ZIUA (IN)JUSTITIEI

Hits: 31

Astazi este Ziua Justitiei. Vai de mama ei de justitie! De 30 de ani calarita. Cu complicitatea multora din sistem, evident. Magistrati cu trecut sinistru au batut palma cu noii stapani de dupa Revolutie. Au participat la crearea unui binom infractional care a facut ,,justitie” dupa cum a vrut.

Justitia din Romania, rupta in doua acum – intre cei care au batut palma cu sistemul si magistratii tineri care tin la deontologia profesionala – se va insanatosi atunci cand:

1. Membrii si sefii CSM, ICCJ, Parchet General, DIICOT, DNA, IJ, Curti de Apel, sefi de Tribunale si parchete teritoriale, CCR vor fi numiti direct de breasla magistratilor. Ei se stiu cel mai bine intre ei, stiu care sunt lichelele si care sunt acoperitii. Cine vrea sa conduca institutiile, sa se inscrie in cursa, cu proiectul managerial propriu. Cum sa-i numeasca Presedintele, Senatul, Camera? Nu inseamna politizare?

2. Va fi adoptata legea raspunderii magistratilor, atat profesionale cat si materiale. De ce sa plateasca tot contribuabilul prostiile facute de ei si condamnate de CEDO? Sa scoata banii din buzunar.

3. Procurorii vor si scosi din breasla magistratilor. Ei sunt aparatorii intereselor statului, avocatii statului, nu sunt magistrati.

4. Va fi asigurata independenta Inspectiei Judiciare si a Sectiei pentru investigarea infractiunilor magistratilor (SIIJ). Magistratii trebuie sa se controleze intre ei, in primul rand. 

4. Vor fi demascati si scosi din sistem a procurorii si judecatorii care au colaborat cu serviciile. Ei sunt un pericol permanent pentru justitie.

5. Va fi asigurat controlul la sange al activitatii administrative a institutiilor din sistemul judiciar de catre comisiile de specialitate ale parlamentului. Puterea este a poporului, exercitata prin reprezentantii sai, parlamentul. Nicio institutie din stat nu trebuie sa ramana in afara controlului parlamentar, mai ales justitia si serviciile. Altfel, devin stat in stat. 
Parlamentul este cea mai transparenta institutie a statului, poporul avand acces la toate lucrarile camerelor si ale comisiilor de specialitate si de control. Acolo se vede clar si activitatea partidelor puterii si a celei a partidelor din opozitie. Poporul poate schimba parlamentul o data la 4 ani. 

Nu se va face asta, nu vom avea justitie, ci injustitie in tara asta! Dar se doreste, cu adevarat, o justitie libera in tara asta? Din cate se vede, nu! Nici macar unii cetateni nu-si doresc. Din cauza inculturii si a prostiei predominante, multi cred ca pentru a se stopa lupta anticoruptie trebuie sa le dai libertatea unor institutii sa incalce legea. Atat de mare e prostia. Prin ilegalitati, sa inlaturam coruptia.

Bravos!

îți mulțumesc că ai citit articolul meu!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lista lui Soros: colaboraționiștii care au trădat România

Dum iul. 7 , 2019
Hits: 31 Lista lui Soros. Cine sunt oamenii care au schimbat România, cu sau fără voia noastră: miniștri, demnitari de rang înalt, jurnaliști Oficial, George Soros s-a implicat în România, în ultimele zile ale anului 1989, imediat după căderea regimului Ceaușescu. Unii spun însă, că activitatea magnatului american de origine maghiaro-evreiască, a început cu mult înainte de căderea regimului Ceaușescu. […]
  • Hits: 526 Gheorghe Tadici – Sorina Târcă 0 – 1! Ieri, sub Meseș, HC Zalău a ratat o victorie care îi era la îndemână, scor 25 – 28 cu Brașovul, dar și treapta a treia a podiumului Ligii Florilor… Dacă ar fi bătut și Corona lui Crăciun, atunci Zalăul ar fi putut să-și umfle mușchii și să spună că, după […]

  • Hits: 196 Absolventa multirestanțieră Codruța numai ce a primit repartiție la Bruxelles STUDENTUL BULĂ IA REPARTIȚIE DIRECT LA BRUXELLES, CĂ-N ȚARĂ NU MAI SUNT LOCURI MOTTO: „Premianții, adică cei de nota 10 sau 9, au luat repartiție în București. Absolvenții de nota 8 au primit repartiție în municipii-capitale de județ… cei de nota 7 sau 6, în orășele, iar ăia […]

  • Hits: 113 Începe! Laura Codruța Kovesi – Un procuror mediocru, care a executat orbește ordinele politicienilor din afara țării și din țară “Eroină, Luptătoare Neînfricată împotriva corupților, imaginea Purității aflată permanent în luptă cu Răul” Așa o caracterizează susținătorii ei. Un procuror mediocru, care a executat orbește ordinele politicienilor din afara țării și din țară, pe care i-a vândut după aceea […]

  • Hits: 901 Maria Gavrilă: ”Merit și eu puțină încredere, pentru că în Zăvoi n-am avut parte de așa ceva”! Aș putea spune că handbalista din București ajunsese la o răscruce de drumuri, nu știa încotro s-o apuce, mai ales că în ultimii ani avusese parte de multe dezamăgiri… Cu toate acestea, s-ar putea spune că Maria Gavrilă a fost o […]

  • Hits: 163 Pinocheții de România. Dreapta, Stânga și Stânga’mprejur! Alegerile de anul acesta sunt militarizate. Adică sunt între militari care au scos la înaintare niște civili care și ei fac pe militarii. De exemplu, Mircea Diaconu este susținut de SIE, adică de Ponta/Predoiu fost șef SIE. Meleșcanu, alt înalt ofițer SIE ( este demult general) este racolat de echipa SIE […]