31.6 C
București
luni, iunie 17, 2024

Contrast Unionist! Voronin, „Omul Secolului”?!

Rasistul Vladimir Voronin a afirmat despre unionistul John Onoje, — care protesta împotriva Partidului Comuniștilor: „Nu pot nici data alegerii președintelui să о numească. Iaca numai așa… să scheaune acolo pot, de partea șeia, о adus un negru din Africa, о prins unu’ care a coborât dintr-un copac de acolo și l-o adus aiși… și el le face lor politică. Ați văzut cine apără interesul Alianței? Africa! Negrii!

Dumnezeu, în ultima sută de ani, a fost deosebit de generos cu frații de peste Prut.

Au avut personalități precum Grigore Vieru, Emil Loteanu, Dumitru Matcovschi, Vlad Pohilă, Ion și Doina Aldea- Teodorovici, Ion Vătămanu, Leonida Lari, Nicolae Costin, Ion Ungureanu, Mihai Volontir , Nicolae Sulac, Gheorghe Urschi și mulți alții.

Însă o publicație al cărui nume nu îl voi spune, l-a numit drept „Omul Secolului” pe… Vladimir Voronin. Eu acum înțeleg că bătrânul general de miliție, care 8 ani a fost președintele Republicii Moldova, a trebuit reactivat, probabil cu ordine de la Moscova, pentru că Dodon nu mai este credibil, dar nici chiar așa. Să nu uităm faptul că rana denumită 7 Aprilie 2009 este încă vie. Oare ce le spuneți rudelor și supraviețuitorilor torturii care a avut loc atunci? Știu oare cei de la această revistă faptul că Vladimir Voronin a făcut declarații rasiste? Într-un stat democratic, după asemenea afirmații, Voronin ar fi avut probleme cu legea. Se pare însă că nu și în Republica Moldova.

John Onoje (n. 15 aprilie 1959) este un activist politic unionist din Republica Moldova. John Onoje a venit la Chișinău din Sierra Leone  în 1999, pentru a scăpa de războiul civil din țara sa natală. După ce a trăit ca un refugiat pentru mai mult de un deceniu, el a dobândit cetățenia Republicii Moldova pe 17 ianuarie 2011. John Onoje militează pentru unirea R. Moldova cu România. Potrivit Amnesty International, el este o victimă a rasismului.
John Onoje, membru al 
Partidul Național Liberal , protestează frecvent împotriva comuniștilor și a influenței ruse din Moldova. Pe 21 noiembrie 2011, în ajunul vizitei lui Serghei Lavrov la Chișinău, John Onoje a protestat în fața Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova împotriva prezenței Armatei a 14-a.

un articol de Paul Szasz Sebeș, redactor AntiMafia.Ro

Articole similare

Ultimele aparitii