Federația de Handbal, din nou cu bocancii peste propriile regulamente!

Hits: 1163

Federația de Handbal își încalcă propriile regulamente, fără nicio jenă

Federația de Handbal, din nou cu bocancii peste propriile regulamente!

Cu câțiva ani în urmă, scriam despre faptul că Federația de Handbal își încalcă propriile regulamente, fără nicio jenă. Mai precis, le interpreta după cum îi dictau interesele. Și așa s-a întâmplat chiar de la primele luni de mandat al noului președinte, Alexandru Dedu.

Au fost zeci și sute de încălcări regulamentare, să ne-amintim de cazul junioarelor mutate forțat la Brașov, de cazul Dragnea, de scandalul cu antrenorul Florentin Pera, care putea să-i bage pe mulți în închisoare.

De cazul Ecusoanele, de situația hilară când s-a interzis intonarea Imnului României, de incompatibilitățile din handbal, unde angajații Federației sunt și antrenori la diferite echipe, ori arbitrii care sunt și președinți de cluburi, sau șefi de comisii care dețin și portofolii în Consiliul de Administrație (CA).

Am avut situații în care una se decidea în ședințele CA, erau și scrise în caietul cu Procesele verbale, dar altceva apărea pe site-ul Federației, știri modificate de fostul secretar general, după cum îi dictau interesele.

Arbitrii care și-au dat în petic grav

Și să venim la zi, în actualul sezon competițional, care a-nceput cât se poate de prost, pentru Federație. Arbitrii care și-au dat în petic grav, observator și el sancționat pentru omisiuni nepermise, jocuri violente, care au pus în pericol integritatea jucătorilor. Și, ca o bomboană pe colivă, spunem că Federația continuă să interpreteze regulamentele după bunul plac. Urmăriți povestea, în care sunt implicate persoane la nivel înalt, dar cărora nu le pasă, din moment ce au ”spatele” asigurat.

Clubul feminin Dinamo – două sezoane restante

Și în această vară, ca și în ultimele două sezoane, Clubul feminin Dinamo, al cărui președinte este Constantin Căliman, a refuzat să-și plătească toate jucătoarele. Vorbim de Narcisa Verde (se spune că la ea sunt două sezoane restante) și Ana Gâjulete, sportive care au sesizat Federația – Gâjulete are Memoriul Nr 427/30.04/2019, iar Verde are sesizarea 431/20.06.2019.

Comisia de Disciplină a dat următorul verdict

Mai mult, ajunse și la Comisia de Disciplină, aceasta l-a somat de câteva ori pe Căliman, să vină cu un răspuns, dar acesta nu s-a sinchisit. Până la urmă, Comisia a dat următorul verdict, valabil în ambele cazuri:

– În legătură cu sesizarea sportivei Ana Gijulete privind nerespectarea hotărârii Comisiei de Soluționare a Memoriilor nr. 427/30.04.2019 în contradictoriu cu clubul H.C. Dinamo Bitcoin București, rămasă definitivă prin neapelare și având în vedere Hotărârea C.C.D. nr. 1 din data de 29/07/2019 prin care s-a pus în vedere clubului menționat să achite drepturile financiare sportivei în termen de 10 (zece) zile, Comisia hotărăște:

– sancționarea clubului H.C. Dinamo Bitcoin București cu ridicarea dreptului de transfer, legitimare și drept de joc pentru o perioadă de 1 (un) an de zile, conform Art. 18.12 din R.S.T.J.H.,raportat la Art. 76.3 din Regulamentul disciplinar.

Asta a decis Comisia de Disciplină, în data de 13.08.2019, verdict care m-a bucurat, recunosc, gândindu-mă că, în sfârșit, Federația și handbalul românesc scapă de un adevărat demon, în relația cu propriile jucătoare, pe numele său Constantin Căliman.

Nu există niciun punct 18.12, culmea!

Din textul de mai sus am dedus că lui Dinamo i s-a ridicat dreptul de transfer, dreptul de legitimare și dreptul de joc, pe o perioadă de un an de zile. Oricine ar fi înțeles așa ceva, pentru că este scris negru pe alb. Dar n-avea să fie așa, Dinamo Bitcoin fiind programată să joace, chiar din prima rundă a Diviziei A.

Urmărind firul deciziilor Comisiei de Disciplină am ajuns și la Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Handbal, pe care Comisia îl invocă, mai precis punctul 18.12. Sigur, nu există niciun punct 18.12, culmea!, și am încercat la 8.12, punct care s-a dovedit să fie cel căutat. L-am citit de zeci de ori și nu i-am găsit vreun alt sens. Ba mai mult, am descoperit și o altă surpriză, pe care Comisia de Disciplină n-a mai scris-o în decizia sa. În completare, punctul în cauză are următoarele aplicații și sancțiuni:

  • Ulterior, la fiecare 10 zile, clubului i se va scădea câte un punct din cele obtinute de echipa participanta in cel mai inalt nivel competitional, pana la executarea integrala a hotararii. La data executarii integrale a hotararii se va revoca exclusiv sanctiunea ridicarii dreptului de transferuri

Dacă sportivul nu este plătit, clubului i se ridică dreptul de joc

A vrut Comisia de Disciplină să-l scape basma curată pe Căliman, există vreo persoană la Federație care se ocupă cu astfel de matrapazlâcuri? Nu știm asta, cert este faptul că, în opinia mea, punctul 8.12 este reinterpretat de cei din Federație după bunul plac.

Scrie clar, în limba română, că dacă sportivul nu este plătit, clubului I se ridică dreptul de joc. Am înțeles că Dinamo a plătit amenda de 5000 de lei către Federație, iar asta i-a mulțumit pe oficiali, au mai făcut rost de bani, pentru salariile enorme ale unora, dar sportivele au rămas și acum cu buza umflată.

Am dezbătut acest text al punctului 8.12 cu doi oameni din Federație, cu licențe în domeniul juridic, care mi-au spus că textul se referă la ridicarea dreptului de joc al sportivilor nou transferați, de după decizia Comisiei de Disciplină.

Mi-au pus în față un scenario

Dar nu se poate să gândească așa, din moment ce Federația nu-i face transferuri, nu-i legitimează sportive noi, cui îi mai ridică dreptul de joc, nu clubului? Până la urmă oamenii mi-au dat dreptate, textul este prost făcut și lasă loc de interpretări. Și ca să-mi închidă gura, mi-au pus în față un scenario:

Federația scoate clubul din campionat, acesta se desființează, iar fetele tot nu-și recuperează banii. Sigur, este un punct de vedere, dar pe Căliman nu-l interesează punctele pierdute, are el alte socoteli, alte câștiguri, pentru că de trei ani încoace tot păcălește fetele.

”Da, din punctul ăsta de vedere este diabolic, are un mod pervers de a-și trata jucătoarele”, au recunoscut oficialii din Federație.

Aceeași situație și la CSM Tg Mureș

Aceeași situație este și la CSM Tg Mureș, cu sportivele Cozma Cozmina și Elena Popovici. Și acestea au mari restanțe financiare, apelând la comisiile federale, care le-au dat dreptate. Dar ceva se-ntâmplă la Comisia de Disciplină, care de două ședințe încoace tot somează clubul mureșean să vină cu un punct de vedere, iar acesta se face că plouă, dar Comisia tot insist, probabil că în tot acest tur de campionat…

Și acum, atenție!

Sunt zvonuri că cei de la Disciplină au dat sancțiunile ce se impuneau, aceleași ca în cazul Dinamo, dar cineva de sus (nu știu cât de sus!) a intervenit și a oprit apariția verdictului pe site-ul Federației.

Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată, ca deciziile unei comisii să fie ascunse. Cine să fie acel personaj care își permite să facă așa ceva? Dacă zvonurile se adeveresc, atunci este cea mai neagră pată pe obrazul actulului Consiliu de Administrație și se impun grabnic demisii, chiar în bloc, se aude domnule Dedu?

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

”Spectatorii ne-au copleșit și ne-au făcut să greșim copilărește”!

mie sept. 11 , 2019
Hits: 1163  ”Spectatorii ne-au copleșit și ne-au făcut să greșim copilărește”! Este declarația surprinzătoare a antrenorului Florin Ciupitu, de la Activ Ploiești, un club nou, înființat în această vară, care visează, deja, la masa bogaților a Ligii Naționale Feminine. Activ Ploiești a debutat în Divizia A cu o victorie zdrobitoare, 36-19 cu Odorhei, însă tehnicianul a avut și multe nemulțumiri […]
Handbal feminin-Activ Ploiești