Unde sunt banii CSM-ului? Gabriela Szabo i-a azvârlit pe fereastră

1

Hits: 722

Unde sunt banii CSM-ului? Gabriela Szabo i-a azvârlit pe fereastră

Luni s-a mai consumat o întîlnire între directoarea Clubului Sportiv Municipal București, Gabriela Szabo, și toți șefii departamentelor de sport. A fost mult dramatism, lacrimi și îmbrățișări colegiale, interpretate de Szabo, care a vrut să dea de înțeles că ea este cu masele, cu cei oropsiți, dar alții îi forțează mâna.

Cu un cinism sfidător, Szabo a confirmat că nu mai susține loturile de seniori de la volei, rugby, dans sportiv, șah, atletism și motociclism, șefii secțiilor respective urmând să primească și notificările oficiale. Da, toți banii se vor duce la handbal fete și băieți, o discriminare care poate să coste mult clubul bucureștean, pentru că sportivii aflați pe făraș n-au de gând să stea cu mâinile în sân.

Primăria Capitalei nu mai are bani să susțină sportul

Se tot flutură ideea că Primăria Capitalei nu mai are bani să susțină sportul la clubul propriu, dar o să vă arăt risipa financiară ce s-a făcut la CSM, chiar din anul 2017, de când fotoliul de conducere a fost câștigat prin concurs (n.n.”pffiu, ce concurs, domnule, totul a fost o mascaradă, ca să prostească lumea, asta nu știe nici acum cum se administrează un club sportiv, după ce legi se ghidează”, ne spunea un personaj din interior). Din acel moment a-nceput risipa, citiți în continuare:

 • De la jumătatea anului 2017 și până în august 2018, Szabo, prin achiziție publică, a beneficiat de serviciile unei case de avocatură din Craiova, Socoteanu și Popa, în disputele sale cu cea mai mare parte din angajați. Pe lângă aceste litigii de muncă, Casa de Avocatură Socoteanu și Popa i-a dat dreptul clubului bucureștean să folosească normele SCM Craiova, să se inspire după acestea, pe bani, firește, mai ales că în antetul documentului se scrie clar că reprezintă proprietatea intelectuală a firmei de avocatură. Toate aceste angajamente au fost total ilegale, directoarea neavând la baza acestor angajamente și plăți o decizie a Consiliului General al Primăriei Capitalei, care să-i confere legalitatea acțiunilor. Acordul a fost obținut abia peste un an și are următoarea identificare: Nr. 18843/14.08.201

4 plângeri penale, 13 litigii de muncă, 1 dosar de contencios admnistrativ, 4 dosare civile și două litigii cu profesioniștii

 • Ulterior acestei aprobări, venită de la Primărie, și menționată mai sus, directoarea Szabo a angajat altă casă de avocatură, Zamfirescu Racoti & partners SCA, pe care a pus-o la treabă din greu, dându-i-se în lucru 4 plângeri penale, 13 litigii de muncă, 1 dosar de contencios admnistrativ, 4 dosare civile și două litigii cu profesioniștii, de parcă în clubul bucureștean ar fi lucrat hoți, șmenari și tot felul de antrenori din lumea interlopă, toate în valoare de 541.000 de lei.

De ce atâtea litigii? De ce atâtea procese?

 • Și ca să încheiem cu cheltuielile pe partea juridică, trebuie să mai spunem că CSM București are două juriste angajate, Andreea Tudor și Oana Duminică, doamne care câștigă sume frumușele, că doar obrazul subțire… De ce a mai fost nevoie să se lucreze cu case de avocatură? De ce atâtea litigii? De ce atâtea procese? De ce Consiliul General al Primăriei Capitalei nu i-a atras atenția Gabrielei Szabo că angajații din acest club au făcut performanțe, până să ajungă ea directoare? De ce nicio reacție din partea primarului Gabriela Firea? Cât ar fi ea de prietenie strânsă, Firea trebuie să știe că sunt banii bucureștenilor în joc, pe care Szabo chiar îi aruncă pe fereastră.

945 de metri pătrați și cu minim 100 de locuri de parcare – 103.950 de euro

 • Și trecem acum la alte cheltuieli nejustificate sau care, mai bine zis, nu ardeau: mutarea sediului clubului din Calea Victoriei, unde nu se plătea nicio chirie, clădirea aparținând Primăriei Capitalei, în Calea Vitan, într-un spațiu de 945 de metri pătrați și cu minim 100 de locuri de parcare. Sigur, și cu un preț pe măsură, valoarea totală a contractului fiind de 103.950 de euro, la care se adaugă și TVA-ul, sume ce se referă doar la anul 2018. Pentru 2019 s-a făcut un act adițional la contractul vechi, cu aceleași sume exorbitante.

Banii inapoi Primariei Capitalei

 • Și acum surpriza cea mare vine tot de la doamna directoare Szabo, care și-a dovedit încă odată incompetența în managementul clubului, chiar din primul an de mandat. Astfel, circulă zvonuri cum că Szabo, la finalul anului 2017, a dat înapoi Primăriei mulți bani (se vorbește chiar de câteva milioane de euro), pentru că n-a știut cum să-i cheltuie, spre binele sportivilor și al clubului. Același lucru s-a întâmplat, se pare, și la sfârșitul lui 2018, iar acum datoriile clubului sunt imense. Nu vorbim de salarii, ci ne referim la furnizori, la prestatorii de servicii către CSM, firme cu care clubul lucrează de mai mult timp. Aceștia tot fac drumuri către club, trimit adrese peste adrese, dar acum Szabo nu plătește decât pe sprinceană și fac aluzie (adică se aude…) la faptul că firma care a-nchiriat apartamente handbalistelor a fost, recent, onorată financiar, pentru ca Mork și compania să nu aibă probleme.

Firea și Szabo vor trebui să plătească pentru toate aceste abuzuri

Iată câteva găuri prin care s-au pierdut finanțele din sacii cu bani ai CSM-ului, mulți saci, poate chiar exagerat de mulți, de care actuala directoare a clubului, Gabriela Szabo, n-a avut grijă. Și mai sunt multe de spus, bunăoară despre premierile cu circuit închis, de la sfârșitul lui 2018, cu sume enorme, mai avem să scriem despre angajarea lui Vlad Enăchescu pe post de mare șef la Departamentul de Handbal (cu o retribuție lunară de aproximativ 19.000 de lei), acolo unde fostul manager, Andrei Luca, este plătit să nu lucreze, da, da, ați auzit bine!!

Și vom relua și subiectul echipei masculine de baschet, cum a fost păcălit clubul capitalei de către Steaua și Virgil Stănescu, printr-un parteneriat extrem de păgubos (CSM-ul era cu mălaiul, iar Steaua… cu toate avantajele!), semnat de ultimii trei directori ai clubului: Căliman, Vasiliu și Szabo.

Ne mai trebuie un timp, ca să adunăm și dovezi, pentru toate acestea, însă spun cu mare sinceritate că aștept ca Szabo să fie debarcată, poate chiar în această săptămână. S-a depășit cu mult limita ridicolului, chiar a prostiei, dar o să vină ea și vremea când și Firea și Szabo vor trebui să plătească pentru toate aceste abuzuri.

 

 

2018.08.23 – 78. Proiect de hotărâre privind încheierea unui acord – cadru de consultanță și reprezentare juridică a CSMB (3)

2019.02.19 – MUTARE SEDIU – Cerere de comunicare informatii de interes public (1)

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
 •  
 •  
 •  

One thought on “Unde sunt banii CSM-ului? Gabriela Szabo i-a azvârlit pe fereastră

 1. Asa merge in Romania…..! Ce va mira??? Si asta e
  Doar inceputul ! Asa a fost mereu si asa va fi mereu…! Asa ca….! Macar acum aveti curajul si iesiti in strada…., daca poate nu cumva ati fost partasi la tot ce se ntampla…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Până și dușmanii României sunt jenați de cretinismul și mitocănia guvernului nostru actual

mie aug. 21 , 2019
Hits: 722Până și dușmanii României sunt jenați de cretinismul și mitocănia guvernului nostru actual   Se pare ca pe zi ce trece realizam ca cea mai mare parte din functiile statului Roman, de la premier pana la slujbe fara calificare, sunt ocupate de incompetenti pusi in functii cu orice motive, mai putin cele bazate pe MERIT. Cu cat este mai […]