DARURI LA NIVEL ÎNALT

Hits: 33

DARURI LA NIVEL ÎNALT

1. UN PUI DE URS, 1963

„În timpul vizitei sale în zona lacului Baikal (vizită oficială la invitația lui Nichita Hrusciov, în 1963, n.n.), unde pescuia cu geologii sovietici, Fidel Castro a fost abordat într-o zi de un tânăr cu un pui de urs. Bărbatul a spus că a călătorit prin taiga pentru a-l vedea pe liderul revoluționar cubanez vorbind cu oamenii la un miting public din regiune, dar l-a întâlnit accidental în pustia lacului. I-a dat în dar lui Castro ursul său, pe care Fidel l-a numit mai târziu Baikal. Ursul a călătorit apoi cu Castro în Cuba.”(RT. com, 26 noiembrie 2016)

UN PUI DE URS -adică un simbol al puterii, libertății și bărbăției

2. O SABIE, 2004

„Premierul Adrian Năstase, aflat ieri la Ankara într-o vizită de lucru, a declarat în urma întâlnirii cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, că partea turcă a fost de acord să trimită în România copia sabiei lui Ștefan cel Mare. Prim-ministru roman i-a spus șefului guvernului de la Ankara că Ștefan cel Mare a lăsat următorul sfat pentru urmașii săi la tron: «Dacă va trebui să vă alegeți un partener dintre țările vecine, atunci să-i alegeți pe turci».(ADEVĂRUL.ro, 8 mai 2003 -promisiunea avea să fie onorată cu prilejul vizitei oficiale a lui Erdogan în România, un an mai târziu )

„Originalul , capturat de otomani, se află la Muzeul Topkapi din Istanbul. În perioada în care eram ministru la externe, am încercat să o recuperez, printr-un schimb de obiecte de patrimoniu, cu autoritățile din Turcia. Nu a fost posibil datorită reglementărilor turcești. Ca prim ministru, am reluat acel demers cu premierul de atunci, Recep Erdogan. Premierul Erdogan a dispus să fie realizată o copie (replică) a sabiei și mi-a transmis-o, la București. Pe 2 iulie 2004, cu ocazia marii sărbători de amintire a lui Ștefan cel Mare, la 500 de ani de la moartea sa, am donat sabia, în prezența prea-fericitului părinte Teoctist și a IPS (pe atunci) Daniel, starețului mânăstirii Putna, unde se află ți acum. După aceasta s-a realizat copia ce i-a fost dăruită președintelui Trump.”( blogul lui Adrian Năstase, 3 iulie 2017)

SABIA LUI STEFAN CEL MARE -chiar și în copie, simbol al puterii și bărbăției

3. O CARTE CA UN STRIGĂT, 2009

„Preşedintele american, Barack Obama, s-a întâlnit sâmbătă pentru prima dată cu peste zece omologi ai săi din America de Sud, în Republica Trinidad şi Tobago, pe fondul profilării unei apropieri americano-cubaneze în cea de-a doua zi a summitului Americilor. Oaia neagră a Washingtonului în timpul administraţiei lui George W. Bush, şeful statului venezuelean, Hugo Chavez, a adoptat din nou o atitudine conciliantă faţă de Obama, oferindu-i acestuia o carte.Cartea, numită «Las Venas Abiertas de America Latina» («Venele deschise ale Americii Latine»), scrisă de uruguayanul Eduardo Galeano este o fabulă despre resursele continentului de-a lungul secolului şi a devenit o operă clasică.”
(MEDIAFAX, 16 aprilie 2009)

O CARTE – celebră pentru simbolistica ei, cea a ridicării Americii Latine din genunchi, cu bărbăție sinucigașă.„…În VENELE DESCHISE ALE AMERICII LATINE … am vrut să adun ceea ce alții au risipit. Istoria ascensiunii Europei și a Statelor Unite este una și aceeași cu istoria umilirii Americii Latine.”( Eduardo Galeano)

4. UN COR TRADIȚIONAL, 2018

„Ministrul austriac de externe Karin Kneissl şi invitaţii la nunta ei vor avea ocazia să asculte muzică tradiţională rusească, graţie preşedintelui rus Vladimir Putin, a cărui participare la acest eveniment a stârnit controverse în Austria, relatează agenţiile DPA şi AFP. Vladimir Putin va veni la nuntă cu 10 membri ai unui cor tradiţional rusesc, prestaţia acestora fiind cadoul său de nuntă pentru Karin Kneissl, au declarat vineri agenţiei DPA surse diplomatice.”( 17 august 2018, AGERPRES.ro)

COR TRADIȚIONAL- simbol rusesc, mândrie națională afișată…

5. UN CAL MONGOL, 2019

„Aflat în vizită la Washington, preşedintele Mongoliei, Khaltmaa Battulga, i-a făcut miercuri cadou fiului cel mic al lui Donald Trump un cal, unul dintre simbolurile ţării sale, relatează AFP. Barron Trump, în vârstă de 13 ani, nu va avea totuşi şansa de a călări acest cal, întrucât animalul, botezat chiar de Donald Trump «Victory», va rămâne în Mongolia, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham. «Prima familie este foarte recunoscătoare pentru acest dar tradiţional înnobilat de timp», a afirmat ea. Are un aer «magnific» în fotografie, a comentat Donald Trump, după ce i-a mulţumit călduros invitatului său pentru acest gest tradiţional al diplomaţiei mongole.( DC NEWS, 1 august 2019)

UN CAL- simbol al Mongoliei, mândrie națională afișată…

6. O ȘEPCUȚĂ NOSTIMĂ- ADICĂ UN CADOU CU ADEVĂRAT ORIGINAL, 2019

„Iohannis e pus, cum scriam și luni, să aleagă între Berlin/Paris și Washington, și nu pe chestiuni mărunte, ci pe cele mai mari cu putință. El are răgaz pînă în preajma alegerilor să arate care îi este opțiunea finală. Dacă se va repezi, ca după vizita din 2017, să dea raportul Angelei Merkel într-o vizită-fulger la Berlin și dacă nu va mișca urgent lucrurile în direcția promisă americanilor, costurile vor fi imense, dacă nu totale.Între Scylla și Caribda, Iohannis va avea un final de mandat cel puțin fierbinte”( Bogdan Tiberiu Iacob, INPOLITICS.ro, MAREA MAHMUREALA PREZIDENTIALA DE DUPA WASHINGTON, 21 august 2019)

„Președintele Klaus Iohannis a primit un CADOU ORIGINAL din partea omologului său american, Donald Trump, în timpul întâlnirii bilaterale. Liderul american, cunoscut în campania sa pentru că purta șapca roșie pe care scria «Make America Great Again» («Să facem America măreață din nou»), i-a dat cadou lui Klaus Iohannis o șapcă albă pe care scrie «Make România Great Again», care s-ar traduce «Să facem România măreață din nou».”

O ȘEPCUȚĂ

Klaus a făcut frumos pentru poză și și-a tuflit-o în cap. Lumea a aplaudat râzând în hohote. A râs și el -că i-a văzut pe ceilalți veseli, iar doamna Delia Dinu de la protocol, care le știe pe toate, i-a spus că dacă toată lumea râde să facă și el la fel.

În chițăiala generală președintele Klaus s-a simțit deosebit și important… adică, împăratul era tot în pielea goală, dar, nota bene! DE DATA ASTA ERA UN NUDIST SPECIAL, CU ȘEPCUȚĂ-N CAP ȘI CU CIORAPI DE NYLON ÎN SANDALELE DIN PLASTIC MOALE, COMODE, CU „ARICI”!

 

 

îți mulțumesc că ai citit articolul meu!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DESPĂRȚIREA DE MACOVEI

lun aug. 26 , 2019
Hits: 33DESPĂRȚIREA DE MACOVEI ”Maestrul și Margareta” Poate că aspectul derizoriu, inflexibilitatea privirii, bretonul insuportabil afișat ca o filozofie de viață, râsul dezvelind un canin al cărui flash îmi amintește de ”Maestrul și Margareta”, dar nu de surâsul Margaretei, ci de sclipirea pasageră a coroanelor dentare ale profesorului Woland ( DIAVOLUL, ca s-o luăm pe scurtătură). Poate că toate acestea […]
  • Hits: 526 Gheorghe Tadici – Sorina Târcă 0 – 1! Ieri, sub Meseș, HC Zalău a ratat o victorie care îi era la îndemână, scor 25 – 28 cu Brașovul, dar și treapta a treia a podiumului Ligii Florilor… Dacă ar fi bătut și Corona lui Crăciun, atunci Zalăul ar fi putut să-și umfle mușchii și să spună că, după […]

  • Hits: 196Absolventa multirestanțieră Codruța numai ce a primit repartiție la Bruxelles STUDENTUL BULĂ IA REPARTIȚIE DIRECT LA BRUXELLES, CĂ-N ȚARĂ NU MAI SUNT LOCURI MOTTO: „Premianții, adică cei de nota 10 sau 9, au luat repartiție în București. Absolvenții de nota 8 au primit repartiție în municipii-capitale de județ… cei de nota 7 sau 6, în orășele, iar ăia de […]

  • Hits: 113Începe! Laura Codruța Kovesi – Un procuror mediocru, care a executat orbește ordinele politicienilor din afara țării și din țară “Eroină, Luptătoare Neînfricată împotriva corupților, imaginea Purității aflată permanent în luptă cu Răul” Așa o caracterizează susținătorii ei. Un procuror mediocru, care a executat orbește ordinele politicienilor din afara țării și din țară, pe care i-a vândut după aceea la […]

  • Hits: 901Maria Gavrilă: ”Merit și eu puțină încredere, pentru că în Zăvoi n-am avut parte de așa ceva”! Aș putea spune că handbalista din București ajunsese la o răscruce de drumuri, nu știa încotro s-o apuce, mai ales că în ultimii ani avusese parte de multe dezamăgiri… Cu toate acestea, s-ar putea spune că Maria Gavrilă a fost o răsfățată […]

  • Hits: 163Pinocheții de România. Dreapta, Stânga și Stânga’mprejur! Alegerile de anul acesta sunt militarizate. Adică sunt între militari care au scos la înaintare niște civili care și ei fac pe militarii. De exemplu, Mircea Diaconu este susținut de SIE, adică de Ponta/Predoiu fost șef SIE. Meleșcanu, alt înalt ofițer SIE ( este demult general) este racolat de echipa SIE de […]