Cum să declari momentul zero în sport, dacă în funcții rămân aceiași oportuniști?

Hits: 230

La sfârșitul lunii iunie, 2019, președintele Institutului Sportiv Român, Adrian Socaciu, a adresat o scrisoare deschisă președintelui țării, premierului și Parlamentului României, prin care îi atenționa în următoarea problemă:

”Știați că la ultima olimpiadă, cea de la Rio de Janeiro, țara noastră a obținut un rușinos loc 47?  Sportul românesc înregistrând cel mai slab rezultat din întreaga istorie a participării sale la olimpiadele moderne”. Și omul continuă pe un ton uimitor de pacifist.

”Acum, haideți să nu dăm vina unii pe alții, ci să ne asumăm cu toții eșecul sportului românesc și să începem să construim… Să fie un punct zero, de unde să pornim”!

Nu, nu sunt deloc de acord cu domnul Socaciu

Ca să pornim de la momentul zero, adică să reconstruim tot ce s-a prăbușit, avem nevoie de alți oameni, de persoane sincere, oneste, adevărați arhitecți ai sportului, care să proiecteze în viitor.

Să ne arate exact cât de mult trebuie să se muncească, să ne spună cât trebuie să răbdăm, să fie conducători cinstiți, care să nu fure din bugetul alocat sportivilor.

Care să facă promovări doar pe criterii de performanță… vai, cât de greu va fi s-o luăm de la zero!

Dacă noi nu știm cine sunt vinovații, dacă n-o arătăm cu degetul pe fosta ministră a Sportului, Lipă, cea care a spus că a dat bani la federații și pe gură și pe nas, nefăcând nicio analiză a dezastrului de la Rio, atunci n-am făcut nimic.

Dacă nu-l stigmatizăm pe fostul șef de la COSR, Petrache, care a fost implicat în afaceri necurate cu echipamentul olimpicilor, nu putem spune că suntem curați.

Dacă nu spunem pe șleau că Bellu și Bitang au distrus o generație de gimnaste, 2013-2016, și cu buna-știință a Federației (Stoica, Apolzan și Grigoraș), stabilind o premieră negativă, prin necalificarea echipei feminine, după 40 de ani, înseamnă că nu facem treaba bună.

Să spunem adevărul despre dopajul în masă al loturilor feminine și masculine de la kaiac-canoe

Să plătească cineva pentru asta; să-l eliminăm pe Nicu Vlad, pentru că nu-și poate ține în frâu sportivii de la prafuri, organismele internaționale consemnând că România a avut, în ultimul deceniu, în fiecare an clienți pe lista dopaților;

Să-i recomandăm celui de la lupte că banii de la Guvern îi vin pentru găsirea de noi talente din această țară, nu pe aducerea de sportivi din Ucraina sau Rusia, naturalizare ce ne costă o grămadă de resurse financiare, și lista cu exemple poate continua.

Nu putem porni la un nou drum cu aceiași oportuniști,

Pentru că va ieși o construcție la fel de șubredă ca și până acum, iar momentul zero va fi unul fals. De altfel, nu am auzit ca apelul lui Socaciu să fi fost luat în seamă. S-a mai încercat un astfel de moment zero în 2013, de către politicieni, dar și ăla a dat greș.

Cât timp nu eliminăm hoții, nepricepuții și grandomanii din funcțiile de conducere ale sportului, nu vom putea spune nici măcar că am aflat care este drumul bun al reconstrucției.

Trebuie tăiat în carne vie, dar cine s-o facă?

îți mulțumesc că ai citit articolul meu!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

AȘA DA! BRAVO!

mar iul. 16 , 2019
Hits: 230Viorica Dăncilă: „Am văzut că este o dezbatere foarte mare între judecători şi procurori, între magistraţi. Eu cred că aceste lucruri trebuie lămurite de magistraţi şi ar trebui luat exemplul Olandei, care a trimis o scrisoare la GRECO şi a spus că atunci când va exista un consens între magistraţi va veni cu precizările legate de GRECO.” Bravo, domne! […]
  • Hits: 336Constantin Căliman (Dinamo Bitcoin)–“Baronul de Munchausen”, după trei ani de păcăleli consecutive, a fost scos din campionat! Nu, încă nu s-a dat startul unei noi ediții a Diviziei A, feminin (pe 7 septembrie este prima etapă), dar Dinamo Bitcoin a și primit o sancțiune gravă, pe merit, aș putea spune. Echipa lui Constantin Căliman nemaiavând dreptul de a transfera și […]

  • Hits: 28Până și dușmanii României sunt jenați de cretinismul și mitocănia guvernului nostru actual   Se pare ca pe zi ce trece realizam ca cea mai mare parte din functiile statului Roman, de la premier pana la slujbe fara calificare, sunt ocupate de incompetenti pusi in functii cu orice motive, mai putin cele bazate pe MERIT. Cu cat este mai […]

  • Hits: 398Unde sunt banii CSM-ului? Gabriela Szabo i-a azvârlit pe fereastră Luni s-a mai consumat o întîlnire între directoarea Clubului Sportiv Municipal București, Gabriela Szabo, și toți șefii departamentelor de sport. A fost mult dramatism, lacrimi și îmbrățișări colegiale, interpretate de Szabo, care a vrut să dea de înțeles că ea este cu masele, cu cei oropsiți, dar alții îi […]

  • Hits: 1142Gabriela Szabo, ce vezi când te uiți în oglindă? Miercuri, 14 august, ora 10:00 – mare ședință și mult așteptată, convocată de către directoarea Clubului Sportiv al Capitalei, Gabriela Szabo, care a ținut să facă comunicări importante, tuturor coordonatorilor compartimentelor sportive ale clubului. O întâlnire așteptată de luni de zile, în speranța că se va ieși, odată și-odată, din […]

  • Hits: 36breaking news – PREMIERUL ROMÂNIEI <A FOST FEMEIE>!!! Trebuie sa ai ceva sange in instalatie si mult curaj politic, pentru a iesi in fata poporului “sa recunosti” ca “ai fost femeie”. Declaratia vine cu putina intarziere, la ceva vreme de la manifestatiile si referendumul pentru familie. Suntem un popor ales Ne-a invatat la scoala ca poporul roman se trage […]