Victoria Zalăului nu poate fi umbrită de niciun zvon

Hits: 844

Victoria Zalăului nu poate fi umbrită de niciun zvon – briliantul Dana Abed a strălucit până la București!

Oricât de cinici ar putea fi unii, nu poți să umbrești cu nimic victoria  Zalăului, scor 25-24, în fața CSM-ului din București! Spun  asta, pentru că deja au apărut șoapte că s-a jucat la pariuri, că cineva și-a dorit să-și umple conturile din bancă și a reușit… Nu vreau să folosesc niciuna din expresiile s-ar putea, este posibil, probabil, pentru că asta ar însemna să colorez în gri toată munca fetelor de la Poalele Meseșului și nu este cazul!

Cum să cred asta, când Sabrina Lazea și-a rupt oasele pe teren, la propriu, când Dana Abed, oricât de stâncă o știm noi, a fost înmuiată de câteva ori, adică trântită la podea, ca și Alexandra Severin care își dorea să se apropie de semicercul advers, dar nu putea, pentru că vea tot mereu un pumn în piept, pus de fosta sa echipieră Crina Pintea.

”N-avem oști, dară iubirea de moșie e un zid care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid”!, parcă așa spunea Mircea cel Bătrân, la întâlnirea cu sultanul otoman, iar noi credem că fetele din Zalău au jucat cu toată forța lor, cu inima și cu toată dăruirea – iar Magul a pregătit la secundă meciul! Și mai cred că tinerețea lor le-a ajutat să nu se-nfioreze de nume precum Lekic și compania.

Dana este campioană mondială de junioare

Da, toată echipa lui Tadici a ieșit la rampă, niciuna mai puțin, niciuna mai mult, chiar dacă Dana Abed și-a trecut în cont și 14 goluri!

Jucătoarea a depășit toate așteptările, iar dacă o ține tot așa, va ajunge la o cotă greu de imaginat. Să dai 14 goluri unui team de talia celui din București, nu este un lucru la îndemâna oricui, dar Dana Abed n-a răsărit ieri în handbalul românesc. Crescută cu grijă la Școala 181, ea este obișnuită să dea câte 6-7 goluri pe meci, fiind servită excelent de colegele sale, iar în sezonul trecut și-a depășit norma, marcând 11 goluri în poarta Măgurei Cisnădie. Gata, cu Dana, pentru că n-aș vrea să se umfle în pene, mai ales că nu este cazul – mai are multe de învățat și nu trebuie decât să-și asculte profesorul.

Cât despre chemarea sa la lotul national de senioare (Dana este campioană mondială de junioare), nu-i trebuie o astfel de convocare, acum – situația la naționala mare este confuză, antrenorul este unul care nu știe și nu poate prea multe și n-ar fi tocmai bine ca Dana să fie dezamăgită. Are doar 23 de ani și mai este vreme să ajungă în vestiar, alături de Neagu și compania – sigur, Dana are nevoie de echipa națională, dar și echipa națională are nevoie de Dana, de puterea ei de luptă, de valoarea și strălucirea unui adevărat briliant…

Magicianul de pe semicercul Meseșului

Nu putem încheia fără să spunem ceva special și pentru Gheorghe Tadici, Magicianul de pe semicercul Meseșului, cum l-a numit jurnalistul Ilie Dobre, în cartea sa. Ceva special, pentru că omul este special, mai ales în aceste zile – înainte de startul campionatului s-a luat la bălăcărit cu fosta sa elevă Crina Pintea, un scandal reactivat, ca să spun așa, în care pivotul naționalei a cam depășit limitele bunului simț, este o părere personală; și tot înainte de victoria magnifică împotriva CSM-ului din București, Tadici a vrut să fie UNICUL demolator al Consiliului de Administrație al Federației, propunând demisia în bloc a tuturor membrilor, din lipsă de performanțe, la nivel de loturi naționale.

Abil cum îl știm, președintele Dedu l-a dus cu vorba și i-a îndreptat atenția în altă parte, refuzând să supună la vot propunerea lui Tadici. Dacă i-ar fi reușit puciul, cred că lui Tadici i-ar fi fost iertate toate derapajele de până acum; în fine, înaintea partidei contra fetelor din Capitală, Tadici a reclamat bugetul exagerat de mare al adversarelor, fără să-și ascundă invidia că doar o sportivă de la CSM are un salariu cât toată echipa sa. Și a venit meciul, pe care el l-a pregătit cu minuțiozitate, în care și-a arătat măiestria, prin brațele celor 16 jucătoare de pe foaia de joc. La final, când toate fetele l-au înconjurat, antrenorul a cedat și a zâmbit fericit…

Acesta este Tadici

Acesta este Tadici, un om care nu iubește înfrângerile și care vrea să aibă dreptate tot mereu, chiar dacă nu are – dar orice s-ar spune, trebuie să recunoaștem că este unul din cei mai valoroși tehnicieni români din toate timpurile, că a intrat în galeria greilor, fie și pentru simplul motiv că a bătut CSM București, cu cea mai tânără și necunoscută echipă din Liga Florilor!

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bufnițele lui Ciupitu și soacra cu trei nurori?

lun sept. 2 , 2019
Hits: 844Bufnițele lui Ciupitu și soacra cu trei nurori?   Au primit denumirea de bufnițe, în speranța că vor deveni cele mai înțelepte de pe semicerc, dar și din dorința de a-și impresiona adversarele, cu goluri multe și cu o apărare de netrecut… Da, bufnița poate fi descrisă ca un amestec de sentimente, poate fi disprețuită, iubită, venerată și chiar […]