SIE mută și câștigă – Moțiunea cade

Hits: 158

SIE mută și câștigă – Moțiunea cade

In postările trecute arătam că se duce un război între securiști, SRI Helvigh/Iohannis și SRI Coldea/Cioloș/Barna, între noua și vechea securitate.

Profitând de acest război, SIE și-a impus oamenii în guvern și și-a făcut și un partid, ProRomânia, unde l-a uns pe Ponta, omul lor, șef, și căruia i-a pus direct în dreapta pe generalul Predoiu, fost șef al SIE, care conduce de facto partidul.

Am putea vorbi și aici de vechiul și noul SIE, dar nu e cazul, SIE fiind pentru prima dată la butoane, după ce a fost călcat decenii întregi în picioare de SRI. Pentru SIE nu era decât o chestiune de timp până să-i întindă o capcană SRI și să-și repoziționeze oamenii astfel încât să aibă decizia la putere, inclusiv la guvernare.

La început și-a asigurat controlul asupra PSD

La început și-a asigurat controlul asupra PSD printr-o mișcare în care s-a aliat cu SRI și a participat la execuția lui Dragnea, care scăpase total de sub controlul securiștilor, fie ei SIE sau SRI, după care și-a numit oamenii în posturi cheie, fie ei consilieri, la Camera Deputaților sau în posturi guvernamentale importante. În paralel, aripa Predoiu a întărit Partidul lui Ponta, prin racolări direct de la PSD, așteptând momentul să pună condiții PSD-ului.

Aici ar mai fi ceva de spus: Ca întotdeauna, Ponta a jucat tot timpul la două capete, pe de o parte SIE, iar de partea cealaltă echipa lui Maior, care nu și-a uitat nici un moment dorința arzătoare de a fi Prim Ministru.

Tăriceanu a căzut între scaune. De ce? tariceanu - antimafia.ro

Acestui joc i-a căzut pradă Tăriceanu, pe care nu prea-l dă mintea afară din casă, și care a crezut că va conta în ecuația puterii, astfel încât s-a aliat cu Predoiu/Ponta, în speranța că va prinde și el ceva, dar a căzut între scaune. De ce?

Așa cum am avertizat, aripile noului și vechiului SRI, adică Helvigh versus Coldea se vor reuni în momentul în care miros puterea, banii și influența, inclusiv când primesc ordinul de afară, lucru care s-a întâmplat.

Barna a lăsat-o mai moale cu președinția

barna - antimafia.roBarna a lăsat-o mai moale cu președinția, nedorind să-l deranjeze prea tare pe Iohannis, acest joc însemnând o repoziționare a SRI-știlor, vechi sau noi, în zona puterii.

Ca replică, oamenii SIE au simțit pericolul de a pierde toată puterea, care poate însemna inclusiv trecerea SIE în subordinea SRI, la propriu, și și-au dat seama că e momentul unei repoziționări și al unor renegocieri în interiorul puterii, pentru că altfel pierd totul.

Înlocuirea lui Dăncilă cu Maior în 2020

Motiv pentru care i-au dat ordin lui Ponta să renegocieze cu Dăncilă, urmând ca pe viitor să reunească cele două aripi, singura necunoscută fiind acum înlocuirea lui Dăncilă cu Maior în 2020, cu un PSD/ProRomânia reunit, cu ALDE prins în mreaja lui Ponta, ceea ce-i întărește poziția de negociere.

Una peste alta, Ponta/Predoiu au decis că e mai important să preia PSD/ul la putere, fără a fi nevoie să dea jos guvernul, în momentul acela, puterea fiind acaparată total de Helvigh/Coldea reuniți, ceea ce i-ar scoate total din joc.

Moțiunea a fost practic un joc al lui Ponta/Predoiu, pentru a aduce PSD/ul la mâna lor

Ce vrea Ponta?

Președinte al PSD/ului reunit și pe George Maior PrimMinistru din 2020, nu neapărat în această ordine.
Ce poate face PSD-ul, care a ajuns la mâna lui Ponta? Mai nimic, doar ca fiecare să-și negocieze poziția, iar Dăncilă să cumpere timp, de data asta de la Ponta.

Una peste alta, lucrurile sunt clare:

SIE nu are de gând să piardă puterea în favoarea SRI, după ce tocmai a câștigat-o prin îndepărtarea lui Dragnea și numirea propriilor oameni la conducerea PSD și a

Guvernului, așa că acum asistăm la un spectacol destul de ieftin, pentru că nici Iohannis nu prea are chef de guvernare până la alegerile generale, când speră să preia toată puterea.

Chichirău, Turcan și Barna la guvernare, ceea ce este pur și simplu un scenariu de groază, iar pentru România, cum am scris mai devreme, o catastrofă.antimafia.ro

Moțiunea va cădea deci joi, pentru că unii din oamenii lui Ponta, dacă nu toți, nu o vor vota. Opțiunea ar fi aceea de a trece și de a ne trezi cu Chichirău, Turcan și Barna la guvernare, ceea ce este pur și simplu un scenariu de groază, iar pentru România, cum am scris mai devreme, o catastrofă.

Mai interesant va fi ceea ce se va întâmpla după aceea, mai precis din 2020, pentru că Ponta va fi hotărât să preia PSD/ul și să-l pună pe George Maior PrimMinistru.

Dar până atunci mai e

Înțeleg că moțiunea se va vota luni (adică joi, deocamdată, dacă nu mai intervine ceva) Asta nu schimbâ cu nimic ce am scris, doar dacă Victor Viorel Ponta nu vrea să ia PSD-ul căzut și spulberat, ceea ce este riscant, pentru că PSD va fi făcut țândări.

Cum am scris, nici lui Iohannis nu-i convine să treacă, pentru că intră cu Barna în turul doi, iar atunci să te ții, Dăncilă fiind istorie.

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Efectul Lewinski - UE Monica Lewinski a Europei.

mie oct. 2 , 2019
Hits: 158Efectul Lewinski – sau cum a devenit UE Monica Lewinski a Europei. Mai țineți minte cazul Monica Lewinski? Adevărații adversari ai României în momentul de față Acela cu Bill Clinton, cu rochița pătată/nepătată de spermă, cu trabucul, cu culoarul și colțul întunecat din Biroul Oval? A fost cel mai dezbătut caz la nivel mondial, ce războaie, pace, rachete, ci dacă […]
Uniunea Europeană, antimafia.ro