Gabriela Szabo, ce vezi când te uiți în oglindă?

Hits: 1296

Gabriela Szabo, ce vezi când te uiți în oglindă?

Miercuri, 14 august, ora 10:00 – mare ședință și mult așteptată, convocată de către directoarea Clubului Sportiv al Capitalei, Gabriela Szabo, care a ținut să facă comunicări importante, tuturor coordonatorilor compartimentelor sportive ale clubului. O întâlnire așteptată de luni de zile, în speranța că se va ieși, odată și-odată, din marasmul financiar în care se află.

Pe lângă întârzierea salariilor, n-au fost bani nici pentru înscrierea diferitelor echipe în campionatele naționale, și nici rezolvarea situației contractuale a unor sportivi, mulți dintre ei chiar valoroși.

Și Gabriela Szabo a făcut anunțul

Și Gabriela Szabo a făcut anunțul, fără nicio urmă de regret, sau alte justificări. Li s-a adus la cunoștință tuturor că, începând cu ora acelei ședințe, CSM București nu mai susține activitatea niciunei echipe de seniori, cu excepția celor două grupări de handbal, feminin și masculin. Ba mai mult, se pare că sunt vizate și alte secții de sporturi individuale, printre ele aflându-se și cea de Motociclism.

Petiție, varianta scurtă

Așadar, ceea ce angajații clubului semnalau printr-o Petiție, în toamna lui 2017, un protest, dacă vreți, la adresa modului de lucru al directoarei, la doar 3-4 luni de la instalarea sa în funcție, s-a adeverit. Iată ce spuneau angajații, în acea Petiție, varianta scurtă:

 • Nu s-a consultat niciodată cu salariații clubului, spunându-ne că nu are încredere noi, că nu contează experiența noastră și se sfătuiește cu oameni de-afară.
 • A determinat-o pe directoarea economică să plece, hărțuind-o zilnic, și a adus în locul ei o doamnă contabil venită de la un SRL cu un singur angajat (conform datelor din Registrul Comerțului), fiind străină de contabilitatea unui club sportiv.
 • Și-a adus un șofer cu un salariu aproximativ egal cu cel al doctoriței și juristei clubului.
 • S-a refuzat angajarea antrenorului Nicu Ungureanu, încălcându-se practic parteneriatul cu Liceul Grivița.
 • Durata contractelor sportivilor a fost modificată abuziv și au fost scoase unele clauze. Sportivii au fost forțați să semneze noile contracte, sub amenințarea că nu-și vor mai primi salariile.
 • Este un mod de lucru distructiv, motiv pentru care o serie de profesori din Centrul de Copii și Juniori au părăsit clubul.
 • Nu își asumă nimic, nu semnează nimic, din ceea ce implică responsabilitatea ei ca directoare.
 • Nu are nicio direcție, este haotică și bipolară, ceea ce stabilim astăzi nemaifiind valabil mâine.
 • Peste tot pe unde merge vorbește urât și defăimător la adresa clubului și salariaților acestuia, prejudiciind grav imaginea clubului și salariaților.

Rugby-ul a spus adio Campionatului Național

Da, după exact doi ani, Gabriela Szabo și-a dus la bun sfârșit misiunea, aceea de a destructura clubul, de a-i șubrezi temeliile, de a-i face pe sportivi să fugă cât mai departe de ceea ce se numește CSM București.

Rugby-ul a spus adio Campionatului Național, la fel și voleiul feminin și cel masculin, iar securea este ridicată, căutând și alte victime, fie chiar și de la sporturile individuale.

Au rămas în picioare handbalul feminin, echipă ce suge 99% din potențialul financiar al clubului, dar și handbalul masculin, care are, se pare, o proptea tare la primărița Firea, team-managerul grupului de băieți, Cristi Stamate, fiind, așa se spune, o rudă a edilului.

Pe capul lui Szabo a mai căzut o pleașcă, mare de tot

Fostul director general adjunct al clubului, Iulian Pâslaru, care fusese dat afară de directoare, prin desființarea postului, a câștigat procesul cu CSM și trebuie repus grabnic în funcție. În plus, Pâslaru trebuie să primească salariul retroactiv, începând cu luna februarie, 2018, o sumă impresionantă, dacă ne gândim că directorul adjunct avea și el cam 10.000 de lei pe lună!

Ce să mai zicem!

Vai de fundul ei de directoare, s-a băgat într-un rahat mare de tot, o hazna care o va înghiți cât de curând.

 Este o vorbă românească, “unde nu te pricepi să nu te bagi”, dar Szabo a crezut că poate, că știe, că va construi un club performant, fără să se consulte cu cineva.

Dar ea și-a dovedit incapacitatea și la Federația de Atletism, și la Ministerul Tineretului și Sportului, locuri unde nu a construit nimic, având același comportament dictatorial.

Si o întreb pe fosta mare campioană ce vede când se uită în oglindă?

De doi ani încoace, are numai probleme, probabil că ridurile i s-au accentuat, iar numărul de fire de păr albe i s-au înmulțit. În loc de un zâmbet de mulțumire, oglinda îi răspunde cu un rânjet amar și jalnic, pentru că nu mai găsește drumul spre liman. Cine și-ar fi închipuit vreodată că o fostă campioană olimpică, mondială și europeană, care a trudit din greu pe pistele de concurs, își va duce la faliment propriul club, din nepricepere managerială și ambiții prostești.

Un om care își lovește părintele spiritual, adică nașa de cununie, înseamnă că n-are suflet

Victimă este Mihaela Mărășescu, cea care, împreună cu regretatul Nae Mărășescu, au stat, în biserică, la dreapta și la stânga lui Zsolt Gyongosi și Gabriela Szabo, în calitate de nași de cununie. Cum a ajuns în club, ca directoare, prima schimbată din funcție a fost chiar Mihaela Mărășescu, șefa Departamentului de Atletism, chiar dacă lucrurile mergeau foarte bine aici. În locul ei a fost numit unul Mădălin Badea, un personaj care stă mai mult cocoșat în fața directoare, poziție obligatorie, spun unii, ca să fii agreat de conducere.

Iar eu întreb, cu sau fără Szabo la conducere?

P.S.1 – În cadrul ședinței de ieri, directoarea le-a recomandat sportivilor, care au rămas fără obiect de activitate, să-și rezilieze unilateral contractul, cu acordul șefilor de departamente. Doar că, după desființarea postului fostului director sportiv, Narcis Cristea-Mic, Szabo a devenit coordonatoarea întregii activități sportive, deci ea trebuie să-și asume răspunderea acestor demisii.

Va ieși un mare scandal, pentru că se vor pierde sportivi pentru care s-au plătit bani grei la transferuri – situația poate deveni și mai explozivă, pentru că acești sportivi vor s-o dea în judecată pe Szabo și să-i ceară restanțele contractuale

P.S.2 – Roxana Bacșiș, una din cele mai bune voleibaliste: ”Oare cei care au luat decizia, au ținut cont de eforturile tuturor celor care au pus umărul la realizarea performanțelor și de emulația pe care acest sport reușise să o genereze în rândul copiilor din București? Dacă totul s-a rezumat la lipsa banilor, atunci eu, ca cetățean de onoare al municipiului București, propun tuturor celor care iubesc acest sport, să ne implicăm în salvarea acestei frumoase echipe”! Iar eu întreb, cu sau fără Szabo la conducere?

Bădulescu s-a bătut, la propriu, cu primarul Sectorului 6

P.S.3 – Surprinde neimplicarea Primăriei Capitalei, în toate aceste decizii ale lui Szabo. Și mă gândesc la viceprimarul Aurelian Bădulescu, cel care a fost desemnat de Firea să coordoneze clubul bucureștean, și care tace acum, fără să aibă vreo poziție. Dar nici asta nu mai miră pe nimeni, pentru că și el pare doar un oportunist care își apără scaunul, iar dacă Firea nu comandă nimic, atunci stă și el în banca lui.

Și-mi aduc aminte de o întâmplare din februarie 2019, în care Bădulescu s-a bătut, la propriu, cu primarul Sectorului 6, motivul fiind scaunul lui, cu forma de fotoliu…

P.S.4 – În aceeași zi de miercuri, 14 august, dar ceva mai spre seară, Consiliul de Administrație al CSM București a votat deciziile luate de Gabriela Szabo, scorul fiind de 6 – 1, în favoarea directoarei!

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Regimul actual a reuşit ce n-au putut nici hunii, să îngroape România de vie!

mar aug. 20 , 2019
Hits: 1296Prostia la români, a devenit aproape o metodă de a supravieţui! Acum, când abia vă mai ajung banii de pâine, guvernanţii voştri, cei pe care i-aţi înşurubat în soarta voastră ca să vă distrugă viaţa, continuă opera de falimentare fără întoarcere a ţării care vă adăposteşte. Cândva, nu demult, s-a vorbit despre mămăliga voastră Cândva, nu demult, s-a vorbit […]