SECVENȚE CELEBRE DIN „POLITICA-EXTERNĂ-PE-ÎNȚELESUL-TUTUROR”

Hits: 115

SECVENȚE CELEBRE DIN „POLITICA-EXTERNĂ-PE-ÎNȚELESUL-TUTUROR”, REPOVESTITE ARTISTIC DE MAESTRUL RAREȘ BOGDAN

MOTTO:„La Washington am văzut un președinte român cu coloana vertebrală intactă. Ușor emoționat, parcă, de laudele generoase, dar binemeritate, pe care cel mai puternic om al planetei i le aducea. Dar așa se comportă cei educați, iar Klaus Iohannis e dascăl la bază, să nu uităm! (…) Zbaterea unor conștiințe de a-și salva țara, un președinte care și-a riscat mandatul pentru a fi portavocea lor, nu rămâne ( corect : NU RĂMÂN, n.n.) fără răsplată.”(Rareș Bogdan, 22 august 2019, pe pagina lui de FACEBOOK)
……………………………………………………………………..
Ei, dragii moșului… ce dracului ne făceam noi dacă nu-l aveam pe tânăr-și-neliniștitul Rareș Bogdan care să ne explice pe-ndelete ce-am văzut noi în imaginea aia din jurul unei mese ovale. Dintr-o birou mai puțin oval, dintr-o casă spoită-n alb, care se află în Whasington D.C.

Imagine cu niște inși aplaudând ghiduș și râzând în hohote de un alt ins cu o șepcuță caraghioasă pe creștet care ins, neștiind ce să facă, râdea și el ca… ăăăă… deșteapta-n târg când vinde linguri (sau cam așa ceva). Păi, dacă nu elimina el, Rareș viteazul, pișicherul de pixel albastru care ne-mpiedica pe noi să vedem realitatea măreției insului cu șepcuță, și-acum credeam că dânsu-i doar un prostovan care a nimerit din întâmplare într-o glumă a istoriei… Pe când așa… ia să vedem cum ne povestește Rareș ce-a fost acolo:

Domnul Iohannis, a spus-o CU TOȚI DINȚII – Trump (!!! n.n.), este omul care poate98

„Donald Trump a văzut, firește, câte lovituri în genunchii președintelui au venit (!!!, n.n.) din Kiseleff 10, grota bolșevică (Rareș o fi având proprietatea termenilor?!!! n.n.) a PSD. Dar și faptul că șefului statului pe care îl are ca partener strategic NU-I TREMURĂ PICIOARELE. Ca România să meargă înainte, alături de SUA, trebuie să se scuture odată de flagelul corupției, de clanurile și grupurile de interese care rod fibra sistemică (ooo!!!, curat sistemică!!!n.n.) a statului. Iar domnul Iohannis, a spus-o CU TOȚI DINȚII – Trump (!!! n.n.), este omul care poate, și trebuie să rezolve problema. Acel «Make Romania great again» de pe șepcuța făcută cadou de șeful de la Casa Albă e un simbol de forță pe care numai nătărăii sau cei rău-intenționați nu îl pricep.” (Rareș Bogdan, 22 august 2019, pe pagina lui de FACEBOOK)

Trei lucruri m-au impresionat până la lacrimi în fragmentul de mai sus:

În primul rând faptul că Trump a stat cu fundul în sus și s-a uitat pe sub masă, constatând că deși genunchii lui Klaus sunt mai beliți decât cei ai duduii Birchall, totuși rotulele președintelui sunt „încremenite în proiect” și nu tremură.

În al doilea rând că același Trump i s-a adresat prezidentului purtător de șepcuță „cu toți dinții!!!”, ceea ce îmi spune mie că în convorbirile cu alți omologi, mai puțin apreciați, dânsul nu consideră necesar să-și și pună proteza mobilă a’ bună, de ceremonie, ci și-o arborează pe cea „casual”- cu un dinte-da, un dinte-ba… așa, de-al naibii!

Iar în al treilea rând că o nătăroaică așa de rău intenționată ca mine n-a observat „simbolul de forță” reprezentat de șepcuța derizorie înfundată între două urechi ca două toarte ale unei oale lipsite total de conținut…

În textul lui Rareș Bogdan apare evident că personajul principal, ăl mai important și mai ocoș din întâlnirea bilaterală la nivel înalt este Klaus al nostru.

Donald Trump ne-a spus că șeful statului român trebuie să continue să vegheze

„Din fruntea celei mai puternice democrații, Donald Trump ne-a spus că suntem pe drumul cel bun, că președintele Iohannis a decis bine când a pornit lupta. Ne-a transmis că șeful statului român trebuie să continue să vegheze, riscând mereu, pentru respectarea unor valori, iar asta reprezintă cheia succesului relației bilaterale. Noi, românii, aveam nevoie să ne spună cineva semnificativ că nu suntem singuri.” (Rareș Bogdan, 22 august 2019, pe pagina lui de FACEBOOK)

Ei, na-ți-o frântă că ți-am dres-o! Ce dracului luptă a „pornit” leneșul ăsta patentat, care-n afară de „somnic pufos la el acăsică”, într-una dintre cele cinci reședințe din Sibiu, precum și de abandonul fericit în diferite vacanțe, nu știe mare lucru? Și cu cine se luptă dânsul, „riscând mereu”? Nu se înțelege din textul vibrant al bardului de la Cluj, dar cunoscând personajul, formularea e, oricum, de râs!

În același spirit avântat, Rareș citește în zațul din ceașca de cafea a președintelui Trump și ne informează ce-a văzut acolo:

„Mesajul lui Trump de dincolo de cuvinte: Nu sunteți singuri! Americanii ne vor aproape de ei, și nu oricum. Nu în genunchi. Ci având căciulile pe frunte, nu în mână” (Rareș Bogdan, 22 august 2019, pe pagina lui de FACEBOOK)

Întâlnirea asta la cel mai înalt nivel mi se pare ca a fost bazată oarecum pe obiecte numai bune de pus pe căpățâni… șepcuțe, căciuli, tichii de mărgăritar…

Aha! deci a remarcat și CIA căciuloiul lui Klaus și i-a făcut o amplă informare lui Trump, că altfel nu avea de unde să bage în discuție Rareș „cloșca” prezidențială. Nu știu cum să spun, dar întâlnirea asta la cel mai înalt nivel mi se pare ca a fost bazată oarecum pe obiecte numai bune de pus pe căpățâni… șepcuțe, căciuli, tichii de mărgăritar…

De câte ori citesc astfel de texte scrise de micul Rareș, mă întreb de ce naiba l-am dat noi jos pe Ceaușescu și am afurisit, ca niște nechibzuiți, cultul personalității… că măcar pe-atunci treaba o făceau profesioniști adevărați, care puneau suflet când o dădeau cu „Carpatul gândirii”… cel mai iubit fiu al poporului”… „ctitor de geniu”… „conducător vizionar” și „strateg genial”. Nu neghiobi fără pic de imaginație care cred că pupatul artistic în cur poate fi executat de oricine și că nu-ți trebuie o pregătire specială pentru asta, ci e suficient să fii absolventul Facultății de Științe Politice și Administrative a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj!

Ajunsă în acest punct, îmi aduc aminte un text postat de Rareș Bogdan pe FACEBOOK și reluat în ZIUA DE CLUJ.ro, pe 11 februarie 2019, text care spunea așa:

„Totuși, nu reușesc să înțeleg, cei din PSD sunt pur și simplu cretini, sau doar unii din PSD, mulți rău(!!!!!) sunt extrem de cretini? Aceasta este întrebarea care mă chinuie în dimineața aceasta. Are cineva o idee despre câți cretini se află totuși în acest partid devenit din ce în ce mai ridicol, cu ajutorul direct A ( corect: AL, n.n.) reprezentanților lor la vârf? ”

Nu m-ar mira ca prefixul „VICE” să nu se simtă prea bine

Ce să zic , Rareș… nu știu cum o fi la PESEDEU dar la PENELEU mi se pare că procentul „…de cretini, ticăloși și proști” uneori și ușor analfabeți, deși sunt jurnaliști cu notorietate, pare să se fi rotunjit binișor prin unele achiziții spectaculoase, de dinainte de alegerile europarlamentare… Unul dintre ei a ajuns chiar VICEPREȘEDINTE și nu m-ar mira ca prefixul „VICE” să nu se simtă prea bine, ci să se usuce și să cadă, bietul de el, într-un viitor nu chiar așa de îndepărtat!

îți mulțumesc că ai citit articolul meu!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DARURI LA NIVEL ÎNALT

lun aug. 26 , 2019
Hits: 115DARURI LA NIVEL ÎNALT 1. UN PUI DE URS, 1963 „În timpul vizitei sale în zona lacului Baikal (vizită oficială la invitația lui Nichita Hrusciov, în 1963, n.n.), unde pescuia cu geologii sovietici, Fidel Castro a fost abordat într-o zi de un tânăr cu un pui de urs. Bărbatul a spus că a călătorit prin taiga pentru a-l vedea […]
  • Hits: 526 Gheorghe Tadici – Sorina Târcă 0 – 1! Ieri, sub Meseș, HC Zalău a ratat o victorie care îi era la îndemână, scor 25 – 28 cu Brașovul, dar și treapta a treia a podiumului Ligii Florilor… Dacă ar fi bătut și Corona lui Crăciun, atunci Zalăul ar fi putut să-și umfle mușchii și să spună că, după […]

  • Hits: 196Absolventa multirestanțieră Codruța numai ce a primit repartiție la Bruxelles STUDENTUL BULĂ IA REPARTIȚIE DIRECT LA BRUXELLES, CĂ-N ȚARĂ NU MAI SUNT LOCURI MOTTO: „Premianții, adică cei de nota 10 sau 9, au luat repartiție în București. Absolvenții de nota 8 au primit repartiție în municipii-capitale de județ… cei de nota 7 sau 6, în orășele, iar ăia de […]

  • Hits: 113Începe! Laura Codruța Kovesi – Un procuror mediocru, care a executat orbește ordinele politicienilor din afara țării și din țară “Eroină, Luptătoare Neînfricată împotriva corupților, imaginea Purității aflată permanent în luptă cu Răul” Așa o caracterizează susținătorii ei. Un procuror mediocru, care a executat orbește ordinele politicienilor din afara țării și din țară, pe care i-a vândut după aceea la […]

  • Hits: 901Maria Gavrilă: ”Merit și eu puțină încredere, pentru că în Zăvoi n-am avut parte de așa ceva”! Aș putea spune că handbalista din București ajunsese la o răscruce de drumuri, nu știa încotro s-o apuce, mai ales că în ultimii ani avusese parte de multe dezamăgiri… Cu toate acestea, s-ar putea spune că Maria Gavrilă a fost o răsfățată […]

  • Hits: 163Pinocheții de România. Dreapta, Stânga și Stânga’mprejur! Alegerile de anul acesta sunt militarizate. Adică sunt între militari care au scos la înaintare niște civili care și ei fac pe militarii. De exemplu, Mircea Diaconu este susținut de SIE, adică de Ponta/Predoiu fost șef SIE. Meleșcanu, alt înalt ofițer SIE ( este demult general) este racolat de echipa SIE de […]