Să ne rugăm pentru moartea aproapelui nostru, ca să ne lase loc liber la Indemnizația de merit! (II)

Hits: 234

Să ne rugăm pentru moartea aproapelui nostru, ca să ne lase loc liber la Indemnizația de merit! (II)

Incredibil, dar adevărat –

Pentru a pătrunde pe Lista Indemnizațiilor de merit, cei care îndeplinesc criteriile, dar n-au prins locuri, au fost sfătuiți, de către oficiali ai Ministerului și Sportului, să nu se grăbească și să aștepte să moară din beneficiari, pentru a se mai elibera din locuri!

Știu din surse sigure că unii de pe listă chiar au fost la biserică să dea Acatiste și să se roage pentru moartea aproapelui de pe listă… Asta este binefacerea pe care Statul român a pus-o în practică, prin Legea 118/2002, care acordă Indemnizații de merit. O lege josnică, inumană, care îi determină pe cei nenorocoși să se bucure de moartea unui fost coleg de performanță – cât cinism!

Scriam zilele trecute despre Indemnizația de merit că este o hoție, reglementată de lege,

Căreia cei care își doresc și au nevoie de Indemnizația de merit sunt neputincioși în fața celor ce fac listele și care aleg după bunul plac.

La mai bine de 10 ani de la apariția acestei legi imposibile (pe lângă faptul că numărul acestor recunoașteri sportive este LIMITAT, nici normele de aplicare nu sunt respectate în totalitate), aflăm că sunt câteva zeci de persoane care n-ar avea ce să caute pe acea listă de Indemnizații, dar oportunismul funcționează, ca și sloganul ce se bazează pe pile, cunoștințe și relații – nimănui nu-i este teamă, pentru că nimeni nu controlează…

Și ne oprim la o fostă campioană mondială de popice, Elisabeta Badea,

Care încearcă de ani buni să intre pe Lista de Indemnizații – pe lângă faptul că merită, Mica, așa cum era ea alintată de colegele din popice, are și o situație financiară precară, fapt care o îndreptățește și mai mult să primească acești bani. Dar Ministerul Tineretului și Sportului nici nu vrea să audă de Badea, pentru că este guralivă și spune adevăruri incomode. Mica a descoperit că pe listă sunt cel puțin 42 de persoane care nu îndeplinesc criteriile, cum ar fi arbitrii de fotbal (vezi Ioan Igna), sau fotbaliști ca Ioan Sabău și Ion Voinescu.

Mai mult, fostul pugilist Mihai Leu nu îndeplinește nici el criteriile, dar omul a recunoscut asta public, iar într-un interviu televizat chiar a declarat că cineva din Minister i-a făcut propunerea să intre pe listă (se presupune că fostul secretar de stat Carmen Tocală a sprijinit pe mulți să primească Indemnizația de merit, fără să îndeplinească criteriile).

Șefa a Agenției Naționale Antidoping, Grațiela Vâjâială, nu trebuie să primească indemnizație

Și am adăuga noi că nici fosta șefă a Agenției Naționale Antidoping, Grațiela Vâjâială, nu trebuie să primească indemnizație – dacă intră la categoria personalități de notorietate, trebuie să spunem că a făcut statul român de râs, fiind prinsă că a falsificat și ascuns mai multe probe de dopaj, ieșite pozitive pozitive, ba chiar ar fi mușamalizat cauzele decesului fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng.

Elisabeta Badea s-a adresat Justiției, dar în zadar –

Trebuie să recunoaștem că Justiția chiar a fost oarbă și n-a ajutat-o cu nimic, pe Mica, nici la Fond, nici la Apel. Și nu este prima oară când judecătorii par stânjeniți, în fața unor cauze sportive, neștiind ce verdicte să dea. Surpriza mare a venit din partea Curții de Conturi a României, care a fost și ea implicată în acest caz și care, în urma controalelor făcute la Ministerul Tineretului și Sportului, a concluzionat:

”S-au constatat deficiențe în gestionarea informațiilor privind cererile depuse pentru instituirea Indemnizațiilor de merit.”

Astfel, s-a constatat că lista de așteptare, numită Tabel de cereri antrenori și sportivi, nu este actualizată, în cuprinsul acesteia regăsindu-se cereri care nu corespund criteriilor de departajare, fiind înscrisă și o persoană care beneficiază, deja, de Indemnizație (adică omul abia depusese cererea, dar el primea, deja, Indemnizație, cum o fi asta??).

De asemenea, s-a constatat că pentru indemnizație figura o persoană care nu avea cerere depusă (asta e tare, adică să primești bani, fără să-i ceri!). Astfel, în situația identificată, pot apărea suspiciuni asupra respectării priorității de selectare a cererilor pentru instituirea Indemnizației de merit”, a concluzionat, printre altele, Curtea de Conturi.

”Ce îmi sugerezi, să renunț? Niciodată, cât voi respira”

Dar Ministerul Tineretului și Sportului se face că plouă în continuare și refuză să ia în calcul și dosarul Elisabetei Badea și al mai multor foști campioni de popice.

Mica mi-a spus clar, ”Ce îmi sugerezi, să renunț? Niciodată, cât voi respira”… Da, la români speranța moare ultima!

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

TICĂLOȘII SE TEM DE REVOLTA POPULARĂ

sâm iul. 27 , 2019
Hits: 234Tragedia copilelor nevinovate care au murit cu zile a scos în spațiul public MILIOANE de români. Țara fierbe și ticăloșii se tem Suntem cu toții părinți, frați, surori, veri, unchi, mătuși sau prieteni. SUNTEM FURIOȘI. NE MOR COPIII CU ZILE. SUNTEM FĂRĂ APĂRARE ȘI NE ESTE TEAMĂ TUTUROR CĂ ȘI NOUĂ NI SE POATE ÎNTÂMPLA ACEEAȘI TRAGEDIE ORICÂND. Iar […]