Nadia Comăneci a venit cu flori, la parastasul gimnasticii românești!

Hits: 523

Nadia Comăneci a venit cu flori, la parastasul gimnasticii românești!Nadia Comăneci-antimafia.ro

Muzici funebre se aud dinspre Stuttgart, Germania, loc unde se desfășoară Campionatele Mondiale de Gimnastică artistică. Suntem triști, iar urechile ne țiuie a sunete de jale, pentru că după ce s-a încheiat concursul pe echipe, lotul tricolor nu se află printre cele care au obținut calificarea la Olimpiada de la Tokyo, Japonia.

Este pentru a doua oară la rând, când echipa nu prinde Jocurile Olimpice, Rio 2016 și Tokyo 2020! N-o să credeți, dar toată aura gimnasticii românești, toată puterea, toată snaga, cum se zice, au fost îngropate la Izvorani, în decembrie, 2015, atunci când fostul președinte al Federației de Gimnastică, Adrian Stoica, a umilit o generație de gimnaste, aruncând afară fetițe care promiteau, motivând că vestitul cuplu Bellu/Bitang ar fi ordonat astfel de epurări.

decembrie 2015 – a căzut un blestem pe gimnastica românească

Din acel moment, fetele care au ieșit pe ușa Complexului de la Izvorani, unele pe picioarele proprii, altele în cărucior, s-au întrebat de ce au fost chinuite trei ani de zile, umilite și batjocorite, de antrenori ca Adela Popa, Ioan Coroiu sau Lucian Sandu, toți sub ocrotirea lui Bellu și Bitang? Din acea zi, de decembrie 2015, a căzut un blestem pe gimnastica românească, afurisenie de care aceasta nu va scăpa așa ușor!

Nici nu mai încape îndoială, pentru eșecul din 2016, ca și pentru cel de astăzi, vinovată este Federația Română de Gimnastică, prin Adrian Stoica, Mircea Apolzan, Andreea Răducan, cât și antrenoarea federală Anca Grigoraș, poate cel mai mult, care nu și-a făcut deloc datoria, nici în ciclul olimpic trecut, nici în cel actual.

Se impun demisii în lanț

Prin urmare, se impun demisii în lanț, și pentru federali, și pentru Comitetul Executiv, dar mai ales pentru toți antrenorii de la Izvorani și Deva. În acele locuri trebuie dat cu dezinfectant puternic, pentru ca nici miros de antrenorii care au lucrat în sălile respective să nu mai persiste…

Poate doar așa să se ridice blestemul, aruncându-i peste bord, pe toți cei care au fost și la Izvorani, și la Deva, cât și în fruntea Federației de specialitate.

După ratarea calificării la Rio, fostul președinte al Federației de Gimnastică, Adrian Stoica, îmi spunea că a fost o generație labilă psihic, care n-a putut mai mult, dar adevărul este cu totul altul, unul cutremurător.

Fetele din lotul de la Izvorani  forțate să se lase de gimnasticăNadia Comăneci-antimafia.ro

Multe din fetele din lotul de la Izvorani au fost forțate să se lase de gimnastică, toate din cauza relelor tratamente la care au fost supuse de chiar staff-ul tehnic care trebuia să le ridice nivelul tehnic – vorbim de Adela Popa, Ioan Coroiu, Lucian Sandu.

Pe unele (aproape pe toate) le-au bătut, pe altele le-au umilit public prin jigniri de tot felul (jigodii, nesimțite, vaci), prin nerecunoașterea valorii, motivând că rezultatele erau întâmplătoare, vezi dubla campioană europeană Andreea Muntean, iar pe una, Ștefania Orzu, au stors-o haotic de vlagă, până a făcut necroză la șold și au pus-o în căruciorul cu rotile.

Și mergem și mai departe, pentru că putregaiul din sportul românesc este adânc și ajunge și în Ministerul Sportului, și în Comitetul Olimpic (poate chiar de acolo pornește).

Afacere necurată la COSR, cu echipament contrafăcut

În 2016, Lipă și Petrache, conducătorii celor două instituții mai sus amintite, s-au bălăcărit chiar la Rio. Fosta canotoare strigând în gura mare că le-a dat bani la toți, și pe gură, și pe nas și nu se simte vinovată pentru neîmplinirile sportului românesc, de la Olimpiada braziliană. Tot în acea vreme, anul 2016, s-a descoperit o afacere necurată la COSR, cu echipament contrafăcut, contrabandă stopată de poliție, care a umbrit aura forul olimpic românesc.

Și iată o criză de moralitate, la nivelul celor două entități care ar fi trebui să coordoneze sportul românesc – pentru că nu este suficient doar să finanțezi, trebuie să vezi cum se cheltuie acești bani, care este eficiența, să vezi perspectiva și finalitatea ciclului olimpic. Nu s-a întâmplat nici în perioada 2013-2016 și nici în intervalul 2017-2019, iar echipa feminină de gimnastică a ratat de două ori consecutiv prezența la cel mai mare meeting sportiv al lumii!

Nadia Comăneci:”Nu e o mare surpriză că România nu s-a calificat”!

„Nu cred că e o mare surpriză că România nu s-a calificat. Nu e prima dată când nu se califică. Surpriza e faptul că au ratat foarte mult. Şi nu ştiu exact de ce se întâmplă acest lucru. E greu să spun pentru că nu sunt acolo, în sală. Dacă aş fi o săptămână, două sau trei mi-aş da seama unde trebuie schimbat. Dar ceva trebuie schimbat. Este un semnal de alarmă pentru România”, a spus Nadia pentru presa românească.

Dar pentru Dumnezeu, îi spunem Nadiei că nimeni n-a oprit-o să se implice, dacă și-ar fi dorit. Putea să intre în Sala de la Izvorani, înainte de 2016, și să-i spună lui Popa, Coroiu și Sandu unde greșesc, mai ales că pe gimnaste le cunoștea destul de bine și avea numai cuvinte de laudă la adresa lor. Ba chiar și la Deva putea să facă o analiză, că doar ea era o voce autoritară și în materie. Sigur, nici Federația n-a apelat la serviciile ei, iar acum, din păcate, Nadia vine cu flori la parastas, nu este cumva prea târziu pentru astfel de gesturi?

Alina Alexoi: ”Nu ați învățat nimic , din greșelile trecutului”…

”Câtă tristețe, câtă neputință. Ce amestecătură de sentimente îmi provoacă tot ceea ce s-a întâmplat acum la mondialele de gimnastică. Cunosc sistemul, am ascultat ani de zile păreri, teorii, am avut răbdare să învăț să deosebesc minciuna de adevăr, să recunosc ipocrizia și frustrarea. Nu mai e timp de mințit.

V-ați mințit între voi, toți cei din gimnastică. Ați ieșit din luminile rampei urât și fără să-i pese cuiva de voi. Ați îmbătrânit și oamenii tineri. Pe unii i-ați alungat în patru zări crezând că nu o să aveți nevoie de ei. Continuați și azi să-i priviți de sus pe aceia care au îndrăznit să înfrunte sistemul vostru.

Ați crezut că sunteți nemuritori. Nu ați învățat nimic din greșelile trecutului, le-ați amplificat. Orgolioși, vă lasați greu învățați și nu vedeți că lumea s-a schimbat. Că gimnastica îți dă atunci când dai, în primul rând, suflet….
Orice asemănare cu realitatea e pur întâmplătoare în textul de mai sus. România e a treia echipă de la coada clasamentului la mondialele de gimnastică. Nu are nici măcar finale…. ce să spun de Jocuri”.

Este declarația jurnalistei de televiziune Alina Alexoi, o declarație care se dorește curajoasă, dar nu este decât o cuvântare care înfierează cu mânie proletară pe toți cei din gimnastică, dar pe nimeni, cu nume și prenume. O lașitate obligatorie, pentru că ziarista a stat mult alături de șefii din gimnastică, a făcut multe deplasări alături de ei, de multe ori i-a lăudat fără rezerve, iar acum nu poate să le pronunțe numele. Era mai bine pentru Alina să nu aibă această ieșire, nu i-a cerut-o nimeni!

Urmează demisii și demiteri!

După eșecul din 2016, fostul președinte Adrian Stoica n-a mai candidat pentru un nou mandat, dar a rămas pe o funcție onorifică. Antrenorii Adela Popa, Ioan Coroiu și Lucian Sandu au rămas în sistem, unii dintre ei chiar la noul lot ce se pregătea pentru aceste Mondiale de la Stuttgart și, implicit, pentru Olimpiada de la Tokyo. În ceea ce-i privește pe Octavian Bellu și Marian Bitang, nașii de cununie ai Andreei Răducan, aceștia au rămas în continuare conducătorii proiectului ”Țară, țară, vrem campioane”!, unde se cheltuie milioanele de euro ale Petrom-ului, sau s-au cheltuit, nu știu exact.

În urma ratării din aceste zile, urmează ca Andreea Răducan să iasă și ea în decor, pentru că și-a dovedit incompetența managerială, ca și întreg Comitetul Executiv al Federației. Grupul trebuie completat de Forminte și ceilalți antrenori de la Deva.Nadia Comăneci-antimafia.ro

Sigur, ca și în 2016, Anca Grigoraș se va întreba retoric, ”Cine o să vină în locul nostru”?, iar noi îi spunem că este de preferat o Federație cu ușile-ncuiate, decât plină de looseri!

Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng, o doamnă care a suferit enormsilvia peng - antimafia.ro

Nu pot să închei acest material, fără să nu amintesc de un personaj unic, în peisajul gimnasticii românești – este vorba de Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng, o doamnă care a suferit enorm, atunci când fiica ei a fost eliminate din lot, de Adrian Stoica. De atunci și până astăzi, doamna Peng încearcă să atragă atenția tuturor de ceea ce s-a întâmplat la Izvorani, de tratamentul inuman suferit de toate gimnastele, cerând ca vinovații să fie pedepsiți. Federația a și acționat-o în Justiție, pentru că vorbele domniei sale erau extrem de tăioase, dar dreptatea a fost de partea doamnei în cauză. Și recunoaștem că tot ce a declarat doamna Peng în spațiul virtual, sau prin intermediul presei scrise sau audio-vizuale, este adevărat!

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iată, succint, perioada istorică a celor 30 de ani de ”democrație”:

Dum oct. 6 , 2019
Hits: 523 Bună ziua, români onești și cinstiți! Iată, succint, perioada istorică a celor 30 de ani de ”democrație”: ”Epocile” cucuvelei ”Epoca” țapului ”Epoca” chiorului ”Epoca” mutului și… ”Epoca” mulei Unde ne aflăm? Avem lux – într-o oarecare măsură pentru unii, într-o măsură ce sfidează ridicolul și absurdul, pentru alții, dar, PLĂTIM SCUMP ACEST LUX! S-au îmbogățit lingăii, hoții, tâlharii, […]
beizadele in politica