*Obiceiurile sexuale ale unor celebri spioni români descrise în presa occidentală, bine ascunse în dosarele SIE. *Raporturile romanțate cu ghilimele ale celibatarului Mihai Caraman, în cărțile de uz intern de la Grădiștea și Brănești. * Imagini și biografii de poveste ale Departamentului de Informații Externe (DIE). * Știi numele meu. Și ăsta este secret de stat ! * Nicolae Andruță Ceaușescu, specimen de semnătură.
Toate-s vechi și nouă toate în presa centrală. Deunăzi, siteurile românești de știri vorbeau la modul “senzațional” despre faimosul spion Mihai Caraman, care ar fi reușit să penetreze secretele NATO în perioada 1960-1965 cu ajutorul unui funcționar homosexual. Pe scurt, jurnaliștii români citează surse din Germania și SUA,unde autoritățile ar fi desecretizat niscai documente referitoare la înclinațiile sexuale ale lui Robert van der Vielle, şeful biroului de documente secrete al sediului NATO din Franţa în anii ’60. Uite așa aflăm și noi, oamenii obișnuiți, după zeci de ani, câte ceva despre modul în care primul șef al Serviciului de Informații Externe a penetrat (pe la spate) organizațiile euro-atlantice din care facem astăzi parte. Pentru ce a făcut-o ? Pentru că asta era meseria lui. Mihai Caraman arfi lucrat la vremea aceea la Direcția Generală de Informații Externe și pentru sovietici, după cum afirmă fostul diplomat american Larry Watts în cărțile sale. De ce trebuie să aflăm noi amănunte picante despre înclinațiile sexuale ale șefilor spionajului extern românesc din presa străină ? Pentru că actualii șefi SIE, școliți de oameni ca Mihai Caraman, și aleși după chipul și asemănarea sa, au secretizat abuziv și prostește documente. Dealtfel, ofițerii DIE (astăzi SIE) spun că aveau acces la o întreagă bibliotecă educativă (în general cărți de uz intern, clasificate din bibliotecile de la școlile de spioni Grădiștea și Brănești ) cu literatură de specialitate, unde erau descrise romanțat majoritatea cazurilor celebre din istoria spionajului, inclusiv faimoasa operațiune NATO-Caraman. În arhivele SIE, penetratrea NATO executată de spionul român este descrisă cu toate amănuntele sale picante.
Până la desecretizare, vă dăm un indiciu venit chiar din arhivele SIE.
“ În legătură cu problema relațiilor dintre Caraman și Iacob, cu cele întâmplate cât erau ei la rezidența Paris, nu-mi amintesc să fi participat la vreo ședință în care s-au analizat faptele săvârșite și cu atât mai puțin să fi luat cuvântul. În
acea perioadă eu mă găseam la rezidența Roma de unde m-am întors în 1966. Am auzit însă în cadrul biroului Italia, într-unul din concediile făcute (1963-1964), că s-a discutat această problemă. Reieșea că tov. Caraman, care a fost trimis celibatar la Paris, a avut raporturi […] și cu toate că a fost criticat aspru pentru această faptă conducerea Direcției I l-a trimis înapoi la post pe Caraman.”
7 septembrie 1978 – Raportul generalului-maior Mihai Bozianu în “legătură cu trădătorul Vintilă și
problemele legate de activitatea acestuia în cadrul DGIE, cunoscute de mine” Volumul
Ion Mihai Pacepa în Dosarele Securității 1978-1980 – Editura Enciclopedică
Despre raporturile celibatarului Caraman, chiar și azi după declasificarea documentului de mai sus, cercetătorul CNSAS a pus ghilimele. Se rușinează SIE de orientarea sexuală a celebrilor înaintași ai lui Mihai Răzvan Ungureanu ? Nu putem ști. În mod cert, peste o jumătate de secol, vom afla tot din surse externe că SIE a fost condus de “fetița” neamțului Bodo Hombach.
Imagini și nume de poveste din istoria spionajului extern românesc
Până când securiștii din actuala conducere a Serviciului de Informații Externe vor hotărâ declasificarea adevărului sau vor fi aruncați la coșul de gunoi al istoriei unde le este locul, vă prezentăm câteva informații, date și fotografii inedite despre colegii și șefii celebrului Mihai Caraman. Fotografia de mai jos a fost făcută la data de 11 iulie 1976 la New York.
1. Generalul Nicolae Andruță Ceaușescu – nume de cod Nicolae Călin – șeful Direcției Personal-Pregătire
din cadrul UM 0920 DIE.
2. Maior Dumitru Roșu – UM 0920/V3 – Direcția Contrainformații, Emigrație și Legionari. În prezent, fostul spion CI Mitică,
așa cum l-au poreclit colegii, asigură ilustrația revistelor serviciilor secrete Periscop și Vitralii.
3. Maior “D” Nicolae Horodincă – nume de cod Horațiu (de Washington) – UM 0920/V2 – Direcția Spionaj Politico- Economic Americi și alte Regiuni. Preferatul generalului Ion Mihai Pacepa, Horodincă a defectat la scurt timp după fuga șefului său în SUA.
4. Căpitan “D” Emil Traian Andreescu – nume de cod Anton Traian – UM 0920/V2 – Direcția Spionaj Politico – Economic Americi și alte Regiuni. La vârsta de 62 de ani, Emil și-a luat în anul 2010 cea de-a treia licență, la Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu. Unii spun că este a patra.
5. Maior “D” Gheorghe Horotan – nume de cod Horațiu (de New York) – UM 0920/V2 – Direcția Spionaj Politico- Economic Americi și alte Regiuni. Horotan a murit în 2009, în urma unei boli necruțătoare.
6. Colonel Ion Ghișoiu – nume de cod Pescarul – UM 0920/V2 – Direcția Spionaj Politico- Economic Americi și alte Regiuni. Unul dintre cei mai bătrâni spioni cu școală la Moscova în viață, Ghișoiu vizitează des asociația rezeviștilor SIE ACMRR.
7. Colonel DIE Octavian Ichim – ofițer acoperit la Ministerului Agriculturii –decedat.
8. Ofițerul “D” UM0920/V2 Vasile Coroianu – decedat ?
Știi numele meu. Și ăsta este secret de stat !
Undeva la începutul anilor ’70, un tânăr inginer absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații, Constantin Răuță cîștigă prin concurs două burse UNESCO în lumea liberă (una dintre bursele se referea la o specializare de 6 luni în Italia). După facultate, studentul eminent Răuță fusese angajat ca proiectant la IPROCHIM Bucureşti, apoi la Centrul de Calcul al Ministerului Industriei Chimice. Într-o zi, inginerul este chemat de Romanov șeful de personal al ministerului, ofițer
acoperit în cadrul Departamentului de Informații Externe (DIE).
“ Hai că vrea să te cunoască tovarășul ministru”, i-a spus șeful de personal lui Constantin Răuță. După o scurtă prezentare, ministrul Mihail Florescu (evreu comunist pe numele real Iacobi Iancu) îl duce pe Răuță în sala de consiliu a ministerului. Într-o încăpere ferită de ochii lumii, pe scaun, îi aștepta cineva.
“Dânsul este Constantin Răuță”, spuse ministrul Florescu.
“Bine, bine. Te rog să ne lași singuri, spuse necunoscutul și Florescu dispăru ca o umbră.
“Eu sunt Nicolae Ceaușescu”, se prezentă necunoscutul. Apoi, văzând surprinderea tânărului, omul își întări spusele : generalul
Nicolae Andruță Ceaușescu, directorul Direcție de Personal din cadrul DIE.
“ Dar ce este DIE ? ”, bâigui încurcat Răuță.
“ Spionajul extern “, răspunse Andruță.
Sesizând o undă de mirare, generalul DIE îi explică cu răbdare lui Răuță în ce consta întâlnbirea lor. Tânărul nu putea pleca la nicio specializare afară chiar dacă își câștigase pe merit bursele. Răuță nu era căsătorit, nu avea copii, pe scurt, nu prezenta nicio garanție că se va mai întoarce din Occident. Exista o singură soluție – pentru a pleca, inginerul oputea să intre în spionajul extern.
“Dacă nu vrei, vom găsi noi alt Răuță. Mai ales acum că știi secrete de stat, nu mai poți pleca nicăieri.”, spuse ultimativ generalul.
“Ce secrete de stat tovarașu’ general ? Eu lucrez la centrul de calcul !” spuse încurcat Constantin Răuță.
“ Știi numele meu. Și asta este secret de stat !”, concluzionă Andruță Ceaușescu.
Pentru conformitate vă prezentăm în premieră specimenul de semnătură al celebrului șef al personalului din DIE, Nicolae Andruță Ceaușescu – nume de cod Nicolae Călin.
Domnule Ohanesian,
Cu tot respectul pe care vi-l port sunt nevoit sa va corectez in legatura cu generalul Nicolae Ceausescu, zis CALIN: la inceputul anilor ’70 cand Constantin Rauta a fost incadrat in DIE, respectiv 1 iuni1 1971, Calin era colonel (deci si anterior, la data cand ar fi existat intalnirea cu el la Ministerul Industriei Chimice). Nicolae Andruta Ceausescu, zis CALIN, a primit gradul de general-maior la 9 mai 1974 conform CNSAS (IM Pacepa in dosarele securitatii, pag.347)
Asa este. Functia era de general.
Buna ziua,domnule Ohanesian,eu am 2000 de fisiere,dar imi este frica sa le public,scoase de la multe serv.sec.dar scot cite putin,cind simt ca li se apropie sfiritul le dau zborul,la porumbei,ma intelegeti.Va doresc din suflet multa sanatate si succes in activitate-a dvs.,sa auzim numai de bine.
Cite secrete sint,dar nu mai pot fi ascunse,in era informaticii.
ce pauza imensa este dupa ei, acestia…..Cine e capabil sa o umple complet? Vrea …ori poate cereva?