Lucrurile stau cam așa: Armata s-ar putea să vă păzească pe voi, nu pe noi.

Hits: 433

Lucrurile stau cam așa: Armata s-ar putea să vă păzească pe voi, nu pe noi.

Gelu Visan

Un pericol mai mare ca Covidu’:

coronavirus_antimafia
Ludovic este genul de “vreau să fiu șef”, iar pentru asta îi omor pe toți ca să fie locul gol. Acum, după ce s-a cocoțat pe spatele lui “Cine este Generaaaaul???”, se minunează că nu ne dăm toți pe spate să vedem ce tare e el.

Păi, nu e tare.

Are parte de un armistițiu, scurt, foarte scurt, pentru a face ce trebuie. Dacă el crede că armistițiul este pentru a vedea lumea ce mândru e el, se înșeală. Ieri s-a comportat ca unul căruia i s-a luat jucăria și se minunează de ce nu se dă lumea pe spate de frumos ce e.

Ce m-a mirat în seara trecută a fost faptul că nu l-a invitat nimeni pe Ministrul Apărării; puștiulică ăla de Despescu nu mai știa cum să ne spună ce la datorie este el, timp în care vreo două sute de mii de diasporezi izolați sau mincinoși joacă țonțoroiul pe unde apucă, iar discursurile “mobilazatoare” ale lui Vela mai au puțin și sună a cântec de jale.

Peste ei, Orban bate cu grație câmpii, vorbește să se bage’ n seamă, bașca că nu poate fără un pic de politică. Îi aduc aminte că alaltăieri spunea că are situația sub control, că nu are decât vreo doi pozitivi, iar astăzi sunt aproape o mie și numărul mortilor a depășit zece.

Scurt, rapid și tragic.

Cei care am cerut Armata în stradă nu am cerut-o pentru Orban, ci pentru că știm că e depășit total de fenomen, măcinat de frustrările și angoasele lui.

Eu îi transmit simplu:

Mă’ băiatule, dacă nu te trezești din propria ta umflare, o să te desumfli mult mai repede decât crezi. Lasă orgoliile mărunte, că nu de orgoliile tale avem noi chef, nici de săltările tale pe vârfuri, nici să-ți umfli tu cheptul de pui de gostat.

Avem nevoie de solidaritate, de un efort comun pentru a trece de această perioadă grea, nu de umorile tale acumulate prin vila lac.

Ar mai fi ceva:

În orice situație de criză, sunt unii care profită economic. In general, se realizează un echilibru. Dar să crești prețurile testelor de 10 ori și după aceea să ți le plătească statul, e cam multișor; Să ceri medicilor să zâmbească atunci când îi trimiți fără echipamente de protecție în linia întâi este de-a dreptul cinic.

Lucrurile stau cam așa:

Solidaritatea este și în sens invers, nu să fiți solidari doar între voi, ci și cu noi.
Altfel, Armata s-ar putea să vă păzească pe voi, nu pe noi.

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Starea de urgență: Polițiștii fotografiază declarațiile pe proprie răspundere cu telefonul personal, fără coordonare cu STS

mie apr. 1 , 2020
Hits: 433 Starea de urgență: Polițiștii fotografiază declarațiile pe proprie răspundere cu telefonul personal, fără coordonare cu STS Mircea Barbu Un polițist, verificând documente, după instalarea restrcițiilor de circulație Numele, adresa și CNP-urile românilor sunt stocate pe telefoanele personale ale polițiștilor, în contradicție cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal și fără să existe o coordonare cu Serviciul de […]
antimafia_coronavirus