“Mi-au explodat prețurile” (poate în cap)

Hits: 116

“Mi-au explodat prețurile” (poate în cap)

Pentru a-și face cunoscute opțiunile, politicienii au nevoie de canale de comunicare, cel mai puternic canal fiind televiziunea. Nu este de neglijat nici influența rețelelor sociale, precum Facebookul, mai puțin site-urile de știri, care au și ele importanța lor.

Într-o societate controlată de banii Multinaționalelor și de servicii, la care se adaugă interesele politice ale patronilor, televiziunile, rețelele sociale și site/urile funcționează mai mult ca mijloace de propagandă, decât ca și canale de informare. Mi-au-explodat-prețurile-antimafia.ro

Cum funcționează canalele de comunicare și cine le controlează

În seara aceasta am văzut o gogomănie a unei jurnaliste care striga în gura mare că “ au explodat prețurile”, pentru a-și arăta loialitatea față de un patron care este mai mult decât apropiat de Victor Ponta, dar și de Helvigh și Pahonțu.

Cum nu mai sunt politician activ și cum Helvigh a intervenit personal sau prin purtătorul de cuvânt Marincea, ca și Pahonțu dealtfel, să nu mai apar la televiziunile pe ai căror patroni i-a sunat sub amenințarea închiderii stației, cred că este oportun ca dumneavoastră să știți, acum, în plină campanie electorală, cum funcționează canalele de comunicare și cine le controlează, pentru că vă informați de multe ori fals de la televiziunile angajate într-un fel sau altul în jocul politic.

Ar mai fi de spus că televiziunile își schimbă poziția la ordin sau în funcție de inteteresele de moment ale Patronilor.

O să analizăm doar televiziunile și alte mijloace de comunicare care contează cât de cât în formarea opiniei publice. După ce am fost prezent în peste 10:000 de emisiuni, deci cel puțin 10:000 de ore, adicâ mai mult de un an puse cap la cap, cred că pot să exprim o părere avizată despre acest domeniu.

Haideți să nu ne mai lungim:

ProTv:

la ordinul lui Helvigh și a Multinaționalelor, în special din zona farmaceutică, care controlează piața medicamentelor și devalizează bugetul sănătății. ProPNL și Iohannis.
Antena 1: în funcție de interesele lui Voiculescu, momentan pro/PSD, dar și pro/Ramona Ioana, pro Cumpănașu. Cu influențe de la Helvigh

RomâniaTv:

post pro/Victor Ponta, partener cu Sebi Ghiță, cu influență majoră de la Helvigh și Pahonțu, adică și Pro/Iohannis. În trecut, pro/PSD.

Antena 3:

idem Antena 1.

B1:

Pro Helvigh, ProIohannis și PNL

Realitatea:

pro Helvigh și Iohannis.

DIGI 24:

pro SRI, oricine ar fi la conducere, post creat de SRI

Ca să fim expliciți: și Helvigh și Pahonțu sunt implicați în susținerea lui Iohannis și PNL, dar și a aliaților conjuncturali.

Cum poate fi controlată o televiziune?

Prin bani.

Cheltuielile unei stații pot depăși un milion de euro pe lună, deci douăsprezece milioane de euro pe an, unele din ele, generaliste, depășind cu mult această sumă.

Acești bani, inclusiv salariile, vin din publicitate, iar singura publicitate care contează este cea a Multinaționalelor, pe mânâ cu SRI. La aceasta se adaugă controlul prin amenzile de la CNA, condus în mare parte de SRI. Dacă o televiziune mișcă-n front, adică nu spune ce vrea SRI sau conducătorul politic de moment, i se taie publicitatea, după care vin amenzile, sau jurnaliștii sunt chemati la Parchet și anchetați, nu-și iau salariile, nu se plătesc cheltuielile și Stația Capotează.

Înainte de a înjura, vă informez cu tot respectul că așa e în toată lumea, cu specificația că în democrații Serviciile Secrete nu au ce căuta în influențarea televiziunilor, ele influențează politicienii care influențează televiziunile. La noi, ca la nimeni: Serviciile Secrete controlează tot mediul de afaceri importsnt și în mod direct televiziunile. Un singur exemplu: CNN este anti/Trump și pro/ Democrați și Soroș, FoxTv este a lui Trump.

Multinaționalele investesc la ordin

Ce face diferența sunt Jurnaliștii, unii din ei de mare Calibru, care încearcă de multe ori să se mențină independenți, chiar dacă poziția postului este clară.

Ar fi de remarcat aici câțiva: Victor Ciutacu, Mircea Badea, Răzvan Dumitrescu, Andreea Crețulescu, Oana Zamfir, Adi Ursu, Lili Ruse, Sandra Stoicescu, Cristina Șincai, Sorina Matei și…cam atât. Deci în total vreo zece jurnaliști, care au un grad mai mare de independență, dar care și ei, la rândul lor, se mențin în linia postului.

Datortă audiențelor pe care le fac emisiunile lor, ei devin sproape indispensabili pentru posturile respective și au deci un un grad mai mare de independență, pentru că audiența este direct proporțiinală cu forța financiară a contractelor de publicutate.

Multinaționalele investesc la ordin, dar dacă este audiența mică, nu se bagă, pentru că nu vor să piardă bani, ci doar să câștige. Din ce în ce mai puține firme românești, din cele câteva care mai există, au puterea financiară necesară pentru a face publicitate, fără un ordin expres de la Helvigh sau SRI, de exemplu.

O altă găselniță este aceea de a avea jurnaliști de mai multe orientări, pentru a împăca “ și capra și varza”
După cum ați văzut, pentru a avea o presă cât de cât liberă, ar trebui să avem firme Românești puternice și independente, care să investească în publicitate, ceea ce nu există, pentru că le-a omorât Coldea și Kovesi.

Ar mai fi publicitatea “ De Stat”, care însă este prea subțire

Așa că, atunci când dați drumul la televizor, sau când vă uitați la un analist sau pe un site, gândiți-vâ înaine cine plătește, deci care sunt inteteresele Stației sau ale patronului. O mică parte vi le-am spus mai sus.

În speranța că această postare vă va ajuta să înțelegeți mult mai mult decât ceea ce vi se bagă pe gât, vă doresc o noapte liniștită!

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Instabilitate emoțională sau interese obscure?

mar oct. 29 , 2019
Hits: 116Instabilitate emoțională sau interese obscure? Ieri, după prânz, pe site-ul Federației Române de Handbal au apărut programările arbitrilor la meciurile din saisprezecimile Cupei României, la masculin. Treabă doar pe jumătate, pentru că abia astăzi au apărut și observatorii, pe lângă cuplul de fluierași. Cu această ocazie am aflat că fostul arbitru gălățean Adrian Dima, care a făcut o pauză […]
instabilitate-emotionala-sau-interese-obscure-antimafia.ro