26.6 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024

Doua genti cu documente impotriva unui mafiot portocaliu

Şeful Fiscului nu vine în instanţă

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, evită o confruntare directă cu senatorul Valer Marian

La Judecătoria Cluj Napoca a avut loc, vineri, prima înfăţişare în procesul de daune morale pe care preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, i l-a intentat cu un an în urmă, respectiv în data de 1 martie 2011, senatorului PSD de Satu Mare, Valer Marian.

Prin acţiunea introdusă, şeful Fiscului din România i-a solicitat parlamentarului sătmărean daune morale de 1 leu şi obligarea să-şi ceară scuze la două cotidiane naţionale şi la două televiziuni naţionale (Realitatea TV şi Antena 3) cu motivaţia că i-ar fi prejudiciat imaginea publică prin anumite declaraţii politice, îndeosebi prin declaraţia intitulată „Apel către procurorii DNA: Nu-l lăsaţi în pace pe Sorin!”. La cererea lui Blejnar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a strămutat procesul de la Judecătoria Satu Mare la Judecătoria Cluj Napoca (dosar nr. 2233/298/2011).

Şeful Fiscului nu s-a prezentat la primul termen nici personal nici prin avocaţi, invocând că nu a fost citat la domiciliul ales, care este sediul profesional al societăţii de avocatură Manolache şi Asociaţii, la care este asociată şi soţia sa, Andreea Florentina Blejnar, ci a fost citat la domiciliul său legal, pe care l-a menţionat în cererea de chemare în judecată. Din cauza acestui viciu de procedură, procesul a fost amânat pentru data de 18 mai 2012.

Contactându-l pe senatorul Marian, acesta ne-a declarat următoarele: „M-am prezentat astăzi (n.r. – ieri) la Judecătoria Cluj Napoca nutrind speranţa că va fi prezent şi reclamantul Sorin Blejnar, care m-a chemat în judecată şi care nu s-a prezentat nici la Judecătoria Satu Mare la termenul fixat în data de 8 iunie 2011, solicitând strămutarea cauzei. Mai mult, mă aşteptam să vină după ce în data de 11 noiembrie 2011 a declarat unui post naţional de televiziune că principalii săi defăimători, fosta şefă a Vămii Ploieşti, Diana Severin, şeful Sindicatului Poliţiştilor Pro Lex, Vasile Lincu, şi senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, nu au curajul să se prezinte la procesele intentate acestora. Am venit în faţa instanţei de la Cluj cu două genţi pline cu probe scrise, respectiv cu documente oficiale, articole de presă şi sesizări ale oamenilor muncii din vămi, instituţii fiscale, servicii speciale şi chiar din satul său natal, Troaş, din comuna Săvârşin, judeţul Arad. Totodată, am pregătit o listă cu martori pentru încuviinţarea audierii de către instanţă, precum şi un interogatoriu amplu, cu circa 200 de întrebări privind trecutul şi prezentul şefului Fiscului din România. Sper ca reclamantul Blejnar să se prezinte la termenul următor, iar dacă are probleme cu banii de drum mă oblig să-i achit cheltuielile de deplasare, inclusiv pe calea aerului. Dacă tot a venit vorba de bani, eram pregătit să-i achit şi despăgubirile de 1 leu, oscilând doar dacă să-i dau banii în palmă sau pe frunte, pentru a-l testa dacă, în calitate de colector şef al banilor poporului român, ştie cum arată cea mai mică bancnotă românească. Dacă şeful Fiscului m-a provocat în acest proces, ţin să precizez că voi aborda acest diferend sub deviza „No surrender”, adică fără milă, fără îndurare, fără iertare, fără predare, fără capitulare”.

Articole similare

  1. Toată stima şi admiraţia,domnule senator!
    Felicitări domnule Ohanesian pentru postare!
    Cu permisiunea dvs,am să postez acest articol şi la mine.
    Cu stimă,
    Bogdan.

Ultimele aparitii