Prostul dacă nu e și fudul, parcă nu e prost destul!

Hits: 776

Prostul dacă nu e și fudul, parcă nu e prost destul!

O spun din start că textul de față este un fel de pamflet, o satiră, dacă vreți, la adresa funcționarilor din Federația de Popice, care sunt mânați de răutăți absurde și profită de funcțiile pe care le dețin.

Bandaj pe rănile sărăciei

Elisabeta-Badea-antimafia.ro
Elisabeta Badea, dublă medaliată la Mondialele de Popice

Am mai scris despre Indemnizația de Merit, pe care Ministerul Tineretului și Sportului a inițiat-o cu ceva vreme în urmă. Acțiunea ar trebui să fie ca un bandaj pe rănile sărăciei, prin care trec foști campioni, medaliați ai celor mai importante competiții de pe mapamond.

Într-o situație extrem de delicată se află și Elisabeta Badea, dublă medaliată la Mondialele de Popice, cu echipa de senioare a României, bronz în 1978 și aur în 1980, și finalistă a Cupei Campionilor Europeni, cu team-ul Voința București. Cu șapte ani în urmă, Badea și-a făcut dosarul, considerând că are dreptul să primească și ea această indemnizație, mai ales că starea de sănătate nu era cea mai bună, iar veniturile ei nu se ridicau la mai mult de 700 de lei pe lună.

Maria Popescu – jocul pe care ea îl reprezintă, la nivel național, nu este sport de echipă

Maria-Popescu-antimafia.ro
Maria-Popescu-Președinte Federația de Popice

În 2015, fostul Secretar general al Federației de Popice, Constantin Stamatescu, i-a și dat o recomandare pozitivă Elisabetei, pentru a o prezenta Comisiei Naționale de atribuire a acestor indemnizații. Doar că, la scurt timp, președinta aceleiași Federații de Popice, Maria Popescu, a găsit de cuviință să declare oficial că jocul pe care ea îl reprezintă, la nivel național, nu este sport de echipă, iar regulamentul de acordare a Indemnizației spune că doar nedaliații sporturilor de echipă beneficiază de aceste premieri.

Maria Popescu a prins firul că Badea vrea indemnizație și de ciudă a intervenit la Comisie. Și când te gândești că cele două au fost și colege la Voința București…

Jocul de popice are campionat mondial pe echipe

În aceste condiții, Elisabeta Badea a făcut o adresă la Federația Internațională de Popice (FIQ), prin care a cerut un punct de vedere oficial, despre jocul în sine. Firește că FIQ a spus clar că jocul de popice are campionat mondial pe echipe, că are competiții intercluburi tot pe echipe, cât și în probe individuale.

O declarație cât se poate de lămuritoare, de care Comisia Națională de acordare a indemnizațiilor ar trebui să țină seamă. Și dacă mai adăugăm faptul că de aceste premieri beneficiază, deja, și alți popicari, atunci este clar că și Elisabeta Badea întrunește toate condițiile de a primi acești bani, atât de necesari, pentru a duce un trai ceva mai decent.

Maria Popescu – o mare oportunistă

În ceea ce-o privește pe Maria Popescu, trebuie să spunem că e fudulă nevoie mare, dar și rea peste măsură. Deocamdată, Popeasca nu este la pensie, ca să revendice și ea Indemnizația de Merit, fiind medaliată odată cu Badea în Cupa Campionilor Europeni, dar îi va veni rândul și sigur atunci își va da singură hârtie că jocul de popice este sport de echipă (lumea popicelor speră să nu mai prindă un alt mandat de președintă).

La CSM București haosul este la fel de mare

De altfel, Maria Popescu este o mare oportunistă – deține, în același timp, două joburi plătite de stat – unul la Federația Română de Popice, în calitate de președinte, și altul la CSM București, în postura de șefă a Departamentului de Șah.

Sigur, pe drumul ei a curs lapte și miere, de ani buni, când pleca în delegație cu popicele, când pleca cu șahul.

Deconturi peste deconturi, fără ca cineva s-o întrebe cum poate să-și împartă timpul între cele două activitătăți și, mai ales, cât de legal este să ai două joburi cu normă întreagă, plătite de statul român.

Și situația ei duplicitară continuă, de la Federație lipsește cu săptămânile, iar ușa din biroul din Strada Vasile Conta stă închisă tot mereu, fără ca cineva din Ministerul Sportului să se sesizeze, iar la CSM București haosul este la fel de mare, adică nici șefa clubului, Gabrielai Szabo, nu se sinchisește de proprii angajați și de activitatea lor.

 

Elisabeta-Badea-antimafia.ro

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

La vremuri noi tot noi!

vin oct. 25 , 2019
Hits: 776La vremuri noi tot noi! Doua gasti de hoti, parveniti si oportunisti care habar nu au sa gestioneze problemele economice si sociale din Romania. Au mai fost la guvernare si au fost un dezastru din toate punctele de vedere. Vezi guvernarile lor din perioadele 1996-2000, 2004-2012 si 2016 (USR). Amble partide si oamenii din ele au mai fost la […]
gasca PDL-PNL-antimafia.ro