STRUTO – CAMILA USR PLUS

Hits: 127

STRUTO – CAMILA USR+

Am citit un interviu dat de Dan Barna unui site. Cum ma straduiesc sa fiu obiectiv, o sa incep cu lucrurile pozitive. Barna nu este un tip incuiat. Stapaneste vorbele, are proprietatea cuvintelor, un vocabular peste media politicienilor de astazi, fluenta, da sentimentul ca este stapan pe sine, ceea ce-i confera aer de lider. Lasam la o parte confuzia de culori referitoare la pastila. E insignifianta. E motiv de bascalie ieftina cu care nu ne ocupam.

Din punctul de vedere al inteligentei si al bagajului de cultura, Barna este cu trei clase peste insipidul, incolorul si inodorul Iohannis. Ceea ce ii lispeste insa este carisma care sa atraga si electoratul mai putin educat, aceea doza de populism ne-elitist. Asta ii va limita bazinul de potentiali votanti. Exista si populism elitist, care capteaza electoratul educat.

 Un alt element pozitiv retinut din interviu este declaratia:

,,Menţinerea relaţiei preferenţiale pe care România o are cu SUA este prioritate zero. Axa pe care funcţionează România, axa Washington-Londra, trebuie menţinută.” Bravo, domne!

Numai ca, se pare, n-ai sesizat ca Iohannis a deviat-o. A inscris politica externa pe axa Washington – Berlin. Si cum Berlinul translateaza tot mai mult spre Moscova in pozitionarea sa fata de cele doua centre de putere Washington – Moscova, Iohannis e mai apropiat de Berlin. Ma intreb daca Iohannis ar fi fost in locul lui Basescu presedinte in perioada 2004-2014 am mai fi avut Parteneriatul strategic si scutul anti-racheta. Certamente, nu.

Ce este USR-ul, partid de dreapta, de stanga?

 Ceea ce i s-a tot reprosat USR-ului, pe buna dreptate, este lipsa identitatii doctrinare asumate. Ce este USR-ul, partid de dreapta, de stanga? Unde se auto-plaseaza? N-a avut pozitionari categorice. De data asta, Barna afirma: ,,Poziţia USR-PLUS este aceea a unui partid din zona de centru-dreapta a politicii româneşti.” E, aici e aici! In ceea ce priveste componenta economica a doctrinei USR, il cred ca se plaseaza in zona de centru-dreapta. Deoarece electoratul sau este situat acolo. USR fiind votat de corporatisti, antreprenori tineri, electorat din mediul privat. Sigur ca trebuie sa fii atent la cei care te voteaza.

Numai ca, o doctrina politica are si o componenta care reflecta viziunea partidului asupra relatiei stat-cetatean, justitiei, moralei sociale si a celei politice. Or aici, Barna si USR-ul o dau in bara. N-au nimic de-a face cu valorile dreptei. Pai in centrul doctrinei de centru-dreapta sta tocmai respectul pentru drepturile si libertatile cetateanului, al drepturilor omului, cum sunt cunoscute.

Pai cum le aperi tu, mai, Barna si USR-ul tau, cand tu aperi pana in panzele albe abuzurile staliniste ale unei grupari infractionale din justitie condusa de Kovesi? Cand tu te faci ca n-ai auzit de amestecul grosolan in justitie a unei grupari din serviciile secrete? Cand nu te ingrijoreaza desecretizarea unor protocoale semnate de servicii si mai toate institutiile din sistemul judiciar, prin care s-au adus adaugiri neconstitutionale legilor de functionare ale respectivelor institutii? Cand te opui demagogic in parlament la revizuirea unor articole din Coduri pe care si CCR-ul le-a declarat neconstitutionale? Aici nu numai ca nu esti de dreapta, ba chiar te plasezi la stanga extrema, la putinism.

 Barna: ,,O problemă o reprezintă, de exemplu, Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, pe care Raportul GRECO o cere desfiinţată.”

Pai vezi? Perfidie in stare distilata. Tu achiesezi la fortele anti-justitie cu conexiuni externe, nu te intereseaza de fapt sa se insanatoseasca justitia cangrenata din tara asta. Vrei ca magistratii care comit infractiuni sa nu poata fi trasi la raspundere. Si ca magistratii onesti, liberi, care nu raspund la comenzi sa poata fi eliminati, arestati.

Asta te plaseaza alaturi de fortele oculte care au facut din justitie, in numele luptei anticoruptie, cel mai represiv sistem pe care l-a cunoscut Europa de la Stalin incoace. Instrument de epurare a politicienilor incomozi pentru gruparea care a confiscat statul de zece ani incoace. Arestari, condamnari abuzive, bazate pe denunturi false, scoase prin amenintare de procurori scapati de sub orice control, falsificari de stenograme etc.

CONCLUZIA:

Ca om cu vederi de dreapta, cum sa te votez eu, mai, Barna, si cum sa votez USR-ul care are o viziune economica de dreapta dar o ideologie de stanga neomarxista, care sustine statul autoritarist, incalcarea drepturilor omului si morala anti-crestina? Ideologiile socialmente distructive, precum sexo-marxismul, distrugerea familiei naturale?

PS. Caracteristica Occidentului decadent este tocmai aceasta struto-camila: viziunea economica de dreapta alaturi de ideologia neo-marxista, redefinita pompos progresism. Da, un progres continuu in directia distrugerii fundamentelor morale si culturale care au creat Occidentul de-alungul modernitatii istorice.

îți mulțumesc că ai citit articolul meu!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Indemnizația de merit, o hoție reglementată de lege! (I)

vin iul. 19 , 2019
Hits: 127Indemnizația de merit, o hoție reglementată de lege! (I)  Și spun asta pentru că această Lege, 118/2002, a inventat un nou mod de a fura, fiind una prost concepută, care lasă loc de interpretări și care dă posibilitatea unor oameni, cu funcții în ministere, să fie subiectivi și să atribuie aceste indemnizații după bunul plac. Sau poate tocmai asta […]
GRATIELA VAJIALA
  • Hits: 357Constantin Căliman (Dinamo Bitcoin)–“Baronul de Munchausen”, după trei ani de păcăleli consecutive, a fost scos din campionat! Nu, încă nu s-a dat startul unei noi ediții a Diviziei A, feminin (pe 7 septembrie este prima etapă), dar Dinamo Bitcoin a și primit o sancțiune gravă, pe merit, aș putea spune. Echipa lui Constantin Căliman nemaiavând dreptul de a transfera și […]

  • Hits: 28Până și dușmanii României sunt jenați de cretinismul și mitocănia guvernului nostru actual   Se pare ca pe zi ce trece realizam ca cea mai mare parte din functiile statului Roman, de la premier pana la slujbe fara calificare, sunt ocupate de incompetenti pusi in functii cu orice motive, mai putin cele bazate pe MERIT. Cu cat este mai […]

  • Hits: 401Unde sunt banii CSM-ului? Gabriela Szabo i-a azvârlit pe fereastră Luni s-a mai consumat o întîlnire între directoarea Clubului Sportiv Municipal București, Gabriela Szabo, și toți șefii departamentelor de sport. A fost mult dramatism, lacrimi și îmbrățișări colegiale, interpretate de Szabo, care a vrut să dea de înțeles că ea este cu masele, cu cei oropsiți, dar alții îi […]

  • Hits: 1142Gabriela Szabo, ce vezi când te uiți în oglindă? Miercuri, 14 august, ora 10:00 – mare ședință și mult așteptată, convocată de către directoarea Clubului Sportiv al Capitalei, Gabriela Szabo, care a ținut să facă comunicări importante, tuturor coordonatorilor compartimentelor sportive ale clubului. O întâlnire așteptată de luni de zile, în speranța că se va ieși, odată și-odată, din […]

  • Hits: 36breaking news – PREMIERUL ROMÂNIEI <A FOST FEMEIE>!!! Trebuie sa ai ceva sange in instalatie si mult curaj politic, pentru a iesi in fata poporului “sa recunosti” ca “ai fost femeie”. Declaratia vine cu putina intarziere, la ceva vreme de la manifestatiile si referendumul pentru familie. Suntem un popor ales Ne-a invatat la scoala ca poporul roman se trage […]