23.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

Mihai Razvan Ungureanu sau cum sa schimbi tusea cu junghiul SIE

  

Biroul Senatorului Valer Marian

Grupul parlamentar: PSD

Circumscripţia electorală: Satu Mare

  Satu Mare Piaţa 25 Octombrie nr. 1 et. 8 cam. 9

  Telefon /fax: 0261 710088

 

 

Declaraţie de presă

 

De la şeful scorpionilor la şeful spionilor

 

Preşedintele Traian Băsescu a schimbat tusea cu junghiul prin desemnarea  diplomatului istoric Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de prim ministru al Guvernului României în locul juristului filosof  Emil Boc. A schimbat un democrat liberal actual cu un fost liberal. A schimbat un ardelean (din Cluj)  cu un moldovean (din Iaşi). A schimbat un doctor în filosofie cu un doctor în istorie. A schimbat un utecist fruntaş, care a fost cooptat în anii studenţiei în Comitetul Central al UASCR, cu un utecist şi mai fruntaş, care a fost racolat în Comitetul Central al UTC din anii de liceu (amândoi servind sub comanda Prinţişorului Nicu Ceauşescu). A fost schimbat un profitor mai mic cu un profitor mai mare, având în vedere că soţia lui Ungureanu (stabilită de ani buni la Viena) primeşte o leafă de 80 000 euro pe lună de la OMV AG Austria (cumpărătoarea pachetului majoritar la Petrom) pentru servicii închipuite de consultanţă medicală. A fost schimbat şeful scorpionilor (portocalii) cu şeful spionilor (cărămizii).

Cu ce altceva s-a remarcat până acum Mihai Răzvan Ungureanu? Ca secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (1998 – 2001) şi apoi ca ministru al Afacerilor Externe (2004 – 2007) a ieşit în evidenţă doar prin limbajul său preţios, îmbibat cu multe neologisme, încât mulţi interlocutori români sau străini n-au prea înţeles ce vroia să spună. Singura lui cucerire pe plan extern este Bodo Homobach, înaltul comisar pentru Pactul de Stabilitate în Europa de Sud-Est, pe care l-a fermecat profund La Viena (probabil, pe valsurile Dunării). Ca politician (de dreapta, cu origini în PNL) s-a remarcat prin trădarea primului său binefăcător politic, premierul liberal Călin Popescu-Tăriceanu, în favoarea noului său binefăcător politic, preşedintele (de la stânga la dreapta) Traian Băsescu. Ca director al SIE, respectiv ca şef al spionilor români, s-a remarcat doar prin tăiatul frunzelor la câini. Îndeosebi la câinii generalului Predoiu, primul său adjunct şi şeful de facto al serviciului secret în fruntea căruia a fost plasat formal şi subliminal de binefăcătorul său de la Cotroceni.

Preşedintele Băsescu ar trebui să ia aminte că, cu un an în urmă, omologul său autocrat din Egipt, Hosni Mubarak, a încercat să se salveze numindu-l vicepreşedinte al statului şi, totodată, şef al guvernului pe şeful suprem al serviciilor sale secrete, generalul Omar Suleiman (cel mai vechi şi mai apropiat colaborator al său şi omul CIA la Cairo), dar nu i-a fost de nici un folos.   

 

  Satu Mare,                                                       Senator

  7.02.2012                                                    Valer Marian

Articole similare

 1. NĂUCITOR!!!TAREEEEEEE!!!
  Face cumva şi o predicţie „Băse calcă pe urmele lui Mubarak” ???
  O văd ca o variantă foarte fezabilă!Disperarea te împinge la greşeli,iar greşeala nu te iartă,te taxează!!!
  Toată stima şi admiraţia domnule Senator!!!
  Toată stima domnule Ohanesian pentru publicarea senatorului pe paginile blogului dvs minunat!
  De ce oare nu sunt mai mulţi „Valer Marian” în Parlament şi în România???

 2. ca deobicei un un reprezentant al PSD devine extremist cand e vorba de DPL si oamenii sai. Dar intai trebuie sa te uiti la om, la capacitatile lui, la moralitatea lui si apoi sa arunci cu laturi daca este cazul.Ce a facut acumacum 20-25 ani etse o alta poveste. Atunci dece l-ati tinut in frumtea partidului pe Iliescu care a fost mult superior in grad lui Ungureanu. Iar ati dat cu batul in balta. Rusine!

  • Măi,nea portocală,ai ceva cu căpuţul???Care om,care capacităţi,care moralitate???
   Tu nu citeşti ce scrie toată presa despre această jigodie jidănească-trădătoare!!!
   Acum ai picat din lună,şi direct cu nasul în curul mosadistului-kgbist MRU???
   Marş unde a înţărcat mutu iapa!!!Şi ia şi toate pedeleprele cu tine,în frunte cu cârmaciul năucit de visiki!!!

Ultimele aparitii