CSM București este aproape de faliment

Hits: 1735

CSM București este aproape de faliment, dar risipa financiară continua!antimafia.ro

Și am pornit de la ideea că un club de talia celui păstorit de Primăria Capitalei nu mai are, începând din acest sezon, echipe de seniori la baschet (încă din 2018), la canotaj și kaiac-canoe, la judo, la motociclism, la yachting, la rugby, la volei.

Are, în schimb, la go și scrable, la atletism, doar câteva probe, ceva natație, și la handbal, feminin și masculin. Iar finanțarea de la Primăria Capitalei se ridică la uimitoarea sumă de 15 milioane de euro pe sezon, da, ați citit corect, 15 milioane de euro!

Gabriela Szabo, a reușit să bulverseze toată organigrama

Într-o discuție cu fostul director sportiv, Narcis Cristea Mic, acesta recunoștea că de doi ani de zile el este retribuit fără să aibă vreo activitate, fără să răspundă de vreo performanță, fără să aibă vreun target de realizat.

”Directoarea clubului, Gabriela Szabo, a reușit să bulverseze toată organigrama după care se conducea CSM București. În urma acțiunilor sale, am ajuns la Compartimentul Dans Sportiv, fără să am vreo pregătire în acest sens, fără să am vreo experiență în domeniu. Compartimentul mai are acum un singur antrenor, iar eu personal nu știu să vă povestesc despre cine mai activează și la ce niveluri.

N-au fost cantonamente la nicio categorie, asta pot să vă spun, iar la ora când vorbim restanțele financiare au ajuns la aproape patru luni”, ne declara cu sinceritate fostul director sportiv al clubului.

Și am mai aflat că în aceeași situație sunt și fostul manager al echipe de handbal senioare, Andrei Luca, pe care directoarea Gabriela Szabo l-a trecut pe linie moartă. Toate atribuțiile managerului fiind date lui Vlad Enăchescu, printr-un contract câștigat la licitație! Adică în plină criză financiară, declarată, de altfel, directoarea externalizează serviciile de la handbal, în ciuda faptului că erau deja persoane angajate să rezolve aceste probleme.

Gabriela Szabo, i-a renegociat salariul la 22.000 de lei

Și rămânem la handbal, pentru că acolo îl mai găsim și pe Vlad Caba, un antrenor considerat valoros, care se spune că, initial, avea un contract de 7000 de euro pe lună.

Dar n-a dovedit prea multe, cât timp a stat pe banca tehnică a echipei masculine, ba chiar s-a ajuns în situația de a fi refuzat de către handbaliști să mai fie pregătiți de el.

Gabriela Szabo, i-a renegociat salariul la 22.000 de lei

Și ca să împace și capra și varza, directoarea clubului, Gabriela Szabo, i-a renegociat salariul la 22.000 de lei, și l-a păstrat în club, ca un fel de băgător de seamă (se spune că el l-ar fi săpat pe Andrei Luca, nu știm sigur, este doar un zvon…).

Sunt doi ani de când Caba încasează această sumă, fără să aibă vreo treabă concretă de făcut (se pare că a fost anunțat că de la 1 ianuarie 2020 nu va mai fi pe ștatul de plată al clubului).

Juniorii nu mai au unde se antrena

Ba poate că are niște ”merite”, pentru că se spune că el ar fi fost autorul demiterii unor antrenori tineri și de mare valoare, cum sunt Florin Ciupitu, Alex Cristea, Dana Strat sau Florin Apostol. Au fost menținuți, în schimb, antrenori trecuți de 65 de ani, care încasează și pensia de la stat, și salariul de la club – chestie de viziune!

Și nu cu mult timp în urmă, o altă antrenoare tânără, Mihaela Alupoaie, a fost aproape de a-și desființa și ea grupul de copii, conform sarcinilor primite de sus. Părinții micilor handbaliști au pichetat sediul Primăriei și decizia a fost revocată. Dar aici mai este o problemă.

Juniorii nu mai au unde se antrena, pentru că nu mai sunt primiți în San Plazza și Agronomie, din cauza neplății chiriei la aceste săli.

”Și ne ducem tot în jos”

Iată în ce stare se află doar câteva din sporturile din clubul bucureștean: ”Și ne ducem tot în jos”, concluziona fostul director sportiv Narcis Cristea Mic. Iar ca falimentul să pară și mai real, astăzi în clubul bucureștean n-a funcționat internetul.

Unii angajați s-au speriat puțin, necăjiți că s-a ajuns la o asemenea situație hilară, dar se pare că principala cauză ar fi o defecțiune de rețea.

Ce face noul director-adjunct

Deocamdată atât, dar vom reveni cu o situație mai amplă a tuturor compartimentelor sportive din club. Mai mult, vă vom spune povestea fostului director-adjunct, Iulian Pâslaru, dat afară de Gabriela Szabo, dar revenit în club, după procesul câștigat, nu demult. Ce face noul director-adjunct, la o săptămână de la reîncadrare, veți afla într-o postare ulterioară.

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Adi Vasile și Vlad Enăchescu l-au împins în decor pe Tomas Ryde

mar oct. 1 , 2019
Hits: 1735Adi Vasile și Vlad Enăchescu l-au împins în décor pe Tomas Ryde – CSM București a rămas fără antrenor! Semn că și handbalul feminin este în cădere libere, un handbal de liga campionilor, de la care așteptăm cele mai mari performanțe, mai ales internaționale, pentru că interne nu se mai pune problema, fetele având, deja, două înfrângeri la activ. Surse […]
antimafia.ro