27.1 C
București
luni, iunie 17, 2024

Ce conține vaccinul?! Campania premierului Florin Cîțu e mai mult o întrebare cu iz retoric…

Articol semnat de prof.dr. Daniel Mihai redactor AntiMafia.ro

Propagandă Antivaccin – Afiș – începutul secolului XX

Florin Cîțu-premierul în exercițiu și al executivului a lansat decmai bine de o săptămână o campanie publicitară pro-vaccinare. Aceasta e bazată pe întrebări retorice. Să reținem totuși acest aspect care nu trezește niciun fel de emoție. Mai mult, ar fi cazul să rememorăm faptul că în aceeași zi în care a renunțat la mai multe măsuri de protecție împotriva epidemiei, clipul publicitar a fost rostogolit și promovat în mass-media globalistă.

În ultima vreme s-a manifestat o contradicție între mesajele și clipurile „artistice” cu accente optimiste transmise de către premierul Florin Cîțu în legătură cu ridicarea restricțiilor și mesajele care încurajează vaccinarea.

Povestea clipului

Un bărbat trecut de prima tinerețe, dar cu alură , îmbrăcat în blugi și cu o cămașă albastru deschis, intră fără mască într-o clădire. Apoi, în următorul cadru, acesta apare, într-o cafenea, cu gura și nasul acoperite cu o bucată de pânză neagră, uitându-se la un panou cu produse. Alege un cappuccino vienez în care plutește o inimă desenată din spumă de lapte. Ia o gură din băutura aromată și se adresează unei camere de luat vederi cu întrebarea: „Ce conține vaccinul?”

Bărbatul este Florin Cîțu premierul României. Scena montată și atent regizată reprezintă începutul unui clip publicitar de promovare a vaccinului, aprobat de către Guvernul României și postat de către demnitar pe pagina sa de Facebook.

Videoclipul face parte dintr-un pachet de unsprezece spoturi realizate gratuit de agenții de publicitate pentru o campanie de informare care ar trebui să relanseze procesul de vaccinare din România.

Plumbul reprezintă un element toxic cumulativ care are efecte nocive asupra mai multor sisteme ale organismului uman, inclusiv sistemul nervos central, reproductiv, cardiovascular, imunitar și, totodată, provoacă efecte ireversibile asupra mediului înconjurător.” – https://amt-botanica.md/prevenirea-intoxicatiilor-cu-plumb-2019/ 
Dormeau adânc sicriele de plumb,
Și flori de plumb și funerar veștmânt –
Stam singur în cavou… și era vânt…
Și scârțâiau coroanele de plumb.

Dormea întors amorul meu de plumb

Pe flori de plumb, și-am început să-l strig –
Stam singur lângă mort… și era frig…
Și-i atârnau aripile de plumb
.” – Plumb, de George Bacoviahttps://despre-vaccin.ro/reziduuri-de-metale-gasite-in-vaccinuri/

Declarații și atitudini triumfaliste

Oare la ce anume s-a gândit domnia sa când a introdus întrebarea referitoare la „ce conține vaccinul”.

Nu-mi permit să pun sub semnul întrebării nimic. Deoarece lumea medicală internațională se ferește să prezinte sau să vorească deschis despre componența clară, ce elemente chimice sau lista ingredientelor vaccinului sau mai mult despre ce înseamnă vaccinul pentru fiecare dintre noi, întrebarea rămâne enigmatică. Este de fapt o încercare de a afla ce ar înseamna pentru fiecare dintre noi și cum anume ne-ar putea direcționa, nicidecum ajuta ca să ne trezim conștiințele, în mult dorita revenire la normalitate.

„… doar împreună învingem pandemia. Ne vaccinăm într-un număr cât mai mare și ne recâștigăm viața pe care o aveam înainte de pandemia. România, hai că se poate!”, a anunțat triumfalist șeful Executivului.

” …campania de vaccinare a ratat toate țintele de până acum. Cu alte cuvinte, România are la ora actuală cea mai scăzută rată de imunizare a persoanelor vulnerabile din Uniunea Europeană.…” – Daniel Mihai

Problemele actuale (ne)recunoscute de guvernanți

Chiar dacă nu se recunoaște oficial, campania de vaccinare a ratat toate țintele de până acum. Cu alte cuvinte, România are la ora actuală cea mai scăzută rată de imunizare a persoanelor vulnerabile din Uniunea Europeană. Deși serurile fabricate de companiile Pfizer și Moderna se găsesc la liber fără programare, entuziasmul pentru vaccinare se situează la cote minime. Niciun specialist, de oficial sau comunicator nu poate să anticipeze și nici să declare în ce măsură numărul celor vaccinați până în prezent a avut vreun impact asupra pandemiei.

Nimic nu recomandă că am avea disponibile datele de acoperire în ceea ce privește vaccinurile pe localități la nivel național. Ineficiența și nenumăratele gafe nu pot deloc să fie date uitării și nu constituie un tratament paliativ aplicat în perioada imediat următoare.

Desincronizarea bazelor de date existente cu ipoteticul Registru Electronic Național al Vaccinărilor, cu persoanele vaccinate și localitatea de domiciliu reprezintă un ideal destul de îndrăzneț. De aceea, nu se va ști dacă factorii decizionali vor fi în măsură să ofere just ratele de acoperire vaccinală pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte.

Iar acest lucru a fost confirmat chiar de către coordonatorul campaniei de vaccinare-lt.Valeriu Gheorghiță. De asemenea, fapt cunoscut pretutindeni în societate, domnia sa a reunoscut că sunt date insuficiente despre distribuția teritorială și mobilitatea celor vaccinați.

„Bunele intenții” nu se premiază chiar dacă statul român dorește să știe care sunt acele localități în care ar fi nevoie de o informare, de o comunicare mult mai aplicată la caracteristicile populației respective. Lipsa dialogului și minimalizarea contactului direct cu reprezentanții autorităților locale sunt probleme structurale și acestea nu vor aduce instant soluții.

https://www.medicaleconomics.com/view/how-physicians-can-fight-misinformation-about-vaccines

De aici, rezultă o întrebare pe deplin legitimă care ar suna într-o asemenea manieră:

„Cum anume ne dorim să învingem p(l)andemia când nu știm câți oameni s-au infectat și câți oameni și-au găsit vindecarea?”

Pe de altă parte, o mare necunoscută în România o reprezintă numărului real al persoanelor care au avut boala. Oficial, 1.036.646 de oameni s-au infectat și, apoi, s-au vindecat de Covid-19. Chiar și autoritățile bănuiesc că acest număr ar fi unul cu mult mai mare.

Lipsa de profesionalism, de personal, de proceduri și de dotări de la direcțiile de sănătate a afectat înregistrarea corectă a bolnavilor și anchetele epidemiologice.

Dacă doar unul din trei infectați a fost înregistrat oficial, în România ar fi mai mult de 7 milioane de persoane imunizate în mod natural sau prin vaccin. Asta înseamnă un total de 37% din suma populației estimate la 19 milioane de locuitori.Într-adevăr, reducerea intensității pandemiei s-ar explica mult mai bine în această descriere, dar nu există date oficiale pentru a confirma.

Noua campanie de vaccinare, bazată pe clipuri motivaționale, mesaje cu impact și ceva emoții atent dozate vine la pachet cu noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând cu mâine, din 1 iunie 2021.

În loc de…concluzie

Lansarea acestei campanii media coincide într-un moment dificil în ce privește vaccinarea din România. Până în prezent, 4,2 milioane de oameni se vaccinaseră cu cel puțin o doză.

Premierul Florin Cîțu promisese că la 1 iunie, 5 milioane de cetățeni din România vor fi primit, deja, cel puțin o injecție. În următoarele cinci zile, conform mediei de imunizare din această lună, se va atinge cifra de 4,3 milioane persoane vaccinate cu cel puțin o doză de ser, destul de departe de promisiunea premierului.

Clipul premierului Florin Cîțu:

Sursa foto: https://google.com

Articol semnat de prof.dr. Daniel Mihai redactor AntiMafia.ro

Articole similare

Ultimele aparitii