27.1 C
București
luni, iunie 17, 2024

Ireala Lume a lui Cîțu! Jurnalistul AntiMafia.Ro, Valentin Roman, îl Desființează pe Prim-Mincinosul României! Doar Comuniștii din Bengal îl mai cred!

un articol semnat de Valentin Roman, redactor AntiMafia.Ro

Foto: Cîțu fără diacritice! Doar Comuniștii din Bengal îl mai cred!

Mă conving pe zi ce trece că actualul nostru premier, domnul Cîţu, trăiește într-o lume total paralelă cu realitatea, nu în România, nici măcar pe planeta asta, ci undeva, într-o lume de Unicorni Roz.

Încă de pe vremea pe când era ministru de Finanțe, continuând apoi de când a preluat mandatul de prim-ministru, el vorbește într-una despre cât de bine stă România, despre creșteri ale PIB-ului, despre cum avem noi cele mai mici prețuri la bunurile de consum, despre cum e aici raiul pe pământ, făcând dovada faptului că fie domnia sa este idiot, fie ne consideră pe noi idioți.
Realitatea este la polul opus față de declarațiile sale aberante. Iată câteva exemple concrete:

Suntem mințiți de indivizi fără scrupule, politicieni care trebuie să răspundă cu închisoare pentru sperjur, trădare de țară și spionaj economic…
  1. În anul 2020, România a exportat în spațiul UE produse agroalimentare în valoare de 4,4 miliarde euro, în timp ce a importat din același spațiu produse în valoare de 7,22 miliarde euro. Așadar un deficit de aproape 3 miliarde de euro !!!
  2. Datoria externă a României a crescut cu 33% într-un singur an (2020). Anul trecut, Cîţu și ai săi au îndatorat țara cu peste 25 miliarde euro, mai bine de o treime din totalul de datorii făcute de România în ultimii 30 de ani s-au facut în doar un singur an (2020).
  3. Datoria despre care vorbeam la punctul anterior reprezintă 47,7% din PIB, așadar, domnule Cîţu, când mai vorbiți de creșterea PIB, specificați și cât din el reprezintă pondere datorii!
  4. Dezastrul și îndatorarea continuă haotic și anul acesta, în 2021. În doar 3 luni (ianuarie-martie), România a mai împrumutat încă 3,5 miliarde euro!
  5. Marile proiecte de infrastructură, precum zeci de tronsoane de autostrăzi, anunțate cu mare tam-tam de Guvern, se dovedesc praf în ochi. Mai bine de jumătate dintre ele sunt oprite și fac obiectul unor litigii între Stat și companiile contractoare.
  6. Sistemul sanitar este la pământ. Un cotizant cu zeci de ani vechime în muncă este nevoit să aștepte 3-4 luni pentru banalele analize de sânge anuale. Oamenii mor cu zile pentru că nu au acces la servicii pe care le plătesc din plin, din banii lor.
  7. Deficitul dintre numărul de români aflați în câmpul muncii, cotizanți, și cei aflați la pensie sau minori, este enorm. În câțiva ani, România nu va mai putea susține plata pensiilor, care sunt PROPRIETĂȚI ale celor ce au cotizat zeci de ani.
  8. Costurile la carburanți au crescut cu 20% față de aceeași perioada a anului trecut, taxele cresc, costurile la utilități vor crește (așa cum anunța furnizorii de gaze, apă și electricitate).
Unicorn Afumat!

La toate cele de mai sus se mai pot adaugă multe.

Așadar, domnule Cîţu, revin cu întrebarea din debut: sunteti idiot sau ne considerați pe noi idioți? Măcar fumați țigări normale, nu din alea care duc în lumea unicornilor!

articol semnat de Valentin Roman, redactor AntiMafia.Ro, președintele asociației Vatra Daciei

Articole similare

Ultimele aparitii