Ploieșteanul Bogdan Toader a dat baschetul pe handbal, dar drumul este plin de capcane!

Hits: 280

Ploieșteanul Bogdan Toader a dat baschetul pe handbal și se și grăbește spre Liga Națională, dar drumul este plin de capcane!

Veștile bune, ca și cele rele, circulă cu rapiditate, exact ca o undă de șoc, care se propagă în cercuri concentrice. La Ploiești, handbalul a existat mereu, de la copii și până la oamenii mari, că așa este când te prinde… Nu știu dacă există o monografie în acest sens, dar promit că o să lucrez la acest subiect!

Sămânța sportului cu mingea mica a fost răspândită în tot județul, iar dacă vreți să punem o etichetă a valorii, să spunem că însăși Cristina Neagu, cea mai valoroasă handbalistă a lumii, singura care a primit de patru ori tilul de Regină a Mapamondului, a jucat în Prahova, nu pentru multă vreme, așa este, pentru că valoarea a propulsat-o în sfere mai înalte, dar ploieștenii se mândresc cu acest fapt.

Și după o secetă de câțiva ani, iată că președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, a avut ideea renașterii handbalului în Ploiești, la nivel de senioare. Culmea, omul a jucat baschet în tinerețe, dar a dat coșul pe o poartă normal, alegând handbalul. A fost și influențat, așa se aude, de trio-ul Ciupitu-Nimu-Iancu, de care se leagă multe performanțe handbalistice, la nivel de junioare, trio la care a apelat și Toader, pentru realizarea visului său.

Așa s-a născut o echipă, CS Activ Ploiești, care a devenit o instituție de interes județean, subliniez asta, pentru că atât președintele Consiliului Județean, cât și consilierii săi, au anunțat, fără surle și trâmbițe, că ținta acestei grupări este promovarea în Liga Națională.

A, sigur, nu în acest sezon, pentru că este nevoie de ceva timp ca grupul să devină o familie, dar în anul următor deja se pregătește bugetul, pentru masa bogațilo. Oricum, staff-ul tehnic știe că nu i-ar sta rău în Turneul de Promovare, chiar la finele acestui sezon, ar fi un semnal pozitiv.sezonului, nu?

Dar are Ciupitu cu ce să intre-n luptă?

El zice că da, și, după câte îl cunosc eu, înclin să-i dau dreptate, pentru că în vestiar s-au adunat câteva fete de toată lauda:

  • Începem cu veteran Iryna Shutska, căsătorită Burtea, o sportivă din Ucraina, care a găsit de cuviință să-și facă în România o a doua casă, un loc unde să trăiască. Iryna a-nceput handbalul la Motor Zaporoje și HC Sparta, în țara sa natală, după care a venit la CSM Bacău, a urmat HC Dunărea Brăila, CSM București, CSM Ploiești și Dinamo. ”Pe Shutska am reprofilat-o, simt eu că va da un randament și mai bun pe alt post – va fi la coordonare, la linia de 9 metri, poate deveni și un inter viguros”, ne spunea Ciupitu

Cristiana Ciuplea, un pivot care a jucat la câteva echipe din Liga Națională și Divizia A

  • Ionela Leuștean, extremă dreapta, o jucătoare remarcată și de Federația Română, care a și adus-o în lotul lărgit al lotului de senioare, cu ocazia Trofeului Carpați
  • Florentina Popescu, inter stânga, o handbalistă care a lăsat, în sfârșit, Piteștiul, pentru aurul negru din Ploiești. ”Am fost un pic contrariată, la-nceput, pentru că antrenorul Ciupitu mi-a spus clar că o să fac și faza de apărare, eu care n-am jucat aproape deloc pe semicercul propriu. Dar m-am obișnuit și cred că antrenorul a văzut că pot face față și acolo”
  • Adina Panaite, extreamă dreapta, o handbalistă care a crescut în Plopeni, care a devenit și mămică, cu ceva timp în urmă, și care s-a întors la semicerc, din dragoste pentru acest sport
  • Grațiela Stoica (extremă stânga), Ana-Maria Șerban (inter stânga), Cristina Crețu (extremă stânga), Mădălina Mureș (pivot), Roxana Beșleagă (centru)Valentina Leuștean (centru), Roxana Tabarcea (inter dreapta), Alexandra Popescu, Denisa Tudor și Ioana Paraschiv, portari, handbaliste trecute prin filtrul antrenorului Ciupitu (vom vorbi și despre aceste fete în materialele viitoare)

Drumul către Liga Națională e plin de capcane!

Staff-ul tehnic, acel trio de care am amintit mai sus, Ciupitu-Nimu-Iancu, spune că pregătirea a decurs conform programului, chiar dacă grupul s-a constituit ceva mai târziu și a-nceput să funcționeze în urma unor eforturi intense, depuse de toți cei care se află în preajma handbalistelor. Oamenii sunt optimiști, dar nu le zboară mintea și nici nu se umflă-n pene – drumul către Liga Națională e plin de capcane!

P.S. CS Activ Ploiești debutează în Divizia A pe teren propriu, primind vizita adversarelor de la CS Odorhei. Meciul se va juca luni, 9 septembrie, în Sala Olimpia din Ploiești, începând cu ora 17:00.

 

 

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un cretin, candidat la Președinția României. Dacă vreți să fiți ca el, votați-l!

joi sept. 5 , 2019
Hits: 280Un cretin, candidat la Președinția României. Dacă vreți să fiți ca el, votați-l! Se numește Alexandru Cumpănașu. Cu câteva săptămâni în urmă, acest personaj, răsărit dintr-o tragedie (dispariția a două fete: Alexandra Măceșanu – pentru care se autointitulează unchi – și Luiza Melencu), scria pe Facebook următoarele, în stil de mare agramat: „Pt toti cretinii care au TEAMA ca […]