Mihaela Ani-Senocico s-a întoars la prima dragoste!

Hits: 1234

Mihaela Ani-Senocico s-a întoars la prima dragoste!

Și nu este o figură de stil, ci pur și simplu o realitate, la care nimeni nu se gândea! La cei 38 de ani ai săi, îi va împlini pe 14 decembrie, Seno, cum o alintă familia handbalului românesc, s-a întors din nou în Europa, cu Măgura Cisnădie, fiind cea mai bună marcatoare din Cupa EHF, Turului III, cu 21 de goluri în două partide!

Principalul ”vinovat” de acest come back al Mihaelei este antrenorul din Cisnădie, Alexandru Weber, un tehnician mereu surprinzător, care a adus-o la Măgura, la începutul sezonului, și i-a redat libertatea noii sale jucătoare, lăsând-o să facă ce vrea pe cele două semicercuri. Iar Ani face ce știe ea mai bine, adică marchează goluri pe bandă rulantă, devenind pion principal în angrenajul echipei de pe Cibin. Mai mult, handbalista s-a întors la dragostea din tinerețe, Europa – a fost cea mai bună, în dubla cu Gran Canaria, din Spania, devenind golgetera Cupei EHF, în Turul al III-lea, cu 21 de goluri înscrise! Dorința de a impresiona cu jocul ei și Bătrânul Continent datează de ceva ani, iar Seno a punctat serios în toate cele patru cupe europene existente: Liga Campionilor, Cupa Cupelor, Cupa EHF și Challenge Cup. Să ne bucurăm pentru Mihaela Ani-Senocico și să-i urăm drum cât mai lung în Cupa EHF, alături de noua sa echipă Măgura Cisnădie.

Și rămânem în Europa, pentru că acolo le găsim și pe CSM București, și pe SCM Rm Vâlcea, ambele în Main Round-ul Champions League, cât și pe Corona Brașov, în Grupele Cupei EHF. Din păcate, cele două participante în Liga Campionilor au încheiat cu eșecuri parcursul din grupe – Vâlcea a ajuns la a 5-a înfrângere consecutivă și doar ajutorul dat de Buducnost, victorie cu Bietigheim, a menținut Zăvoiul în Europa; în ceea ce privește formația din Capitală, aceasta a avut prestații fluctuante, fapt care ne-ngrijorează, pentru faza următoare a competiției. Se spune că handbalistele au ajuns, din nou, la trei luni restanță cu salariile, fapt care contribuie, iată, negativ, asupra psihicului lui Lekic, Martin sau Klikovac – CSM București a încheiat grupa B cu două înfrângeri, acasă cu Esbjerg și în deplasare cu Rostov.

În Cupa EHF, Corona Brașov a avut comportări diferite, în dubla contra Gloriei Bistrița – a învins în deplasare, scor 27-25, dar a pierdut acasă, 22-24, și doar numărul mai mare de goluri marcat la Bistrița a făcut posibilă accederea în grupe. Corona a jucat prost acasă, fără viziune și curaj, fapt care i-a nemulțumit pe fanii din tribune.

Prin urmare, toate echipele noastre au intrat în Europa în urma unor înfrângeri, culmea!, ceea ce ne face să fim sceptici pentru jocurile din primăvara lui 2020. Mizez pe faptul că handbalistele străine din România au jucat, în ultima rundă europeană, cu frâna de mână trasă, adică nu prea s-au omorât cu firea, gândindu-se, probabil, la apropiatul Campionat Mondial din Japonia, de la sfârșitul acestei luni. Dar au timp să se revanșeze, este chiar obligatoriu, altfel echipele în cauză n-au nicio șansă să ajungă în finalele la care visează. Main Round-ul Ligii Campionilor începe pe 24 ianuarie, 2020, și se încheie pe 8 martie. Iar grupele Cupei EHF se joacă chiar din 4 ianuarie, până pe 8 februarie, cu etape la fiecare sfârșit de săptămână.

Și pentru că am amintit de Campionatul Mondial din Japonia, să vedem și comportarea jucătoarelor noastre, atât în cupele europene, cât și în ultimele partide din campionat. Și aș începe cu cele cinci tricolore de la Vâlcea, pivotul Raluca Băcăoanu, extrema Cristina Florica, centrul Mădălina Zamfirescu, cât și portărițele Yuliya Dumanska și Diana Ciucă, fete care nu sunt în cea mai bună formă și care ne îngrijorează cel mai tare. Mai mult, nu apreciem deloc tupeul Mădălinei Zamfirescu, handbalistă care a ieșit în spațiul public și i-a urecheat pe toți cei care au i-au pus sub semnul întrebării convocarea.

Îndrăzneala Mădălinei nu-i face deloc bine – toți cei care au vorbit despre ea își aduc aminte că de fiecare dată ea a stat mai mult prin tribune și rar a prins câte un minut sau două în teren, chiar și la echipa sa de club. În meciul cu Brest, din Champions League, Zamfirescu s-a făcut remarcată doar prin două eliminări aproape consecutive, fapt care a contribuit decisiv la înfrângerea echipei sale. Colega ei, Raluca Băcăoanu, nu are gol marcat în Liga Campionilor, iar extrema Cristina Florică are, într-adevăr, 5 goluri, dar în 6 partide, cât și 4 eliminări. Cât despre Dumanska și Ciucă, nici ele n-au prins cea mai bună zi, cu Brest, dar și pentru că linia de apărare a reacționat extrem de lent.

Mergem la CSM București, de unde avem vești împărțite – cele bune se referă la Cristina Neagu, în primul rând , care a revenit cu 8 goluri în Champions League, și la Crina Pintea, o luptătoare prin excelență, care este cea mai fericită, de când a reluat colaborarea în teren cu Neagu; iar cele mai puțin îmbucurătoare o vizează, în primul rând, pe Gabriela Perianu, în scădere de formă, ca și portărița Denisa Dedu.

Plecăm spre Brașov, și spunem că Buceschi a crescut turația, ca și Cristina Laslo, ceea ce nu același lucru putem spune despre Bianca Bazaliu și Daria Bucur. Antrenorul Crăciun o folosește ceva mai des pe Bazaliu și se vede că handbalista are mai multă încredere în brațul ei, însă mai are de recuperat la capitolul tehnică. Daria Bucur a-ncheiat cu 3 goluri, în dubla cu Gloria, cam puțin pentru un inter ce-și dorește să poarte tricolorul românesc.

În rest, vești bune de la Pristavița, cu 11 goluri în dubla cu Corona, din Cupa EHF, apoi de la Iuganu (Gloria Buzău) și Ostase (CSM Slatina), ambele cu câte patru reușite, dar și de la brăileanca Aneta Udriștoiu, autoare a două goluri importante, în derby-ul contra Buzăului.

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Până și în handbal s-a ajuns la dopaj – sportul nu mai este curat!

sâm nov. 23 , 2019
Hits: 1234Până și în handbal s-a ajuns la dopaj – sportul nu mai este curat! De trei zile-ncoace, scandalul cu handbalistele de la Corona Brașov, descoperite că au apelat la proceduri medicale interzise de WADA, ocupă spații largi în presa românească, și scrisă (print și online), și vorbită. În plus, faptul că totul s-a descoperit chiar înainte de plecarea în […]
antimafia.ro