Comedia Amară cu Ciorbă Stricată

Hits: 142

Comedia Amară cu Ciorbă Stricată

Este aproape incredibil ceea ce se întâmplă; Caragiale avea o logică politică.

Când mă uit că Ludovic Orbán a fost desemnat să formeze un guvern de strânsură, mă întreb dacă nu suntem într-un film prost care așteptăm să se încheie, ca să ne vedem de a le noastre. Sincer, tot timpul am crezut că povestea asta cu Ludovic e o glumă. O glumă amară.

Mă tot gândesc cum de a putut ajunge politica în România atât de jos?

Întrebarea pe care o auzi peste tot este: “ – Trece sau nu trece guvernul”?

– Care Guvern? Avem vreo majoritate parlamentară? Nici una, pentru că ea nu are cum să fie formată. Șase formațiuni, PNL, Pro România, ALDE, USR, PMP, UDMR, la care să se adauge minorități;

Stați, că nu am terminat, și parlamentari de strânsură! Formațiuni politice diferite, cu obiective, planuri și interese totalmente diferite, fiecare hotărâtă să pună piedică celeilalte pentru a mai crește puțin; Orbán, Ponta, Tăriceanu, Barna, Băsescu/Tomac, Hunor, Pambuccian, + vreo doi trădători la aceeași masă, negociind posturi și împărțeli.? Iar ei să conducă România, să facă programe, strategii interne și internaționale?!?prezidentiale-antimafia.ro

Nu mai e un film, e un coșmar, dar mai ales este imposibil

Pur și simplu este imposibil!

Este ceva de o grețoșenie greu de descris. Îi vezi dând declarații la televizor și nu-ți vine să crezi!
Cum dracu trec ăștia o lege? Este practic imposibil! Este asta o coaliție? În nici un caz:

Este o ciorbă stricată!

Pe care noi suntem obligați să o înghițim!
Nu, e clar, Iohannis a luat-o pe arătură.
Este imposibil să nu-și fi dat seama că se ajunge aici. Atunci de ce a făcut-o?

– “ Costele, ‘iezistă o ‘iezplicațîie, bașca că omul e dus cu pluta, a vrut’nadins s/arunce țara în Balamuc, aia…cum îi ziceți voi…
-Ce’i aia, fă?
-Ăăăă…d’aia de zâceți voi, cum îi zice r’ați ai dracu cu ea cu tot, Criză ‘bă, na că găsâi, în criză vru să ne’arunce, d’aia de zîceți voi că e pe vine!
– Hăăă?
– Îți spui io, neamțu o făcu’nadins’!
– Pă de ce, fă’, că pare citov!
– Când te uiți ‘mă dă’ departe, d’aproape e stricat pă’ dinăuntru! Putregai!
– Du’te fă d’aci, că care e nebun să/și arunce ‘sîngur țara în criză? Șî de ce?
– Ete’ Mălai Mare ăsta al tău, ‘fii al dracu’ cu el cu tot! Ete’ ăsta că ță’rea țîe bine, ete’ de’aia!”
-Taci ‘fă că ești proastă, ăsta e om cu carte, nu ca tine de’are trenu’ mai multe clase ca tine, fă’! Că nu ț’a plăcut școala, ai dat cu untură pe ea s’o mănânce câinii!
– O clasă și juma’ am io, prostovane, da’ un lucru știu: Șifoneru’ din odaia de pe beci e mai dăștept ca ăsta, și nu e dușman! Ăsta e dușman cu noi, ăștia amărâții, ne băgă’n baligă de vacă, de nu ne mai curățăm f’odată. Du’te și ia niște leșie, că puțîm ca dracu!”

De ce a provacat Iohannis o criză politică?

Singura ‘iezplicațîie, vorba lu’ Leana, este pentru că aveam creștere economică, salariile mari, pentru că începuseră investițiile mari și pentru că România începuse să emită pretenții asupra propriilor resurse. Pe lângă un utopic guvern Orbán, Guvernul Dăncilă, cu Daia, Olguța, Darius, Budăi, Teodorivici, Pintea, Cuc, etc, pare un guvern de super/specialiști.

Nu mai vorbesc de Cristi Socol, care a coordonat cel mai bun program socio/liberal de guvernare pe care l-a avut țara asta până acum! Așa cum am spus și o repet de fiecare dată, greșelile majore ale lui Dăncilă au fost acelea că, lipsită de experiență politică, s-a luat după tot felul de bazbuduci și l-a renegat pe Dragnea, OUG 114 și Programul de Guvernare.

Dacă Dragnea ar candida acum la prezidențiale, și din pușcărie, l-ar spulbera pe Iohannis!

Între timp, exact cum am prevăzut, oamenii și-au dat seama că Dragnea este Deținut Politic, au realizat deodată că le-au crescut salariile și că sunt în mare pericol ca această creștere să fie anulată, că România începuse să conteze în Europa.

Dacă Dragnea ar candida acum la prezidențiale, și din pușcărie, l-ar spulbera pe Iohannis! Iar neamțu’ știa asta!

Obligația PSD este să facă orice pentru ca acest guvern să nu treacă. Nu este vorba de alegerile prezidențiale, ci de faptul că tocmai din acel moment țara va fi aruncată într-o criză fără precedent.

O să vedem ce e după prezidențiale, pentru că eu cred, e drept, pentru prima dată, că Iohannis poate fi învins…
Cum?
Asta este o altă poveste…

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gabriela Szabo - traseistă politic!

mar oct. 22 , 2019
Hits: 142Gabriela Szabo, și ea o traseistă politic! Ultima știre din politica românească o vizează pe Gabriela Szabo – astfel, din surse demne de încredere, am aflat că fosta mare campioană la atletism a părăsit PSD-ul și s-a înscris în Pro România. Oportunistă ca tot românul, Szabo crede că fostul ei protector din Partidul Social Democrat, Victor Ponta, cel care […]
ponta-diona-nichita-firea-szabo-antimafia.ro