Unanimitate, că-i mai bună decât toate!

Hits: 43

Unanimitate, că-i mai bună decât toate!

Nu știu câți își aduc aminte că, înainte de Revoluție, alegerea secretarului general al partidului sau președintelui, ceea ce era aceeași flatulență comunistă, nu avea pretenții de unanimitate.

În ziarul Scânteia, rezultatul alegerilor era ceva de genul 98,9 la sută, restul până la unanimitate fiind considerat o fărâmă de democrație pe care statul socialist o arunca în ochii lumii occidentale.
Mulți ne întrebam care sunt curajoșii care au îndrăznit să nu-l voteze pe Nea Nicu. Veți înclina să credeți că existau dizidenți. Existau, dar ori aveau domiciliu forțat, ori erau prin închisori, ori votau organele în locul lor.

Senzația unei uniuni în spirit

Această strategie bolnavă prin care se cultiva socialismul și înaintarea spre comunism, avea darul de a crea senzația unei uniuni în spirit, a dorinței arzătoare de unificare a conștiințelor.
Egalitatea atunci, ca și acum, n-avea nicio legătură cu egalitatea, era doar o frecție la piciorul patului sau o confuzie între capra de tăiat lemne și o poziție decentă de iubit, devenită legendă a slugărniciei exacerbate.

Iliescu, moașa democrației originale

După Revoluție, Iliescu, moașa democrației originale a creat premizele continuității acestui obicei scabros al unei uniformizări în gând și faptă. Rezultatul 85,07 la sută în Duminica Orbului din 1990.
Este drept că era și o criză de oftalmologi, majoritatea fiind plecați la turci să aducă blugi și gumă Turbo.
După ce ne-am mai obișnuit cu whisky-ul, cola la doză și Kent la liber, procentul a mai scăzut, dar boala conștiinței nu se vindecase complet.

Nu povestim toate acestea „pentru a vorbi discuții”, ci pentru a menționa că în basorelieful societății românești au introdus unii imagini apocaliptice pentru democrație.

Matematic! Nu au existat contracandidați! Roboții umani există!

Astfel, la conferința județeană de alegeri a conducerii PSD Bistrița-Năsăud, numărul funcțiilor a fost egal cu numărul candidaților. Matematic! Nu au existat contracandidați! Unanimitatea a fost totală! Nu s-a pierdut niciun vot, n-a lipsit nimeni de la urne, nu era niciunul la baie, la țigară sau la vrăjeală cu vreo gagică. Roboții umani există!

Transplantul de creier s-a efectuat.

Injecțiile letale cu social-democrație sunt la liber într-un județ în care PSD a pierdut rușinos la europarlamentare.

Unanimitatea s-a instituit în sângele unor români deși este evident că este o utopie. O minciună. Teama de a nu fi renegat i-a determinat pe cei prezenți să pună batista pe țambal.

A existat un dizident.

BOGDAN IVAN

Înainte de aceste alegeri. Un tânăr. Bogdan Ivan. A scris pe facebook, înainte de congresul PSD, despre inutilitatea lui Dăncilă într-un partid ce vrea să se reformeze. A fost pus acum cu botul pe labe, iar Dăncilă, mamă bună, l-a iertat.

PSD Bistrița Năsăud a avut o șansă. Ca și acest tânăr, Bogdan Ivan, a aruncat-o la toaleta din fundul curții.

Sau cum spunea un filosof de asfalt: „Cum să evolueze ciobanul român, dacă el nu vrea să evolueze?”

 

îți mulțumesc că ai citit articolul meu!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Să ne rugăm pentru moartea aproapelui nostru, ca să ne lasă loc liber la Indemnizația de merit! (II)

mar iul. 23 , 2019
Hits: 43Incredibil, dar adevărat – Pentru a pătrunde pe Lista Indemnizațiilor de merit, cei care îndeplinesc criteriile, dar n-au prins locuri, au fost sfătuiți, de către oficiali ai Ministerului și Sportului, să nu se grăbească și să aștepte să moară din benificiari, pentru a se mai elibera din locuri! Știu din surse sigure că unii de pe listă chiar au […]
  • Hits: 366Constantin Căliman (Dinamo Bitcoin)–“Baronul de Munchausen”, după trei ani de păcăleli consecutive, a fost scos din campionat! Nu, încă nu s-a dat startul unei noi ediții a Diviziei A, feminin (pe 7 septembrie este prima etapă), dar Dinamo Bitcoin a și primit o sancțiune gravă, pe merit, aș putea spune. Echipa lui Constantin Căliman nemaiavând dreptul de a transfera și […]

  • Hits: 28Până și dușmanii României sunt jenați de cretinismul și mitocănia guvernului nostru actual   Se pare ca pe zi ce trece realizam ca cea mai mare parte din functiile statului Roman, de la premier pana la slujbe fara calificare, sunt ocupate de incompetenti pusi in functii cu orice motive, mai putin cele bazate pe MERIT. Cu cat este mai […]

  • Hits: 401Unde sunt banii CSM-ului? Gabriela Szabo i-a azvârlit pe fereastră Luni s-a mai consumat o întîlnire între directoarea Clubului Sportiv Municipal București, Gabriela Szabo, și toți șefii departamentelor de sport. A fost mult dramatism, lacrimi și îmbrățișări colegiale, interpretate de Szabo, care a vrut să dea de înțeles că ea este cu masele, cu cei oropsiți, dar alții îi […]

  • Hits: 1142Gabriela Szabo, ce vezi când te uiți în oglindă? Miercuri, 14 august, ora 10:00 – mare ședință și mult așteptată, convocată de către directoarea Clubului Sportiv al Capitalei, Gabriela Szabo, care a ținut să facă comunicări importante, tuturor coordonatorilor compartimentelor sportive ale clubului. O întâlnire așteptată de luni de zile, în speranța că se va ieși, odată și-odată, din […]

  • Hits: 36breaking news – PREMIERUL ROMÂNIEI <A FOST FEMEIE>!!! Trebuie sa ai ceva sange in instalatie si mult curaj politic, pentru a iesi in fata poporului “sa recunosti” ca “ai fost femeie”. Declaratia vine cu putina intarziere, la ceva vreme de la manifestatiile si referendumul pentru familie. Suntem un popor ales Ne-a invatat la scoala ca poporul roman se trage […]