20.6 C
București
joi, iulie 25, 2024

In scandalul vămilor, urmează președintele ANAF – Sorin Blejnar

Senatorul Valer Marian

Satu Mare, Piaţa 25 Octombrie nr. 1, et VIII, camera 9

Circumscripţia electorală Satu Mare, Colegiul nr.1

Grupul parlamentar PSD

 

Declaraţie de presă

 

            Apel către procurorii DNA: Nu-l lăsaţi în pace pe <<Sorin>>!

 

            Conform unor comentatori politici în general bine informaţi, un fost ministru al Finanţelor din Guvernul Boc, (cel mai probabil Sebastian Vlădescu) ar fi mărturisit că preşedintele Traian Băsescu i-ar fi transmis personal că are o mare rugăminte: „Lasă-l, te rog, în pace pe Sorin”. Este vorba de Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, care a fost promovat în funcţia de şef al Fiscului de către concitadinul, amicul şi tutorele său politic Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi vicepreşedinte naţional al PDL, al cărui naş şi tutore politic este nimeni altul decât preşedintele Traian Băsescu.

            Astăzi, într-un moment crucial pentru evoluţia instituţională nu numai economică a României, în calitate de parlamentar fost procuror şi de vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senatul României, adresez procurorilor DNA următorul apel: Nu-l lăsaţi în pace pe <<Sorin>>!

            Solicitarea mea este bazată pe următoarele motive:

            1. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, este cercetat în dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa nr. 949/ P/2009 pentru implicare în contrabandă cu ţigări şi motorină.

            2. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, este vizat în dosarul DNA privind returnarea de TVA de 60 milioane euro, în care au fost arestaţi directorii de la UCM Reşiţa, directorul Autorităţii Vamale Portuare Constanţa, afaceristul libanez Said Baaklini, apropiat de unii lideri centrali ai PDL, şi a fost începută urmărirea penală împotriva senatorului democrat-liberal de Constanţa, Mircea Banias.

            3. Numele preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, apare în dosarul mitei oferite de fosta şefă a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, căreia i-a semnat ordinul de numire temporară în funcţie după ce a achitat suma de 130.000 euro, însă nu i-a semnat numirea definitivă întrucât aceasta nu a mai achitat diferenţa pretinsă de 300.000 euro, iar ulterior a numit în fruntea Vămii Halmeu un apropiat al tutorelui său politic Gheorghe Falcă, respectiv pe Gheorghe Ţârlea, originar din Arad, pe care l-a transferat de la Vama Moraviţa. Totodată, o anumită parte a mitei de 130.000 euro a ajuns la subalternul său Radu Mărginean, până ieri director al Autorităţii Naţionale a Vămilor şi vicepreşedinte al ANAF, iar cea mai mare parte a acesteia a ajuns la stafful de campanie al PDL pentru alegerile prezidenţiale din 2009, soldate cu realegerea preşedintelui Traian Băsescu. Mai exact, există date că cea mai mare parte a mitei a ajuns la un anume Eugeniu Petrescu, din stafful de campanie al PDL, născut la 25.04.1944, care figurează pe listele de donatori ai PDL şi este cunoscut drept o persoană care împărţea funcţii şi colecta fonduri pentru campaniile electorale ale principalului partid de guvernământ.  

            4. Potrivit unor lideri sindicali ai vameşilor din România, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, n-a fost străin de contrabanda şi de corupţia de la Vama Siret, unde i-a înlocuit pe vameşii mai intransigenţi.

            5. Potrivit propriilor mele investigaţii, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, nu este străin de contrabanda şi de corupţia din vămile din judeţele Timiş şi Arad (zona sa de baştină), care este patronată de amicii şi tutorii săi politici, Gheorghe Falcă şi Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor. Toate numirile, transferurile şi detaşările din vămile din această zonă au fost decise în ultimii ani de Sorin Blejnar, iar şeful vameşilor din zonă, Aurel Mătiuţ (directorul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara), este un apropiat, un promovat şi un protejat al triadei Falcă-Igaş-Blejnar.

             Procurorii DNA au acum prilejul să demonstreze că sunt cu adevărat independenţi şi nu simple marionete ale preşedintelui Traian Băsescu şi ale camarilei sale.

             Procurorii DNA au acum prilejul să meargă sus şi până la capăt, ceea ce-şi doreşte orice procuror cu vocaţie.

            Procurorii DNA au acum prilejul să contribuie substanţial la purificarea clasei politice şi a sistemului instituţional din România, care sunt cangrenate de corupţie şi de clientelism, cum au făcut procurorii şi judecătorii din Italia, cu aproape două decenii în urmă, prin operaţiunea „Mâini Curate” (Mani Pulite), denumită şi „revoluţia magistraţilor”.

10.02.2011                                                                  Senator Valer Marian

 

Articole similare

 1. Excelent!!!
  S-a publicat in vreun ziar?
  Va fi citita la vreun canal TV mai de Doamne ajuta?
  Ar trebui multiplicata aceasta declaratie pe toate caile mass-media!

 2. Uneori parca este de vis ce citesc, desi stiu ca este realitatea imputita a zilelor noastre.Pentru ce oare atata goana dupa averi ? Nu cred pana nu vad confiscari si valorificari ale averii jefuite !Nu suntem un popor prost, dar lasi, slava Domnului !Ce ne mai ramane ? Nu stiu nici eu !

 3. O întrebare nu-mi dă pace.Senatorul Valer Marian are o activitate bogată:
  Iniţiative legislative (18)
  Declaraţii politice (32)
  Întrebări (10)
  Interpelări (29)
  Interpelări adresate Primului Ministru (9)
  Luări de cuvânt în plen
  Moţiuni (8)
  E foarte tare pentru 2 ani de senator.
  ÎNTREBARE:
  DE CE NU A ABORDAT NICI ODATĂ PROBLEMA KRIVOI ROG???????
  A primit toate mesajele transmise tuturor senatorilor,deputaţilor şi jurnaliştilor!!!!!
  Bănuiesc că este informat şi de către dumneavoastră în această problemă.
  CE ÎL REŢINE PE SENATORUL VALER MARIAN???
  DE CE NU SOLICITĂ MINISTRULUI ECONOMIEI (vosganian-2008,vindeanu-2009-2010,ariton-2010-2011) UN RĂSPUNS CLAR ŞI FERM CU CE AU DE GÂND SĂ FACĂ CU KRIVOI ROG,CARE A FOST ŞMEKERIA LUI VIDEANU DIN 8 MAI 2010 CU ARCELORMITTAL-GALAŢI,DE CE CONTINUĂ SĂ ARUNCE 2 MILIOANE DE DOLARI ANUAL PE APA GÂRLEI?????
  SE ZGUDUIE ŞI PSD-ul LA UN RĂSPUNS CORECT ŞI NU VREA SĂ SUPERE CONDUCEREA DE PARTID?????
  Vă rămân profund recunoscător dacă mi-aţi putea oferi explicaţia TĂCERII SUSPECTE a senatorului Valer Marian pe acest subiect.
  Vă mulţumesc anticipat.Cu stimă.

  • Te-au invitat la audieri la Comisia de Abuzuri si Petitii sa-ti sustii cauza. Ai refuzat. Ai preferat sa te ascunzi intr-un cotlon de unde comentezi si acuzi doar. Iesi la lumina daca ai curaj cu documente si dezvaluiri. Senatorul Valer Marian nu poate fi mama tuturor ranitilor. A intervenit unde cunoaste, numai conform legii.

 4. @eohanes
  „A intervenit unde cunoaste,numai conform legii”!!!
  Nu-i ajung documentele şi dezvăluirile publicate de dvs din 2003 şi până în prezent???
  Nu-i ajunge grămada de mesaje,sesizări, memorii şi scrisori deschise primite la Comisia de cercetare a abuzurilor de la Senat şi personal pe adresa dumnealui de e-mail???
  Ce documente şi dezvăluiri mai trebuie să primească pentru a dori să scoată adevărul la lumină?
  Ceva nu se leagă în răspunsul dvs.Iar cu acest răspuns mi-aţi întărit convingerea că tăcerea domnului senator este suspectă.
  M-am lămurit pe deplin,vă mulţumesc,nu mai insist pe acest subiect.Cu stimă.

Ultimele aparitii