Regulamentul nu interzice, pentru că este prost conceput!

Hits: 276

Regulamentul nu interzice, pentru că este prost conceput!

Regulamentele din handbalul românesc sunt prost concepute.

De ani de zile descoperim mereu câte-o fisură, câte-o interpretare ambiguă, care lasă la latitudinea legiuitorului să dea verdictul, odată într-un fel, altădată în alt fel, depinde de interese. Am arătat în dese rânduri aceste greșeli, ba chiar și Justiția românească a taxat regulamentele jocului cu mingea la semicerc, dar știți cum se spune, câinii latră, dar ursul merge înainte, ca și federalii noștri care nu se sinchisesc de ce spune lumea din jur.

Bunăoară, în weekend-ul trecut, mai precis în data de 2 noiembrie,  cuplului de arbitri format din Alexandru Constantin, din București, și Laszlo Gal, din Harghita, i-au fost repartizate, atenție!, trei meciuri, din cadrul campionatelor juvenile, după cum urmează:

  • Ora 9:00, Sala Olimpia din Ploiești, CSȘ Ploiești – HC Activ Plopeni, Junioare II, feminin
  • Ora 14:00, Sala Pantelimon, ACSO Viitorul Pantelimon – CS Rapid București, Junioare II, feminin
  • Ora 17:30, Sala Olimpia Ploiești, CSȘ Ploiești – CS Olimpic Mizil, Juniori III, masculin

Am căutat în Regulamentul de Organizare și Funcționare a Comisiei Centrale de Arbitri, de pe site-ul Federației, și nu am găsit specificații privind numărul de jocuri maxim pe care le poate conduce un arbitru într-o zi, așa că nimeni nu poate spune că președintele acestei Comisii a-ncălcat vreo literă de lege.

Doar că o spun cu toată responsabilitatea că acest regulament este prost conceput – nu poți cere unui cuplu de arbitri să fie la fel de odihnit la toate cele trei meciuri, să fie fresh din toate punctele de vedere și să gândească cu rapiditate fazele în derulare. A, desigur, poți fluiera și patru, și cinci meciuri într-o zi, dacă nu-ți cere nimeni să fii corect, dacă nu contează greșelile și judecățile eronate, într-un cuvânt, dacă cei care organizează competiția, adică Federația de Handbal, vrea să-și bată joc de participanți și nu ține cont de munca echipelor, care se luptă pentru punctele puse în joc.

Și la toate acestea, se mai adaugă și oboseala arbitrilor, mai ales că în cazul de față aceștia s-au dus la Ploiești, apoi au plecat la București, și iarăși s-au întors la Ploiești. Nu există nicio motivare pentru cei care au făcut programările, iar dacă nu sunt cupluri suficiente de arbitri, de vină sunt tot ei, cei care se ocupă de așa ceva, pentru că nu-și dau interesul și nu-i tratează pe doritori cu maximă responsabilitate. Nu are curajul nimeni să impună președintelui Federației să mărească baremurile de arbitraj, să acorde facilități tinerilor care vor să îmbrățișeze această carieră, fiecare se gândește că stă pe un scaun călduț și nu e bine să-l supere pe președinte, că s-ar putea să zboare. Dar într-o zi tot o să li se-nfunde, că au depășit limitele…

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

După selecția lui Ryde, o să fim de râsul curcilor, la Mondialele de handbal din Japonia!

joi nov. 7 , 2019
Hits: 276După selecția lui Ryde, o să fim de râsul curcilor, la Mondialele de handbal din Japonia! Miza a fost una mare, pentru că evenimentul se petrece în Japonia, în Țara de origine a Soarelui, în traducere corectă, dar noi îi spunem Țara Soarelui Răsare. Este, prin urmare, un loc binecuvântat de zei, care au înfipt o sabie în Ocean, […]
Sorina -Târcă-antimafia.ro