Dacă vrem să batem Ungaria, trebuie să ne-nsănătoșim la cap!

Hits: 161

Dacă vrem să batem Ungaria, trebuie să ne-nsănătoșim la cap!

Comportarea naționalei feminine de handbal, la Campionatul Mondial din Japonia, este una controversată – jucăm prost, pierdem, vezi meciul cu Spania, jucăm bine, luăm din nou bătaie, vezi întâlnirea cu Muntenegru. Da, diferența dintre cele două partide este că pe ultima puteam s-o câștigăm lejer, dacă ne păstram cumpătul și dacă știam să speculăm avantajul de patru goluri.

Este la fel de adevărat că puteam să pierdem la o diferență și mai mare, în fața Muntenegrului, cel puțin din două puncte de vedere – numărul mare de greșeli personale din prima repriză, ale jucătoarelor noastre exponențiale, Neagu și Perianu, care au făcut câte 7 sau 8 erori fiecare, materializate în aruncări pe lângă poartă, mingii pasate în out sau la adversar, faulturi în atac, eliminări, acțiuni greșite, dar care n-au fost speculate sub nicio formă de Radicevic, Bulatovic și compania. În plus, la fel ca și tricolorele, și muntenegrenele au jucat la fel de haotic cum au făcut-o și ale noastre, arătând o lipsă foarte mare de concentrare.

În repriza secundă, cam pe la jumătatea timpului

În repriza secundă, cam pe la jumătatea timpului, ceasul nostru biologic s-a îmbolnăvit de aritmie, bătând din ce în ce mai rar: a ticăit în minutul 41, când tabela arăta 20-16 pentru noi, și s-a oprit.

A repornit peste 5 minute, era minutul 46, când a mai punctat odată, 21-17, pentru ca iarăși să nu mai avem sistole, până în minutul 52, dar de data aceasta arătătorul electronic și oficial al partidei afișa un neverosimil scor, 24 – 21 pentru fetele din Muntenegru. Diferență pe care n-am mai putut s-o recuperăm, în ciuda faptului că ne-am mai apropiat de trei ori la numai un gol distanță.

În Grupa C, Spania este performera

Dar dacă ne uităm și pe la vecinele noastre, vedem, în Grupa B, că și Franța, campioana mondială en titre, a fost umilită de Coreea de Sud, selecționată care se află pe primul loc în clasament. În Grupa A, surprinzătoarea Slovenie a pornit cu o victorie la Olanda, bronzul Mondialului de acum doi ani, dar ia bătaie de la o reprezentantă a Aficii de Sud, Angola.

În Grupa C, Spania este performera, prin victoriile obținute la contracanditatele sale, România și Ungaria. Personal, cred că va bate și Muntenegru, în ultima etapă a acestei faze. Doar despre Grupa D nu știu ce să spun, aceasta fiind cea mai slabă, în care premiantele s-au ales chiar din momentul repartizării în aceeași clasă: Rusia, Suedia și Japonia, pe primele trei trepte, Argentina, Congo și China, venite din altă lume.

Tot aveam nevoie să batem Ungaria

Și să revenim la naționala noastră – nu trebuie să facem prea mare caz de această înfrângere în fața Muntenegrului, este bine că ni se întâmplă acum, când încă mai putem îndrepta lucrurile. Și în cazul unei victorii, tot aveam nevoie să batem Ungaria, singurul avantaj ar fi fost punctele care ar fi contat în Main Round, dar dacă așa s-a întâmplat, acum să nu ne pierdem capul și să continuăm.

Am folosit expresia ”să nu ne pierdem capul” de mai multe ori, pentru că noi acolo, sus, n-avem încredere și stabilitate. Este adevărat, că nici adulții din jurul tricolorelor n-au știut ce să facă, pentru a întări psihicul jucătoarelor, a mai fost și drama cu dopajul de la Brașov, care le-a afectat, se pare, destul de mult.

La Europene ne-am împărțit victoriile

Dacă ne uităm în urmă, vedem că la ultimele două ediții ale Mondialului nu ne-am întâlnit cu maghiarele: în 2015 noi am câștigat bronzul, dar în drumul nostru n-a apărut Ungaria, iar în 2017, ambele naționale au fost eliminate în optimi.

În schimb, la Europene ne-am împărțit victoriile, după cum urmează: am bătut noi în 2016, scor 29-21, dar în 2018 am pierdut cu 29-31, prin urmare forțele sunt aproximativ egale. Pot să spun și că și Ungaria trece printr-o perioadă de întinerire, sub comanda danezului Kim Rasmussen, deci se poate sale taxăm pe eternele noastre rivale.

Valoarea nu trebuie să aștepte numărul anilor

Eu cred că avem forța să batem naționala maghiară – ne trebuie, însă, ca Perianu să-și aducă aminte de cum juca la Brăila; Pintea să fie un pic mai modestă și mai concentrată pe joc, să nu mai facă reproșuri colegelor de pe semicerc; Vizitiu să se gândească că acesta este cam ultimul ei tren mondial în care s-a urcat, datorită lui Ryde.

Le spun și tinerelor Dache, Polocoșer, Seraficeanu că valoarea nu trebuie să aștepte numărul anilor, dar nici să zboare haotic pe semicerc nu aduce recunoașterea – nu este un motiv lipsa de experiență, la final nimic nu se adună, în acest caz, ba chiar se scade!

În ceea ce o privește pe Neagu eu unul o-nțeleg

În ceea ce o privește pe Neagu eu unul o-nțeleg, are nevoie și ea de o echipă care să-i susțină acțiunile, ba chiar să i le multiplice, în lipsa ei. Neagu poate primi titlul de MVP, aici, în Japonia, în urma prestațiilor de până acum, dar este prea puțin, pentru cea mai bună jucătoare de handbal din toate timpurile! Chiar și pentru privitorul de rând va fi o bucurie de scurtă durată, orice premiu primit de Neagu, pentru că sunt ceva ani de când așteptăm și noi o bucuriemai mare, de sărbători, din partea fetelor noastre, chiar o medalie, de ce nu? Oricum, pariați pe tricolore, în meciul contra Ungariei. Hai, România!

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PNL: ORBAN Reface NEPOTISMUL-PCR/PSD ! Familie De PENELISTI(Mama Si FIU) Adusa La GUVERNARE, Fleosc MARITO !

joi dec. 5 , 2019
Hits: 161PNL: ORBAN Reface NEPOTISMUL-PCR/PSD ! Familie De PENELISTI(Mama Si FIU) Adusa La GUVERNARE, Fleosc MARITO !   Daniela Nicolescu și Radu Nicolescu, mamă și fiu, ambii activiști de bază ai PNL București din eșalonul 2, sunt mari beneficiari ai venirii liberalilor la putere. Radu Nicolescu a devenit miercuri consilier de stat al premierului Orban, potrivit unei decizii publicate în […]