Violențe nepermise într-o sală de sport – a curs și sânge, la meciul dintre CSM și Dinamo!

Hits: 545

Violențe nepermise într-o sală de sport – a curs și sânge, la meciul dintre CSM și Dinamo!

violente CSM-Dinamo
antimafia.ro

Ar fi trebuit să fie un derby, cunoscută fiind rivalitatea permanent între echipele bucureștene, ba chiar recunoaștem că, în ultimii ani, meciurile a avut o desfășurare de nivel European, cu realizări tehnice de excepție! Dar numai atunci când jucătorii s-au preocupat doar de evoluția lor, de cum să străpungă apărările adverse și să-și ducă propriul grup în avantaj.

Din păcate, violențele pe care le remarcam cu 2-3 ani în urmă, la meciurile dintre CSM București și Dinamo, s-au amplificat, ajungându-se, iată, ca astăzi, în încleștarea din Sala Rapid, să asistăm la un joc care a depășit de multe ori nivelul bărbătesc, transfomându-se într-o prestație violentă, și puțin a lipsit să nu asistăm la o bătaie general, pe parchetul Sălii Rapid, gazda acestui meci.

Au fost lovituri aproape fatale

Au fost lovituri aproape fatale, jucătorii neputându-se ridica minute bune de pe parchet, faulturi grosolane, mai ales la gât și la corp, unul din dinamoviști având nevoie de un pansament în jurul capului, pentru că avea o rană deschisă. S-au pus piedici, au fost împingeri periculoase, cei doi arbitri fiind nevoiți, de multe ori, să apeleze la eliminări de câte două minute. Inevitabil, s-au acordat și trei cartonașe roșii, și trei albastre, jucătorii în cauză urmând să fie judecați de comisiile de specialitate ale Federației.

Violenta handbal
CSM-Dinamo

Nu dau nume, aștept să văd deciziile Comisiei de Discipllină, nu numai în cazul handbaliștilor care au primit cartonașe roșii și albastre, dar și în cazul celor doi antrenori, Daniel Anca și Constantin Ștefan, tehnicieni care, din păcate, n-au dovedit nicio autoritate în fața propriilor elevi. Am fost foarte atent la momentele de pauză cerute și de Anca, și de Ștefan, poate aud măcar un îndemn, cât de mic, la calm, la evitarea violențelor. Nimic, nici Anca, și nici Ștefan n-au întrebat măcar de ce atâția nervi, de ce atâtea atacuri violente și peste regulament. Ba mai mult, chiar și antrenorii arătau o doză mare de impulsivitate, la finalul fiecărui minut de time-out…

Lipsa asta de reacție a antrenorilor mă face să cred că aceștia sunt de accord cu așa ceva, că și Anca, și Ștefan le spun mereu elevilor lor că scopul scuză mijloacele – așadar, cu brutalitate, dacă este cazul, cu înverșunare și duritate, dacă așa trebuie, și nu contează că este pusă în pericol integritatea fizică a adversarilor, chiar viața, în unele momente, FACEȚI ORICE PENTRU VICTORIE!

FACEȚI ORICE PENTRU VICTORIE!

Recunosc, nu m-am simțit în siguranță în fața televizorului, văzând atâtea brutalități. Cu sânge și lacrimi pe parchetul de joc, dar văzând și starea de tensiune existentă în Sala Rapid, amplificată și de galeriile celor două echipe, la fel de agresive și ele, ca și grupările favorite. Nu cred că un spectator neutru, care a dorit să vadă un spectacol sportiv, s-a simțit în largul său, în Sala Rapid.

Iar pentru asta, organizatorii au vina lor, ca și arbitrii, care ar fi trebuit să fie mult mai drastici, chiar de la primele semne de violență. Este adevărat, cuplul Harabagiu/Stănescu a ținut în mână meciul.

A dat galbene și roșii și-n stânga, și-n dreapta (nu știm câte eliminări au fost, pentru că cel care a scris desfășurarea partidei pe site-ul FRH n-a avut bunăvoința de a însera toate elementele tehnice). A avut curajul să-i înfrunte pe înfierbântații jucători, însă nu cred că ar fi trebuit să le dea și explicații de deciziile lor.

Ăsta este un semn de slăbiciune, dacă mă-ntrebați pe mine, un arbitru are un anumit statut de judecător, iar dacă cineva își dorește vreo explicație a deciziilor lor, există un căpitan de echipă, care poate avea această cerință, dar fără obligația de a primi și răspuns.

După acest meci, mulți jucători vor avea dureri de cap, la propriu, și vor umple infirmeria cluburilor, iar pentru Dinamo bate la ușă debutul în Champions League, faza grupelor (prima partidă se joacă în Eleveția, la Kadetten Schaffhausen, pe 12 septembrie). Acolo se vede adevărata valoare!

Străinii din campionatul nostru au stricat competiția internă

P.S. Personal, am impresia că străinii din campionatul nostru au stricat competiția internă, fiind foarte brutali. Din dorința de a-și menține locul în echipă, mai ales că și salariul este unul bun, oaspeții noștri devin foarte bătăioși, greu de stăpânit, antrenându-i și pe români în astfel de acțiuni brutale.

Și dau un singur exemplu, la Dinamo sunt 12 străini, câte 3 din Croația, Iran și Tunisia, și câte unul din Bosnia, Brazilia și Cipru – concurența este mare, iar lupta este aprigă, pentru fiecare post. Și astfel de situații le-ntâlnim și la CSM București, și la Timișoara, și la Dobrogea Sud, poate chiar și la Steaua sau Minaur. Voi reveni pe tema acestor violențe!

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aproape de o tragedie: Handbalista Ines Khouildi a ajuns în spital

lun sept. 9 , 2019
Hits: 545Aproape de o tragedie: Handbalista Ines Khouildi a ajuns în spital, după ce a fost lovită în laringe de Crina Pintea!   S-a întâmplat la meciul dintre CSM București și Gloria Buzău, desfășurat în Sala Rapid din Capitală: la un moment dat, buzoianca Ines Khouildi a acuzat o lovitură în gât, în prima repriză, primită din partea pivotului bucureștean […]