16.4 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Oameni de afaceri atacați în Stil Mafiot la Tulcea! Agresiune fizică comisă la 50 de metri de intrarea Penitenciarului Tulcea! Foto și Video

Infractori periculoși protejați de autoritățile tulcene?!

            La sfârșitul lunii trecute, în plină pandemie, liniștea orașului Tulcea a fost tulburată de un eveniment deosebit de violent. Trei cetățeni, plătitori de taxe și impozite, au fost agresați de o grupare infracțională, ziua în amiaza mare, în spațiul public, în apropierea unei importante instituții din oraș. Oamenii au fost atacați în stradă de o haită de 8 indivizi care au folosit arme albe.

Boxul este o armă albă alcătuită dintr-o piesă din material dur (cum ar fi: metalplasticlemnos ș.a.), dotată cu găuri pentru degete și cu o creastă zimțată sau cu sinuozități în exterior, cu care se atacă ținând pumnul strâns.

Două dintre victime au fost lovite cu sălbăticie la nivelul capului, una dintre acestea prăbușindu-se la pământ într-o baltă de sânge. Ca de obicei, autoritățile au intervenit cu întârziere. Se pare că,  poliția, jandarmii și procurorii tergiversează ancheta și încearcă să „piardă” probele video prelevate de la fața locului, pentru că haita era condusă de fiul unui cunoscut om de afaceri, cu legături de prietenie în zona politică românească. Victimele au cerut în mod repetat înregistrările video de la fața locului, invocând dreptul la apărare. Nu au primit nimic încă. După o săptămână de la producerea evenimentelor, frații Tincu (cetățenii agresați) acuză autoritățile tulcene că încercă să favorizeze infractorii, prin ascunderea probelor. Deși atacul s-a petrecut în public, într-un loc intens circulat, în presa locală sau în cea centrală nu a apărut nici măcar o știre de trei rânduri. Zilele trecute, jurnaliștii redacției AntiMafia.ro s-au deplasat la fața locului și au încercat să reconstituie firul evenimentelor. Au vorbit cu victimele, cu martorii oculari și au apelat la surse din sistem. De asemenea, în conformitate cu Legea 544/2001, referitoare la liberul acces la informații publice, redacția AntiMafia.ro a cerut informații autorităților competente. Jurnaliștii și opinia publică așteaptă răspunsuri. Tulcenii se tem, iar după ce AntiMafia.ro a făcut public acest caz, locuitorii orașului se întreabă cum a fost posibil să se întâmple așa ceva.

Opt contra unul

            Frații Tincu (Ion, Liviu și Tudorel) sunt trei oameni de afaceri a căror firmă  comercializează materiale de construcții. Cei care îi cunosc spun despre ei și familiile lor că sunt oameni decenți, respectuoși și muncitori. Frații spun că nu au mai fost implicați în astfel de conflicte, deși au lucrat din greu în țară și în străinătate.

Problemele lor ar fi apărut după ce au încercat să recupereze, mai întâi cu vorba bună, apoi prin intermediul justiției, o sumă de bani (în jur de 20.000 lei) datorată de Teo Stelian Puflene, odrasla prosperului om de afaceri Mihai Puflene, proprietarul cunoscutului complex turistic de la Murighiol, Puflene Resort. Facturile neachitate de Teo au fost emise în urma unui contract legal de firma în care cei trei frați sunt asociați. Ion, fratele cel mic, povestește că, în data de 29.09.2021, în jurul orei 15.20, Teo Puflene l-ar fi sunat în mod repetat pe telefonul mobil și l-ar fi amenințat și înjurat pentru că și-a permis să-l dea în judecată pentru a-și recupera banii. La acel moment, cei trei frați erau la notariatul din apropierea centrului comercial Coral Plaza Mall pentru a încheia niște acte, dar a căzut de acord să se întâlnească cu Teo Puflene, în parcarea centrului comercial, pentru a discuta problema datoriei.

            Din declarațiile fraților Tincu și din înregistrările video, ridicate de organele de anchetă la trei zile după eveniment de la centrul comercial, rezultă că după 30 de minute de la ultima convorbire telefonică cu Ion Tincu, Puflene Junior a venit însoțit de un grup format din opt persoane. Indivizii s-au deplasat cu două automobile, cu care au blocat atât automobilul victimelor, cât și intrarea în parcarea respectivă (vezi foto mașina la volanul căreia se afla Teo Puflene, având nr. de înmatriculare IF 12 LYE, fotografie realizată de către Ion Tincu la locul faptei). Agresorii nu știau că alături de Ion Tincu sunt și ceilalți frați ai săi, Liviu și Tudorel. Ca urmare, tragem concluzia că ținta inițială a agresiunii era fratele cel mic, Ion.

Teo Puflene la volanul bolidului de lux cu nr. de înmatriculare IF 12 LYE, în momentele de după agresiune. Fugind de la locul faptei. Fotografie realizată de Ion Tincu, victimă a agresorilor. Parcare Coral Plazza Mall.

(In)Competențele jandarmilor

            Locul atacului se află în fața complexului comercial Coral Plaza Mall, la circa 50 de metri de Penitenciarul Tulcea și la câțiva metri de sediul unei bănci. Ion Tincu spune că, după ce i-a întins mâna lui Puflene, haita din spatele acestuia s-a dezlănțuit. Cei opt agresori au tăbărât peste frații săi lovindu-i cu pumnii, picioarele și cu alte obiecte contondente, printre care și un box din metal (numit în limbaj comun, rozetă). Ion a primit o ploaie de pumni și de picioare. După o lovitură violentă la față, în apropierea tâmplei, cu boxul metalic, Liviu Tincu s-a prăbușit la pământ într-o baltă de sânge. Tudorel își aduce aminte că a primit mai multe lovituri în față și a căzut în genunchi. A parat o lovitură de picior a unui agresor, după care a fost lovit în ceafă cu un obiect contondent.

            Martorii oculari, relatează că, trezindu-se din pumni și văzându-și fratele cel mare la pământ, într-o baltă de sânge, Ion a reacționat și i-a pus pe fugă pe agresori.

O unitate mobilă SMURD i-a dus la spital pe cei doi frați răniți, unde, deși inițial au fost îngrijiți, șeful schimbului doi de medici, o șefă de secție, i-a dat afară în acea zi.

Cel care a sunat la 112, a fost Ion. A intervenit o echipă de jandarmi după circa 15 minute de la atac și, după spusele victimelor, aceștia aceștia nu au efectuat niciun fel de investigație la fața locului, pe motiv că nu intră în competența lor. Un martor ocular cu care am discutat a afirmat că șeful echipei de intervenție a jandarmilor se numea Tiberiu Firuță. Îl auzise prezentându-se, când raporta prin stația de emisie recepție și pe telefonul mobil de la fața locului.

            Fotografiile rănilor lăsate de boxul metalic pe fața lui Liviu Tincu sunt șocante și grăitoare. În cazul fratelui mijlociu, Tudorel, loviturile primite au fost atât la față, cât și la ceafă, unde se pare că a fost lovit cu un obiect contondent, posibil o bâtă. Până în momentul de față, autorii atacului nu au fost reținuți, arestați sau anchetați. Organele de anchetă și conducerea complexului comercial au refuzat să pună la dispoziția victimelor cea mai importantă probă din dosar, înregistrarea video de pe camerele care supravegheau parcarea.

Stăpânii orașului

            După o săptămână de la agresiune, echimozele de pe față, cap și membre, ale fraților Liviu și Tudorel erau încă vizibile. Liviu Tincu avea o pareză pe partea stângă, la față, iar gura i se deschidea cu mare greutate. Cei trei frați au depus o plângere penală împotriva grupării formate din Puflene Teo Stelian, Ghenciu Panait, Dobrogeanu Gheorghe ș.a., acuzându-i pe aceștia de constituire de grup infracțional organizat, amenințare, tentativă de omor și alte infracțiuni. Jurnaliștii au aflat că, între timp, magistrații Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au deschis un dosar în acest caz.

            Jurnaliștii au aflat că, de-a lungul vremii, mai multe persoane au fost victime ale violențelor acestei grupări sau a unor membri ai acesteia. Deși victimele au depus plângere la poliție, la vremea aceea dosarele nu au mers mai departe datorită presiunilor făcute la nivel înalt. Frații Tincu afirmă că o parte din agresori sunt cunoscuți în oraș pentru fapte comise cu violență atât în țară cât și în străinătate. Unul dintre agresorii identificați de afaceriști ar fi fost luptător profesionist de K1, fost condamnat în Japonia.  

Teo Puflene și gruparea lui de borfași își permit să atace în plină zi cetățeni nevinovați în fața unui cunoscut Mall, peste drum de Penitenciarul Tulcea! Asta ne demonstrează că are o oarecare protecție asigurată de către unii angajați ai instituțiilor statului, Parchet, Poliție, Jandarmerie, Servicii!

La circa o săptămână de la evenimentul violent, sursele noastre ne-au relatat că importanți oameni din județ au încercat să-i determine pe frații Tincu să renunțe la plângeri împotriva lui Teo Puflene, folosind chiar amenințări cu controale abuzive la firma acestora. Frații Tincu nu se așteptau la o asemenea reacție din partea lui Puflene, mai ales că în joc era o sumă mică de bani, iar firma lor nu este atât de puternică, încât să constituie vreo concurență în domeniu. Specialiștii Ministerului de Interne pe care i-am consultat cred că agresiunea asupra afaceriștilor tulceni constituie un act de intimidare, prin care agresorii vor să arate public că domină orașul Tulcea, că au „spate” și că orice ar face nu pot fi trași la răspundere pentru faptele lor.

Ce face protecția internă?!

            Sursele noastre din cadrul Ministerului de Interne spun că Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a fost sesizată cu privire la intervenția jandarmilor (mai precis lipsa acesteia) în cazul fraților Tincu. Dosarul investighează lipsa de competență a echipei de intervenție, cine a coordonat acțiunea, dacă s-a raportat mai departe pe scară ierarhică și cui anume, modul în care probele au fost identificate și ridicate de la fața locului și dacă organele de poliție au efectuat activități specifice în urma sesizărilor victimelor. DGPI ar trebui să investigheze cu mare atenție convorbirile jandarmului Tiberiu Firuță de pe stația de emisie-recepție și de pe telefonul mobil personal, din data de 29.09.2021, de la locul agresiunii. Poate ar fi bine ca ofițerii de protecție internă să investigheze cine sunt membri grupării și unde se adună aceștia de obicei. Dacă nu știu sau nu vor să știe, vor afla de la noi.

investigație jurnalistică AntiMafia, semnată de Eduard Ovidiu Ohanesian și Paul Iurea

Cei care se regăsesc în investigațiile din articol și doresc drept la replică o pot face contactând redacția la adresa de email: [email protected]

Video cu Emisiunea „Cazul Familiei Tincu„:

https://www.facebook.com/www.antimafia.ro/videos/415054209979443

Articole similare

Ultimele aparitii