Handbalul românesc a ajuns o mahala, cu șmenuri la colt de stradă și jândari încercați din greu…

1

Hits: 1557

Handbalul românesc a ajuns o mahala, cu șmenuri la colt de stradă și jândari încercați din greu…jandarmi

Este o criză morală fără precedent, în handbalul românesc, și puțin a lipsit ca în runda a 4-a, a Ligii Florilor, să nu avem și primele victime, la propriu, în această mahala a sportului.

Am început cu suspendări de arbitri, de câte 7-8 etape, apoi a venit rândul și observatorilor să fie taxați grav, iar evenimentele nedorite merg din rău, în mai rău. Vorbim de întâmplările de la meciul dintre Rapid București și Gloria Buzău, care puteau să ia o turnură chiar dramatică, dacă nu interveneau jandarmii.

Arbitrii partidei, Murariu/Tabacariu, au reușit să strice atmosfera

Nu, n-am fost la meci, dar povestea mi-a fost spusă de martori oculari – practic, arbitrii partidei, Murariu/Tabacariu, au reușit să strice atmosfera, prin deciziile lor, să irite culoarea vișinie, care și-așa era inflamată, din pricina meciurilor anterioare, trei la număr și toate pierdute și cu ajutorul arbitrilor, consideră ei.

Era firesc ca Giuleștina  să viseze la primul success, mai ales că Gloria din Buzău era o grupare nou promovată, ca și Rapidul, de altfel, deci cu ceva mai puțină experiență de ligă națională. Doar că n-a fost așa, pentru că și oaspetele au jucătoare cu ceva state pe la echipe de primă mărime, din handbalul românesc.

Și mă gândesc la Apetrei, la Gavrilă, la Rotaru (fostă Pricopi), la Popa (fostă Iuganu), la Ilie Alina, la Simion, la Iovănescu și chiar la Denisa Șelever, handbaliste cu un CV sportiv de mare calitate.

Sigur, Rapidul nu are o distribuție de acest nivel, nici pe departe,

Iar dacă mă-ntrebați nici Boljevic, și nici Livrinikj nu se ridică nici măcar la valoarea pe care au arătat-o cândva. Rapidul trăiește și respiră tot prin vechile jucătoare, Trifan, Bazon, Carabulea, Chirigiu și Preda (fostă Mihalschi), fete care sunt gata oricând să-și dea viața pe semicerc. Din păcate, nu este suficient, pentru că adversarele (nu vorbesc doar de Gloria Buzău) și-au dorit cu ardoare toate punctele puse în joc, mai ales că atu-urile lor și distribuția din teren au fost ceva mai numeroase.

Toate drumurile trec prin Buzău

Rapidul a acuzat, în meciul cu Buzăul, că nu a primit anumite faulturi, chiar dure, făcute de oaspete, că arbitrii le-au împins de la spate, pe Apetrei și compania, atunci când gazdele conduceau chiar cu 4 goluri. ”Dar ce, nu se știe că mai toate drumurile trec prin Buzău? Iar șeful arbitrilor, Pavel, este tot de-acolo? Este rușinos, ne-am umplut de ridicol, chiar de la începutul acestui sezon, unde o să ajungem”?, se întreba retoric unul din martorii oculari.

Suporterii rapidiști sunt recunoscuți ca fiind fair play

Enervați la culme, spectatorii din Sala Giulești au fost opriți cu greu să nu pătrundă pe teren și să le ceară socoteală celor doi fluierași din Județul Neamț. A fost nevoie de intervenția jandarmilor, pentru a potoli spiritele și pentru a le asigura arbitrilor integritatea fizică până la vestiare, dar și în afara lor.

Suporterii rapidiști sunt recunoscuți ca fiind fair play, mai ales în propria lor sală, iar dacă de data aceasta au depășit anumite limite, înseamnă că arbitrii au abuzat peste măsură de răbdarea lor. Aș spune că asta le este valoare, pentru că Murariu și Tăbăcariu au mai fost suspendați (eu nu cred că vor fi judecați și acum…), pentru astfel de gafe care au influențat scorul.

De data aceasta, nici observatorul Șuică din Teleorman n-a știut să le deschidă ochii fluierașilor, în anumite momente fierbinți, practic nu i-a ajutat cu nimic, acordându-le un calificativ mediu! Fluierele stricate ale nemțenilor nu umbresc evoluția fetelor din Buzău și curajul antrenorului Ovidiu Mihăilă de a aborda cu mult aplomb întâlnirea. Da, a fost un meci urât, spun martorii oculari, însă oaspetele au plecat cu o zestre de trei puncte, care le plasează pe locul patru al clasamentului.

P.S. Se spune că în Sala Rapid a fost și scretarul general al Federației, Cristina Vărzaru, care a plecat cu câteva minute înainte de fluierul final, fără să mai prindă desfășurarea de forțe a Jandarmeriei. Vărzaru s-a grăbit, spun martorii, din pricina unor spectator mai înfierbântați, care începuseră să-i adreseze întrebări incomode

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

One thought on “Handbalul românesc a ajuns o mahala, cu șmenuri la colt de stradă și jândari încercați din greu…

  1. Mai grav este că același lucru se întâmplă și în handbalul juvenil.este foarte greu să vezi jucatoarele de j1 sau j2,j3,cum privesc la arbitrii cu frustrare și deznădejde când sînt efectiv furate, copite ȘMECHEREȘTE de niște interese care vizează anumiți șefi de cluburi care au de dat explicații mai SUS pe la primărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

MOARTEA SPORTULUI ROMÂNESC

lun sept. 16 , 2019
Hits: 1557 Mai avem sport în țara asta? Eu zic că, nu. Terenul e sterp, ici-colo mai apare o „floare”, și aceea plăpândă. Eram cândva o forță în sport, la olimpiade, la campionatele mondiale ori la cele europene. Astăzi, zero barat. De ce? Nu avem o politică statală a sportului. Nu finanțează nimeni mișcarea sportivă. Nu finanțează cum ar trebui […]