ZIUA (IN)JUSTITIEI

Hits: 23

Astazi este Ziua Justitiei. Vai de mama ei de justitie! De 30 de ani calarita. Cu complicitatea multora din sistem, evident. Magistrati cu trecut sinistru au batut palma cu noii stapani de dupa Revolutie. Au participat la crearea unui binom infractional care a facut ,,justitie” dupa cum a vrut.

Justitia din Romania, rupta in doua acum – intre cei care au batut palma cu sistemul si magistratii tineri care tin la deontologia profesionala – se va insanatosi atunci cand:

1. Membrii si sefii CSM, ICCJ, Parchet General, DIICOT, DNA, IJ, Curti de Apel, sefi de Tribunale si parchete teritoriale, CCR vor fi numiti direct de breasla magistratilor. Ei se stiu cel mai bine intre ei, stiu care sunt lichelele si care sunt acoperitii. Cine vrea sa conduca institutiile, sa se inscrie in cursa, cu proiectul managerial propriu. Cum sa-i numeasca Presedintele, Senatul, Camera? Nu inseamna politizare?

2. Va fi adoptata legea raspunderii magistratilor, atat profesionale cat si materiale. De ce sa plateasca tot contribuabilul prostiile facute de ei si condamnate de CEDO? Sa scoata banii din buzunar.

3. Procurorii vor si scosi din breasla magistratilor. Ei sunt aparatorii intereselor statului, avocatii statului, nu sunt magistrati.

4. Va fi asigurata independenta Inspectiei Judiciare si a Sectiei pentru investigarea infractiunilor magistratilor (SIIJ). Magistratii trebuie sa se controleze intre ei, in primul rand. 

4. Vor fi demascati si scosi din sistem a procurorii si judecatorii care au colaborat cu serviciile. Ei sunt un pericol permanent pentru justitie.

5. Va fi asigurat controlul la sange al activitatii administrative a institutiilor din sistemul judiciar de catre comisiile de specialitate ale parlamentului. Puterea este a poporului, exercitata prin reprezentantii sai, parlamentul. Nicio institutie din stat nu trebuie sa ramana in afara controlului parlamentar, mai ales justitia si serviciile. Altfel, devin stat in stat. 
Parlamentul este cea mai transparenta institutie a statului, poporul avand acces la toate lucrarile camerelor si ale comisiilor de specialitate si de control. Acolo se vede clar si activitatea partidelor puterii si a celei a partidelor din opozitie. Poporul poate schimba parlamentul o data la 4 ani. 

Nu se va face asta, nu vom avea justitie, ci injustitie in tara asta! Dar se doreste, cu adevarat, o justitie libera in tara asta? Din cate se vede, nu! Nici macar unii cetateni nu-si doresc. Din cauza inculturii si a prostiei predominante, multi cred ca pentru a se stopa lupta anticoruptie trebuie sa le dai libertatea unor institutii sa incalce legea. Atat de mare e prostia. Prin ilegalitati, sa inlaturam coruptia.

Bravos!

îți mulțumesc că ai citit articolul meu!
  •  
  •  
  •  

Alex Narcis Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lista lui Soros: colaboraționiștii care au trădat România

Dum iul. 7 , 2019
Hits: 23 Lista lui Soros. Cine sunt oamenii care au schimbat România, cu sau fără voia noastră: miniștri, demnitari de rang înalt, jurnaliști Oficial, George Soros s-a implicat în România, în ultimele zile ale anului 1989, imediat după căderea regimului Ceaușescu. Unii spun însă, că activitatea magnatului american de origine maghiaro-evreiască, a început cu mult înainte de căderea regimului Ceaușescu. […]

Breaking News

  • Hits: 115 STRUTO – CAMILA USR+ Am citit un interviu dat de Dan Barna unui site. Cum ma straduiesc sa fiu obiectiv, o sa incep cu lucrurile pozitive. Barna nu este un tip incuiat. Stapaneste vorbele, are proprietatea cuvintelor, un vocabular peste media politicienilor de astazi, fluenta, da sentimentul ca este stapan pe sine, ceea ce-i confera aer de lider. […]

  • Hits: 374 Doris, ne-ai rupt inima, fato! Pentru cei neinițiați în vrăjeală politică, deși după ceea ce pătimim de 30 de ani ar trebui să fim toți experți. Ascensiunea femeilor în politica românească nu are un aer de misoginism, ci mai degrabă de recunoașterea esteticului feminin. Zâmbetele “blonde” ale Elenei Udrea Zâmbetele “blonde” ale Elenei Udrea, cusute pe manșeta unui […]

  • Hits: 114 Cine își imaginează că atacurile în rafală, din toate părțile, în același timp, vin din pură întâmplare cu doar câteva luni înainte de alegeri – e complet naiv... Imediat după congres, am plecat preț de câteva zile. Am plecat nesecurist. Când m-am întors, am aflat că nu mai sunt doar “omul rușilor”, ci și un “securist ticălos”. Ba […]

  • Hits: 130 Precizare: Aceasta este o Declarație și poate fi folosită ca probă în orice Proces al unei Instanțe Militare, sau în orice Instanță Națională și Internațională. Îmi asum întreaga responsabilitate a celor ce voi declara, și sunt dispus să susțin cu probe, amănunte și nume de persoane, altele decât cele pomenite în declarație, cele scrise mai jos. Fac deasemenea […]

  • Hits: 3 Carmen Dan a fost cel mai bun ministru de la Interne pe care l-a avut această țară de la Revoluție încoace. După ce comuniștii ne obișnuiseră cu dobitocii supremi, dintre care trebuie menționați cel puțin Teohari Georgescu, Alexandru Drăghici, Emil Bobu sau Tudor Postelnicu, ăștia de după Revoluție n-aveau cum să se lase mai prejos. Să nu uităm […]