31.6 C
București
luni, iunie 17, 2024

„Pașoptiștii Contemporani” din Ministerul Mediului, Nu Reușesc să Închidă cele 48 de Gropi Ilegale cu Gunoi!

Un articol scris de prof.univ.dr. Mircea Vintilescu, specialist în protecția mediului înconjurător, senior editor AntiMafia.Ro

AUTORITĂȚILE ROMÂNE SFIDEAZĂ PROCEDURA DE INFRINGEMENT IMPUSĂ DE U.E. pentru Poluarea Gravă a Mediului Înconjurător din Marile Orașe ale Țării

Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva României prin adresarea unor scrisori de punere în întârziere legate de neadoptarea unor măsuri legate de închiderea depozitelor ilegale de deșeuri, numărul lor fiind estimat la 48.
Comisia Europeană cere României să respecte Directiva 2008/50/CE privind calitatea necorespunzătoare a aerului și să informeze publicul în mod corect cu privire la gravitatea poluării aerului, cât și asupra modului cum poate fi afectată starea de sănătate a populației. România este acuzată că nu a respectat valorile-limită pentru dioxidul de azot (NO2) în București, Brașov, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara și nu a luat măsuri corespunzătoare pentru a scurta cât mai mult posibil perioadele de depășire.
De asemenea, CE cere clarificări legate de modul în care este monitorizată concentrația de dioxid de azot în București.

Ce-i cu Ei?!

”Prezența unor concentrații ridicate de NO2 implică riscuri pentru sănătatea umană. Prin urmare, Comisia a decis să trimită României o scrisoare de punere în întârziere, pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat”, menționează CE într-un comunicat, citat de News.ro.


De asemenea, Comisia îndeamnă insistent România să închidă imediat cele 48 de depozite ilegale de deșeuri și să se conformeze hotărârii Curții de Justiție a UE din 18 octombrie 2018.România avea obligația de a închide și a reabilita toate depozitele de deșeuri neconforme (depozite de deșeuri municipale și industriale) până la 16 iulie 2009, lucru care nu a fost îndeplinit, precizează sursa citată.

Subiectul a fost tranșat printr-o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene în februarie 2017.
”Hotărârea Curții se referă la 68 de depozite de deșeuri, dintre care doar 20 au fost închise definitiv până în prezent. Până în ianuarie 2020, cea mai mare parte a lucrărilor necesare pentru închiderea, etanșarea și regenerarea celorlalte 48 de depozite de deșeuri nu fuseseră încă planificate, aprobate sau demarate. În consecință, ca urmare a hotărârii Curții, Comisia adresează o scrisoare de punere în întârziere”, amintește Comisia Europeană.

prof.dr.Mircea Vintilescu, specialist în Protecția Mediului Înconjurător

P.S. A mai rămas doar puțin timp până la atingerea termenului scadent al ADVERTISEMENTELOR date prin mai multe hotărârii ale Curții, a Comisiei Europene pentru a remedia situația, dar Ministrul nostru al Mediului, doar vorbește, se laudă cu programul ”RABLA”, acuză pe unii și alții, dar nu face nimic concret pentru a ieși din această stare de nerespectare a legislației europene.

Cred că România a ajuns de râsul lumii, astfel că de grija sănătății românilor și a mediului înconjurător să se preocupe structurile europene, iar instituțiile abilitate ale statului să fie nepăsătoare, să accepte să primească din partea tuturor statelor membre UE că avem un minister ticsit cu miniștrii, secretari de stat și o suită de lucrători total analfabeți, puturoși, mincinoși și lipsiți de caracter față de populația care îi mai și plătește.

Păcat că avem o așa autoritate publică centrală (minister, cu numeroase instituții subordonate și în coordonare), care acum se preocupă de cu totul alte probleme total neesențiale și nespecifice activităților de protecție a mediului înconjurător, iar de problemele arzătoare ale țării și mai ales de problemele legate de viața și sănătatea populației românești, care îi plătește regește lunar, apoi le mai și asigură pensii speciale, constatăm că îi cam doare în cot. 

RUȘINE PENTRU AȘA MINISTER, CU TOȚI ANGAJAȚII LUI CU TOT, CĂCI PRIN NEȘTIINȚA ȘI INACTIVITATEA LOR, AU AJUNS SĂ PLĂTEASCĂ O ȘARĂ ÎNTREAGĂ LIPSA LOR DE PROFESIONALISM, IAR INSTITUȚIILE ABILITATE ALE STATULUI TAC ȘI SE FAC CĂ NU VĂD CĂ LA CÂRMA ACESTEI INSTITUȚII AU AJUNS TOȚI IMPOSTORII.

Mircea Vintilescusenior editor AntiMafia.Ro

AUTORITĂȚILE ROMÂNE SFIDEAZĂ PROCEDURA DE INFRINGEMENT IMPUSĂ DE U.E. pentru Poluarea Gravă a Mediului Înconjurător din Marile Orașe ale Țării

Articole similare

Ultimele aparitii