efectuarea expertizei criminalistice, astfel:
  „Art.7.(1) Experţii autorizaţi, numiţi de organele judiciare, la cererea părţilor, participă personal la efectuarea expertizelor prin:
  • observaţii cu privire la obiectul expertizei,
  • modificarea sau completarea acestuia,
  • verificarea şi completarea materialului necesar pentru efectuarea expertizei,
  • precum şi prin obiecţii la raportul de expertiză,
  adresate organului judiciar.”
  Astfel, din lege rezultă că experţii autorizaţi NU participă alături de experţii oficiali, ca într-un fel de comisie, la sediul INEC şi pe facilităţile Institutului, la efectuarea expertizei sau la negocieri cu experţii criminalişti oficiali. Din punct de vedere tehnic acest lucru ar fi şi imposibil de realizat deoarece condiţiile de lucru pe echipamente sunt stricte şi spaţiul este limitat (ex: microscop cu un singur ocular, echipamente cu o singură tastatură etc). Aceasta este şi realitatea ştiinţifică şi legislativă din statele membre UE unde este inadmisibil ca experţii părţilor să intre în Institutele de specialitate şi să se întâlneascăa la discuţii sau negocieri cu experţii oficiali.
  Tot din lege, rezultă că TOATE observaţiile experţilor se adresează în scris ORGANULUI JUDICIAR, şi nu INEC-ului sau experţilor oficiali din INEC.
  ________________________________________
  2. Referitor la obţinerea unui exemplar din raportul de expertiză criminalistică întocmit de experţii criminalişti oficiali ai Institutului Naţional de Expertize Criminalistice
  • Art.122 (3) din Codul de Procedură Penală prevede că „Raportul de expertiză se depune la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată care a dispus efectuarea expertizei”;
  • Art.148 din Codul de Procedura Civilă prevede că „este sarcina grefei să elibereze copii după rapoartele de expertiză”,
  • Curtea de Apel Bucureşti a statuat prin decizia nr. 139/2002 că „părţile vor lua la cunoştinţă despre conţinutul raportului de expertiză, din dosarul instanţei”.
  Din aceste prevederi rezultă că raportul de expertiză întocmit la INEC se înaintează direct organului judiciar care a dispus expertiza, urmând ca acesta să-l comunice părţilor. Aceasta este de fapt procedura şi în statele membre ale Uniunii Europene, unde expertul are obligaţia să păstreze confidenţialitatea faţă de beneficiarul expertizei (nn. organul judiciar care a dispus expertiza), urmând ca modul de utilizare, copiere şi/sau distribuire al raportului de expertiză să fie în exclusivitate de competenţa organului judiciar, nu al expertului sau al INEC-ului.
  * Datorită numărului redus de experţi şi volumului ridicat de lucrări, durata de efectuare a unei expertize în specialitatea „accidente de trafic rutier” poate să fie de 6-12 luni.
  HG nr. 458/2009 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 368/1998 privind infiintarea Institutului National de Expertize Criminalistice – I.N.E.C.
  Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 274 din 28 aprilie 2009

  In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare:

  Art. I
  Hotararea Guvernului nr. 368/1998 privind infiintarea Institutului National de Expertize Criminalistice ¬I.N.E.C., publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 248 din 3 iulie 1998, se modifica dupa cum urmeaza:

  1. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
  „Art. 2. – Institutul are sediul in municipiul Bucuresti, bd. Regina Elisabeta nr. 53, sectorul 5.”

  2. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
  „Art. 3. – (1) Institutul are ca obiect de activitate efectuarea expertizelor criminalistice.
  (2) Expertiza criminalistica reprezinta actul procesual prin care se efectueaza o cercetare stiintifica a probelor materiale destinata identificarii persoanelor, obiectelor, substantelor, fenomenelor sau evenimentelor, stabilirii anumitor proprietati, modificari de forma, aspect, continut ori structura, precum si a mecanismului producerii acestora.”

  3. Articolul 5 va avea urmatorul cuprins:
  „Art. 5. – In subordinea institutului functioneaza:
  a) Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice Bucuresti;
  b) Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice Cluj;
  c) Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice Iasi;
  d) Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice Timisoara;
  e) Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice Brasov;
  f) Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice Craiova.”

  4. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
  „Art. 6. – (1) Structura organizatorica a institutului si a laboratoarelor interjudetene se stabileste prin regulamentul de organizare si functionare a institutului, aprobat prin ordin al ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti.
  (2) Regulamentul prevazut la alin. (1) se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, precum si pe pagina de internet a institutului.”

  5. La articolul 7, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
  „(3) Pe langa director, functioneaza ca organ consultativ Consiliul institutului, format din directorul adjunct si personalul cu functii de conducere.”

  6. La articolul 8, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
  „Art. 8. – (1) Directorul si directorul adjunct ai institutului sunt numiti prin ordin al ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti dintre expertii cu grad profesional maxim si cu studii juridice.”

  7. La articolul 10, literele a), c) si e) vor avea urmatorul cuprins:
  „a) efectueaza, in toate cazurile, noua expertiza criminalistica; in cazurile de o complexitate mai mare sau pentru care laboratoarele interjudetene nu au conditii tehnice ori resurse umane efectueaza si prima expertiza;
  c) desfasoara activitati de documentare si de cercetare stiintifica operationala;
  e) sprijina invatamantul universitar si postuniversitar cu material documentar si cu alte mijloace necesare procesului de invatamant, organizeaza cursuri de specializare, de pregatire si perfectionare profesionala, in domeniul criminalisticii;”.

  8. La articolul 11, litera b) va avea urmatorul cuprins:
  „b) asigura conditii corespunzatoare pentru pregatirea si perfectionarea profesionala a personalului propriu;”.

  9. La articolul 14, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
  „Art. 14. – (1) Salarizarea si alte drepturi ale personalului institutului si al laboratoarelor interjudetene se stabilesc in conditiile legii.”

  10. Articolul 16 va avea urmatorul cuprins:
  „Art. 16. – Numarul maxim de posturi pentru institut este de 71, care se incadreaza in numarul maxim de posturi stabilit pentru Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.”

  Art. II
  La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se infiinteaza Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice Brasov, fara personalitate juridica.

  Art. III
  La data de 1 ianuarie 2010 se infiinteaza Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice Craiova, fara personalitate juridica.
  Legea nr. 37/2009 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 2/2000 privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara si a Ordonantei Guvernului nr. 75/2000 privind autorizarea expertilor criminalisti care pot fi recomandati de parti sa participe la efectuarea expertizelor criminalistice

  Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 182 din 24 martie 2009

  Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

  Art. I
  Ordonanta Guvernului nr. 2/2000 privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 26 din 25 ianuarie 2000, aprobata prin Legea nr. 156/2002, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

  1. La articolul 10, litera a) a alineatului (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  „a) este cetatean roman sau cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene ori apartinand Spatiului Economic European;

  2. La articolul 10, dupa litera a) a alineatului (1) se introduce o noua litera, lit.a^1), cu urmatorul cuprins:
  „a^1) cunoaste limba romana;”

  3. Dupa articolul 10 se introduce un nou articol, art. 10^1, cu urmatorul cuprins:
  „Art. 10^1
  (1) Cetateanul unui alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European si cetateanul roman care a obtinut calificarea profesionala necesara intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European pot dobandi calitatea de expert tehnic judiciar in Romania, potrivit prezentei ordonantei, in aceleasi conditii ca si cetatenii romani.
  (2) Recunoasterea diplomelor si a calificarilor profesionale obtinute intr-un stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, necesare dobandirii, in Romania, a calitatii de expert tehnic judiciar, va fi efectuata potrivit Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare.
  (3) Cetateanul unui alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European si cetateanul roman care a dobandit calitatea de expert tehnic judiciar intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, calitate certificata de organismele profesionale recunoscute in acele state, se pot inscrie in Tabelul nominal cuprinzand expertii tehnici judiciari, intocmit pe specialitati si pe judete de Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, in vederea exercitarii profesiei in Romania, in conditiile legii, fiind exceptati de la procedura de examinare prevazuta la art. 7.
  (4) In baza cererii formulate de solicitantul prevazut la alin. (3), Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti recunoaste, fara efectuarea vreunei formalitati de verificare, documentul de atestare profesionala emis de autoritatea competenta din statul de origine si il inscrie in Tabelul nominal cuprinzand expertii tehnici judiciari. In vederea inscrierii, expertul solicitant va depune la Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, odata cu cererea, copie legalizata a documentului ce atesta dobandirea calitatii de expert tehnic judiciar in statul de origine, precum si documente care certifica indeplinirea conditiilor prevazute la art. 10 alin. (1) lit. a), a1), b) si f), ce pot fi emise sau eliberate de autoritatile competente romane ori de cele din statul de origine.
  (5) Cetateanul unui alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European si cetateanul roman care a dobandit calitatea de expert tehnic judiciar intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European si exercita profesia cu titlu permanent intr-unul din aceste state pot profesa in Romania si in mod temporar sau ocazional. In aceasta situatie, expertul tehnic judiciar este exceptat de la procedura de inscriere in Tabelul nominal cuprinzand expertii tehnici judiciari.
  (6) In cazul in care, in vederea exercitarii temporare sau ocazionale a profesiei de expert tehnic judiciar, solicitantul prevazut la alin. (5) se afla la prima aplicatie in Romania sau daca intervine o modificare substantiala a situatiei sale, acesta va inainta Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti o declaratie privind serviciile pe care le va presta, insotita de urmatoarele documente:
  a) dovada cetateniei unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European;
  b) atestatul de cunoastere a limbii romane;
  c) dovada calificarii profesionale;
  d) atestatul care sa confirme faptul ca solicitantul este legal stabilit intr-un stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European in scopul desfasurarii de astfel de activitati si ca nu ii este interzis sa practice profesia, chiar si cu caracter temporar, la momentul eliberarii atestatului;
  e) dovada ca a desfasurat o activitate specifica profesiei de expert tehnic judiciar timp de cel putin 2 ani in decursul ultimilor 10 ani, pentru cazul in care profesia nu este reglementata in statul in care este stabilit.
  (7) Declaratia prevazuta la alin. (6) poate fi inaintata prin orice mijloace si se reinnoieste anual, daca solicitantul intentioneaza sa exercite, in mod temporar sau ocazional, profesia de expert tehnic judiciar in Romania.”

  4. La articolul 13, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  „Art. 13
  (1) In lipsa expertilor tehnici judiciari din specialitatea ceruta, expertizele tehnice judiciare pot fi efectuate si de alti specialisti care nu au calitatea de expert tehnic judiciar, daca au cetatenia romana sau cetatenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European si indeplinesc conditiile prevazute la art. 10 alin. (1) lit. a1)-f).”

  5. Dupa articolul 29 se introduce un nou articol, art. 29^1, cu urmatorul cuprins:
  „Art. 29^1
  Dispozitiile art. 10 alin. (1) lit. a) si a1) si, respectiv, cele ale art. 101, cu exceptia inscrierii in Tabelul nominal cuprinzand expertii tehnici judiciari, se aplica, in mod corespunzator, si pentru dobandirea si exercitarea in Romania a profesiei de expert tehnic extrajudiciar. Recunoasterea, fara efectuarea vreunei formalitati de verificare, a documentelor de atestare profesionala emise de autoritatea competenta din statul de origine, prin care se certifica specializarea in aceasta profesie a cetateanului unui alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, precum si a cetateanului roman care a dobandit calitatea de expert tehnic extrajudiciar intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European revine ministerelor de resort si celorlalte institutii centrale, fiecare in domeniul sau de specialitate, dovezile urmand a le fi inaintate acestora.”

  Art. II
  Ordonanta Guvernului nr. 75/2000 privind autorizarea expertilor criminalisti care pot fi recomandati de parti sa participe la efectuarea expertizelor criminalistice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 407 din 29 august 2000, aprobata cu modificari prin Legea nr. 488/2002, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

  1. La articolul 4, litera a) a alineatului (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  „a) este cetatean roman sau cetatean al unui alt stat membru al Uniunii Europene ori apartinand Spatiului Economic European;”

  2. La articolul 4, dupa litera a) a alineatului (1) se introduce o noua litera, lit. a^1), cu urmatorul cuprins:
  „a^1) cunoaste limba romana;”

  3. Dupa articolul 4 se introduce un nou articol, art. 4^1, cu urmatorul cuprins:
  „Art. 4^1
  (1) Cetateanul unui alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European si cetateanul roman care a obtinut calificarea profesionala necesara intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European pot dobandi calitatea de expert criminalist in Romania, potrivit prezentei ordonante, in aceleasi conditii ca si cetatenii romani.
  (2) Recunoasterea diplomelor si a calificarilor profesionale obtinute intr-un stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, necesare dobandirii in Romania, a calitatii de expert criminalist, va fi efectuata potrivit Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare.
  (3) Cetateanul unui alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European si cetateanul roman care a dobandit calitatea de expert criminalist intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, calitate certificata de organismele profesionale recunoscute in acele state, se pot inscrie in Tabelul nominal cuprinzand expertii criminalisti autorizati intocmit pe specialitati de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, in vederea exercitarii profesiei in Romania, in conditiile legii, fiind exceptate de la procedura de examinare prevazuta la art. 2 alin. (1).
  (4) In temeiul cererii formulate de solicitantul prevazut la alin. (3), Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti recunoaste, fara efectuarea vreunei formalitati de verificare, documentul de atestare profesionala emis de autoritatea competenta din statul de origine si il inscrie in Tabelul nominal cuprinzand expertii criminalisti autorizati. In vederea inscrierii, expertul solicitant va depune la Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, odata cu cererea, copie legalizata a documentului ce atesta dobandirea calitatii de expert criminalist in statul de origine, precum si documente care certifica indeplinirea conditiilor prevazute la art. 4 lit. a), a1), b) si f), ce pot fi emise sau eliberate de autoritatile competente romane ori de cele din statul de origine.
  (5) Cetateanul unui alt stat membru al Uniuni Europene sau apartinand Spatiului Economic European si cetateanul roman care a dobandit calitatea de expert criminalist intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European si exercita profesia cu titlu permanent intr-unul din aceste state pot profesa in Romania si in mod temporar sau ocazional. In aceasta situatie, expertul criminalist este exceptat de la procedura de inscriere in Tabelul nominal cuprinzand expertii criminalisti autorizati.
  (6) In cazul in care, in vederea exercitarii temporare sau ocazionale a profesiei de expert criminalist, solicitantul prevazut la alin. (5) se afla la prima aplicatie in Romania sau daca intervine o modificare substantiala a situatiei sale, acesta va inainta Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti o declaratie privind serviciile pe care le va presta, insotita de urmatoarele documente:
  a) dovada cetateniei unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European;
  b) atestatul de cunoastere a limbii romane;
  c) dovada calificarii profesionale;
  d) un atestat care sa confirme faptul ca solicitantul este legal stabilit intr-un stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European in scopul desfasurarii de astfel de activitati si ca nu ii este interzis sa practice profesia, chiar si cu caracter temporar, la momentul eliberarii atestatului;
  e) dovada ca a desfasurat o activitate specifica profesiei de expert criminalist timp de cel putin 2 ani in decursul ultimilor 10 ani, pentru cazul in care profesia nu este reglementata in statul in care este stabilit.
  (7) Declaratia prevazuta la alin. (6) poate fi inaintata prin orice mijloace si se reinnoieste anual, daca solicitantul intentioneaza sa exercite, in mod temporar sau ocazional, profesia de expert criminalist in Romania.”

  Art. III
  Prezenta lege transpune Directiva 2005/36/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 7 septembrie 2005 privind recunoasterea calificarilor profesionale, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene (JOCE) nr. L255 din 30 septembrie 2005.

  Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

  Hai să vorbim puţin despre scrisoarea deschisă semnată de Maria Băsescu
  2009 decembrie 2
  tags: Maria Basescu, Scrisoarea Mariei Basescu, Traian Basescu
  by [D][S][N]
  Aceasta depesa semnata Maria Basescu miroase de la sapte poste a instrument de campanie electorala cu rol de Ariel, menit sa mai scoata din petele de pe candidatura sotului sau.
  Hai sa vedem ce zice scrisoarea…
  Maria este o femeie de casa, simpla, care s’a pus in slujba familiei sale, facand din aceasta prioritatea sa numarul unu.
  Atentie la pozitionarea inca din start a Mariei Basescu !!! E importanta pentru publicul tinta pe care il vizeaza Traian Basescu la aceste alegeri !!! Este o femeie discreta, a carei existenta a cunoscut suisuri si coborasuri, asa cum se intampla in viata celor mai multe femei din Romania, de care nu o diferentiaza nimic. Desi deranjata de relatarile mass-media, a preferat sa stea la distanta de viata publica.
  Maria Basescu este o femeie ca oricare alta, se identifica cu majoritatea femeilor din Romania si se regaseste in fiecare dintre ele; drept urmare, acestea la randu lor, ar trebui sa se regaseasca in persoana ei. E la fel de prinsa cu treburile de zi cu zi ca multe dintre doamnele din aceasta tara, pentru a mai avea timp si nervi sa se preocupe de ceea ce ii impune statutul de prima-doamna. Adica uite, sunt una dintre voi, voi ma intelegeti cel mai bine, stiti prin ce trec eu pentru ca si voi aveati acelesi griji ca si mine.
  Maria Basescu este fortata/obligata sa “ia atitudine” in mod public, pentru ca nu mai poate sa stea si sa priveasca impasibila la nedreptatile pe care le face presa familiei sale, nu mai suporta.
  Foarte importanta nuanta in acesta fraza care incepe cu “rup astazi tacerea”… o locutiune verbala aspectuala folosita cu abilitate pentru a atrage atentia ca urmeaza sa inceapa enunturi de o importanta nemaipomenita si care are scopul de a introduce cititorul intr’o anumita atmosfera de discurs. Imediat, ni se spune si motivatia acestei rabufniri a doamnei: actiunile presei si a celor care o conduc. Acesta este un alt moment important in care cea/cel care a redactat scrisoarea se da de gol prin formularea : “presa şi oamenii care sunt în spatele ei” . “Doamna Basescu” a vrut sa se bata si ea putin cu mogulii in aceasta scrisoare si a reusit; problema e ca din acest moment isi pierde foarte mult din credibilitatea retoricii care urmeaza. Scopul insa, era acela de a se victimiza in fata publicului larg, cel care o cunoaste deja ca o doamna hiper – discreta, dar care de data asta, nu a mai indurat si a simtit nevoia sa riposteze intr’un fel la atacurile indreptate pe nedrept, la comanda, asupra sotului ei.
  Urmeaza o incercare destul de vizibila, de cautionare a actiunilor politice ale sotului sau ( se apeleaza la celebrul si tocitul “nimeni nu este perfect”), dar si o spalare in public a lui Traian BASESCU, despre care ni se spune ca a fost manat de intentii bune in tot ceea ce a facut ca presedinte. Ce nu stie insa doamna Basescu sau se face ca uita, este afirmatia sotului sau care spunea despre sine ca este perfect, dar si faptul ca drumul spre iad este pavat de multe ori cu intentii bune !
  Iata insa un alt mesaj subliminal care tradeaza scopul vadit electoral al acestei scrisori: apare sintagma “oamenii de rând care l-au ales”, cea care devoaleaza o data in plus intentiile ascunse ale textului. Inca o data, este nominalizat segmentul de votanti catre care tinde candidatul Basescu si caruia i se adreseaza! Ca sa nu mai vorbim ca doamna spune o minciuna , in mod indirect, pentru ca se poate verifica usor care a fost structura electoratului (in functie de studii, venit si mediu de rezidenta) care l’a votat pe Traian Basescu in 2004 !
  Urmeaza apoi o argumentatie baza pe factori emotionali, in care ni se releva anumite valori de ordin familial; nimeni nu il cunoaste mai bine ca mine! Cu alte cuvinte, MARIA garanteaza pentru caracterul fara cusur al sotului sau. Comunicational, avand in vedere ceea ce se doreste a se transmite, ceea ce se doreste a se combate printr’o astfel de formulare, este corect; poate sa fie chiar si eficient; intreb insa, este adevarat 100% ? Se spune totusi ca poti sa stai o viata cu un om si sa nu il cunosti cu adevarat… Se mai spune si ca adevaratul caracter al unui om il vezi atunci cand ii dai acestuia puterea absoluta…
  Maria Basescu dezminte afirmatiile lui Mircea Dinescu conform carora ar fi fost supusa unor violente fizice; foarte bine, ar putea chiar sa il dea in judecata pentru calomnie, dar nu am inteles de ce i se cere lui Dinescu sa isi ceara scuze in fata copiilor familiei Basescu ! Este lipsita de logica aceasta fraza ! Sigur …, ma fac ca nu inteleg…, copiii sunt adusi absolut stupid in discutie, pentru a se face ulterior o conexiune/ trecerea lina la celalalt eveniment care i’a adus deservicii sotului: lovirea unui minor.
  Inca o data, Maria isi pune obrazul in joc pentru faptele sotului sau, folosindu’se de imaginea sa pozitiva, pentru a atenua din impactul negativ al acelui filmulet. Aceasta tactica jenanta este inca un motiv pentru care acesta scrisoare trebuie privita cu suspiciune.
  Si daca mai era nevoie de inca o dovada ca acesta depesa este suspecta, Maria Basescu intra putin prin alunecare si la contracandidatul sotului sau, erijandu’se intr’un agent de campanie de temut, insa teribil de preocupata in acelasi timp de felul in care va fi perceput Mircea Geoana de catre mamele din Romania. I’as sugera pe acesta cale doamnei Basescu sa ceara si dumneaei un pupitru la intalnirea de maine a candidatilor, sa se razboiasca si dansa cu omoloaga sa…, daca tot are un exces pasager de adrenalina. Abia aici, cand a vorbit despre reactia mamelor din Romania, se vede faptul ca acesta scrisoare a fost construita pe indelete, cu tinta precisa… Maria Basescu isi permite sa vorbeasca in numele tuturor mamelor dupa ce, aduceti’va aminte ce spuneam la inceput, are grija sa se pozitioneze ca fiind una dintre multele femei obisnuite ale tarii.
  Incheierea transmite doua mesaje: unul menit sa atraga simpatie, dar care poate fi usor perceput ca o lamentare fara rost si fara acoperire, celalalt care nu transmite absolut nimic, constituindu’se intr’o banalitate din punct de vedere al comunicarii eficiente… Orice femeie onorabila isi iubeste si isi respecta sotul, doamna Maria Basescu, deci in momentul in care simti nevoia sa ne spui asta in mod public, de fapt ne spui nimic.
  Acestea fiind zise si aratate, nu pot decat sa ma intreb de ce a acceptat Maria Basescu sa fie bagata in campania electorala, tocmai acum cand mai avea atat de putin si scapa cat de cat onorabil ?! Pentru ca in urma acestei scrisori, oamenii isi vor aduce aminte nu de Maria Basescu pe care am vazut’o stanjenita in timpul confruntatii de la Cluj, ci de Maria Basescu pe care am vazut’o cu totii cadorisita cu aur de interlopul Bercea Mondialul.
  Oamenii din stafful de campanie al domnului Basescu, sigur ca nu mi se adresau mie cu aceasta scrisoare preparata cu lipsa de talent…, ci unui anumit tip de public, care exista si e sufucient de numeros pentru a merita si pentru a justifica oportunitatea unui asemenea demers.
  Ceea ce este insa jenant pentru Maria Basescu, este faptul ca si’a pus semnatura pe o “servita” !

  Tabel nominal cu experţii criminalişti autorizaţi potrivit Ordonanţei Guvernului nr.75/2000 privind autorizarea experţilor criminalişti
  TABEL NOMINAL
  cu experţii criminalişti autorizaţi potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 75/2000 privind autorizarea experţilor criminalişti,
  aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 488/2002

  Specialitatea: Expertiza criminalistică în accidente de trafic rutier
  A. Experţi autorizaţi conform art. 4 şi 5 din O.G. nr. 75/2000:

  Nr. crt. Nume şi prenume Adresa Act de identitate
  1. Balaci Costel Bucureşti – str.N.G.Caramfil nr.38,bl.10C,sc.1,et.4,ap.18sect.1 B.I. AL 814336
  2. Bunea Florin Bucureşti – Cal.Victoriei nr.33-35, et.3,ap.39, sect.5 B.I GN 037832
  3. Caragea Mihai Bucureşti – str. Cpt. Av. Alexandru Şerbănescu nr.21,bl.7M,sc 1,et.4,ap.17,sect.1 B.I. GB 095862
  4. Cernea Gheorghe Bucureşti – str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr.16,bl. MY 4, sc. A, ap.10, sect.3 B.I. GR 015393
  5. Ciubancan Mircea Dan Bucureşti – Plt. Maj. Marin Pazon nr.4,bl. G28, sc.F,et.3, ap.58,sect.3 C.I. RT 089315
  6. Constantin Dorin Bucureşti – bd. Lacul Tei nr.121,bl.5, sc. B, et. 2, ap. 45, sect. 2 C.I. RT 149650
  7. Lauric Virgil Bucureşti – str. Gheorghe D. Palade nr. 8,et. 1, ap. 2, sect.2 C.I. RD 151285
  8. Nicolae Ion Bucureşti – str. Dâmbovicioarei nr.2, sect.2 C.I. RX 082267
  9. Petrescu Alexandru Bucureşti – bd. N. Grigorescu nr.47, bl. C2, sc.A, et. 4, ap.48, sect.3 B.I. GK 242243
  10. Tindeche Victor Bacău – bd. Alexandru cel Bun nr.4, sc. D,, ap. 18, jud. Bacău C.I XC 076063
  11. Dima Dragoş Sorin Braşov – str. Col. Buzoianu nr. 8 – jud.Braşov B.I. DG 166375
  12. Enache Valeriu Braşov – str. Soarelui nr.10, ap. 87 – jud. Braşov B.I. DE 786908
  13. Manea V. Laurenţiu Claudiu Constanţa – bd. Tomis nr.151, bl. A1, sc. A, ap.. 19 – jud. Constanţa C.I. KT 209114
  14. Leotescu Mihai Cristian Târgovişte – str.Rapsodiei, bl. C12, ap.1 – jud. Dâmboviţa B.I. GR 208655
  15. Bercuci Ion Focşani – Calea Munteniei, nr. 22 – jud. Vrancea B.I. BX 701678
  16. Dîrdală Daniel Octavian Focşani – str. Arh.Ion Mincu nr. 7 ap. 4 , jud. Vrancea B.I. GK 911286

  B. Experţi autorizaţi conform art. 6 din O.G. nr. 75/2000:

  Nr. crt. Numele şi prenumele Adresa Act de identitate
  1. Beţiu Grigoraş Bucureşti – Al. Rotundă nr.2, bl.H8, ap. 54, sect. 3 RD 393841
  2. Cernat Mihail Victor Bucureşti – str. Fizicienilor nr.16, bl.10A, ap.33, sect. 3 RT 324952
  3. Dumitrescu Cristian Bucureşti – str. Alex. Papiu Ilarian nr.6, bl.42, ap.96, sect. 3 RT 337662
  4. Munteanu Ion Bucureşti – str. Reconstrucţiei nr.10,bl. 29,sc. IV,ap.138,sect.3 RT 349665
  5. Petculescu Marian Bucureşti – str. Ghe. Tache nr.6, bl. B43, ap. 38, sect. 4 RX 036880
  6. Ruşitoru Florin Bucureşti – str. Lt. Ghe. Saidoc nr.2, bl.12, ap.30, sect. 6 DB 795795
  7. Boboş Bogdan Cluj – Napoca – str. I.C.Brătianu nr. 17 KX 219022
  8. Sibian Dănuţ Timişoara – str. Steaua bl.25, ap.18 TM 369209
  9. Păduraru Gabriel Dumitru Iaşi, str. Codrescu, nr. 11 A, bl. D1, ap. 6 MX 283500
  10. Stoinel Ovidiu Iaşi – Al. Nicolina nr.13, bl. 904, ap. 15 MX 262909

  Specialitatea: Expertiza grafică şi tehnică a documentelor
  A. Experţi autorizaţi conform art.4 şi 5 din O.G. NR. 75/2000:

  Nr. crt. Nume şi prenume Adresa Act de identitate
  1. Olah I. Ioan Alba Iulia – Bd.Transilvania nr. 1b, bl. M6, et. 5, ap. 15, jud. Alba C.I. AX 007655
  2. Chiran Cristian – Manea Piteşti str. Negru Vodă, bl.C4, sc. C, ap.18, Jud. Argeş C.I. AS 044266
  3. Băhneanu Gheorghiţă Bucureşti – bd. Camil Ressu nr.14, bl. A 4, sc.1, ap. 20, sect. 3 B.I. GR 375591
  4. Bogdan Victor Bucureşti – Şos. Giurgiului nr. 104-116, bl. A, ap. 57, sect.4 B.I. BK 567924
  5. Buzatu Anton – Nicolae Bucureşti – Al.- Giurgeni nr.2, bl.F14, sc.4, et.3, ap.47, sect. 3 C.I. RD 114824
  6. Ene Gheorghe Bucureşti – Şos. Ştefan cel Mare nr.224, bl.43, sc.A,et. 3, ap. 9, sect. 2 C.I. DP 002754
  7. Georgescu Sorin Marian Bucureşti – str. Rădiţei nr. 33A, sect. 5 C.I. RT 216718
  8. Gogârlă Maria – Elena Bucureşti – str.Frunte Lată nr. 4,bl.P5,sc.2, et.5, ap.51, sect.5 B.I. BX 391968
  9. Ioniţă Mircea Bucureşti – str. Inginerilor nr. 6,bl.T30 C, sc.1, ap.21, sect.2 C.I. RX 089604
  10. Lungu Dragoş Bucureşti – intr. Sg. Dan Augustin, nr.8 ,ap.8 ,sect. 1 C.I. RR 176261
  11. Manea Ion Bucureşti – Şos. Mihai Bravu, nr.204 , bl.105, sc.2 ,et.2 ,ap. 44 ,sect.3 C.I. RD 006424
  12. Nicola Gheorghe Bucureşti – str. Nada Florilor, nr.3 , bl.14, sc.1 ,et.5 ,ap.35 ,sect.2 B.I. GB 091147
  13. Petrică Constantin Lucian Bucureşti – str. Ion Cîmpineanu, nr.33 , bl.3, sc.3 ,et.1 ,ap.73 ,sect.1 C.I. RX 066873
  14. Radu Constantin Bucureşti – str. Şcoala Floreasca, nr.2 , bl.14 ,sc.A ,et.6 ,ap.25 ,sect.1 B.I. BN 724937
  15. Şerfezeu Nicolae Oradea – str. Seleuşului nr.14 , bl.PC 14 ,ap.4 jud. Bihor B.I GT 338925
  16. Aron Ioan Braşov – str. Castanilor nr.8 ,ap.1 ,jud. Braşov B.I. GV 839460
  17. Dascălu Radu Braşov – str. Dr. Vasile Saftu nr. 51,jud. Braşov B.I. GN 335381
  18. Dinu Andra Braşov – str. Berzei nr. 7,sc.B ,ap.6 , jud. Braşov B.I. GV 263740
  19. Marcu Gheorghe Braşov – str. Zizinului nr.95 ,sc.D ,ap.64 , jud. Braşov C.I. BV 110876
  20. Răşoiu Ioan Braşov – str. Zizinului nr.30 , bl.33 ,sc.C ,ap.18 , jud. Braşov B.I. DG 156500
  21. Stoiculescu Gheorghe Braşov – str. Saturn nr.50 ,sc.E ,ap.31 , jud. Braşov B.I. GK 181000
  22. Comnea Neculai Constanţa – str.Badea Cârţan nr.8 , bl.BC 12,sc. A,et. 7 ,ap.30 ,jud. Constanţa C.I. KT 128171
  23. Petrescu Dumitru Constanţa – Al. Nalbei nr.3 , bl.L 118 A ,sc. B ,ap. 27 ,jud. Constanţa C.I. KT 004054
  24. Florescu Dumitru Craiova – Cal. Bucureşti , bl. E 11 ,ap.6, jud. Dolj C.I. DX 157705
  25. Groşereanu Jean Craiova – str. George Enescu , bl.200 I 1 ,ap.4, jud. Dolj C.I. DX 110810
  26. Cismaru Petre Tg. Jiu – str.9 Mai , bl.A , sc.1 ,et.2 ,ap.11 , jud Gorj B.I. HC 414441
  27. Costoiu Eugen – Iulian Deva – str. Mihai Viteazu bl. 9 , sc.5 ,et.4 ,ap. 50 , jud Hunedoara C.I. HD 006832
  28. Ionescu Ilarian Slatina – bd. Nicolae Titulescu nr,20, sc. A ,ap. 10 , jud. Olt C.I. OT 000002
  29. Stoean Vasile Slatina – str.Drăgăneşti nr,4, bl.6AB , sc. A ,ap.8 , jud. Olt B.I. GV 403639
  30. Drinovan Ionel Lugoj – str. C. Coposu nr. 8, ap. 18, jud. Timiş C.I. TM 006274
  31. Surdea – Hernea Adrian Timişoara – str. Vişinului nr. 1, ap. 13, jud. Timiş C.I. TM 139427

  B. Experţi autorizaţi conform art. 6 din O.G. nr. 75/2000

  Nr. crt. Nume şi prenume Adresa Act de identitate
  1. Anghelescu Olga Bucureşti – str.Şcoala Floreasca nr.2, sect. 1 DB 420166
  2. Chebeleu Iosefina Rodica Bucureşti – str. Dr.Lister nr.63, sect. 5 DS 828606
  3. Chivu Marilena Bucureşti – bd. Iuliu Maniu nr. 11B, ap.57 , sect.6 RD 374451
  4. Cristache Lenuţa Bucureşti – Pţa. Alba Iulia nr.4 , bl. I 3 , ap.58 , sect.3 RR 228386
  5. Dumitrescu Cristian Bucureşti – str. Alex. Papiu Ilarian nr.6, bl.42, ap.96, sect. 3 RT 337662
  6. Frăţilă Adrian Bucureşti – str.Schitu Măgureanu nr. 3 , sect. 5 RX 229821
  7. Grigore Camelia Bucureşti – bd. Decebal nr. 5, ap.45 , sect.3 RT 374599
  8. Ionescu Ioana Ana Bucureşti – str. Silvia nr. 44, sect. 2 DP 012901
  9. Ionescu Lucian Bucureşti – str. Pache Protopopescu nr.19,ap.29 , sect.2 BX 388024
  10. Mirea Constantin Bucureşti – Intrarea Reconstrucţiei nr.10 , bl.29 ,ap.272 , sect.3 RT 260098
  11. Munteanu Ioan Bucureşti – str.Reconstrucţiei nr.10 , bl.29 , sc.4 ,ap.138 , sect.3 RT 349665
  12. Paraschiv Sorina Bucureşti – str.Teiul Doamnei nr.14 , bl.8 ,ap.29 , sect. 2 RT 104435
  13. Păşescu Gheorghe Bucureşti – bd. Nicolae Titulescu nr. 155 , bl. 21, ap.22, sect.1 DG 479700
  14. Puşcă Ionica Bucureşti – Şos.Olteniţei nr.133 , bl.55 , ap.48 , sect.4 RT 321218
  15. Sandu Dumitru Bucureşti – str.Trestiana nr.9 , bl.11 ,ap.67 , sect.4 GR 596375
  16. Stănescu Andreia Bucureşti – str.Plantelor nr.15, sect.2 RR 210933
  17. Tomescu Mihai Bucureşti – str.Justiţiei nr.5 ,et.1 ,ap. 2, sect.4 RX 118878
  18. Vlădoiu Daniela Bucureşti – str.Brădeţului nr.6 , sect. 4 RD 331866
  19. Alămoreanu Octavian Sorin Cluj Napoca – str.Conductorilor nr.11, jud. Cluj KX 132419
  20. Boboş Bogdan Cluj Napoca – str.I.C. Brătianu nr.17 jud. Cluj KX 219022
  21. Pop Alexandru Mario Fulgenţiu Cluj Napoca Piaţa Mărăşeşti, nr. 3, ap. 16, jud. Cluj KX 193215
  22. Chiu Maria Arad – bd. Gen. Vasile Milea nr.3 ,ap.10 , jud. Arad BU 061263
  23. Antohie Cristina Iaşi – str. Bacinschi nr. 2, bl. CL16, ap. 8, jud. Iaşi MX 262911
  24. Filip Cristina Iaşi – str.P-ţa Voivozilor nr.17 , bl.A17 , ap. 36 , jud. Iaşi MX 138732
  25. Florescu Bogdan Timişoara – str. Orşova, nr. 26, sc. A, ap.6, jud.Timiş TM 024912
  26. Neghină Cristian Timişoara – str. Cîmpului nr. 2 , ap. 2, jud. Timiş TM 063660
  27. Marga Vasile Bistriţa – str. Cezar Bolliac, nr. 2, jud. Bistriţa-Năsăud XB 070783
  28. Dume Petru Com. Roşia, jud. Bihor XH 288161

  Specialitatea: Expertiză dactiloscopică
  A. Experţi autorizaţi conform art. 4 şi 5 din O.G. nr. 75/2000

  Nr. crt. Nume şi prenume Adresa Act de identitate
  1. Ştirbu Viorel Mihai Bucureşti – str.Sg. Ghe. Iorga nr.3 ,bl.59 A ,ap.42 , sect. 5 C.I. DP 006638
  2. Bălan Răzvan Braşov – str.Cireşului nr.14,jud. Braşov B.I. GV 837099
  3. Popa Nicolae Braşov – str.Codrii Cosminului nr.10 ,bl.402 A ,sc.A ,ap.15 ,jud. Braşov C.I. BV 090360
  4. Popa Ioan – Dragoş Braşov – str.Jepilor nr. 6 A,bl. A6A ,sc.C ,ap.19 ,jud. Braşov C.I. BV 013572
  5. Dadus Ioan Buzău – str.Unirii, bl.23 AB, et. 2,ap. 10,jud. Buzău B.I. HC 176000
  6. Petrescu Dumitru Constanţa – Al. Nalbei nr.3 , bl.L 118 A ,sc. B ,ap. 27 ,jud. Constanţa C.I. KT 004054
  7. Popa Gheorghe Tîrgovişte – str.C. Brâncoveanu ,bl.B3 ,et.1,ap.6, jud. Dâmboviţa C.I. DD 070714
  8. Dobre Nicolae Craiova – str.Potbaniţa nr.20, jud. Dolj B.I. GK 343570
  9. Florescu Dumitru Craiova – Cal. Bucureşti , bl. E 11 ,ap.6, jud. Dolj C.I. DX 157705
  10. Groşereanu Jean Craiova – str. George Enescu , bl.200 I 1 ,ap.4, jud. Dolj C.I. DX 110810
  11. Costoiu Eugen Iulian Deva – str. Mihai Viteazu bl. 9 , sc.5 ,et.4 ,ap. 50 , jud Hunedoara C.I. HD 006832
  12. Gosman Alecu Miercurea Ciuc – bd. Frăţiei nr.5, sc. B,ap. 5, jud. Harghita B.I. GB 075075
  13. Stoleru Costică Suceava – Bd. G. Enescu nr. 15 ,bl.T33 ,sc. B ,et.4 ,ap. 13,jud.Suceava B.I. BX 685582

  B. Experţi autorizaţi conform art. 6 din O.G. NR. 75/2000

  Nr. crt. Nume şi prenume Adresa Act de identitate
  1. Chivu Marilena Bucureşti – bd. Iuliu Maniu nr. 11B, ap.57 , sect.6 RD 374451
  2. Cristache Lenuţa Bucureşti – Pţa. Alba Iulia nr.4 , bl. I 3 , ap.58 , sect.3 RR 228386
  3. Dumitrescu Cristian Bucureşti – str. Alex. Papiu Ilarian nr.6, bl.42, ap.96, sect. 3 RT 337662
  4. Frăţilă Adrian Bucureşti – str.Schitu Măgureanu nr. 3 , sect. 5 RX 229821
  5. Grigore Camelia Bucureşti – bd. Decebal nr. 5, ap.45 , sect.3 RT 374599
  6. Ionescu Ioana Ana Bucureşti – str. Silvia nr. 44, sect. 2 DP 012901
  7. Ionescu Lucian Bucureşti – str. Pache Protopopescu nr.19,ap.29 , sect.2 BX 388024
  8. Mirea Constantin Bucureşti – Intrarea Reconstrucţiei nr.10 , bl.29 ,ap.272 , sect.3 RT 260098
  9. Munteanu Ioan Bucureşti – str.Reconstrucţiei nr.10 , bl.29 , sc.4 ,ap.138 , sect.3 RT 349665
  10. Paraschiv Sorina Bucureşti – str.Teiul Doamnei nr.14 , bl.8 ,ap.29 , sect. 2 RT 104435
  11. Păşescu Gheorghe Bucureşti – bd. Nicolae Titulescu nr. 155 , bl. 21, ap.22, sect.1 DG 479700
  12. Puşcă Ionica Bucureşti – Şos.Olteniţei nr.133 , bl.55 , ap.48 , sect.4 RT 321218
  13. Sandu Dumitru Bucureşti – str.Trestiana nr.9 , bl.11 ,ap.67 , sect.4 GR 596375
  14. Tomescu Mihai Bucureşti – str.Justiţiei nr.5 ,et.1 ,ap. 2, sect.4 RX 118878
  15. Vlădoiu Daniela Bucureşti – str.Brădeţului nr.6 , sect. 4 RD 331866
  16. Antohie Cristina Iaşi – str. Bacinschi nr. 2, bl. CL16, ap. 8, jud. Iaşi MX 262911
  17. Filip Cristina Iaşi – str.P-ţa Voievozilor nr.17 , bl.A17 , ap. 36 , jud. Iaşi MX 138732
  18. Florescu Bogdan Timişoara – str. Orşova, nr. 26, sc. A, ap.6, jud.Timiş TM 024912
  19. Neghină Cristian Timişoara – str. Cîmpului nr. 2 , ap. 2, jud. Timiş TM 063660
  20. Pop Alexandru Mario Fulgenţiu Cluj Napoca Piaţa Mărăşeşti, nr. 3, ap. 16, jud. Cluj KX 193215
  21. Marga Vasile Bistriţa – str. Cezar Bolliac, nr. 2, jud. Bistriţa-Năsăud XB 070783
  22. Dume Petru Com. Roşia, jud. Bihor XH 288161
  23. Livadariu Mihai Petroşani – str.1 Decembrie 1918, bl.89, ap.34 HD 137920
  24. Mihordea Costel Focşani – Ale.Echităţii, nr.17, bl.I14, ap.54 VN 185928
  25. Gurbet Neculai Foc

 10. DUPA CE AM TRIMIS PRIMUL EMAIL,A APARUT ANUNTUL DFESPRE MITINGUL LUI BASESCU DE LA ORA 16.00.ASA BINE SUNT SUPRAVEGHEAT ELECTRONIC!!
  CAM GREU VETI AJUNGE LA COMENTARIUL MEU DIN CAUZA A 200 DE COMENTARII ANTERIOARE DIRIJATE DE BASESCU,
  Precum judecatorii care tergiverseaza solutionarea echitabila si in ternen rezonabil a cauzelor,(inclusiv redactarea si eliberarea copiilor dupa incheierile sedinta )din data de 22.x.2009,(ZIUA TRIMITERII DOSARULUI DE LA C.S.M. LA ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA)BASESCU Traian a amanat strategic numirea LIDIEI BARBULESC-CA PRESEDINTER AL I.C.C.J.-pana in 03.XII.2009,pentru a nu pierde din voturile justitiabililor care sunt victime ale INJUSTITIEI romane MINTIND PERMANENT opinia publica CA NU A PRIMIT DOSARUL DE LA C.S.M..,acum a intors-o dorind numirea altei persoane(LA FEL DE OBEDIENTA CA MEMBRUL PERMANENT AL C.S.M.) care sa ii asigure NERASPUNDEREA PENALA IN FATA LEGII IN CAZUL FLOTA CA SI IN ALTE DOSARE PENALE!!!S-A SPERAT DE CATRE BASESCU ,CA POATE INSELA ELECTORATUL CU PRETEXTUL POTRIVIT CARUIA NU A AVUT TIMP SA SEMNEZE DECRETUL DE NUMIRE AL LIDIEI BARBULESCU DIN CAUZA CAMPANIEI ELECTORALE PREZIDENTIALE!!!!
  CAZURILE UDREA RIDZI,EBA SUNT CAUZELE ESENTIALE REZOLVATE CUM DORESTE BASESCU -IN ULTIMUL TIMP DE SLUGILE: :LIDIA BARBULESCU,DANIEL MORAR,CODRUTA KOEVESI,PRESDINTII INSTANTELEOR JUDECATORESTI SI PRESDINTII SECTIILOR
  FOSTII MINISTRII AI JUSTITIEI STOICA SI MACOVEI SUNT PRINCIPlALII VINOVATI de STAREA JALNICA IN CARE SE AFLA JUSTITIA ROMANA. DEVENITA O ANEXA PREZIDENTIALA-CA SI TOATE INSTITUTIILE IMPORTANTE ALE STATULUI
  REFERITOR LA CAPCANA BASESCIANA PRIN FOLOSIREA SANTAJATULUI Sorin Ovidiu VANTU.- pentru a opera intoxicarea servita cu ocazia CONFRUNTARII celor doi prezidentiabili(Basescu si Geoana). .
  CUI PROFITA INTOXICAREA CU VANTU ??? SANTAJISTULUI BASESCU!!!!!

  FILAJUL PERMANENT INTERCEPTARILE CONVORBIRILOR TELEFONICE ,A DISCUTIILOR PRIVATE,SANTAJUL –SUNT METODELE FOLOSITE DE AGENTUL SECURITATII BASESCU –PENTRU A NU PIERDE PUTEREA

  POLITIA POLITICA IN ACTIUNE -UTILIZATA DE -TRAIAN BASESCU ESTE VADITA.RECHINII AU FOST PROTEJATI DE PRESEDINTELE ROMANIEI PENTRU CA TRUSTURILE DETELEVIZIUNE AU TINUT PARTEA PRESEDINTELUI BASESCU.
  S-A STIUT DE CATRE BASESCU CHIAR SI LOCUL UNDE SE AFLA NICOLAE POPA.,DAR S-A HOTARAT ACUM PRINDEREA SI EXTRADAREA-PENTRU CA BASESCU SA FIE FI SIGUR CA TRUSTURILE DE TELEVIZIUNE ALE LUI VANTU VOR FI DE PARTEA VESNICULUI PRESEDINTE!

  TOCMAI PENTRU CA DOINA CORNEA ISI EXPRIMASE ANTERIOR PARERILEDESPREE BASESCU ,SI SE STIA SI CA ISI VA SPUNE JUSTIFICAT OPINIA DESPRE CEL CE VREA SA FIE REALES-A FOST SPARTA CASA ANTICOMUNISTEI CORNEA SI I S-A FURAT TOATA SUMA BANEASCA AVUTA IN CASA-CARE ERADE FAPT PENSIA UMILA DUPA ZECI DE ANI DE PRIVARI., DISCRIMINARI!!!!!
  DABEA AZI 04.XII.09 ,A SOSIT O ECHIPA RADET SI ADAT CURS RECLAMARIEI TE;LEFONICE DE LA ROMGAZ [din subordine primarului sectoir 3 bucuresti propus premier de basescu]–DIN 16 IULIE 2009,REMEDIINDU-SE SARIREA DE PE CANT A PIULITEI CA STRANGEA CANAUA-CAUZATA DE LOVIREA CU CIOCANUL A CANALEI IN SCOPUL SCAPARILOR CONTROLATE DE GAZE SI AASASINARII MELE DIN ORDINUL SECURISTULUI TRAIAN BASESCU!!!BASESCU VROIA SA SE LAUDE LA SFARSITUL MANDATULUI SI CU RIDICAREA MONITORIZARII DE PE JUSTITIE !!!DIN FERICIRE PENTRU JUSTITIABILII ROMANI ,NU S-A REUSIT ACEST LUCRU SI DIN CAUZA MEA,CARE AM INCUNOSTIINTAT COMISIA EUROPEANA DESPRE STAREA JUSTITIEI INCA DIN ANUL 2004.
  Este posibil ca in ziua darii rezultatelor finale de catre B.E.C. sa apara si interceptarea geoana vantu. GRESEALA MAJORA APSD-ului IN ANUL 2004,A FOST CA A CEDAT SANTAJULUI LUI BASESCU! GRESEALA MAJORA APSD-ului IN ANUL 2004,A FOST CA A CEDAT SANTAJULUI LUI BASESCU!

 11. DUPA DRACULA MONSTRUL BASESCU PASESTE PE GLOB DEVENIND STIREA NUMARUL UNU.
  DOMNILOR ZIARISTI AI ROMANIEI
  AVETI DATORIA MORALA SI JURNALISTICA SA ATENTIONATI
  PE ROMANI CA STIREA NUMARUL UNU CARE INCOJOARA LUMEA ESTE PALMA LUI BASESCU. FAPTUL CA BASESCU NU VA PUTEA FACE NICI O CALATORIE IN AFARA GRANITELOR TREBUE FACUTA CUNOSCUTA ROMANIEI. FAPTUL CA NU SE SUBLINIAZA SOCUL INTERNATIONAL ESTE O SCAPARE GRAVA DE LA UN ZIARISTI DE TALIA SI EXPERIENTA DUMNEAVOASTRA. INDEMNATI PE ROMANI SA SRIE PE GOOGLE 4 CUVINTE PRESIDENT BASESCU HIT THE BOYhttp://www.google.com/search?hl=en&client=safari&rls=enus&q=president+BASESCU+hit+the+boy&start=180&sa=N
  FAPTA ACESTUI MARDEIAS DE PORT A SOCAT SI CUTREMURAT GLOBUL. STATILE AMERICANE JAPONEZE DE TELEVIZIUNE TRANSMIT NON STOP ACEASTA IMAGINE SOCANTA, SOTIA MEA KIYOKO HORVATH A DAT PANA ACUM 9 INTERVIURI MEDIEI JAPONEZE IAR ARTICOLUL MEU PENTRU NIPON A FOST PRELUAT
  DE TOATE ZIARELE DIN JAPONIA.
  Robert Horvath ziarist usa
  http://devanewyork.blogspot.com/ http://devanewyork.blogspot.com/
  Romanian opposition says president hit boy in face
  The Associated Press – Alison Mutler – ‎Nov 30, 2009‎
  Istratoiu, now 15 and living in Italy, initially claimed in an interview with newspaper Observatorul Prahovean that Basescu hit him in the face. …
  Watch: Romanian president slaps 10-year-old boy Raw Story
  Romania’s president faces poll defeat over ‘child-slapping’ video Scotsman
  Tide Turns Against Romania’s Basescu Ahead of Vote The Epoch Times
  all 241 news articles »
  Email this story
  European News Headlines – AngloINFO Rome Newsroom – AngloINFO Rome …
  Romanian opposition says president hit boy in face. Romanian President Traian Basescu, who is running for a second term in the country’s presidential ..
  PUMNUL ESTE COMENTAT PE SUTE DE MII DE BLOGURI.
  Romanian opposition says president hit boy in face – Yahoo! News

 12. IN ATENTIA AMBASADORULUI SUA IN ROMANIA
  Ambassador Mark H. Gitenstein
  PIATA UNIVERSITATII CENTRUL UNEI LOVITURI DE STAT FASCISTE
S.O.S ROMANIA S.O.S
ACEST MESAJ CIRCULA PE STRAZILE BUCURESTIULUI !
  MANIFEST CATRE POPORUL ROMAN
JOS CU DICTATURA MOGULILOR
VREM ALEGERI ADEVARATE !
VENITI IN PIATA UNIVERSITATII !
Organizatiile Pietei Universitatii saluta REALEGEREA PRESEDINTELUI Traian Basescu in fruntea statului. Salutam totodata decizia presedintelui Basescu de institutionalizare a dialogului direct cu romanii prin intermediul Pietei Universitatii. Predesedintele Basescu este primul personaj al lumii politice care da prioritatea cuvenita ideii de instanta morala a Pietei Universitatii.
Este o revansa a discursului moral asupra celui politicianist. In acelasi timp discursul prezidential amorseaza o mutatie importanta: Piata Universitatii este un simbol referential, a carui semnificatie depaseste cadrul pur istoric.
Traian Basescu a recuperat astfel semnificatiile multiple, individuale si colective, imaginare sau ideologice, care se întretes în textura unica a fenomenului Pietei Universitatii.
Actul asumarii de catre Traian Basescu a mesajului Pietei Universitatii este pragul restaurarii institutionale a principiilor Pietei Universitatii si a intelesului sacrificiului generatiei anilor ‘90. In contextul actual societatea romaneasca are nevoie nu numai de o recuperare a afirmatiilor Pietei Universitatii dar si de o edificare concreta a acestora.
Acuzam! Campania impotriva lui Traian Basescu si esecul moral al detractorilor sai
JOS CU GEAONA- ILIESCU-ANTONESCU !
Tinerii participanti la insurectia anticomunista din Decembrie 1989 reocupatI Centrul simbolic al Romaniei, Piata Universitatii. Aici s-a cantat si s-a strigat “vom muri si vom fi liberi”. Aici chiar s-a murit. Aici s-a dat jertfa pentru adevar, aici s-a facut greva foamei, si s-au cerut “lucruri simple”: fara comunisti si agenti rusi in fruntea tarii.
  OCUPATI DIN NOU PIATA UNIVERSITATII!
Piata Universitatii a fost un moment crucial în viata Romaniei, o manifestare a demnitatii romanesti si a dorintei fierbinti de eliberare pentru totdeauna de comunism. Dupa reprimarea sangeroasa a Pietei Universitatii, mortii si ranitii Mineriadei s-au adaugat mortilor si victimelor Revolutiei.
  JOS ALEGERILE FRAUDATE APARATI PE PRESEDINTELE VOSTRU AL ROMANILOR TRAIAN BASESCU !
  comsemneaza
Robert Horvath ziarist USA http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

 13. COMPLOT TERORIST INTERNATIONAL

  Comunisti, tortionari, mercenari, teroristi, disidenti si agenti straini organizati si protejati de guvernele SUA-ISRAEL, GERMANIA, RUSIA, ITALIA, MAREA BRITANIE, JAPONIA, OLANDA si altele comploteaza de 20 de ani pentru jefuirea si distrugerea Romaniei.

  http://www.youtube.com/watch?v=ru2WYa9cdVo
  http://www.youtube.com/watch?v=ln-yuMhMRqA
  http://www.youtube.com/watch?v=IzO9BhealkU
  http://www.youtube.com/watch?v=3Phil9rp7UU
  http://www.youtube.com/watch?v=QvXPsQYNI_Q
  http://www.youtube.com/watch?v=9CT7sjCZ4MY
  http://www.youtube.com/watch?v=BHY1eA9_0CU
  http://www.youtube.com/watch?v=IIPivtX2UiY

 14. Si daca voi incerca macar o destabilizare a TIRANULUI?
  INTELEGEREA FRAUDULOASA DINTRE TRAIAN BASESCU SI P.D.L. A CONSTAT IN SOLIDARIZAREA DEPLINA IN SAVARSIREA DE INFRACTIUNI CU OCAZIA ALEGERILOR PREZIDENTIALE ,CU CONDITIA OFERIRII DE FUNCTII MINISTERIALE SI NERASPUNDERE IN FATA LEGII!!
  UNANIMITATEA IN DAREA DECIZIEI DE VALIDARE A PRESEDINTELUI BASESCU DE CATRE C.C.R.,A FOST OBTINUTA PRIN SANTAJ, TEROAREA DESFASURATA DE POLITIA POLITICA BASECIANA!!!SPARGEREA PARTIDELOR DE CATRE INSTITUTIILE CRIMINALE –PUSE IN SLUJBA LUI BASESCU-ESTE O RELICVA A MANIFESTARII DICTATORIALE A ACESTUI HITLER AL ZILELOR NOASTRE!!!
  BASESCU :” românii pe 6 decembrie mi-au dat unii susţinere, alţii o lecţie”acum cei 5,2 milioane de roamni care nu l-a votat se asteapta la represalii de l; acest comuunist securest!
  “Este un alt obiectiv al celui de-al doilea mandat: acela de a fi mai bun decât în primul mandate”minciuni deghizate ,pentru asi acoperii asasinatele pe care are sa le puna inpractica!!
  • Basescu :“Nu pot să închei micul meu discurs fără a mulţumi tuturor românilor, BEC-ului care a depus o muncă fantastică pentru alegeri corecte şi CCR.”
  CARE VA SA ZICA UNNUMAR DE BULETINE DE VOTURI A FOST INITIAL IN URNELE DE VOTARE,SI ALT NUMAR A FOST VALIDAT DE CATRE B.E.C. SI C.C.R.-CORORA BASESCU LE-A MULTUMIT PENTRU MUNCA “FANTASTICA”
  fantastic – FANTÁSTIC, -Ă, fantastici, -ce, adj. 1. Care nu există în realitate; creat, plăsmuit de imaginaţie; ireal, fantasmagoric, fabulos. ♦ Literatură fantastică = gen de literatură în care elementul preponderent îl constituie imaginaţia, irealul. 2. Care pare o plăsmuire a imaginaţiei; p. ext. extraordinar, grozav, de necrezut. ♢ (Adverbial) Produs fantastic de scump. 3. (Despre oameni) Ale cărui idei sau fapte au un caracter fantezist, bizar. – Din fr. fantastique, lat. Phantasticus
  CARE VA SA ZICA LA ASTA SE GANDEA “SF-ISTUL,CAND A AFIRMAT PRIMA DATA “S.F.”CACI NU PUTEA SA PRONUNTE “SCEAIANS FICSAN”ORI ALTE CUVINTE (INSEMNE ,INTREPRINDERE…….)
  BAREM CEAUSESCU A FOST INCHIS SI SE SPUNEA CA DE ACEEA NU PUTEA PRONUNTA BINE CATEVA CUVINTE PRECUM: TUTULOR ,.PRETINI,…..
  CUM SA LASAM sa depuna jurământului în Parlament pe , 21 decembrie, ora 15,00,pe Traian Basescu carer nu a respectat TIMP DE 5ANI DE ZILE JURAMANTUL CONSTITUTIONAL :” “ASA CUM NU SI-A RESPECTAT JURAMANTUL NICI CAND A FOST PRIMAR GENERAL –CAND A MODIFICAT ATRIBUTIA PRINCIPALA PREVAZUTA IN ART.68 ALIN 1LITERA a) DIN LEGEA NR.69/(A ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE)DE A ASIGURA RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI.
  ACUM ,DUPA CE A DEVENIT IARASI PRESEDINTE- PRIN FRAUDA- VREA SA MODIFICE CONSTITUTIA,IN SENSUL DE A MODIFICA CHIAR ARTICOLUL PRIVIND JURAMANTUL DEPUS:JUR SA-MI DARUIESC TOATA PUTEREA SI PRICEPEREA PENTRU PROPASIREA SPIRITUALA SI MATERIALA A POPORULUI ROMAN,SA RESPECT CONSTITUTIA SI LEGILE TARII,SA APAR DEMOCRATIA ,DREPTURILE SI LIBERTATILE FUNDAMENTALE ALE CETATENILOR,SUVERANITATEA ,INDEPENDENTA ,UNITATEA SI INTEGRITATEA TERITORIALA A ROMANIEI.ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU!!
  Tendinta perversa de alterare a ADEVARULUI,prin intermediul careia subiectul,incultul TRAIAN BASESCU ,INCEARCA SI REUSESTE SA OBTINA ATENTIA SI APRECIEREA OPINIEI PUBLICE–IN VEDEREA OBTINERII VOTULUI(LA PREZIDENTIALE din noiembrie decembrie 2009),este extrem de PERICULOASA!
  MINCIUNA este un discurs contrar ADEVARULUI ,ales de subiect,manifestat prin LIMBAJ,alegerea fiind facuta in functie de modul de ignorare a normelor culturale ,etice,religioase,politice.AJUTORUL EVREIESC(dat unui tradator si falsificator) IN OBTINEREA PRESEDENTIEI in Romania anului 2004,SE ASEAMANA CU ce s-a intamplat in SUA .
  INGHITIREA PNTCD DE CATRE COMUNISTII AUTODENUMITI PDL!
  Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a apreciat, duminică, într-o conferinţă de presă, că la viitorul congres al PDL ar trebui ca în denumirea partidului să fie inclusă şi sintagma „creştin-democrat” ca să fie reprezentat şi acest curent doctrinar alături de cel popular.
  Onofrei a fost membru PNŢCD, partid în care a fost vicepreşedinte şi a deţinut funcţia de lider al organizaţiei Suceava până în 2003 când s-a înscris în PNL, iar în 2008 a aderat la PDL fiind ales senator în urma alegerilor parlamentare.
  El a declarat că în 2010, după desfăşurarea conferinţelor judeţene de alegeri, PDL va avea congres care va stabili noua conducere, dar şi poziţionarea politică.
  Onofrei a spus, vorbind în nume personal, că la acest congres va trebui să fie aprobată adăugarea la numele partidului şi a sintagmei „creştin-democrat”.
  El a arătat că, în prezent, în Parlament sunt 30 de senatori şi deputaţi care au fost membri PNŢCD.
  „Pentru mine, mi-ar întări opţiunea pentru PDL dacă la componenta populară s-ar adăuga şi componenta creştin-democrată. Să fie reprezentat şi acest curent doctrinar”, a spus Onofrei.
  El a subliniat că PDL are încheiat şi un protocol de colaborare cu PNŢCD.
  Coruptia e la ea acasa in organismele UE.
  Ceea ce prezint in continuare sunt doar cateva cazuri, dealtfel minore, care au aparut prin presa. Dar ele releva o data in plus caracterul acestei organizatii suprastatale in care, spre nefericirea noastra, a fost inglobata si Romania.
  1. Cotidianul Le Soir a dezvăluit în urma mai multor anchete că milioane de euro au fost alocaţi de catre Comisia Europeana unor firme de salubritate pentru servicii fictive. Cu ajutorul unor functionari ai Comisiei Europene, conducerea societăţii de salubrizare Pedus a încărcat factura ce ar fi trebuit plătită de Comisie pentru prestarea de servicii de curăţenie în sediile sale. De comun acord cu funcţionarii cercetaţi acum pentru corupţie, pe factură au apărut tot felul nereguli: o mulţime de ore suplimentare în realitate neefectuate, salarii mult mai mari cerute pentru agenţii de salubritate care erau plătiţi cu un salariu mult mai mic de firmă. De fapt, mulţi dintre oamenii de serviciu erau angajaţi la negru, fără contract, fără carte de muncă. Apoi, liste false de prezenţă – întocmite de conducerea firmei belgiene şi contrasemnate de funcţionarii europeni. Situatia dateaza din anul 2000, dar abia de curand a intrat sub incidenta anchetei.
  2. Daca parlamentarii romani dorm, cei europeni au activitati mai placute. O echipă de 60 de eurodeputaţi de centru-dreapta şi funcţionari din Parlamentul European pregăteşte pentru săptămâna viitoarea pentru o asa-zisa „excursie de documentare” în insulele Azore. De fapt, o minivacanta cu acte in regula, platita evident de contribuabili. . Potrivit EUpolitix”, pentru cazare eurodeputaţii au de ales între trei hoteluri de lux, printre care Hotel Marina Atlantico, unde o cameră single costă 115 euro pe noapte, iar după conferinţă, oaspeţii vor fi trataţi cu o excursie la o plantaţie de ceai. Multi cred ca organizaţia va înceta în curând să mai existe, Cu cat va disparea mai repede, cu atat mai bine! Jos UE!

 15. in legatura cu societatea de cablu DTV MEDIA SAT ,Fulguta nu a fost si nici nu este actionar .Daca nu ai informatii mai bine taci.
  Fulguta are societatile sale .Dan Păloiu este unic actionar la DTV.Urla foamea si prostia in voi.intr-o tara in care predomina saracia ,analfabetismul si bosorogii ce ai putea realiza?multumiti-va cu ce vi se da ,la cat munciti nici nu meritati mai mult.

Ultimele aparitii