20.6 C
București
joi, iulie 25, 2024

Dosar de candidat – episodul 1

Un deputat PDL își acuză colegul și culmea… are dreptate !

Președintele PDL Diaspora, deputatul William Brînză, l-a acuzat în mod repetat pe colegul său senatorul Viorel Riceard Badea că le cere bani românilor din străinătate şi că unul dintre „proiectele” sale era „starea de ebrietate”. Acuzaţiile deputatului Brînză au venit după ce Badea a susţinut că pleacă din PDL, motivând că liderul organizaţiei Diaspora nu îi susţinea proiectele. Recent, candidații PDL (ARD) Viorel Riceard Badea și Eugen Tomac au fost prezentați la Chișinău de  primarul Dorin Chirtoacă în prezența Elenei Băsescu. Știe oare președintele României Traian Băsescu pentru cine și-a pus obrazul fata sa cea mică, dar mai ales din ce și-a încropit averea fostul său consilier pe problemele românilor de pretutindeni Eugen Tomac ?

„Nu vorbim despre fonduri europene pentru comunităţile de români din străinătate, ci bani de la ei, de la conaţionalii noştri, pe baza unor promisiuni care vizau posibile angajări în diverse funcţii în România. Problema apărea atunci când, odată văzut cu banii, domnul senator se făcea că nu îi mai cunoaşte (vezi cazurile din Spania şi Italia unde există plângeri penale, iar justiţia va face dreptate). Starea de ebrietate este un alt proiect cu care senatorul Badea a reuşit să îi oripileze pe românii din străinătate, cu precădere pe cei din Portugalia, unde Bahus l-a împiedicat pe domnul senator să îi asculte pe români, dar i-a dat curajul de a-i ironiza pentru munca cinstită (cuvânt pe care domnul Badea nu îl cunoaşte, prin umare îl sfătuiesc să analizeze DEX-ul limbii române), fapt sesizat de un preşedinte de Asociaţie, doamna Mimi Drăgan”, a spus Brînză.

Noi nu știm care sunt “stările” domnului Badea, dar am primit la redacție dovada că Wiliam Brânză avea dreptate în privința banilor “primiți” de candidatul PDL colegiul nr. 2 Diaspora. Primul documentul atestă un virament bancar prin care omul de afaceri Stefanelli Andreea îi trimite lui Viorel Badea în 2007 suma de 6000 de euro, prin Banca Di Credito Cooperativo di Cambiano, pentru a deschide şi la Bucureşti o filială a Uniunii Naţionale a Consumatorilor. Al doilea document este un document privat care atestă un împrumut dintre doamna Ion Elena (soția lui Stefanelli Andrea) și senatorul Viorel Badea, datat 14 iunie 2009, referitor la suma de 3000 de euro. Acestea sunt modalităile prin care Badea “împrumuta” sume de bani de la românii din Diaspora și familiile acestora, pe care ulterior uita să-i mai înapoieze. Fapte relatate și de Gazeta Românească ziar editat în Italia. Dealtfel, în data de 11 mai 2011, ziarul Gazeta Românescă publica sub titlul “Senatorul Badea, acuzat de țeapă”, plângerea omului de afaceri Andreea Stefanelli (document atașat), prin care acesta își cerea banii înapoi.  La vremea aceea, contactat de jurnaliști, senatorul Viorel Badea declara că plângerea are ca scop denigrarea sa și că varianta descrisă de Stefanelli nu este tocmai adevărată.

Cine este Viorel Riceard Badea ?

Un portret interesant al candidatului PDL pentru Diaspora Badea a fost pus pe hârtie de  Toma Roman Jr. Jurnalistul a scris un editorial interesant, numit “Riceard, inimă de cârpă”, din care prezentăm câteva fragmente.

“Nu credeam că o să apuc  momentul înălțător în care o să fiu coleg de partid cu domnul senator Viorel Riceard Badea. Pe domnul ăsta îl știudin anii ‘90, pe când umbla deghizat într-un fel de Păcală și Tândală naționalist, cu chimir și ițari, așezat de-a dreapta viitorului mogul obscur Marian Munteanu. Între timp, Riceard vodă al Olteniei a translatat pe la numărate și multe partide, s-a înfrățit de cruce și bani cu William Brânză și s-a oploșit la PDL. Precum Lolek și Bolek sau Pic și Poc, cei doi se țineau de brăcinari prin diaspora și primeau, la pachet, distincții de la diverși lingăi. Ultima mea amintire pe viu cu ipochimenul este legată de granița ucraineană. Voiam să merg, împreună cu vreo 200 de juni mai mult sau mai puțin patrioți la sfințirea bisericii românești de la Hagi-Curda. Prietenii ucrainieni ne-au hărțuit și ne-au ținut 8 ore în vamă, până a trecut slujba religioasă. Domnul senator, ca un VIP ce se afla, ne-a depășit în goana limuzinei, fără să îl impresioneze prea tare ce se întâmplă.” Din decență ne oprim aici.

 

Articole similare

  1. Cam aşa e cu Viorel Badea. Are domnul William Brinza dreptate, ca l-am vazut si eu pe ala odata cum umbla tolomac si cu mintea aiurita de vaporii lui Bachus… Ti-e greu sa crezi ca platesti pentru asa ceva. Ma bucur ca avut cineva curaj sa ii zica.

  2. Altfel, daca nu era William Brinza nu stiu cine s-ar fi ocupat de diaspora. Sunt totusi peste 3 miliionae de romani in afara si autoritatile romane au lasat un amarat de deputat cum e acesta sa se imparta la cate state sunt in Europa si un betivan sa-i mai faca si probleme.

Ultimele aparitii