Maria Gavrilă: ”Merit și eu puțină încredere, pentru că în Zăvoi n-am avut parte de așa ceva”!

Hits: 988

Maria Gavrilă: ”Merit și eu puțină încredere, pentru că în Zăvoi n-am avut parte de așa ceva”!

Aș putea spune că handbalista din București ajunsese la o răscruce de drumuri, nu știa încotro s-o apuce, mai ales că în ultimii ani avusese parte de multe dezamăgiri…

Cu toate acestea, s-ar putea spune că Maria Gavrilă a fost o răsfățată a sorții, pentru că părinții ei, amândoi oameni de handbal, au înființat un club special pentru fiica lor, ACS Școala 181 București, unde Maria să se antreneze și să joace handbal.

Doar că n-avea să fie deloc așa

Doar că n-avea să fie deloc așa: și-mi aduc aminte că primul meu contact cu Maria și cu echipa ei s-a petrecut la Sala Lucian Grigorescu, acolo unde, pe vremuri, se antrenau multe echipe, printre care și Școala 181. Când am intrat în sală, am auzit strigăte și indicații din mai toate direcțiile.

Tatăl, Maximilian Gavrilă își biciuia echipa, și pe Maria, firește, de pe banca tehnică, de sus, din tribune, mama striga și ea, în special la Maria, cum să se poziționeze, iar din alt colt auzeam glasul unei alte antrenoare colaboratoare, care striga la contraatacuri. M-am speriat, gândindu-mă că handbalistele junioare nu erau lăsate să gândească și singure.

Dar sistemul a dat roade

Dar sistemul a dat roade, pentru că ani de-a rândul Școala 181 a dominat competițiile naționale din handbalul juvenil: echipa a câștigat titlurile naționale la Junioare II, în anii 2011 și 2012, cât și la Junioare I, în sezoanele 2013 și 2014.

Mai mult, Maria Gavrilă avea să fie desemnată ca fiind cea mai bună coordonatoare a turneelor finale, atât la Junioare II, cât și la Junioare I. Și marșul său triumfal a continuat și la Liga Națională, prima echipă care a chemat-o sub arme, cum se zice, să debuteze în Liga Mare, fiind SCM Craiova, unde antrenoare era Carmen Amariei. Și cred că Amariei, un tehnician deloc conformist, a avut ochi, pentru că și Maria avea nebunia ei pe semicerc.

În plus, Gavrilă și-a arătat îndemânarea și pe extremă, și la coordonare, cât și de pe toată linia de 9 metri, fiind o jucătoare polivalentă, cu multă îndrăzneală și o speculantă a celor mai bune situații de pe semicerc.

Ascensiunea Mariei avea să încetinească dramatic

S-a spus mereu că Maria, dacă ar fi avut câțiva centimetri în plus, ar fi făcut, ar fi dres, ar fi realizat – dar handbalistei nu centimetri i-au lipsit, ci un antrenor care să știe cum s-o motiveze, care să-i dea încredere și multe minute pe semicerc. Din păcate, ascensiunea Mariei avea să încetinească dramatic, și din pricina accidentărilor, dar și din pricina antrenorilor care nu i-au mai acordat șansa să se exprime în teren.

Nu dăm mai multe detalii, pentru că nu vrem să răsucim un cuțit în rana pe care sportiva o are de multă vreme, spunem însă că handbalista ajunsese la o răscruce, cu câteva luni în urmă. Dar Gloria Buzău i-a întins o mână, pentru care handbalista este recunoscătoare:

”Antrenorul Coco Mihăilă are un mare plus, datorită faptului că îmi acordă încredere. Și știu că pentru fiecare minut ce-l petrec pe semicerc, eu mă antrenez din greu, însă este bine și traversez o altă situație, față de cea trăită în Zăvoi. Aici, la Buzău, mă simt foarte bine, echipa este unită, iar asta se vede în teren. Viitorul îmi aparține și vreau să demonstrez că nu lipsa de valoare m-a ținut pe bancă, la Vâlcea, ci cu totul alte motive”!, îmi spunea cu năduf Maria Gavrilă.

Am vorbit și cu antrenorul Mihăilă, un tehnician surpriză, știut fiind faptul că el a pregătit doar team-uri masculine, până acum:

”Un sprijin deosebit îl am, în continuare, de la fostul antrenor Ilie Romeo, un om de mare caracter, care a rămas lângă noi și m-a ajutat să cunosc în amănunțime toate problemele Gloriei. Eu vreau să mă-nțeleg cu toată lumea, este un sport de echipă și avem nevoie ca familia să fie unită. Deocamdată, suferim un pic la linia de 9 metri, din pricina accidentărilor, dar asta este viața.

Fetele care au rămas sănătoase au reușit să țină grupul pe linie ascendentă și sunt foarte mândru de ele” (în primele patru etape, Buzăul a-nregistrat trei victorii și doar o singură înfrângere, ocupând, surprinzător, dar meritat, un loc patru, în clasamentul Ligii Florilor). Pe Maria o cunosc de când era junioară, o respect și o apreciez că muncește mult. Echipa are nevoie de Maria, cât și de celelalte handbaliste – doar împreună putem reuși performanțele pe care ni le dorim”, avea să sublinieze și antrenorul Mihăilă.

P.S. Sunt convins că Maria Gavrilă încă mai visează la lotul national de senioare și e firesc, pentru că are doar 24 de ani. În plus, Maria a fost în familia tricoloră, în perioada 2010-2012, când a-mbrăcat tricoul selecționatei de tineret, pentru care a marcat 28 de goluri

 

 

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Laura Codruța Kovesi - Un procuror mediocru, care a executat orbește ordinele politicienilor din afara țării și din țară

vin sept. 20 , 2019
Hits: 988Începe! Laura Codruța Kovesi – Un procuror mediocru, care a executat orbește ordinele politicienilor din afara țării și din țară “Eroină, Luptătoare Neînfricată împotriva corupților, imaginea Purității aflată permanent în luptă cu Răul” Așa o caracterizează susținătorii ei. Un procuror mediocru, care a executat orbește ordinele politicienilor din afara țării și din țară, pe care i-a vândut după aceea la […]
antimafia.ro laura kovesi