SCM Rm Vâlcea este o echipă europeană… dar nu tot mereu!

Hits: 195

SCM Rm Vâlcea este o echipă europeană… dar nu tot mereu!

Și din acest motiv, victoriile nu vin precum ne-am fi dorit cu toții. Și mă gândesc, desigur, la ultimele trei partide din Champions League, ultimul eșec, 20-21, fiind înregistrat vineri, 1 noiembrie, chiar în Sala Traian din Rm Vâlcea, în fața oaspetelor de la Buducnost.

A fost o întâlnire pe care am fi putut s-o câștigăm, dacă handbalistele din Zăvoi ar fi fost mai disciplinate în teren, mai aprige și mai inventive în atac, pentru a-și atinge țelul propus. Spun că am fi putut câștiga, pentru că Buducnost s-a bazat doar pe 4-5 jucătoare, cu nume, desigur, și mă gândesc aici la Radicevic, Lazovic, Mehmedovic, sportive cu o carte de vizită deosebită, dar și la mai tinerele Brnovic sau Jaukovic.

Buducnost construiește, de ceva timp, și construiește foarte bine, tehnicianul Adzic bazându-se, cu precădere, pe valori autohtone. Găsim la Buducnost o sârboaică, o croată și o slovenă, practic jucătoare cu același sânge rebel, din fosta Iugoslavie, dar și o portăriță din Danemarca. În rest, doar fete din Muntenegru, tinere culese de prin țară, de Dragan Adzic și Bojana Popovic.

În cazul SCM Rm Vâlcea, situația este tocmai invers

În cazul SCM Rm Vâlcea, situația este tocmai invers, adică avem doar 4-5 românce – unele nu joacă deloc, iar altele intra maxim un minut sau două, în rest numai străine, iar spiritul de sacrifiu și dragostea pentru culorile clubului au devenit expresii fanteziste.

De altfel, în vestiarul grupării care vrea să reînvie spiritul Oltchimului a apărut infatuarea. După prima victorie clară, 34-27, în fața nemțoaicelor de la Bietigheim, handbalistele antrenorului Florentin Pera au ajuns la concluzia că Final Four-ul Ligii Campionilor este o joacă de copii, iar de atunci au încasat trei înfrângeri, unele chiar usturătoare: 24-37 cu Brest, 19-23 cu Buducnost, ambele în deplasare, și 20-21 tot cu Buducnost, ieri, pe teren propriu.

Ultimul test de acasă

Și rămânem la ultimul test de acasă, și spunem că Da Silva, Glibko, Lopez și compania au avut câteva momente bune, când au etalat un handbal cu care să te lauzi în Champions League. Din păcate, jocul lor bun nu s-a menținut pe parcursul celor 60 de minute, iar multe dintre colegele lor nici n-au fost conectate la tensiunea partidei, chiar dacă au intrat pe semicerc.

Fluctuațiile din teren le-am văzut pe tabelă și n-au mirat pe nimeni, mai ales că Vâlcea ne-a obișnuit cu dezastre inexplicabile și la meciurile anterioare: a fost 0-4 în minutul 6, 3-4 în minutul 9, 3-6 în minutul 11, pentru ca prima egalitate s-o consemnăm abia în minutul 20, scor 8-8. Prima repriză, însă, s-a încheiat cu 10-13, după ce Vâlcea a condus cu 10-9, semn că elevele lui Pera au început haotic, cu un minus de 4 goluri, în doar 6 minute, și l-au încheiat la fel, cu o apărare-bulevard, ce nu s-a putut opune la alte 4 goluri ale oaspetelor, marcate unul după altul, între minutele 24 și 30.

În mitanul secund, ambele echipe au jucat cam aceeași partitură slabă, cu goluri marcate la interval de câte patru sau șase minute: 13-14 în minutul 4, 15-15 în minutul 8, 16-16 în minutul 14, 18-18 în minutul 20, 19-19 în minutul 25, pentru ca în ultimele cinci minute Buducnost să mai înscrie un singur gol, cel al victoriei. Au fost atâtea ratări, atâtea mingii irosite de ambele părți, încât am curajul să spun că niciuna din cele două combatante, Buducnost și SCM Rm Vâlcea, nu vor ajunge în careul de ași al Ligii Campionilor.

Vâlcea, o echipă care a-nceput să fie iubită tot mai mult

Sigur, pe noi ne interesează Vâlcea, o echipă care a-nceput să fie iubită tot mai mult, dar care își dezamăgește fanii cu nonșalanță, și prin joc, și prin atitudine. Iar la ultima înfrângere, Cristina Florica a fost de nerecunoscut, la fel ca și Adespii Molnar, dintre romance, iar dintre jucătoarele străine, pe care Pera mizează foarte mult, au fost total absente, la figurat, Fraga Fernandez, Kristina Liscevic și Norgaard Osterballe. Cu atâtea jucătoare care au mimat lupta, n-aveai cum să emiți pretenții, chiar dacă, repet, Buducnost a mizat doar pe 3-4 handbaliste cu mai mare experiență.

În urma jocului de vineri, din Zăvoi, nu mai suntem siguri că Vâlcea va prinde grupele Champions League, și chiar dacă o va face, acolo va fi victimă sigură, mai ales că nu intră în luptă cu niciun punct ca zestre. Se vede clar în teren că nu mai există o disciplină tactică, iar antrenorul Pera se pare ca nu mai are argumente să stăpânească grupul, nici măcar la time-out-uri, când ar trebui ca fetele să-l asculte, nu să vorbească toate în cor, obligându-l pe antrenor să urle, pur și simplu, ca să se facă auzit. Este o părere personal…

 

 

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sărăcia a pus stăpânire pe CSM București!

lun nov. 4 , 2019
Hits: 195Gabriela Szabo nu este deranjată de niciun control din cadrul Primăriei Capitalei Sărăcia a pus stăpânire pe CSM București! Din păcate, nu este o glumă, pentru că la sfârșitul acestei săptămâni s-au petrecut fapte incredibile în clubul bucureștean.  În timp ce echipa feminină de handbal juca în Polonia, în Liga Campionilor, acasă era sărăcie mare. Echipele de minihandbal și […]
Gabriela-Szabo-antimafia.ro