Celebritățile de la Transgaz sau gura închisă cu bani de la popor

Hits: 1179

Celebritățile de la Transgaz sau gura închisă cu bani de la popor

Sezonul 1. Episodul 3

Întâmplările de la Transgaz devin din ce în ce mai revoltătoare. După rude, prieteni și soții ale unor politicieni sau alți oameni influenți, angajați de directorul-general Ion Sterian, urmează o nouă categorie abonată la banii publici: vedetele sau rudele acestora. Acei oameni care apar la tv seară de seară și pe care noi îi credem că ne vor binele. Că vor să scoată adevărul la iveală și că devoalează combinațiile din zona puterii politice. Și fac asta, doar că îi arată pe ceilalți, pe adversarii stăpânilor lor. Pe ai lor îi protejează.

Pe bani mulți. Lunar.

Tache Mihaela – soția lui Cătălin Tache ziarist de investigații la Ziarul Național, este angajată în cadrul BRUA;

Țucă, Zbârcea și Asociații – au un contract de câteva zeci de mii de euro pe an, pentru reprezentare juridică, după ce în anul 2018 a fost desființat Departamentul Juridic al Transgaz, pentru a fi eliminat fostul director al acesteia, Vîrdol Adrian, care se opunea unui astfel de contract;

Rareș Bogdan și Octavian Hoandră – asigură pentru Transgaz, prin compania pe care o dețin, servicii de monitorizare de presă;

Mircea Octavian Bica – soțul Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT, deține o firmă de distribuție de gaze și a având contracte cu Transgaz;

Denise Rifai – este prezentă în biroul directorului-general de la Transgaz de câteva ori pe săptămână;

Radu Tudor și Bogdan Chirieac își beau cafeaua destul de des la Transgaz.

Managementul precar al Transgaz și lipsa unei politici investiționale eficiente a adus în paragină infrastructura națională de gaze, instalațiile fiind învechite situație care generează zilnic pierderi substanțiale.

Ca exemplu, doar pierderile din sistemul de transport înregistrate de senzorii de contorizare sunt de ordinul milioanelor de euro lunar.

La acestea se adaugă pierderile intenționate. Adică o serie întreagă de contracte cu „băieți deștepți” care primesc gaze de la Transgaz pe gratis, fiindcă sistemele de control, lăsate în paragină, nu mai funcționează corespunzător. Și nu înregistrează întreaga cantitate de gaze furnizată acestor operatori economici. Pierderea celor mulți, câștigul celor puțini!

Tot la pierderi intenționate pot fi trecute cele generate de calitatea slabă a gazelor transportate, fiind cunoscute cazurile OMV Petrom și Stratum Petroleum care introduc gaze neconforme în sistemul național.

Mai precis, nu sunt respectate procedurile de uscare și curățire a gazelor extrase și acestea sunt introduse în rețeaua națională conținând cantități mari de apă și petrol.

Acest fenomen implică două mari pierderi: cele tehnice, fiindcă se defectează sistemele din rețea și contorizarea falsă, la ieșire cantitatea de gaze fiind mai mică (apa și petrolul rămânând depuse în rețeaua de transport), pierderile sunt tot în contul Transgaz.

Iar directorul-general Ion Sterian știe aceste lucruri, doar că rezolvă problema „în privat”.
Călătoria continuă printre cei aproape 5.000 de angajati ai Transgaz.

Să descoperim împreună, zic!

Cătălin Pena

Puteți susține AntiMafia.ro făcând o donație. Vă mulțumim!
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primesc mesaje de la prietenii din Mediaș - Portet cețos al lui Sterian-Transgaz

Dum mart. 1 , 2020
Hits: 1179Primesc mesaje de la prietenii din Mediaș – Portet cețos al lui Sterian-Transgaz Sezonul 1. Episodul 4 Comportamentul abuziv și megalomanic al directorului Ion Sterian, alintat Nelu, care face orice pentru a ieși în evidență. a impus subordonaților măsuri greu de imaginat pentru anul în care ne aflăm… Ca de exemplu în momentul în care acesta iese din birou […]