Ludovic, ești o dezamăgire! Și nici măcar nu ești clovn!

Hits: 7


Am sperat că modelul politic medieval, ai cărui exponenți se situau pe partea social-democrată, a apus după 26 mai.

Acel new wave politic, atât de așteptat, s-a oprit în arșița metehnelor arhaice de partid. Liberalismul, unica doctrină deschisă noului, unica doctrină ale cărei principii secundare sunt adaptabile, fără a știrbi din principiile de bază, are acum parte de revoluția EU-ului, de acea meteahnă de sorginte comunistoidă ce transformă un om într-un posibil Mesia politic.

Decizia lui Ludovic Orban de a impune o persoană la șefia organizației PNL București, pentru că așa a vrut scula lui politică, bătrână în esență și fără viitor electoral, va transforma Partidul Național Liberal într-o platformă strictă unde se va intra cu parolă ca la mitingurile PSD.

Eleganța lui Rareș Bogdan și diplomația excesivă a lui Robert Sighiartău, unicele motive electorale și de imagine ale campaniei electorale PNL, au fost plasate pe linie moartă.

Expresul liberal a devenit un tren de marfă încărcat cu ipocrizia unui trecut a cărui etichetă este “nu s-a schimbat nimic”.

La stabilirea listei pentru europarlamentare, Ludovic Orban a înghițit pretențiile lui Blaga, ale lui Falcă, ale lui Crin Antonescu. Și-a securizat poziția prin compromisuri, ca orice politician încătușat de ideea că poate deveni mare pe spatele unui vot emoțional.

Orban a uitat că tinerețea liberală este unica șansă pentru ca PNL să nu devină o amintire precum PNȚCD. S-a bucurat de victorie, dar a căutat soluții să contracareze avântul celor care i-au dus greul în campanie printr-o disoluție jenantă a votului cetățeanului. Adică, vezi Doamne, oamenii au votat partidul și nu oamenii.

Rareș Bogdan a declarat că “într-o familie există și probleme”. Robert Sighiartău s-a îndepărtat nefiresc de acțiunile partidului după campania electorală.

Orban este contrar principiilor lui Gheorghe Hagi, vrea să rămână șmecher pe câmpie, în timp ce “Maradona din Carpați” a acceptat că tinerii pot depăși performanțele sale.

Brătienii n-au fost “never ever” limitați politic și emoțional. Orban da. Pentru că se gândește că va mai putea juca, deși meciul de retragere îl așteaptă.

PNL a învins pe 26 mai. Dar nu a învins Orban. Actualul președinte PNL este o victimă a unui sistem politic degradant, bazat pe “plăți compensatorii” în cazul victoriilor electorale.
Înlăturarea lui Rareș Bogdan și instaurarea unui șef interimar la șefia PNL București este începutul sfârșitului.

Viitorul sună bine, iar chitara lui Orban nu mai este acordată decât pentru beții electorale de circumstanță.

Are cineva curaj să facă un sondaj comparativ între încrederea în PNL și încrederea în Orban?

Ludovic, ești o dezamăgire. Pentru mine. Dar eu sunt un prost. Poate, totuși, ai minte și îl crezi pe unul mai deștept, Charlie Chaplin: 
“Ramân un clovn. Nimic mai mult. Asta mă face sa fiu superior unui politician”.

Ai școală de clovni?

Viorel Negru – Ziar la negru

îți mulțumesc că ai citit articolul meu!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Minciuna în care Trăim! Ce s-ar întâmpla dacă acest video ar fi arătat la TV în loc de publicitate?

mar iul. 2 , 2019
Hits: 7 Ce s-ar întâmpla dacă acest video ar fi arătat la TV în loc de publicitate? Video Transcript: În acest moment poți fi oriunde, făcând ceva. În schimb, stai singur în fața unui ecran. Deci ce ne oprește să facem ceea ce vrem? Să fim acolo unde vrem să fim? În fiecare zi ne trezim în aceeași cameră și […]
  • Hits: 337 Constantin Căliman (Dinamo Bitcoin)–“Baronul de Munchausen”, după trei ani de păcăleli consecutive, a fost scos din campionat! Nu, încă nu s-a dat startul unei noi ediții a Diviziei A, feminin (pe 7 septembrie este prima etapă), dar Dinamo Bitcoin a și primit o sancțiune gravă, pe merit, aș putea spune. Echipa lui Constantin Căliman nemaiavând dreptul de a transfera […]

  • Hits: 28 Până și dușmanii României sunt jenați de cretinismul și mitocănia guvernului nostru actual   Se pare ca pe zi ce trece realizam ca cea mai mare parte din functiile statului Roman, de la premier pana la slujbe fara calificare, sunt ocupate de incompetenti pusi in functii cu orice motive, mai putin cele bazate pe MERIT. Cu cat este […]

  • Hits: 398 Unde sunt banii CSM-ului? Gabriela Szabo i-a azvârlit pe fereastră Luni s-a mai consumat o întîlnire între directoarea Clubului Sportiv Municipal București, Gabriela Szabo, și toți șefii departamentelor de sport. A fost mult dramatism, lacrimi și îmbrățișări colegiale, interpretate de Szabo, care a vrut să dea de înțeles că ea este cu masele, cu cei oropsiți, dar alții […]

  • Hits: 1142 Gabriela Szabo, ce vezi când te uiți în oglindă? Miercuri, 14 august, ora 10:00 – mare ședință și mult așteptată, convocată de către directoarea Clubului Sportiv al Capitalei, Gabriela Szabo, care a ținut să facă comunicări importante, tuturor coordonatorilor compartimentelor sportive ale clubului. O întâlnire așteptată de luni de zile, în speranța că se va ieși, odată și-odată, […]

  • Hits: 36 breaking news – PREMIERUL ROMÂNIEI <A FOST FEMEIE>!!! Trebuie sa ai ceva sange in instalatie si mult curaj politic, pentru a iesi in fata poporului “sa recunosti” ca “ai fost femeie”. Declaratia vine cu putina intarziere, la ceva vreme de la manifestatiile si referendumul pentru familie. Suntem un popor ales Ne-a invatat la scoala ca poporul roman se […]