Cine i-a trimis pe arbitrii Iacob și Savu la Zalău?

Hits: 1137

Cine i-a trimis pe arbitrii Iacob și Savu la Zalău?

Gata, s-a găsit țapul ispășitor pentru înfrângerea CSM-ului –

Comisia Centrală de Arbitri a ajuns la concluzia că maniera în care arbitrii Paul Iacob, din Brașov, și Ionuț Silviu Savu, din Argeș, au fluierat meciul de la Zalău, dintre echipa gazdă și CSM București, a fost una care a influențat rezultatul, mai ales din pricina ultimei faze, în care se impunea cartonaș roșu, pentru portărița Kelemen, cartonaș albastru, două minute eliminare și aruncare de penalitate.

Goalkeeper-ul zălăuan a întârziat să dea mingia oaspetelor, pentru a o repune, infracțiunea întâmplându-se în ultimele 30 de secunde de joc. Cuplul incriminat a găsit de cuviință să dea doar două minute suspendare pentru Kelemen și atât!

Etapă cu mari probleme de arbitraj

imagine – iacob paul

De altfel, această primă etapă a fost una cu mari probleme de arbitraj, atât la masculin, pentru că ei au început primii, cât și la feminin.

Și spunem că fluierele au sunat fals la Steaua – Politehnica Timișoara, acolo unde Constantin și Gal n-au avut ținuta necesară, impusă de o-ntâlnire de asemenea anvergură. La fel s-a întâmplat și la Turda, unde, se pare, că veteranii Nacu și Rucoi au dezavantajat formația oaspete, CSM București.

Și trecem la feminin, acolo unde s-antâmplat ca HC Zalău să bată CSM-ul din București, scor 25-24. Am revăzut meciul și trebuie să recunosc că cei doi fluierași au dat cu bățu-n baltă de mai multe ori, dar nicidecum la modul tendențios, atât s-au priceput!

Mai mult, în ultimele 6-7 minute, antrenorul oaspetelor, Tomas Ryde, a-ncercat superioritatea în atac, lăsând poarta goală, gest taxat de zălăuance de două ori – acele goluri le-a turnat plumb în ghetele fetelor de la București!

Am urmărit finalul, a fost unul extrem de tensionat, fiecare din cele două combatante alternând la conducere, pe tabela de scor. Au fost lăsate să joace, și Zalăul, și CSM-ul, ba chiar oaspetele au avut 23-21, în minutul 52, și posibilitatea să se ducă la 24-21, dar Perianu a ratat incredibil. Un adevărat demon, Perianu, care a făcut un al treilea fault, pe semicercul propriu, primind cartonaș roșu.

Și revin la cei doi arbitri și spun doar că cei care i-au delegat la această ciocnire sportivă de mare risc ar fi trebuit să se gândească mai bine. Acești tineri n-au arbitrat decât un singur meci la fete, în ediția trecută de campionat (pe 5 mai, Gloria Bistrița – CSM Galați), specializându-se mai mult pe partide din campionatul masculin (au primit șase astfel de delegări), dar și acelea dezechilibrate, din punct de vedere valoric.

Șefii Comisiei Centrale de Arbitrii s-au gândit să-i arunce în această grea bătălie pe cei doi

Șefii Comisiei Centrale de Arbitrii s-au gândit să-i arunce în această grea bătălie pe cei doi, care s-au pierdut cu firea, în fața atâtor jucătoare de valoare. Pentru asta au fost sancționați  drastic, dar mai mult ca să scape de zgomotul produs de guralivul Enăchescu, șeful departamentului de Handbal de la CSM, pentru că greșelile lor n-au fost de o suspendare pe un an de zile!

Da, la Zalău sunt mulți arbitri care se-ncurcă, pentru că Tadici pune presiune pe ei, ca nu cumva să fie furat, dar spun că erau alte cel puțin 4-5 cupluri, care s-ar fi descurcat pe semicercul zălăuanului.

Nu fac analiza echipei CSM București, dar spun că antrenorul Ryde a părut pierdut în spațiu, un rătăcit pe banca tehnică, printre Lekic, Tortenson și compania. Și mai grav este faptul că același Ryde este și selecționerul naționalei României de senioare, tricolore care au în față Campionatul Mondial din decembrie 2019, cât și calificarea la Olimpiada din 2020, de la Tokyo…

Mize mari, în fața cărora suedezul se pierde ușor cu firea!

 

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ploieșteanul Bogdan Toader a dat baschetul pe handbal, dar drumul este plin de capcane!

joi sept. 5 , 2019
Hits: 1137Ploieșteanul Bogdan Toader a dat baschetul pe handbal și se și grăbește spre Liga Națională, dar drumul este plin de capcane! Veștile bune, ca și cele rele, circulă cu rapiditate, exact ca o undă de șoc, care se propagă în cercuri concentrice. La Ploiești, handbalul a existat mereu, de la copii și până la oamenii mari, că așa este […]