Nici după trei ani n-au apărut vinovații

Hits: 187

Nici după trei ani n-au apărut vinovații, din scandalul cu echipamentele contrafăcute de la COSR!Echipamente-KAPPA-antimafia.ro

De altfel, nici nu vor apărea, pentru că, în ciuda faptului că COSR-ul, condus acum de Mihai Covaliu a fost păgubit cu câteva zeci de mii de euro, forul olimpic roman nu s-a constituit ca parte civilă – cum s-ar spune, nu există victimă, iar arma crimei nu are amprente.

Mai mult, noua conducere a COSR (după ce Alin Petrache și-a dat demisia, în urma acestui scandal), în frunte cu președintele Mihai Covaliu, a refuzat să plăteasca expertizele efectuate de Poliție, asupra echipamentului incriminate, susținând ideea că firma producătoare, KAPPA, recunoaște că echipamentul este original și produs de ea.

În vara anului 2016

Dar să spunem și povestea acestui scandal, mai pe scurt, firește, pentru că ea a fost tratată pe-ndelete de presa românească, în vara anului 2016, chiar în perioada Olimpiadei de la Rio, Brazilia.

Am traversat Oceanul Atlantic cu o delegație care a numărat peste 120 de persoane, dar în arenă, ca sportivi, au intrat doar 96, reușind să cucerească doar patru medalii: una de aur, la scrimă feminin, una de argint, la tenis, prin perechea masculină Tecău/Mergea, și două de bronz, una la lupte și alta la canotaj, prin echipajul feminin de 8+1.

Și, culmea, pe lângă această zestre săracă a mai apărut și scandalul cu echipamentul contrafăcut, în chiar primele zile de participare la competiție. Sportivii tricolori au reclamat că echipamentul se destramă și se decolorează, că are multe ațe, calitatea fiind îndoielnică.

Vizită inopinată la sediul COSR

Fostul președinte al COSR, Alin Petrache, a fost nevoit să se întoarcă degrabă în țară, din Brazilia, pentru că scandalul luase amploare în România – polițiști de la Inspectoratul General al Poliției din România,

Direcția de Investigare a Criminalității, au făcut o vizită inopinată la sediul COSR, de unde au ridicat mostre de echipament și mai multe acte, referitoare la acest contract. A fost găsit un număr mare de echipamente, care au fost sigilate și suspendate, până la elucidarea cazului.

Echipamente KAPPA, din Italia

Presa vremii a scris că COSR a făcut comandă de echipamente KAPPA, din Italia, pentru care a plătit 800 de euro pe set. În realitate, pe eticheta confecțiilor era scris numele unei alte firme, Sol’s Europe, o firmă din  Franța, specializată pe obiecte promoționale.

S-a descoperit că în această combinație au fost firmele Pax Creative Sports, ce se trage din Optimal Creative Sports, înființată de Octavian Morariu, fost președinte COSR, și Ioan Dobrescu, secretar general al COSR. Ne oprim aici, nu facem alte speculații – însuși cei care anchetează se pare că bat pasul pe loc, așa că nu aducem acuze gratuite.

Am amintit de acest scandal, pentru că cineva ne-a trimis la redacție această întrebare – și are dreptate omul, nu s-a mai scris de mult despre Morariu și Dobrescu, au ieșit prea repede din schema olimpismului.

Nu se știe nimic

S-a descoperit, oare, dacă ei au stat în spatele acestei afaceri cu echipament contrafăcut? Nu se știe nimic, dar am aflat că se anchetează în continuare, că sunt persoane din COSR, angajați cu funcții mici, care cheltuie bani mulți cu avocații, ca să-i reprezinte în relația cu anchetatorii. Probabil că se caută țapi ispășitori, dar noi credem că nu se caută unde trebuie…

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CITESTE, PRIVESTE SI SCUIPA (in san)

mie oct. 16 , 2019
Hits: 187Ea este Ana Birchall, ministrul justitiei. La baza “advocat”.  A fost scoasa din anonimat in 2014 de prim ministrul de atunci, Victor Ponta, care cum s-a vazut la butoane si-a adus dupa el toate gagicile din facultate, cu perversiuni pesediste. A pus-o… Inalt reprezentant al primului ministru in parteneriatul cu SUA. Da, era o fata inalta, isi merita postul  […]